"Kirkko antoi homolle potkut"

"Kirkko antoi homolle potkut" -uutisoi Iltalehti tänään 28.7. Sivu 10.

Seuraavassa osa suoraa lainausta tämän päiväm Iltalehdestä; "Pidetyn suntion irtisanominen kirkon palveluksesta on hermostuttanut seurakuntalaiset Evijärvellä."

"Uusi kirkkoherra muutti linjan. Hän kokee, että työnantajan suhtautuminen muuttui, kun seurakuntaan valittiin uusi kirkkoherra. Edellinen tiesi suuntautumisestani eikä se ollut koskaan ongelma."

Suntio on palvellut kotipitäjänsä seurakunnassa yhdeksän vuotta. Edellisen kirkkoherran palveluksessa suntio ehti palvella kahdeksan vuotta - moitteitta. Nyt uuden kirkkoherran astuttua virkaan, olisi suntion työeskentelytapa muuttunut oleellisesti huonommaksi.

Hän alkoi saada uudelta kirkkoherralta huomautuksia milloin mistäkin syystä. Eräänä päivänä kirkkoherra ja seurakunnan talouspäällikkö marssivat suntion puheille mukanaan valmiiksi kirjoitettu irtisanomisilmoitus. -He kehoittivat minua jättämään työni henkilökohtaisista syistä. Viesti oli hyvin selvä, suntio kertoo. Kolmekymppinen suntio elää parisuhteessa toisen miehen kanssa.

Asia vietiin kirrkoneuvoston käsiin. Neuvosto irtisanoi suntion äänin 5-1.

Uusi Evijärven kirkkoherra Mertsi Saarela puolustautuu, ettei irtisanomisella ole mitään tekemistä henkilön "taipumuksen" kanssa. Ihmeellistä, miten suntion työskentelytavat olisivat huonontuneet oleellisesti ja vain puolessa vuodessa uuden kirkkoherran virkaan astumisen jälkeen. Edellisen kirkkoherran palveluksessa suntio toimi moitteitta kahdeksan ja puoli vuotta.

Evijärveläiset ovat harmissaan kirkkoneuvoston päätöksestä erottaa pidetty ja kaikille tutuksi tullut suntio. -Hän on persoona, joka kuuluu seurakunnan kalustoon. Oikein asiallinen mies, joka osaa ottaa vastaan niin hääparit kuin hautajaisten surevat omaisetkin, seurakuntalainen luettelee.

Pitäjäläiset ovat vaatineet paikallislehden yleisönosastolla seurakunnalta selityksiä. Suntion puolesta kerätään myös adressia. -Nimiä on paljon, ja niitä tulee aina vaan lisää kiivaaseen tahtiin, toinen erottamista vastustava paikkakuntalainen sanoo.

Että näin Suomessa.
Kylläpä kuulostaa julmalta.

Meidän pitää jättää tilaa myös asian tasapuoliselle arvioinnille, eli eipäs me homot innostuta heti tilittämään asiaa seksuaalisuuden (/ihonvärin/ sukupuolen yms.) nimiin vain koska surullisesti kohdeltu sitä sattuu olemaan!

Vaikuttaa silti hirvittävältä heteroherran persuksiin potkaisulta!!
Hmm...koko jutun - ja myös kirkkoherran kommentin luettuani tulin kyllä siihen tulokseen että homma ei välttämättä ole ihan noin mustavalkoinen. Tuskinpa ne hutiloinnit työn suorittamisessa sun muut, varoituksen jne olivat ihan tuulesta temmattuja. Aina ei seksuaalinen syrjintä ole syynä, vaikka homo saisikin virastaan potkut.

