Vet. teletietojen tallentamista vastaan

Minulla ei ole mitään salattavaa. Käykää kimppuun, tietotermiitit!!!
pandaka kirjoitti: "Minulla ei ole mitään salattavaa. Käykää kimppuun, tietotermiitit!!!"


Tämä on juuri tätä järkyttävää välinpitämättömyyttä kansalaisoikeuksista, johon hallinto- ja valvontakoneistot ovat nyt iskemässä. Ei itsellänikään ole mitään erityistä salailtavaa, mutta kyse ei olekaan siitä vaan periaatteesta. Kun ihmiset on saatu tarpeeksi pelokkaiksi niin he luopuvat itse vapaaehtoisesti omista oikeuksistaan säilyttääkseen turvallisuudentunteensa (lue: illuusionsa turvallisuudesta). Tälle perustuvat kaikkien fasististen hallintojen muodostumiset.
Jotenkin etenkin tuntuu, että suomalaisilla on tällainen "minä olen kunniallinen kansalainen eikä nyt ainakaan _meillä_ kukaan käytä väärin minusta kerättyjä tietoja" -asenne.

Sinänsä kannatan sitä, että on helpompi jäljittää rikollisia jne. kun on tietoja, mutta uhkakuvana on se, että päädytään tilanteeseen, jossa mikään ei ole enää yksityistä. Sitten kun valvotaan ja on kaikkien teletunnistetiedot niin toiminnan rajoittaminen on vain yksi askel eteenpäin.
Just joo, mä oon välinpitämätön tulevasta fasistihallinnosta!!! Jepsistä jee. Mä kyllä kaikin tavoin kannatan tietojen hyvin järjestettyä, valvottua ja hienovaraista käyttämistä, enkä ylipäätään suoranaisesti kannata niiden tallentamista. Mutta en pidä yksityisyyttä itseisarvoisena. Perustelkaapa minulle oikein hyvin, mitkä seikat tekevät yksityisyydestä tärkeän? Uskotteko oikeasti, että tietoja käytettäisiin jatkuvasti ja törkeästi väärin vaan koska ne ovat siellä jossain esillä?
  • 6 / 30
  • pilkkuhitler
  • 30.7.2005 13:29
Esimerkkejä???

Jos yhteiskunta siirtyy pois demokratiasta on tulevalla hirmuhallitsijalla kaikki tieto ja järjestelmä vastustajiensa etsimiseksi. Tuhoamisen ensimmäinen este on näin jo poistettu.

Hitler ja Stalin olisivat olleet tästä järjestelmästä erittäin tyytyväisiä.
Ei ole realistista varautua fasistihallintoon tai hirmuhallitsijaan. Siis kamoon!
  • 9 / 30
  • Rokkihomo
  • 30.7.2005 23:14
Pandaka ja kuka vaan:
jospa vahan kriittisemmalla silmalla katsoisi, mita Atlantin toisella puolen tapahtuu
in the United States of the Promised Lands.
pandaka: Itse olen eniten huolissani valtionhallinnossa ja yksityisissä yrityksissä työskentelevien ihmisten ammattitaidosta ja kyvystä pitää huolta siitä, että mahdolliset tallannetut tiedot eivät joudu ns. vääriin käsiin. En pelkää suoranaisesti sitä, että valtio käyttäisi tietoja kansalaisiaan vastaan, vaan sitä, että jokin kolmas osapuoli voi käyttää tallennettua dataa väärin. Tietovuotolapsuksia on tapahtunut niin paljon, etten yksinkertaisesti voi luottaa täysin tietoturvaan.
"pandaka
30.07.2005, 13:33 Ei ole realistista varautua fasistihallintoon tai hirmuhallitsijaan. Siis kamoon!"

Ei olekaan koska hirmuhallinto on jo täällä ja tänään.

Uutisista tulee nykyään pelkkää terrorismia. Näkymättömien pikku-ukkojen jahtaaminen Wyomingin ja Hindu-Kushin välillä muistuttaa McCarthyn ajan kommunistijahtia.

Vaikka Suomessa ei ole ainoatakaan terroristia, niin sama into kansalaisoikeuksien murentamiseen on täälläkin.

