Kiihotusta kansanryhmää kohtaan?

  • 1 / 9
  • JoonasKK
  • 14.8.2005 13:56
Asiasta lienee aikaa, mutta tuli taannoin taas ajankohtaiseksi kuultuani vastaavasta tapauksesta Kärsämäellä. Tapaus Sirkka-Liisa Anttila, kansanedustaja ja homojen parisuhde lakien käsittely eduskunnassa. Ko. edustaja katsoi oikeaksi verrata homojen parisuhdetta sikojen piehtarointiin. Olkoot niin sikalan omistaja kuin on. Kuinkahan olisi julkisuus reagoinut ja ko. etninen yhteisö jos kyseessä olisi ollut esimerkiksi muhamettilainen vähemmistö maassamme tai romaanit? En rinnasta homoja näihin, mutta käsittääkseni tällainen lausunto tulkittaisiin lain edessä KIIHOITUKSEKSI KANSANRYHMÄÄ VASTAAN - ja SE on rangaistava teko. Keskustelin asiasta paikallisen Setan edustajan kanssa ja vastaukseksi sain pelkkää hyssyttelyä ja tyynnyttelyä. Mitenkähän paikallinen Musilm-yhteisö olisi vastannut tällaiseen kansanedustajan puheeseen. Kansanedustajan pitäisi edustaa kansamme parhainta osaa ja olla kohtalaisen sivustynyt sekä toimia teoissaan ja puheissaan lainkirjaimen mukaan.
Nyt kuulin Kärsämäellä sattuneesta tapauksesta, jossa paikallinen pastori oli RIPPISAARNASSAAN käyttänyt täysin vastaavanlaisia sanakäänteitä ja tehnyt selväksi seurakunnalle miten luonnotonta homoseksualismi ja homojen parisuhteet ovat. No asiasta on tehty kysely, mutta sen millaisen kannan meidän ns. valtion kirkko tällaiseen kyselyyn ottaa, voi jo edeltäkäsin arvata. Tosiasia on näköjään, että homoyhteisö ei ole paskankaan väärti lain edessä, kun sitä suojellaan näiltä ajatusmaailmaltaan keskiajalle jääneiltä fasisteilta. On näköjään niin, että nämä ihmiset saavat puhua ja aiheuttaa ahdistusta ympäristössään kuinka paljon haluavat - seurauksia pelkäämättä. Niin paikalla oli yksi lesbo-tuttava parini seuraamassa kummityttären konfirmaatiota - onneksi parin tyttäret 14 ja 10 v eivät olleet mukana kuuntelemassa tämä seurakunnan paimenen ilosanomaa. Kiitokset kirkolle - nyt munkin valintani on helppoa - ei kirkolle ja lopullisesti.
  • 2 / 9
  • faery
  • 14.8.2005 14:32
Sehän tyyppi ei ollut SL Anttila vaan Maija-Liisa Lindqvist... tai jotain sinnepäin, keskustalainen kuitenkin.

Kannattaa varoa, ettet saa syytettä solvauksesta, kun toisia fasistiksi nimittelet... :)
  • 3 / 9
  • Ossi
  • 14.8.2005 14:40
Missä tuo Kärsämäen juttu on luettavissa, vai onko se vaan juoru?
  • 4 / 9
  • JoonasKK
  • 14.8.2005 14:57
Kuulin tapahtuneesta tuttava pariltani jotka olivat itse läsnä paikalla. En osaa sanoa onko asiaa - tai tullaanko sitä koskaan käsittelemään julkisuudessa - nämä asiat osataan Suomessa vaieta kuoliaiksi.
  • 5 / 9
  • Ei-sika
  • 29.8.2005 17:59
Miksi tämän homo-, lesbo-, trans- ym. seksualistisakin on niin mahdotonta hyväksyä sitä, että saman sukupuolen kanssa äheltäminen ei ole ensinnäkään mikään "tavallinen" tai "heteroelämäntavan kanssa yhtä arvokas" elämänmuoto, ja ettei se toisekseen ole Jumalan tahdon mukainen ajanviete. Harvemminhan alkoholistikaan perustelee (ylenmääräistä ja kaiken pilaavaa, holtitonta ja liiallista) juomistaan sillä, että se on Jumalan hyväksymä tai peräti määräämä menettelytapa.