En tietenkään voi varmasti tietää, se mikä silti lämmitti mieltäni oli, että kerrankin seurakunnan jäsenet ovat lähteneet puolustamaan sen homo-työntekijää.
Aivan! Hyvä! Tavalliset, syvät, heterokansan rivit osoittavat tällaisella oikein hyvää suhtautumista. Kun joskus hankin kesämökkiä, harkitsen Evijärveä! Jos Evijärvellä nyt yleensä on tonttimaata tarjolla. Ei harmainta aavistusta missä Evijärvi on... Hyvä Evijärveläiset!
Erään IL:n aiheeseen liittyvän keskustelusäikeen mukaan Evijärvellä löytyy sentään 300 ihmistäkin - ne kolmesataa jotka ovat allekirjoittaneet suntion puolesta tehtyyn adressiin nimensä.
  • 7 / 18
  • voi helvetti
  • 29.7.2005 10:35
Hoomoseksuaalisuus ei anna työntekijälle mitään tehostettua suojaa irtisanomista vastaan. Jos ei hoida töitään, potkut tulee, oli sitten homo, hetstku tai vaikka hottentotti. Älkää tehkö päätelmiä siitä, mitä asian taustalla on, ainakaan IL:n/IS:n antamien tietojen pohjalta.
  • 8 / 18
  • joopa joo
  • 29.7.2005 13:19
On se kiima ihmeellinen asia, kun homovihaaajat löytävät tänne Ranneliikkeenkin palstoille kommentoimaan omaa tyhmyyttään. Mutta siiitähän ihminen on kiinnostunut mikä itseä henkiökohtaisesti mietityttää ja on häntä lähellä.
  • 9 / 18
  • joopa joo
  • 29.7.2005 13:19
On se kiima ihmeellinen asia, kun homovihaaajat löytävät tänne Ranneliikkeenkin palstoille kommentoimaan omaa tyhmyyttään. Mutta siiitähän ihminen on kiinnostunut mikä itseä henkiökohtaisesti mietityttää ja on häntä lähellä.
  • 10 / 18
  • Kaappiin vaan
  • 31.7.2005 23:00
Kyllä tälle sivustolle pääsevät muutkin kuin alan ihmiset, ei tänne mitään heterosuodatinta ole. Ja jos sellainen keksittäisiin, miten vääräseksisyys koneelle osoitettaisiin?

Joopa joo:n teksti tuo esille taas kerran, että seksivähemmistöläiset ovat mitä pahimpia suvaitsemattomuuden sipuleita. Joopa joo: yritätkö väittää, että homojen ja lesbojen karsastaminen on tyhmyyttä, ja näiden liehakointi taas vastaavasti on osoitus älyllisyydestä ja henkevyydestä? Kuka voi objektiivisesti arvioida ja minkälaisin menetelmin, mikä näkemys on tyhmä ja mikä älyllinen?

Itse olen kyllästynyt joka paikassa vellovaan homo- ja lesborummutukseen ja kaikenlaiseen siihen liittyvään julkihomoiluun ja -lesboiluun. Sensijaan seksivähemmistöjen vihaaja en ole. Ja varsinaisen homovihankaan syy tuskin läheskään aina on oma homotaipumus, joka väittämä on alan ihmisten jo kuoliaaksihellimä ikuisuusargumentti. Homoviha, -skepsismi, -vastenmielisyys jne. on luonnollinen vastareaktio tälle kaikelle kuvottavalle julkihomoilulle ja kaappien avaamisjoukkopsykoosille.

Olen samaa mieltä Voi helvetin kanssa: seksualistisuuskorttia vilauttelemalla ei tule saada mitään erikoisasemaa työmarkkinoilla, ei suojatyöpaikkoja jne. Uskon, ja ainakin toivon, että julkihomoilijat ja -lesboilijat tulevat vielä löytämään edestään kaikki taakseen jättämät ylilyönnit ja hillittömyydet.
Nimimerkki Kaappiin vaan, mitä ehdotat tehtäväksi heterohillittömyyksille ja -ylilyönneille, kuten Suomen valtakunnan pääministeri Vanhasen parisuhdesekoiluille, eduskunnan toiselle varapuhemiehelle, Ilkka Kanervalle ja hänen tekstiviestilähentelyilleen, kulttuuriministeri Tanja Karpelalle????? Lista keskeytetään tähän, koska sitä ei kukaan jaksaisi lukea. Niin pitkä siitä tulisi.

Minun kantani on, että heterot ne vasta osaavatkin julkiheteroida, julkityperöidä ja muuten vain julkitöppäillä. Suurimmalla osalla homoista ja lesboista sentään on käytöstavat hallussa. En olisi niinkään varma heteroveljistä ja -sisarista.

Teepä hyvä ehdotus näiden heteroiden suhteen. Navetan taakse? :-)

Juhani
"Homoviha, -skepsismi, -vastenmielisyys jne. on luonnollinen vastareaktio tälle kaikelle kuvottavalle julkihomoilulle ja kaappien avaamisjoukkopsykoosille."

Minä kuuntelin varmaan seitsemän vuotta heteroiden vihjailuja siihen suuntaan että saattaisin olla lesbo kun kerta ei ole miestä löytynyt. Itse asiassa tuossa vaiheessa ei minkäänlainen seksuaalisuus kiinnostunut (masentunut ja masennuslääkkeillä, molemmat demppaavat seksuaalisuutta aika lailla). Hyvin vaikea oli saada näiden ihmisten kaaliin sitä että seksuaalisuus ei mitenkään kiinnostanut.
Kun minulla oli mukava ilta miehen kanssa ystävät olivat pettyneitä kun heidän mielestään minun kuuluisi nainen hankkia itselleni.