Suomella on oma Abu Ghraibinsa kun rauhanomaisia mielenosoittajia pahoinpidellään ja heitetään putkaan. Nyt tosin on jo tehty laki jonka mukaan tällainen olisi täysin laillista ja tavanomaista poliisitoimintaa. Ruotsissa ja Italiassa tosin mielenosoittajia ammutaan, siihen ei ole vielä suomen machokytätkään alentuneet.

Suomalaisten into pikakäännyttää kaikki mustalaisista gruusialaisiin bussituristeihin on johtanut siihen että tämä maa saa punakynää kaikissa maailman ihmisoikeusfoorumeissa. Ihmisoikeudet meni kun meille tuli ihmoisoikeuspresidentti.

Kun turkistarhaisku tapahtuu, poliisi ratsaa kaikki jotka ovat vähänkin hipinnäköisiä, punkkareita, muuten vetelehtivät ilman mitään päämäärää tai pitivät Arafat Suomeen -pinssiä 1980-luvulla.

Suomen poliisi pitää mustaa listaa. On turha soittaa poliisia apuun jos sukunimesi on Hagert tai Mohammed tai kuulut poliisin listaamiin muihin vähemmistöihin (*.

*) Kun ajettiin lakia siitä että transihmisten tietosuojan pitäisi saada samalle tasolle kuin muidenkin, niin ettei poliisilla olisi oikeutta tutkia uhrin tietoja perushenkilötietoja pitemmälle ja syyllisenkin tietoja vasta rikoksen tekohetken ajalta ja eteenpäin, niin poliisi vastusti, miksi?

Irak-jupakan aikana poliisi teki noin 300 rikosta jotka liittyivät salaisten henkilötietojen joutumiseen vääriin käsiin (poliiseille joilla ei ollut vltuuksia tutkia asiaa).
Kiitos Rokki, smo ja Pora! Olen hitusen valaistuneempi noiden tietojen ansiosta. En toki ihan naiivi ole ollutkaan, mutta kuvittelin, että jos moinen aloite menisi läpi EU:ssa, siihen liitettäisiin joukko erityiskäytäntöjä ehkäisemään tietojen väärinkäyttöä. Mitä Yhdysvaltoihin tulee, olen joitain dokumentteja nähnyt viranomaisten toiminnasta kyseisellä alalla, ja vaikka rikoksia ja vuotoja on, niin ei se mielestäni tapahdu mitenkään ihmeellisellä mittakaavalla. Joissain välimeren EU-maissakin on pelottavampaa korruptiota ja yksityisyyden puutetta. Ehkä haluan nimenomaan herätellä niitä, joita riivaa valtioparanoidia. Kaikki kauhuskenaariot tuskin käyvät toteen, ainakaan siinä vahvuudessa kuin ne kuvittelee.

En ole ihan vielä riittävän vakuuttunut allekirjoittaakseni addressia, joten lisää kommentteja??
Kaikki tietävät, että se johtuu terrorismista ja siihen on pakko mennä. Vaikea on tietää, mitä siitä sitten seuraisi pitemmällä tähtäimellä, mutta minusta terroristeja tulee saada kiinni ja vastuuseen teoistaan.
" Ehkä haluan nimenomaan herätellä niitä, joita riivaa valtioparanoidia. Kaikki kauhuskenaariot tuskin käyvät toteen, ainakaan siinä vahvuudessa kuin ne kuvittelee."

Voi vain ihmetellä mikä into on ennennäkemättömään ihmisten urkkimiseen entisen neuvostoliiton tyyliin. Todelliset rikolliset ja terroristit pystyvät aina huiputtamaan urkkijoita.