On aivan oikein, että M-L Lindqvist, tämä nyt puheenalainen pastori ym. rohkeat, Jumalaa kunnioittavat ihmiset kertovat totuuden homoseksuaalisuuden inhottavuudesta, vaikka totuus ei ainakaan tässä aiheessa näytä nykyään niin kovin trendikäs juttu olevankaan. Juuri tällaisia totuudenpuhujia pitäisi olla enemmän lasten kasvattajina.
  • 6 / 9
  • Public eye
  • 29.8.2005 18:43
Kiitos näistä "totuuksista". Eiköhän asia nyt tullut kaikille selväksi. Siis ainakin se, mitä mieltä arvoisa nimimerkki 'Ei-sika' asiasta on. Yksi asia jäi minua vähän mietityttämään. Miksi tuon nimimerkin edessä on etuliite Ei?
Miksi nimimerkin "Ei-sika" on niin mahdotonta hyväksyä sitä, että jos keskustelussa esittää väitteitä, niin ne on myös syytä perustella. Ainakin minulle nimimerkistä "Ei-sika" jäi ajatus vähän yksinkertaisesta ihmisestä, joka ei ole erityisen kyvykäs ajattelemaan omilla aivoillaan.

Nimimerkki "Ei-sika", muutama kysymys Sinulle:

Miksi puhut "saman sukupuolen kanssa äheltämisestä"? Onko Sinulle kaikki ihmissuhteet ja etenkin parisuhteet "äheltämistä"? Kerropa itse asiassa, mitä Sinun mielestäsi on homoseksuaalisuus? Miksi väität homoutta ajanvietteeksi? Onko heterouskin ajanvietettä? Miksi, tai miksi ei? Miksi liität (kuvailustasi päätellen) vaikean alkoholismin homoseksuaalisuuteen? Mitä "ylenmääräistä ja kaiken pilaavaa, holtitonta ja liiallista" kuvittelet homoudessa olevan? Miksi?

Minkäköhän totuuden M-L Lindqvist esitti? Itse sain kuvan ihmisestä, joka ei ole asemaansa ainakaan siksi päässyt, että olisi erikoisen paljon oppinut asioista selvää ottamaan. Noh, ehkä sellainen edustaja kuin äänestäjänsäkin...

Totuuksia on olemassa monenlaisia. Toiset "totuudet" kestävät kriittisessä tarkastelussa paremmin kuin toiset.

Röh röh.
  • 8 / 9
  • sänkipää
  • 4.10.2005 23:57
en jaksanut kovin tarkkaan lukea kaikkea tähän liittyvää mutta AINAHAN suomessa on nuo ääriuskovaiset meuhkanneet ja homoja helvettiin kärränneet... siksi en ole kirkossa käynyt 20-vuoteen ja viimeksi käydessäkin pieraisin mojovat hajut uskovaisten mieleksi lähtiessäni...
ei näytä enää nyky-suomessa riittävän nämä kotimaiset fanaatikot kun täytyy pohjois-afrikasta ja lähi-idästä haalia lisää höyrypäitä kiihkoilemaan. kaikki uskonnot tulisi kieltää.
  • 9 / 9
  • Pora-liike
  • 5.10.2005 7:28
"JoonasKK @
14.08.2005, 13:56 Asiasta lienee aikaa, mutta tuli taannoin taas ajankohtaiseksi kuultuani vastaavasta tapauksesta Kärsämäellä. Tapaus Sirkka-Liisa Anttila, kansanedustaja ja homojen parisuhde lakien käsittely eduskunnassa. Ko. edustaja katsoi oikeaksi verrata homojen parisuhdetta sikojen piehtarointiin."

Kansanryhmää vastaan kiihottaminen ei koske kansanedustajia. Kansanedustajilla on vapaa puheenkäyttöoikeus työssään ja on sinällään myönteistä että lehdistö välittää tietoja eduskunnassa käytetyistä puheenvuoroista.

"Keskustelin asiasta paikallisen Setan edustajan kanssa ja vastaukseksi sain pelkkää hyssyttelyä ja tyynnyttelyä. Mitenkähän paikallinen Musilm-yhteisö olisi vastannut tällaiseen kansanedustajan puheeseen."

Paikallinen muslim-yhteisö olisi hyssytellyt ja tyynnytellyt, onhan joku Tony Halme iät ja ajat provosoinut muslimeita.

"Kansanedustajan pitäisi edustaa kansamme parhainta osaa ja olla kohtalaisen sivustynyt sekä toimia teoissaan ja puheissaan lainkirjaimen mukaan."

Minusta useimmat toimivat juuri päin vastoin kun seuraa mediaa. Ei kateellinen kansa valitse sinne ihmisiä jotka ovat heitä itseään parempia vaan sellaisia jotka ovat heitä huonompia.

"On näköjään niin, että nämä ihmiset saavat puhua ja aiheuttaa ahdistusta ympäristössään kuinka paljon haluavat - seurauksia pelkäämättä."

Minua ahdistaa se, että jos olet homo tai lesbo niin päällesi voidaan käydä eikä päällekarkaaja joudu minkäänlaiseen vastuuseen. Tosin näin on kyllä aika usein heterojenkin kohdalla.