Tehtäisiinkö protesti Irania vastaan?

  • 1 / 13
  • Kundi -78
  • 26.7.2005 22:32
Kuten esim. Ranneliikkeen uutisosiossa (ja muissa viestimissä) on kerrottu, Iranissa hirtettiin juuri pari teinipoikaa homoseksin harjoittamisen takia. Asiasta on keskusteltu myös tällä palstalla otsikon "Maat joissa homoseksuaalisuus on ríkos?" alla.

Tietenkin tällaista ja muuta hirvittävää tapahtuu koko ajan, mutta tämä uutinen nyt vain otti erityisen paljon päähän. Nyt olisi jonkinlaisen protestin paikka. Joko kirjallinen "adressi" lähetystöön - tai sitten jotain näkyvämpää! Jos asuisin itse Helsingissä, lähtisin mieluusti lähetystön eteen osoittamaan mieltä. Ja taitaisinpa saada kourallisen kavereitakin mukaan.

Mikä olisi sellainen tapa, jolla eri puolella Suomea olevat ihmiset voisivat yhdessä osoittaa mieltään mahdollisimman näkyvästi Irania vastaan? Sähköpostitulva lähetystöön huomattaisiin ainakin lähetystössä, mutta ei muualla. Se olisi myös tosi helppo toteuttaa. Käsin allekirjoitettava adressi on hiukan poissa laskuista.

En edes viitsi kysyä SETAsta onko heillä ollut ajatuksena tehdä jotakin asian takia (as if...). Sieltä käsinhän tällainen olisi helpointa organisoida, mutta se nyt takuulla ei tapahdu.

Suomen Amnestylla on myös oma hlbt-oikeuksiin keskittynyt ryhmä, eli siellä voisi olla kiinnostusta tällaista asiaa kohtaan.

Ideoikaa ihmiset jotakin. Olen itsekin valmis pistämään tikkuja ristiin, jotta Iran saisi edes pienen säälittävän näpäytyksen Suomen hlbt-väeltä! Kuitenkin ne joutuvat seuraamaan täällä tarkasti mitä Iranista puhutaan, joten säälittävän pienetkin mielenilmaisut menevät takuulla perille.
  • 3 / 13
  • Kundi -78
  • 27.7.2005 9:17
"smo" on oikeassa, mutta tämän keskustelun teema on eri. Tässä keskustelussa ei ole tarkoitus kauhistella tapahtunutta tms. vaan keskustelun tarkoituksena on pohtia, miten voitaisiin porukalla hieman protestoida Irania vastaan. Vai voidaanko?

Jos tästä nimenomaisesta teemasta kiinnostaa keskustella, niin toivon että se tehtäisiin selkeyden vuoksi tämän otsikon alla.
  • 5 / 13
  • Ryssel_hoi
  • 27.7.2005 12:23
Jonkinlaisen kansalaisadressin vaantaminen tuskin olisi kovin vaikeaa... vaatisi tietenkin vahan vaivaa, mutta varmaankin monet kansalaisjarjestot, kuten Amnesty, Ihmisoikeusliitto, YK-liitto, SETA, etc. varmaan lahtisivat mukaan ja tuskin politikkojakaan on vaikea saada allekirjoittamaan tuommoista vetoomusta...
  • 6 / 13
  • Everyone
  • 29.7.2005 14:24
Jonkinlaisen luvallisen mielinosoituksen pitäminen lienee paikallaan.

Mielenosoituksen organisoinnissa ja toimeenpanossa Seta olisi järjestävä taho, koska sillä tahto, taito ja resurssit.

Milloin mielenosoitus pidettäisiin?
  • 9 / 13
  • Pora-liike
  • 30.7.2005 10:36
"Mielenosoituksen organisoinnissa ja toimeenpanossa Seta olisi järjestävä taho, koska sillä tahto, taito ja resurssit."

Ei ole.

Mutta ennenkin on mielenosoituksia pidetty, esimerkkinä vaikkapa se kun parisuhdelaki oli eduskunnassa ja polvirukoilijat rukoilivat eduskunnan portailla. Tällä kertaa tuskin saadaan polvirukoilijoita riesaksemme.
Mielenosoitus olisi tietysti hieno homma, mutta se valitettavasti menisi "sivu suun" kaikilta niiltä, jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla. En kuitenkaan usko monenkaan lähtevän Helsinkiin varta vasten tätä asiaa varten... vaikka asia tärkeä onkin...

Helpointa on tietenkin se sähköpostiprotesti. Jos joku kirjoittaisi tekstinpätkän ja sitä voisi jokainen sitten mielensä mukaan muokata tai lähettää lähetystölle sellaisenaan joko meilinä tai kirjeenä. Samalla tavalla mm. Amnestyn kirjekampanjat toimivat. Teksti on valmis.

Mielenosoitus ja sähköpostiprotesti eivät tietenkään sulje toisiaan pois, vaan ne voidaan toteuttaa molemmat.

Ja jos Turusta löytyy innokkaita, niin voin kyllä kaikin mokomin lähteä kauppatorille osoittamaan mieltäni Irania vastaan porukalla!

Jos jotakin mielenosoituksen tapaista aikoo järjestää, niin se pitänee tehdä "itse". SETA ei varmaankaan tällaiseen lähde mukaan. Eihän ikävistä asioista sovi mainita ja pitää meteliä. Hauskoja karnevaaleja sen sijaan SETA tukee ja kannattaa - ja muistaa kehottaa jättämään ikävät plakaatit ja banderollit kotiin. Hys hys!
Hej!
Ilman muuta sähköpostivastalauseita!
Mitä tulee Turun kauppatorilla tapahtuvaan mielenosoitukseen, niin olen mukana!