Viime vuosien poliittiset muutokset ovat herättämässä vastarintaa. Köyhille ja vanhuksille ei anneta edes sialle tai rajakoiralle kuuluvaa arvoa. On aivan ilmeistä että tännekin ollaan luomassa enklaaviyhteiskuntaa jossa rikkaat ovat muurien takana ja käyvät aseistettujen vartijoiden suojaamissa erikoisliikkeissä ja loput elävät epäinhimillisissä slummeissa raataen konepistoolimiesten varjossa näiden syöttiläitten luksuksenhimon tyydyttämiseksi. Ehkä jonkinlaista etuoikeutettujen keskiluokkaa voidaan pitää yllä joilla on varaa hankkia pölynimuri tai kerran kolmessa vuodessa matkata Tallinnaan ja jotka näitten oikeuksiensa vuoksi halveksuvat ja terrorisoivat niitä joilla näitäkään oikeuksia ei ole.
Sonera-jupakka kertoi riittävästi siitä minkälainen moraali ihmisillä on. Heti kun "syytä" rikkoa lakia ja pomokin käskee tai pelkästään antaa ymmärtää niin ihmisten yksityisyyden puututtiin törkeällä tavalla. Eikös poliisillakin ollut tilanne jossa teleliikennetietoja oli käytetty ilman asianomaista lupaa?

Viittaako Pora-liike kommentissaan nyt siihen että viranomaisten lisääntyvät urkkimisoikeudet ovat jo rakentamassa enklaaviyhteiskuntaa vai siihen että enklaaviyhteiskunnan syntyminen lisää vastarintaa ja siten luo viranomaisille lisätarvetta urkinnan kasvattaiseen?
otso
01.08.2005, 11:54 "Viittaako Pora-liike kommentissaan nyt siihen että viranomaisten lisääntyvät urkkimisoikeudet ovat jo rakentamassa enklaaviyhteiskuntaa vai siihen että enklaaviyhteiskunnan syntyminen lisää vastarintaa ja siten luo viranomaisille lisätarvetta urkinnan kasvattaiseen?"

Jälkimmäistä.
Voi tietysti ajatella myös edellisellä tavalla. Kun suuryhtiöt hävittävät vuosikymmenen aikana toimeentulotukeen käytetyn rahasumman niin se on vain hupsis, kukaan ei huomannut sitä kirjanpidosta eikä lopulta kukaan ole syyllinen ja viranomaiset ovat aivan erityisen syyttömiä, mutta kun on köyhä niin sossu syynää pankkitilit suurennuslasin ja vihikoiran kanssa. Sossuhuijari on roisto, toimitusjohtajahuijari on taas suuri individualisti.
Tuo on aika helposti tulkittavissa valtioparanoiaksi. Ja vaikka sosiaalihuijarin ja muun talousrikollisen toimet ovat summissa eri luokkaan niin ei kumpaakaan ole syytä lakista maton alle. Oli miten oli, ei ole tervettä jos perusoikeuksiin kuten kirjesalaisuuteen verrattaviin asioihin puututaan. Tuohon lakialoitteeseen en ole tutustunut, pitääpä käydä lukemassa mitä siinä ehdotetaan
Toissapäiväisessä Hesarin verkkoliitteessä kerrottiin, että Matti Vanhanen kiirehtii anonyymien PrePaid –liittymien rekisteröintiä, jotta rikokseen syyllistyneet saataisiin helpommin tuomiolle.

Viime vuodelta saatiin jälleen uusi laki voimaan, jonka mukaan mielenosoittajat eivät saa peittää kasvojaan. Tämä laki taitaa koskea kaikkia yleisellä paikalla järjestettyjä tilaisuuksia. Lain todellinen päämäärä paljastuikin sitten tänä vuonna Tampereella järjestetyissä street partyissä, jossa poliisit kulkivat kadulla tanssivien osanottajien joukossa videokameroiden kanssa ja tallensivat kasvoja melkein kosketusetäisyydeltä.

Homoseksuaalitkin olivat vielä 80-luvulla poliisin silmätikkuina, vaikka homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin lopettamisesta oli päässyt vierähtämään yli vuosikymmen; Setan keskustelufoorumilla oli jotain juttua Turusta, missä vielä 80-luvun puolivälissä poliisi ”partioi” niin homobileiden liepeillä kuin puistoissakin ja keräili nimiä talteen. Se siitä vapaudesta.

