Kanne kiihottamisesta ihmisryhmää vastaa

"Suomen suurin vitsisivusto", jolla todennäköisesti homotkin ovat saaneet kyytiä. Sivuston pitäjä on saanut mahdollisesti syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vitsit on poistettu ja tieto kanteesta on tuolla sivulla.

http://www.phnet.fi/public/www-vitsit/00_menu.html

Jos tässä asiassa on hiukkaakaan perää, on tapaus perin mielenkiintoinen. Sen jälkeen voidaan tarkastella vaikkapa eräiden uskonnollisten äärijärjestöjen sivustoilla käytävän keskustelun sisältöjä juriidisin perustein.

Ehtikö kukaan käväistä lukemassa noita vitsejä ennen niiden poistamista?

Juhani
Siis, huonoa makuahan tuolla on osoitettu useasti. Mutta eroaalko taso paljoakaan joidenkin kansanedustajimme "parisuhde sian kanssa" -puheista?
Kiitos Jukka. Taas kerran osoitettiin se, että mitä nettiin pistät se ei sieltä ikinä häviä. Tuo vitsimäärä on aivan uskomaton suoritus sinällään. Toki monet niistä ovat kansainvälisessä levityksessä monilla eri kielillä.

Luokitelluista seksivitseistä voi tehdä arvion, että kiinnostavimpia aiheita ovat ilotytöt ja bordelli, sekä homous! Lesboista ei ollut ainuttakaan vitsiä. Edelleenkään en pysty ymmärtämään sitä, miksi heteroiksi itseään kutsuvat miehet (mitä ilmeisimmin) jaksavat pohtia homoseksuaalisuutta niin pikkutarkasti. Ehkä homoilla on huonompi mielikuvitus kuin heteroilla.

Toivottavasti kaveri hankkii laadukaan juristin avukseen. Aineksia kunnollisiin puolustuksen argumentteihinkin on mielestäni runsaasti.

Kaveri tarvitsisi oikeastaan mitallin työstään. Toivottavasti joku tutkija ottaa nuo jutut talteen.

Juhani
  • 6 / 19
  • Pora-liike
  • 12.7.2005 10:38
"JuhaniV
12.07.2005, 07:57 Kaveri tarvitsisi oikeastaan mitallin työstään. "

Että mitäkä?!
Luulisin, että sana on mitali, tässä vain on yksi l liika. Mitali on sellainen kunniamerkki, materiaalina yleensä metalli.
  • 8 / 19
  • Pora-liike
  • 13.7.2005 7:20
"Tankero kirjoitti: "Luulisin, että sana on mitali, tässä vain on yksi l liika. Mitali on sellainen kunniamerkki, materiaalina yleensä metalli.""

Ei siltikään raksuta.
olen pitänyt JuhaniV:n mielipiteitä hieman yksinkertaisina ja tyyppiä ärsyttävänä, mutta tämä kyllä ylittää kaiken!

Jotkut vitsit ovat sellaisia jotka saavat kylmän hien kohoamaan otsalle kuten esimerkiksi se, että mitä eroa on venäläisellä ja sikarilla.

Jos lakupekkapaidasta saa sakkoja, niin miksi ei tällaisesta vitsikokoelmasta sitten?

Minä kokisin hyvin loukkaavana jos kuuluisin esiteltyihin ryhmiin ja joutuisin kuuntelemaan näitä vitsejä vaikka työpaikallani.
Ei pidä olla turhan tiukkapipoinen, kyllä terve ego kestää omaan persoonaan, sukupuoliseen käyttäytymiseen, rotuun, uskontoon, poliittiseen näkemykseen, ihon väriin, etc. etc. kohdistuvat - humoristiset - vitsit. Toki loukkavuuden raja on aina häilyvä. En noista moisista (homo)jutuista löytänyt kovinkaan pahoja murjaisuja.
KUKA ITSELLEEN NAURAA - SE PARHAITEN NAURAA!
Samaa mieltä NFC:n kanssa. Jos alkaa vetämään herneitä hanuriin, niin sitä saa tehdä kohta joka asiasta... Sen verran pitää olla joka ihmisellä huumorintajua että sietää myös itsestään juttua.