Kaikki nämä vuodet tarmokkaasti tappelin näitä ihmisiä vastaan, mutta nyt olen toden totta parisuhteessa naisen kanssa ja ihan hipi hiljaa ja julistamatta. Näille heteroystävilleni toki kerroin. Minun on tosin tosi vaikea identiteetin kanssa sillä minä en tiedä varmasti onko se minun lesbouteni sisäsyntyistä vaiko onko heteroympäristö tai peräti stereotyyppisen lesboksi mielletty ulkonäkö pakottanut minut lesbouteen. Kivaa on kyllä ollut, sekä minulla että niillä kahdella rakkaallani mitä minulla on aikojen saatossa ollut.
  • 13 / 18
  • Kaappiin vaan
  • 11.8.2005 14:35
Pääministeri Matti Vanhasen luottamus mitataan seuraavissa presidentin- ja eduskuntavaaleissa. Jos jonkin salassa lymyilevän ja kiristystä yrittäneen "Kaarinan" anonyymit Seiska-paljastukset pitävät paikkansa, ja jos suhteen kiistävän pääministerin voidaan pitävällä näytöllä osoittaa tyhjentäneen kanavansa tähän Kaarina-nimiseen lumppuun, ja jos tämä asia edelleenkin kuuluu vielä demokraattisella prosessilla ratkaistaviin valtakunnallisiin asioihin, pääministeri ja presidenttiehdokas Matti Vanhanen kantaa poliittisen vastuun tekemisistään suoraan kansalle. Ette muuten varmaan ole vielä kuulleet tai lukeneet, että minulla on ollut Madeleine Albrightin, Condoleezza Ricen (en ole aivan varma, osasinkohan kirjoittaa hänen oikean nimensä oikein, minulle hän on vain Condie-honey), Margareth Thatcherin, Vigdis Finnbogadottirin, Edith Cressonin, kuningatar Elisabeth II:n, kruununprinsessa Victorian sekä Äiti Teresan kanssa sopimattomia tapaamisia. Olen tavannut kymmeniä kertoja kaikkia näitä arvovaltaisia naisia v:n 1988 mallisessa Volkswagen Transporter-pakettiautossani, jonne olen asentanut makuulaverin, Paavon Patjapajasta ostamani patjan ja viininpunaiset satiinilakanat, sekä asentanut sälekaihtimet. Useimmiten olen ajanut auton erääseen suojaisaan ja syrjäiseen paikkaan, jonka olen löytänyt eräältä metsätieltä, n. 8 km:n etäisyydeltä Janakkalan keskustasta. Vielä elossa oleville naisille olen ehdottanut pientä sopimusta, mutta koska he ovat torjuneet ystävällisen lähestymisyritykseni, olen katsonut aiheelliseksi kertoa suhteistani heihin yksityiskohtaisemminkin vuoden 2005 viimeisessä Seiskassa tai Kasissa, riipuen siitä, kumpi tekee paremman tarjouksen. Seuratkaa tarkoin näitä arvovaltaisia tietolähteitä, jotta ette jää osattomiksi nyky-yhteiskunnan täysivaltaiselle jäsenelle elintärkeistä tiedoista!

Ilkka Kanervan nimikin jo edellyttää, että hän lähettelee pornahtavia viestejä puhelimella, sähköpostilla, kirjeillä ja elekielellä jokaiselle naiselle, jonka kanssa sattuu joutumaan tekemisiin. Jokainenhan tietää, että Ilkka on naistenmies, eikä se, että mies tekee ehdotuksia naiselle/naisille, ole mikään käsittämättömyys muille kuin tämän sivuston lössille. On aivan eri asia, jos politiikan värikäs monitoimimies ja mediapersoona Ilkka Kanerva lähettelee flirttejä mallinaisille, kuin että kirkon työntekijä käyttäytyy Raamatun (jota kirkossa pidetään Jumalan ilmoituksena ihmisille) opetuksen vastaisesti tuomalla homoutensa julkisuuteen. Ensimmäisessä ei ole kysymys mistään paheksuttavasta, mutta jälkimmäinen osoittaa avointa Jumalan käskyjen halveksuntaa ja ylenkatsomista. Näin menettelevä ja ajatteleva ihminen ei sovi kirkon työntekijäksi. Vai mitä mieltä olet JuhaniV, haluatko myös moninkertaisia murtovarkaita ym. ammatti- ja taparikollisia poliiseiksi ja tuomareiksi, ylivelkaantuneita ja maksuhäiriöisiä ulosottoviranomaisiksi, yksityisten lastenkotien omistajia huostaanottajiksi jne? Minusta tämä olisi omiaan antamaan aihetta epäillä vakavasti kansalaisten perusoikeuksien sekä yhdenvertaisuuden toteutumista, ja johtaisi vähintäänkin näiden viranomaisten ja niiden edustamien laitosten uskottavuuden täydelliseen katoamiseen.