Se, mikä minusta on tässä urkinnassa ärsyttävää, on itse perusperiaatteiden kyseenalaistaminen; syytön ennen kuin toisin todistetaan; ollaan siis valmiita kajoamaan johonkin niin perustavanlaatuiseen perusoikeuteen kuin yksityisyyteen, ilman, että olisi todisteita mistään laittomasta toiminnasta - ikään kuin varmuuden vuoksi. Ja sitten osa suomalaisista on juuri tällaisia; ”Ei mulla ole mitään salattavaa”. Juu ei, ei se viranomainen ole mikään sentraalisantra, ongelmanasettelu nyt vain sattuu liikkumaan hiukan eri sfääreissä kuin kulmakunnan juoruissa.

En oikein jaksa uskoa siihen, että tuolla adressilla olisi paljoakaan vaikutusta ja jos olisikin, niin mitä tehdään sellaiselle järjestelmälle nimeltään ECHELON? Kyseessä ei ole mikään X-filesistä revitty salaliittoteoria vaan oikea olemassaoleva massiivinen teleurkintajärjestelmä, jota NSA eli USA:n tiedustelu on kehitellyt jo vuosikymmeniä. Euroopan parlamentin teettämä selvitys löytyy seuraavasta osoitteesta ja onkin melkoista luettavaa: http://www.europarl.eu.int/tempcom/echelon/pdf/rapport_echelon_en.pdf

Ko. raportti suositelee vahvan salauksen käyttöä kaikessa teleliikenteessä, tosin, sekään ei aina taida auttaa, sillä moniin kaupallisiin salausohjelmiinkin on ujutettu takaportteja, joilla salaus voidaan purkaa. Tunnetuin tapaus lienee sveitsiläinen tietoturvayhtiö Crypto AG (nykyisin myös InfoGuard), jonka työntekijät joutuivat askartelemaan takaportteja USA:n turvallisuuspalvelun eli NSA:n pyynnöstä vuosikymmenien ajan. Samaisen yhtiön tuotteita käyttivät yli 120 maan viranomaiset, koska kyseessä oli ”tunnettu ja luotettava yritys”. Näitä takaportteja kutsutaan myös kauniimmin nimellä key escrow tai key recovery; viranomaisilla kun on oltava tarpeen vaatiessa mahdollisuus purkaa salaus. USA ja Englanti ovat aivan erityisesti yrittäneet ajaa tällaista lainsäädäntöä, niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin.

Yhdysvalloissa on kielletty tehokkaiden kryptausalgoritmien kaupallinen käyttö, myös 128 bittistä versiota SSL:stä hyödyntävien nettiselainten vientiä on rajoitettu. Eurooppalaisista maista mm. Ranska ja Englanti ovat asettaneet rajoituksia kryptoavaimen pituudelle. Itse asiassa EY olisi halunnut kieltää salauksen käytön vielä 90-luvun alkupuolella, mutta joutui pyörtämään kantansa johtuen liike-elämän painostuksesta; salaus on ensisijaisen tärkeää elektroniselle kaupankäynnille (viis kansalaisten yksityisyydestä).

Wassenaarissa vuonna 1998 pidetyssä kokouksessa tehtiin jo erinnäisiä päätöksiä siviilikäyttöön tarkoitettujen salausjärjestelmien rajoittamiseksi; tässä sopimuksessa salausohjelmistot rinnastetaan samaan luokkaan risteilyohjusten kanssa :) Tarkempia tietoja eri maiden teknologiaa koskevista vientipolitiikoista (myös salausohjelmistot): http://www.wassenaar.org/ Sopimus ei koske kuitenkaan ilmaisohjelmistoja. Koko järjestelyn tarkoituksena on ilmeisesti turvata amerikkalaisten ohjelmistojättien tulevaisuus, jotka joutuvat alakynteen kansainvälisillä markkinoilla huonosti toteutetun salauksen vuoksi (USA:n vientirajoitukset) ja tietysti estää/hidastaa vahvan salauksen ja sitä tukevien kansainvälisten standardien käyttöönottoa.

