Valikoivaa empatiaa

  • 1 / 15
  • Hmmmmmmmmmm
  • 26.9.2005 17:25
Juhani V kirjoitti Riian Pride keskustelussa:"Toisaalta, on kovin vaikea tajuta tilanne jossakin toisessa maassa, oleskelematta siellä ja ymmärtämättä taustoja."

Kirjoitit näin JuhaniV Riikan tapauksessa mutta esim olet täysin kieltäytynyt ymmärtää esim. homojen tilannetta Hollannissa taikka Belgiassa missä homojen kimppuun ollaan käyty?
Oliko se syynä että hyökkääjät olivat muslimi nuoret?
Olen utelias ymmärtämään miksi näin.
  • 2 / 15
  • Sailortje
  • 26.9.2005 17:42
Sinapa sen sanoit Hmmmmm. Mina olen huomannut JuhaniV:n jutuissa ihan saman ilmion. Tilanne taalla Keski-Euroopassa on uskomaton, mutta se ei paljoa tunnu hetkauttavan.
  • 3 / 15
  • JaakkoHki
  • 26.9.2005 18:23
Mitä ihmeen ajojahtia täällä taas yritetään aloittaa jotakin keskustelijaa kohtaan, ja vieläpä puun takaa huutaen anonyymin nimimerkin takaa?? En minäkään ole älähtänyt Belgian tai Hollannin tilanteesta, saatikka mennyt mielenosoittamaan Iranin suurlähetystön eteen. Latvian tilanteeseen silti reagoin lähettämällä kirjeen pääministerille ja kaupunginjohtajalle. Luulevatko arvon tyypit että jonkun yksittäisen henkilön aika riittää ottaa kantaa joka ainoaan epäkohtaan maailmassa, joka koskettaa homoja?
  • 4 / 15
  • Sailortje
  • 26.9.2005 20:10
Jaakko, olet ymmartanyt kommentit hieman vaarin.
Ja kyseessa ei tosiaankaan ole mikaan ajojahti JuhaniV:ta vastaan.
Juhanilla tosin nayttaa olevan aikaa osallistua ja ottaa kantaa melkein aiheeseen kuin aiheeseen, painvastoin kuin ehka sinulla.
Juhanin kommenteista vain on saanut sen kuvan, ettei islamilaisuuden mukanaan tuomia ongelmia ole sopivaa puida taalla, eivatka nuo ongelmat muka liittyisi islamilaisuuteen. Keski-Euroopan homot karsivat tilanteesta enemman kuin asian saaman julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Koska asiasta taallakin on sentaan puhuttu aika lailla, voisi kuvitella etta karu totuus alkaisi valjeta kaikille.
  • 5 / 15
  • miesmies
  • 26.9.2005 20:56
Ei niissä välttämättä ole sen ihmeellisempiä "taustoja", joita tulisi ymmärtää, koska on olemassa lainsäädäntö, jota pitää noudattaa. LAKI määrää, miten kansalaisen tulee olla ja LAKI myös suojelee. RIKOLLISUUTTA ei pidä eikä tarvitse ymmärtää, vaan siitä tulee RANGAISTA. Eiks tää mee ihmisten kaaliin!

VANKILASSA riittää aikaa hoitaa ja SIELLÄ on kuntoutusta ja ymmärtäjiä ihan VIRAN PUOLESTA ja siellä saa MYÖS sielunhoitoa kai muslimikin.
  • 6 / 15
  • miesmies
  • 26.9.2005 21:02
Nämä YMMÄRTÄJÄT ja TAUSTOJEN PENKOJAT saavat minun puolestani mennä sinne kiven sisään vierailemaan näiden HULIGAANIEN luo.

piste.
  • 7 / 15
  • Public eye
  • 26.9.2005 21:32
Alkaa vähitellen valjeta, minkä vuoksi joillakuilla meistä on vaikeuksia tulla toimeen ympäristönsä kanssa. Niin metsä vastaa kun metsään huutaa...

Mutta asiasta puhuen, se että yrittää ymmärtää jonkin ilmiön syitä ja taustoja ei suinkaan merkitse sen hyväksymistä. Päinvastoin, asioihin voi vaikuttaa vasta, kun niiden luonne ja perimmäiset aiheuttajat ovat edes jossain määrin _oikeasti_ selvillä.
  • 8 / 15
  • JaakkoHki
  • 26.9.2005 22:18
Näköjään miesmies ampuu täyslaidallisen jonnekin pöpelikköön, en minä ainakaan ymmärrä miten tuo liittyy aiheeseen. Ok, olisi paikallaan ehkä avata joku rakentavampi ketju?? :)
  • 9 / 15
  • Hmmmmmmmmmm
  • 26.9.2005 22:50
Rakentavampi ketju.....no ehdotuksia Jaakko? Kuinka paljon hammaslankaa homot käyttävät?
Odotan silti vastusta Juhanilta mutta uskon (kuten kuvioon kuuluu) hän ei vastaa.
Ihmisoikuksien polkemisen ylenpalttinen "ymmartaminen" on eurooppalaisten "alykkojen" tyypillinen virhe.
Tassa hyva kommentti joka sattui silmaan Vapaa Ajattelija-lehden taman vuoden numerosta 2:

"Monikulttuurisuus on rasismia. Somalialaissyntyinen alankomaalaiskansanedustaja Aayan Hirsi Ali, iranilaispakolainen Azam Kamguian ja bangladeshilaispakolainen, kirjailija Taslima Nasrin esiintyivät Ihmisoikeuskomitean erityisistunnossa (Commission on Human Rights = Ihmisoikeuskomissio, 61. istunto, Geneve, 14.3.-22.4.2005).
He sanoivat, että Euroopan hallitukset ovat epäonnistuneet musliminaisten ihmisoikeuksien suojelemisessa.
Azam Kamguianin mukaan monikulttuurisuus on nurinkäännettyä rasismia. Euroopan musliminaisia lyödään, heidät pakotetaan naimisiin, heidän sukupuolielimiään
silvotaan, heidät viedään väkisin kotimaihinsa ja heitä pidetään siellä pakolla, sanoi Aayan Hirsi Ali. Joskus heidät tapetaan. Liberaalit demokraattiset hallitukset eivät sekaannu asiaan, koska niiden mielestä on kyse muslimien kulttuurista. Euroopan hallitukset ovat ostaneet menolipun keskiaikaan."

Homojen ihmisoikeuksien kohtalo tulee olemaan sama elleivat alymystopiirit heraa huomaaman tilanteen vakavuutta. Uskovaiset saavat koko ajan lisaa valtaa ja talle kehitykselle ei tunnu olevan mitaan vastavoimaa.
http://www.image.fi/705/sisallysluettelo.htm

IMAGE 7, syyskuu 2005

"Kanadalainen toimittaja ja kirjailija Irshad Manji on nainen, lesbo ja muslimi. Ja hän on vihainen. Manji toivoo nuorten muslimien hylkäävän jo asenteet, joita hän pitää tekopyhinä ja ahdasmielisenä. Siksi hän saa tappouhkauksia."
"huolestunut
27.09.2005, 00:00
Azam Kamguianin mukaan monikulttuurisuus on nurinkäännettyä rasismia."

Niin se onkin. Tummaihoisia paapotaan ja ymmärretään eikä heidän "kiukutteluihinsa" puututa koska heidän katsotaan olevan kuin vajaavaltaisia lapsia. Se, että vaatii näitä käyttäytymään kuin aikuiset on heidän mielestään paheksuttavaa.

Heidän mielestään on kiva kun afrikkalaiset hakkaavat rumpua ja tanssivat ja kulkevat värikkäissä releissä kas kun se sopii just heidän rasistisiin mielikuviinsa afrikkalaisista. On kiva että afrikkalaiset toteuttavt omaa kulttuuriaan. Jos suomalainen kulkee Suomen lippu hihassa ja vaakunaleijonariipus kaulassa niin se ei olekaan samalla tavalla etnistä.
Mutta jos joku näistä afrikkalaisista haluaa tulla vakavasti kuulluksi niin silloin he saavat huomata että heitä pidetään vain lapsina.

Jollain lailla tasa-arvoisempi kohtelu on ollut minua kohtaan kun minua pidetään täysivaltaisena silloin kun satun mokaamaan (mutta kuitenkin epäillään antaa vastuuta). Se on jo askel parempaan vaikka se ei siltä tunnu, parempi olla tarkkailtu "nuori" (aikuisen velvollisuudet, muttei aikuisten oikeuksia) kuin "lapsi".
Erittäin hyvä ja huomionarvoinen topic. Olen itse kiinnittänyt huomiota juuri näiden näennäisssuvaitsevaisten / eliittisofistikoituneiden yksilöiden tapaan suhtautua ihmisoikeuksiin. Tiettyjä ryhmiä paapotaan ja kaikki kritiikki heidän tekemisiään kohtaan on moukkamaisuutta, sivistymättömyyttä. Kuten muslimien brutaaleja tekoja perustellaan vain heidän erilaisella kulttuurillaan. Junassa istutaan jo, määränpää keskiaika. No ei tästä sen enempää, sillä täällä tästä aiheesta on taidettu keskustella jo useammin kuin yhdesti, mutta kyllä minunkin mielestänii kyseinen henkilö, johon aloitustopicissa viitattiin, voisi vastata tämän ketjun aloittajan huomioon.
Seta muistaakseni käytti aikanaan slogania "Suvaitsevaisuus on syrjintää". Jos joku katsoo voivansa "suvaita" sen sijaan, että hyväksyy oikeasti, hän oikeasti asettaa itsensä ylemmäksi, ja sitten "suivaitsee" muita...
Hyvä Chiron, jos et ole jo huomannut niin täällä on joku nostattanut itsenä arvostelun yläpuolelle. Hänen (her) korkea arvoisuutensa ei yleensä katso arvoiselseen vastata samaansa kritikkiin koska tämä on hänen oma (mielipiteidensä) temmellyskenttä.

Joten kyllä tämä keskustelu näivettyy oman mahdottomuuteensä kunnes "hän" keksii taas jonkun äärettömän inspiroivan aiheen esim: "Kuinka monta valkoistasukka paria löytyy teidän sukkalaatikosta?"
Pirteitä aiheita sateenkaari kansalle pohdittavaksi....