Keskustelunaiheita netissä

Satuin vahingossa löytämään keskustelun, jossa varmaankin on niin heteromaisia epäilyksiä homoudesta...
Silmiinpistävin kommentti lienee tässä:
"Homous on vähitellen lyönyt itsensä läpi nyky-yhteiskunnassa täysin hyväksyttävänä, jopa ihannoitavana "vaihtoehtokulttuurina". Kylmä tieteellinen totuus on kuitenkin se, että lukuisista (!) yrityksistä huolimatta homoseksuaalisuutta ei ole koskaan pystytty osoittamaan ihmisen perimässä olevaksi, synnynnäiseksi ominaisuudeksi. Silloinhan se todellakin olisi vain yksi vaihtoehto joka pitäisi hyväksyä tasavertaisena seksuaalisuuden ilmentymänä. Homous on kuitenkin ns. hankittu ominaisuus. Siihen ajaudutaan monista syistä samoin kuin esim. huumeiden käyttöön, pakonomaiseen varasteluun, tai mihin tahansa seksuaalisiin perverssioihin. Pedofiilikaan ei synny pedofiiliksi. Onko lapsellasi seuraa, joka ihannoi/harjoittaa homoutta? Onko hän tekemisissä sellaisen kulttuurin kanssa työn tai harrastusten kautta?
3.5.2005 (11:32) Tiedenainen"

http://www.vaahtokylpy.net/keskustelut/search.jsp?messageid=66234&gid=3&lid=10573168
Se, että kutsut ennakkoluuloisia asenteita sanalla "heteromainen", tekee sinusta yhtä rajoittuneen ja likinäköisen kuin näistä homoutta mollaavista kirjoittajista. Ihan kuin kaikki heterot ajattelisivat niin.
  • 3 / 12
  • MelkeinKiltti
  • 4.8.2005 19:38
hohhoijaa.. aikun kiva että Suomessa vuonna 2005 vielä on noinkin tasokasta keskustelua..

en jaksanut edes lukea kuin pari ekaa kommenttia, olisin korkeintaan suuttunut ja kuluttanut aikaani johonkin mikä ei sitä todellakaan ansaitsisi.

kommentit yhtä osaavia kuin yhden psykanopettajani (nainen) hänen mielestään homouden perussyynä on kehitys/kiintymyshäiriö lapsena..
loppujen lopuksi, ihan sama.
rakastan miehiä ja olen onnellinen sellaisena kuin olen syntynyt.
Anteeksi "japa" - unohdin, että tällä palstalla ei kannata käyttää kuin neutraaleja tai seksuaalipoliittisesti korrekteja termejä, ettei leimaudu itse syrjiväksi ja ennakkoluuloiseksi. =D
Hyvää loppukesää kuitenkin.
Anteeksi "japa" - unohdin, että tällä palstalla ei kannata käyttää kuin neutraaleja tai seksuaalipoliittisesti korrekteja termejä, ettei leimaudu itse syrjiväksi ja ennakkoluuloiseksi. =D
Hyvää loppukesää kuitenkin."

-Vaikka turha pilkunviilaaminen onkin tylsää, on ehkä meidän vähemmistöjen todellakin syytä olla aika tarkkoja ja poliittisesti korrekteja, jottei "pilkka satu omaan nilkkaan". Näyttämällä hyvää esimerkkiä jne.. :)
"tällä palstalla ei kannata käyttää kuin neutraaleja tai seksuaalipoliittisesti korrekteja termejä, ettei leimaudu itse syrjiväksi ja ennakkoluuloiseksi."

Tietysti saa käyttää, mutta itseään saa sitten syyttää, jos leimautuu. En tajua, mikä noissa kommenteissa oli "heteroa".
Käyttämäni termi "heteromainen" tarkoitti juuri noita mainitussa keskustelussa olleita ei-homojen "arvailuja", miksi miehestä tulee homo. Aloitukseen lainaamani tekstin valikoin sattumalta -ehkä juuri siksi, että nimimerkki "tiedenainen" oli sen kirjoittanut, joten oletettavasti kirjoittajalta löytyy "asiantuntemusta" väitteilleen. Itse keskustelun avauksella pyrin vain tuomaan esiin tuollaisenkin keskustelufoorumin ja -aiheen. Valitettavasti ilmaisutaitoni ei riittänyt siihen, että kaikki kommentoijat olisivat ymmrätäneet asiani. Toisaalta puolisavolaisena, puolet ymmärtämisen vastuusta on lukijalla/kuulijalla. ;)
Tuolla keskustelupalstalla häiritsee hieman se, että useimmat puheenvuorot ovat vain yhden lauseen mittaisia, huudahduksenomaisia ja usein sävyltään riiteleviä. Palsta ei vaikuta kovin vakavasti otettavalta, mutta Tiedenaisen kannanotto erottui ilahduttavalla tavalla muun keskustelun seasta: se oli kielellisesti hyvin ja maallikollekin ymmärrettävällä tavalla laadittu, se oli asiallinen, siinä oli ensin toteamus asiantilasta, sitten pohdiskelua, väittämä, sekä sille lopulta vielä perustelut. Harvinaisen hyvää tekstiä.