Sitten vielä pieni herkullinen yksityiskohta: Lontoossa on pelkästään metroissa yli 6000 valvontakameraa. Jokainen lontoolainen tallentuu keskimäärin 300 kertaa päivässä valvontakameralle. Toisen uutisen mukaan niin Englannissa kuin Yhdysvalloissakin panostetaan suuria määriä rahaa hahmontunnistukseen/konenäköön, jolla voitaisiin tunnistaa ja kerätä tarkempaa tietoa näistä videokameroiden kuvista esim. luomalla valtava tietokanta kuvista. Kaiken kaikkiaan, elämme jo keskellä orwellilaista utopiaa.
"Ransom
04.08.2005, 09:12 Toissapäiväisessä Hesarin verkkoliitteessä kerrottiin, että Matti Vanhanen kiirehtii anonyymien PrePaid –liittymien rekisteröintiä, jotta rikokseen syyllistyneet saataisiin helpommin tuomiolle."

Ja kuitenkin aviorikokseen syyllistyneen pääministerin seksisekoilut ovat yksityisasia. Voiko dorkempaa miestä ollakaan vai meneekö kaikki läpi nielemättä mitä tämä isäaurinkoinen sanoo?

"Homoseksuaalitkin olivat vielä 80-luvulla poliisin silmätikkuina, vaikka homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin lopettamisesta oli päässyt vierähtämään yli vuosikymmen; Setan keskustelufoorumilla oli jotain juttua Turusta, missä vielä 80-luvun puolivälissä poliisi ”partioi” niin homobileiden liepeillä kuin puistoissakin ja keräili nimiä talteen. Se siitä vapaudesta."

Kun asiasta on kulunut 20 vuotta, siitä uskalletaan puhua Seta-foorumilla. Sen sijaan siitä ei saa puhua että mustia listoja kerätään edelleen.
Lööpissä oli että diabeetikko joka soitti hätänumeroon jäi ilman apua. Tuli mieleen että olikohan hänkin mustalla listalla.

"Sitten vielä pieni herkullinen yksityiskohta: Lontoossa on pelkästään metroissa yli 6000 valvontakameraa. Jokainen lontoolainen tallentuu keskimäärin 300 kertaa päivässä valvontakameralle."

Ja eräässä maassa jossa rajakoiriin panostetaan enemmän rahaa kuin työttömiin valvontakameroita on suhteessa vielä enemmän.

Isoveli nukkuu yönsä huonosti nykyään.
Ja mitenkähän nämä kamerat estivät pommien räjähtämisen? Jos tuntisin halua tehdä jokin näyttävä räjäytys, sen parempi, että reaaliaikaista kuvaa on saatavissa.... (terveisiä vaan supolle)

G
Pora-liike kirjoitti: "... Ja kuitenkin aviorikokseen syyllistyneen pääministerin seksisekoilut ovat yksityisasia."

Aviorikosta ei ole Suomessa ollut olemassa enää vuoden 1948 jälkeen, ja sitä aiemmat tapahtumat ovat jo vanhentuneet. Uskottomuutta sen sijaan on ollut sitä ennen ja tulee varmasti aina olemaan. Ja jokaisen "seksisekoilut" ovat asemasta riippumatta yksityisasia, jonka ei henkilökohtaista lähipiiriä kauemmas tarvitse ketään kiinnostaa yhtään sen enempää kuin tieto siitä, kenen kanssa on tullut puheluita puhutuksi.

Muuten olen sitä mieltä, että kehittelivätpä Amerikan, EU:n Venäjän ja Kiinan urkintaviranomaiset millaisia rekisterijärjestelmiä tahansa, todelliset rikolliset ovat aina heitä askeleen edellä ja oppivat hyvin nopeasti käyttämään uusia systeemejä myös hyväkseen.
"Public eye
04.08.2005, 09:51 Ja jokaisen "seksisekoilut" ovat asemasta riippumatta yksityisasia"

Ne lakkaavat olemasta yksityisasia siinä vaiheessa kun kyseinen ihminen ilmoittaa kunnioittavansa ja vaalivansa perhearvoja.
Kansainvälisen poliisijärjestön mukaan ihmistä voi ampua vain sillä perusteella että hän pukeutuu epäilyttävästi, ei katso silmiin tai kantaa sähköpiuhoja!