En ole seurannut arvoisaa kulttuuriministeriämme koskevaa uutisointia juuri lainkaan, joten en tiedä, mihin JuhaniV viittaat. Jossain vaiheessa tämä hengenravinnon anorektikko ainakin tapaili jotain Hare Krishna -mumisijaa, polvistui uudelle paaville ja sairastui saamastaan kritiikistä, mutta muusta en tiedä. Karpelan miessuhteet eivät vähennä hänen uskottavuuttaan sillä eikä tällä tavalla, koska sellainen ei voi vähentyä, mitä ei muutenkaan ole. Karpela on entinen missi, jonka Esko Aho nosti puolueensa maskotiksi ja jota äänestäjät (olettaisin, että pääasiassa naispuoliset) kiittivät valtavalla äänivyöryllä siitä, että tämä oli jo vuosien ajan tarjonnut ansiokkaasti ihmissuhdeviihdettä kansalle, joka kaipaa leipää ja sirkushuveja. Nyt sydänten prinsessa pitää hallussaan kultturiministerin salkkua, mutta maalla ei kuitenkaan käytännössä ole kulttuuriministeriä lainkaan. Kuka siis sitten sydänten prinsessalle hoitoja tarjoaakin, sillä ei ole merkitystä ministerin tehtävien onnistumisen kannalta. Nykyinen kulttuuriministeri pitäisi joka tapauksessa vaihtaa, vaikka hän olisi elänyt jalat ristissäkin. Kansa on nyt saanut juuri sitä, mitä on tilannutkin.

Navettaa tuskin siis tarvitaan.

Mutta mitä nyt sitten ovat nämä homojen ja lesbojen käytöstavat, joihin JuhaniV vetoaa? Olen samaa mieltä kanssasi JuhaniV siitä, että ainakin osalla (joskaan en tiedä, suurimmallako osalla) on käytöstavat hallussa. Ne ovat hallussa juuri niillä, jotka pysyvät viisaasti vaiti suuntautumisestaan, eivätkä joka paikassa ja tilanteessa ehdoin tahdoin kokeile ympäristön kestokyvyn rajoja. Tämä 'kaapista ulos tuleminen' jo sellaisenaan on osoitus hyvän maun puuttumisesta. Homoutta ei tarvitse mainostaa, sitä voi toteuttaa piilossakin. Ja kuten kaikilla muillakin työnantajilla, myös kirkolla on, ja tulee olla oikeus valita työntekijänsä.
Käytät parodiamuotoa keinona pehmittää homofobiasi, sovinismisi, katkeruutesi ja yleisen pikkumaisuutesi pureskeltavaan muotoon. Kaikki ovelat loksautuksesi on kuultu iltapäivälehtien kolumneissa omissa yhteyksissään aikoja sitten - ne eivät ole kekseliäitä vaan kliseitä.

Että ei pure.
"Kaappiin vaan
11.08.2005, 14:35 Pääministeri Matti Vanhasen luottamus mitataan seuraavissa presidentin- ja eduskuntavaaleissa. Jos jonkin salassa lymyilevän ja kiristystä yrittäneen "Kaarinan" anonyymit Seiska-paljastukset pitävät paikkansa, ja jos suhteen kiistävän pääministerin voidaan pitävällä näytöllä osoittaa tyhjentäneen kanavansa tähän Kaarina-nimiseen lumppuun, ja jos tämä asia edelleenkin kuuluu vielä demokraattisella prosessilla ratkaistaviin valtakunnallisiin asioihin, pääministeri ja presidenttiehdokas Matti Vanhanen kantaa poliittisen vastuun tekemisistään suoraan kansalle."

Valitettavasti tyhmä kansa äänestää sellaisia ihmisiä jotka ovat samalla tavalla paheellisia kuin he itse, eli Kaarina-kohu todennäköisesti vain lisää Vanhasen kannatusta. Sen sijaan homoseksuaalinen paljastus harvoin lisää kenenkään kannatusta, koska ihmiset eivät halua myöntää kiinnostusta omaan sukupuoleensa kun taas Kaarinat vain pönkittävät Vanhasen maskuliinisuutta.