Olen kaikesta samaa mieltä Tiedenaisen kanssa. Homoilu- ja lesboilukulttuuri on tosiaankin lyönyt - tai se on lyöty raivoisalla markkinoinnilla - läpi tässä pinnallistuvassa (näyttelijä Kaarina Hazard sivusi kerran eräässä haastattelussa osuvasti 'yhteiskunnan infantilisoitumista') mediayhteiskunnassamme, jolle on tunnusomaista erikoisuudentavoittelu, yhä hillittömämpien ennätysten tehtailu, yltiöpäisyys, holtittomuus ja rappio kaikilla keksittävillä aloilla jne. Tällä homo- ja lesbokulttuurissa piehtaroinnilla on paljon yhteistä kaikenmaailman heikoin lenkki-, puh pah pelistä pois pönttöpää-, kylän vähä-älyisin mies-, maan huonoin poplaulajaidoli- jne. ohjelmiin suostumisen kanssa. Molemmissa on kysymys jonkinlaisesta omituisesta ja terveeseen ihmispsyykeen kuulumattomasta itsensä likaamisen vietistä. Jostain syystä laajoilta kansanjoukoilta näyttää viime vuosina - ja ehkä vuosikymmeninä - kadonneen tyystin sivistyneeseen ja ajattelevaan ihmiseen, sivilisaation jäseneen, erottamattomasti kuuluva, ennen luontaiseksi koettu kyky hävetä.

Tällaisessa arvostelukyvyn katoamisessa lienee kysymys jostain tarkemmin määrittelemättömästä ja tunnistamattomasta kaunasta, kostonhimosta tai hyvityksenhalusta (joskin edelleenkin on pohdittava, mikä tekijä voi synnyttää tällaista oirehtimista noin merkittävässä osuudessa väestöstä ja etenkin sen joistain tietyistä ikäluokista), ei siis niinkään turhaumasta, jolla useimmat tällaiset irrationaaliset ja tuhoisat käyttäytymishäiriöt mielellään selitetään. Tuo kantajalleen yleensä itselleenkin vieraaksi jäänyt revanssiin tai kunnianpalautukseen ajava vimma vain ei, ehkä itseään rankaisevan ihmisen oman kykenemättömyyden tai mielikuvituksen kapeuden vuoksi, löydä oikeaa purkautumisen kohdetta ja/tai tapaa. Tämä umpitila saa lopulta ihmisen 'räjähtämään' sattumanvaraisesti, hallitsemattomasti, tavoittelemalla pahennusta ja kauhistuneita reaktioita mahdollisimman suurelta yleisöltä ja millä keinoin tahansa, kuten esim. koikkelehtimalla alasti ryysypokka-tv -ohjelmissa ja vetelehtimällä glbt-kapinaliikkeissä.

Tämä on kaikkien kannalta traagista. Muodollisen sivistyneestä hymistelystä huolimatta tällaisen ennätystehtailun seuraaminen kuitenkin aiheuttaa ärtymystä ja pelkoa yleisöksi joutuneitten (tai useammin kai sellaiseksi houkuteltujen) ihmisten mielissä, sekä tietenkin näiden reaktioiden provosoijiksi heittäytyneiden julkinarrien omissa sieluissa. Masokistinen itseruoskinta tuskin kuitenkaan aidosti lisää ihmisen hyvinvointia, vaikka se nykyään onkin sosiaalinen normi.

Olisi kaikille hyväksi, jos tämä sekasortoinen glbt-sirkus vihdoin saataisiin loppumaan ja oikeat, aidosti homoseksuaaliset henkilöt (mukaanlukien myös homoseksuaaliset naiset, joita yleisessä kielenkäytössä olemme tottuneet kutsumaan lesboiksi) pysyisivät hekin kaapissa.
Armando, en oikein saa tolkkua mihin tällä kouluainetta muistuttavalla kirjoituksellasi syvimmiltään tähtäät. Tekstisi vaikuttaa kovasti provolta.

Mitä ehdotat tehtäväksi "sekasortoiselle hetero-sirkukselle"?

Juhani
Hyvä Armando! Jos tosiaankin oletat, että homous on nelostv:n keksintö, luepas Platonin dialogi Pidot. Löytyy teosten kolmannesta osasta. Luulisi ajatuksen ja kielen tasokkuuden riittävän kenelle tahansa...

G
Minä ehdottaisin omasta puolestani, että Armandon kaltaiset itsestään, elämästä ja yhteiskunnasta mitään ymmärtämättömät fakki-idiootit menisivät kaappiin. Tällä yksintertaisella toimenpiteellä helpotettaisiin kovasti monen elämää, enkä nyt puhu pelkästään glbt-kansasta.
Kerropa, Armando, miksi ihmeessä "oikeiden" homojen ja lesbojen pitäisi sinusta pysyä kaapissa? Ketä se auttaa? Pitäisikö sinusta myös muiden vähemmistöjen (joilla fyysiset ominaisuudet eivät tee siitä mahdotonta) mennä takaisin kaappiin ja pysyä siellä?