Adolf Hitler ja Josef Stalin sentään soivat epäillylle näytösoikeudenkäynin.
No siis terrorismin ehkäisyllä on ihan turha puolustella urkintaa. Jotkin prepaidit kun muuttaa rekisteröitäviksi, ei estetä terrorismia tuontaivaallista. Ei myöskään sillä että valvontakameroita laitettais jokakortteliin vaikka 200...

Koko terrorismi sinällänsäkin on todella outoa. Aika hassua että aina kun ihmiset alkavat heräämään siihen tosiasiaan että irakiin hyökättiin turhaan ja että bensan hinta on nykysin 1,30 euroa/litra ja että ruoan hinnat on noussu järkyttävästi. Ja yhtäkkiä ihmiset alkaa suuttua näistä pikkuasioista mitä terrorismiympäristössä on tapahtunu. Yhtäkkiä "sattumalta" tapahtuu terrori-isku ties missä... Bussit räjähtää ja kaikkien huomio kiinnittyy näihin tapahtumiin! Ei auttanu valvontakamerat, ei 20 000 kaupungilla partioivaa poliisia, ei miljardien satelliitit, ei FBI:t CIA:t NSA:t sun muut skeidat MI6set. Kaikki kävi tyhjänpäiväisiksi muutamassa sekunnissa. Tarvitaan LISÄÄ vakoilua sun muuta. Tuhlataan lisää rahaa terrorismin "torjuntaan"... Ihmiset seuraavat miten viranomaiset tappelevat aikaa vastaan ja seuraavat terrorismintorjuntaa koko aika. Ihmisoikeuksien polkeminen lisääntyy, BENSAN HINTA, RUOAN HINTA, sun muut nousevat edelleen, eikä ihmiset taas huomaa moista mihinkään. Ovela kikka sanoisinko, kiinnitetään huomio muualle. Näin taisi käydä natsi saksassa eräälle valtionpäivätalolle. Sattumalta oikeaan aikaan kyseinen talo paloi... Ja hitler sai hyviä tekosyitä toteuttaa pyrkimyksensä maailmaa "parantaakseen", tunnetuin seurauksin...

Samaan aikaan TODELLINEN jokaista meitä koskeva rikollisuus kasvaa, vähien budjettivajeen omaavien poliisien resurssit menevät terroristien jahtaamiseen, ihan kuin se osama täälllä suomessa oliskin (josko koko hiton osamaa on edes olemassa)... Jnejne... Suomen vankilat ON ylitäynnä nyt jo... Työttömyys on räjähtäny käsiin, mutta tärkeintä on tietysti se että terroristisiat, ja osamat saadaan kiinni ja saadaan ehkäistyä seuraava tuleva terroristi-isku.

Noh myyrmannin pommi kertoo hyvin miten voidaan nykysessä liikkuvassa yhteiskunnassa ehkäistä kauppakeskukseen asennettu pommi. Ei yhtään mitenkään. Vaikka salakuuntelisivat reaaliajassa jokaikisen ihmisen puhelinta, "terroristi" saattaakin olla ihminen joka EI KÄYTÄ HITON PUHELINTA kertoakseen siitä että meinaa tossa tussauttaa yhden kauppakeskuksen huomenillalla ilmaan... Noh myyrmannin pommi-isku ei ollu terroristi, se oli ihan tavallinen nyky-yhteiskuntaan vittuuntunu kaduntallaaja. Ja tämä nyky-yhteiskunta tulee luomaan niitä vielä lisää...

Ammattiterroristit/rikolliset kyllä osaavat välttää puheluiden/viestinnän salakuuntelun. Niillä on 100 "äitin nimiin" rekisteröityä liittymää, tai väärillä henkkareilla rekisteröityä liittymää jnejnejnejne... Joten prepaid rekisteröinti ei auttaisi asiaan paskan vertaa. Ja tämän nyt on myöntäny jo tietosuojavaltuutetut sun muutkin... Johan ne terroristit/rikolliset puhelunsa puhui ENNEN moisten prepaidien kioskeihin tuloa muutenkin...