"On aivan eri asia, jos politiikan värikäs monitoimimies ja mediapersoona Ilkka Kanerva lähettelee flirttejä mallinaisille, kuin että kirkon työntekijä käyttäytyy Raamatun (jota kirkossa pidetään Jumalan ilmoituksena ihmisille) opetuksen vastaisesti tuomalla homoutensa julkisuuteen. Ensimmäisessä ei ole kysymys mistään paheksuttavasta, mutta jälkimmäinen osoittaa avointa Jumalan käskyjen halveksuntaa ja ylenkatsomista".

Niin, esimerkiksi muslimit ajattelisivat tällä tavalla, mutta kristilliset perustuen aivan Raamattuun taas ajattelevat että hurskaan ulkokuoren näyttäminen on syntiä. On Suomessa sellaistakin kristillisyyttä jossa oman syntisyytensä esilletuomista pidetään jopa toivottavana.
Mistään et löydä Raamatusta kohtaa että synnit olisi salattava. (Jos nyt homoseksuaalisuutta haluaa pitää syntinä ylipäätään).

>Vai mitä mieltä olet JuhaniV, haluatko myös moninkertaisia murtovarkaita ym. ammatti- ja taparikollisia poliiseiksi ja tuomareiksi, ylivelkaantuneita ja maksuhäiriöisiä ulosottoviranomaisiksi, yksityisten lastenkotien omistajia huostaanottajiksi jne?

Aika moni haluaa. Mitään ihmistä ei niin katkerasti vihata kuin sellaista jolta näyttää puuttuvan kaikki inhimilliset heikkoudet, joka on ystävällinen ja avulias vanhuksia, lapsia ja eläimiä kohtaan ja joka on reipas ja kiitollinen ja nuhteeton ja koska tällaista ihmistä vihataan hän ei myöskään saa työpaikkaa.
Vaikka minut vasten tahtoani outattiin niin minun suosioni on kasvanut. Ei siksi että nämä ihmiset pitäisivät homoseksuaaleista vaan siksi että minustakin löytyy inhimillinen heikkous.

"Ne ovat hallussa juuri niillä, jotka pysyvät viisaasti vaiti suuntautumisestaan, eivätkä joka paikassa ja tilanteessa ehdoin tahdoin kokeile ympäristön kestokyvyn rajoja. Tämä 'kaapista ulos tuleminen' jo sellaisenaan on osoitus hyvän maun puuttumisesta."

Odotan samaa kohtelua myös heteroilta ja viittaan edelliseen viestiini. Ne on just ne tietyt heterot jotka haluavat grillata meidät ulos kaapista, ne jotka kyselee meidän rakkauselämäkuulumisiamme ja pahimmassa tapauksessa esittelevät sulhaskandidaatteja. Pelkästään tämän seksuaalisen ahdistelun loppumiseksi olisi hyvä tulla ulos kaapista.
Ympäristön kestokyvyn rajoja ei millään tavalla koettele enemmän kuin henkilö jolla rakkauselämässä ei ole minkäänlaista säpinää.

"Ja kuten kaikilla muillakin työnantajilla, myös kirkolla on, ja tulee olla oikeus valita työntekijänsä".

Vastineeksi luopuisin oppivelvollisuudesta sillä jos on oikeus syrjintään niin ei ole sitten mitään syytä kouluttautua ammattiin jota ei kuitenkaan tulisi saamaan.
>Ja kuten kaikilla muillakin työnantajilla, myös kirkolla on, ja tulee olla oikeus valita työntekijänsä.>
Mutta millään työnantajalla ei ole lain mukaan oikeutta syrjiä seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen mukaan. Kyse oli jo työssä olevasta suntiosta. Plus että asia ei haitannut seurakuntalaisia yhtään.
Voisin minä kaappiin mennäkin, mutta vain sillä ehdolla, että tasapuolisesti myös heterot menevät omaansa. Pois siis lehdistä hääjutut, häämessut ja parisuhdejutut, rakkaudesta puhuminen kiellettäköön ja sensuroitakoon ja esimerkiksi työpaikoilla sovellettakoon USAn armeijaan "Don´t ask, don´t tell" -periaatetta myös heteroihin jne. Ja sitä sisärataa ;)))

G
Onkohan tosiaan näin että seksuaalisen suuntautumisen perusteella voi irtisanoa työntekijän? Ei taida olla! Muistaakseni laki suojaa tällaisissa tapauksissa aika hyvin myös homoja. Eriasia sitten on haluaako ko. yksilö nostaa asian tapetille - tähän mm. Kirkko laskee salliessaan moisen syrjinnän. Miksi maksaa veroa yhteisölle, joka loukkaa ja syrjii sinua? Ei kiitos.