Ehkäpä kannattaisi puhelinsalakuuntelu-asian ajamisen sijaan pureutua tähän yhteiskunnan ihan OIKEISIIN ongelmiin, kuten yksinäisyyden lisääntymiseen = aiheuttaa masennusta, ja masentunu saattaa päättää päivänsä komealla ilotulituksella kauppakeskuksen aulassa... Rikollisuuden lisääntymiseen = köyhyys on lisääntyny, työttömyys on lisääntyny, hinnat on noussu...

"Pahin vihollinen on näkymätön vihollinen, sellainen kuka voi olla kuka tahansa meistä!"
" Noh myyrmannin pommi-isku ei ollu terroristi, se oli ihan tavallinen nyky-yhteiskuntaan vittuuntunu kaduntallaaja. Ja tämä nyky-yhteiskunta tulee luomaan niitä vielä lisää..."

Niitä on tuhansittain. Maailma on ollut aina epäkiitollinen paikka kilteille, mutta nyt kiltit akateemiset on perustavalaatuisesti nujerrettu pätkätöillä ja työharjoitteluorjuudella. Joku joka näitäkin tutkii sanoi ettei hän ole ikinä tavannut sellaista vihaa missään kuin näissä kilteissä ihmisissä on. Tulee ihan mieleen Shining-leffa ja Jack Nicholsonin rooli siinä, haluaa hieman "rankaista" perhettään...

Sitten ovat sopeutumattomat. Minä tunsin kaverin koulussa joka vapisi pelosta jos sille puhui ja minä olin sentään sen kaveri. Miten tuollainen pärjää intissä, jossa karjutaan tai tiimityössä työelämässä. Ei pärjännyt, tappoi itsensä. Sitten näin dokumentin asperger-ihmisistä jotka eivät todellakaan kaipaa seuraa. Kuinka paljon on ihmisiä jotka eivät kerta kaikkiaan halua sopeutua siihen yhteen muottiin, johon tämä yhteiskunta pakottaa?
Äläs nyt, kyllä muakin vuonna 2001 vitutti. Menin tuolloin opiskelemaan lisää ja sain opiskelupaikan... Noh sitten menin SOSSUUN että mites on kun matkat on niin pitkät sun muuta. "joo ei täältä mitään heru, sun on otettava opintolaina". Noh pankit tietty tuputti lainan avosylin. Sitten yksi kaveri teki saman tempauksen. Hän ei saanu pankista lainaa koska oli vähän jääny laskuja maksamati ja luottohäiriömerkintää jnejne.... HÄN sai sossusta kaiken, eikä tartte maksaa takasin. Siis mä ihmettelin siinä vaiheessa että mitä hevonVITTUA... Rehellinen laskut maksava ihminen joutuu ottamaan pankkilainaa opiskelujensa vuoksi mutta EPÄrehellinen ihminen ketä ei korvaansa lotkauta laskujenmaksun hyväksi saa kaiken ilmasiksi :E

Siinä vaiheessa mulle kyllä tuli todella painokelvottomia ajatuksia... Noh mä nyt pärjään sen verran hyvin ettei pieni opintolaina nyt mikään katastrofi ole, mutta siis pistää kyllä miettimään tätä läpimätää maata. Rikollisuuteen oikein kannustetaan. Kyllä mäkin olisin tuon tietäen voinu tahrata luottotiedot neljäksi vuodeksi helposti :D Sehän olis ollu käytännöllisesti kattoen se opiskeluaika vain... Jos sillä olis siis säästäny 10 000 euroa rahaa niin miksi helvetissä ei ja seuraavalla kerralla jos päätän opiskelun auvoisuuteen mennä niin teenkin tuon sa ... tana...

Olenkin aina sanonu ystävilleni että tässä maassa EI rehellinen yrittäjä pärjää. Jos teet kaiken tunnollisesti ja tarkasti niin sillon oot nurin kahdessa vuodessa... Esimerkiksi maksamattomien laskujen perinnässä. Ihan kuin kellään olisi aikaa odotella monta vuotta että asiat käsitellään... Joten sen vuoksi perijätkin on parempi hommata rikosrekisteristä, virallisten rekistereitten sijaan... Jnejne...
Roomasta napattu Lontoon pommi-itsemurhakandidaatti saatiin kiinni kännykkätietojen perusteella. Että kyllähän isovelisysteemeistä jotakin hyötyä tutkimuksille voi olla. Itse tekoa se ei olisi estänyt. Mutta nyt onkin pelko siitä, että samalla reseptille aletaan tehtailla vastaavia iskuja lisää, jolloin käskyketju pitäisi voida selvittää ylöspäin. Iskujen taustatekijät eli aivot toki käyttävät tietojen vaihtoon kännykkää fiksumpaa tekniikkaa kuten nettiin laitettuihin kuvatiedostoihin koodattuja viestejä.

Kyllähän kaikenlainen tietojen keräily kuulostaa epäilyttävältä, etenkin jos kiireessä unohdetaan laatia säännöt, kuka ja miten tietoja saa käyttää. Jälkeenpäin tehdyt tutkimukset muutamien tunnettujen rikosten tietohauista (Petri Gerd, Matti Nykänen jne) ovat paljastaneet, että tietoja ovat hakeneet tahot, joilla ei ole mitään asiallista tarvetta näille tiedoille. Ihminen on utelias, ja tilaisuus tekee varkaan.

Ikäväähän se on, että anonymiteetti on pikkuhiljaa katoamassa. Käteisen rahan käyttö jatkuvasti vähenee, ja ostokset tehdään maksukorteilla, jolloin viivakoodeilla varustettujen tuotteiden ostajat voidaan selvittää. On enää lyhyt matka siihen, että liikenteen sujumisen valvontaan asennetut kamerat valjastetaan rekisterikilpien lukijalla, jolloin kuljettajan liikkeet voidaan selvittää reaaliajassa. Hotellien majoituskortin saa nykyään vielä itse kirjoittaa, mutta kukapa niitä väärentämään, kun maksu tehdään yleensä kortilla.

Kaikkein epäilyttävintä minusta on se, kun Suojelupoliisi kerää ihmisistä tietoja, joiden todenperäisyyttä ei voi itse tarkistaa. Kuitenkin Suojelupoliisi antaa työnantajille lausuntoja työnhakijoista. Jos työnhaku ei millään onnistu, vika voi olla paitsi hakijassa tai huonossa työmarkkinatilanteessa, myös poliisin kansiossa, johon on pujahtanut kirjausvirhe. Tai sitten tieto kaappihomoudesta voi jonkun mielestä olla rekisteröimisen arvoinen tieto, koska sillä voi ehkä kiristää työntekijää.

Vainoharhaisille tietoyhteiskunta tuottaa loputtomasti salaliittoteorioita. :-)
Hyvä että EU alkaa valvomaan kansalaisiaan. Liika vapaus rappioittaa kansakuntia sisältäpäin. Ihmiset eivät vain osaa elää vapaasti. Sitä käytetään väärin ja nykyään niiden vapauksien väärinkäytöllä saadaan melkoista tuhoa aikaiseksi.
"Rehellinen laskut maksava ihminen joutuu ottamaan pankkilainaa opiskelujensa vuoksi mutta EPÄrehellinen ihminen ketä ei korvaansa lotkauta laskujenmaksun hyväksi saa kaiken ilmasiksi :E"

Aivan niin. Minä jätin KELA:lle ilmoittamatta asumistuen tarkistusta varten paskaduunini ja takaisinperintähän siitä tuli. Kun sain ilmoituksen takaisinperinnästä niin vetosin köyhyyteeni ja takaisinperittävää summaa vähennettiin 200 eurolla.

Jos olisin toiminut sääntöjen mukaan niin olisin joutunut maksamaan joka pennosen. 200 euroon joutuu meikäläinen rehkimään aika palon työelämässä, nyt se tuli pelkällä lomakkeen täyttämisellä.

Ei se mitään, vein lopunkin takaisinperittävän summan sossun päätettäväksi. Uskon joutuvani ne maksamaan, en ole sossun suosiossa, mutta se ei pelaa joka pelkää.

Kaiken kukkuraksi jälkikäteen sain selville että huijarityönantaja oli maksanut minulle laittoman pientä palkkaa, joten tämäkin vyöry lähti siitä, että työnantaja huijasi.