Nm. kunnia meni mutta maine parani :D
Isäni, joka oli kommunisti ja lehtimies kertoili jatkuvasti ryssä-, kommari- ja lehtimiesvitsejä. Hän sanoi mielestäni hyvin: "Ihminen joka ajaa jotakin asiaa, mutta ei pysty nauramaan sille, ei ole arvollinen sitä ajamaan..."
Käväisin lukemassa tuon kyseisen sivun homovitsit, ja minusta ne olivat suurimmaksi osaksi hauskoja. Hei relatkaa nyt hyvät ihmiset! Eikö olisi hyvä taito osata nauraa itselleen? Ja luulen, että suurin osa homoseksuaaleista osaakin nauraa sekä noille vitseille että itselleen. Ja eihän homot ole ainoa vähemmistö, joista kyseisillä sivuilla vitsejä löytyy. Selasin noita muitakin linkkejä (seksi otsikon alta) Kaikki muut näyttivät toimivan, mutta ei lesbovitsi -sivu. Eli onko asia niin, että huumorintajuiset lesbot ovat taas tehneet kärpäsestä härkäsen, kun kyseisen foorumin lesbosivu oli alhaalla.
Tavallaan ihan valideja pointteja on esitetty. Mutta mutta - huumori on siitä vaikea laji, että sen joko osaa tai sitten useimmiten ei. On ihan OK, että juutalaiset kertoo juutalaisvitsejä, kommunistit kommarivitsejä ja homot homovitsejä. Silloin jokainen tietää, että itselleen nauraja harvoin tekee sitä ollakseen julma tai ilkeä, ja todennäköisesti tietää, mistä puhuu.

Kun ulkopuoliset alkavat veistää vitsiä mistä hyvänsä vähemmistöryhmästä, usein tavoitteena on saattaa se naurunalaiseksi ja osoittaa, että siihen kuuluvat itse asiassa ovat huonompia. tyhmempiä, heikompia, onnettomampia, alempiarvoisia ja kaikin puolin kelvottomia kansalaisia.

Rasistista ja halventavaa vitsailua ei kenenkään tarvitse sietää, sillä silloin kyseessä ei ole hyväntahtoinen huulenheitto vaan silkka ilkeämielisyys, joka innostaa samansuuntaiseen ajatteluun alttiita mieliä entistä pahempaan syrjintään ja pahimmassa tapauksessa väkivaltaan noita 'vähäisempiä' kohtaan.

Itse asiassa vitsailu usein kohdistetaan sellaiseen ryhmään, joka koetaan jollain tavalla uhaksi. Esimerkkinä vaikkapa suomalaisten rakastamat ruotsalaisvitsit, jolla monessa asiassa meitä paremmin menestynyt kansakunta yritetään todistaa suomalaisia heikommaksi. Mikäpä siihenkään soveltuisi paremmin kuin sen kaikkien tunteman "tosiasian" toistelu, että kaikki ruotsalaiset miehet ovat homoja.
Koska blondilla liikkuu päässä...silloin kun blondi ottaa suihin.(heh heh)

Miksi Basisti vaihtoi Nordeasta Sampoon, kun päätteellä lukee Solo

Basisti osti viisikielisen basson mutta jo viikon päästä Basisti palautti basson johon myyjä "mikäs bassossa oli vikana" basisti "muuten hyvä, mutta olkahihna turhan kireä"

Ja päivän naurupommi...2 neitikanaa käveli DTM:N Ohi :o
" Suomen suurimman nettivitsisivuston pitäjää epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rikostutkinnan aiheuttivat juutalaisvitsit, joista närkästynyt kansalainen ilmoitti viranomaisille.
Ylikonstaapeli Ilpo Liikkanen Helsingin poliisista kertoo, että vitsien laillisuus on päätetty siirtää syyttäjän harkittavaksi joko Helsinkiin tai Orimattilaan." (HeSa verkkoliite) http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101980224855

Pelkät homovitsit eivät siis johtaneet sivuston sulkemiseen - ellei tutkinnassa tule muuta esiin...
Minusta olisi kyllä enemmän kuin asiallista, että Rauhanyhdistysten keskusyhdistystä vastaan nostettaisiin kanne Suviseurojen julkilausumasta. Sen käsitys homoseksuaalisuudesta on paitsi kivikautinen myös kansanryhmää avoimesti syrjivä, liki rasistinen.
Tuosta ei voi sanoa muuta kuin että NAURETTAVAA!!! Sulkea jokin vitsisivusto sen takia kun sielä on samoja vitsejä mitä itte luin ties mistä pikkukallekirjoista joskus jo pikkuskidinä... Huomaa että suomesta on tulossa toinen amerikka... Oikeusjuttuja/syytteitä nostetaan naurettavista asioista. Seuraavaksi varmaan vaaditaan miljoonakorvauksia henkisestä kivusta ja särystä...

Noh sulkekoon samalla sitten sosiaalidemokraattisen puolueen sivustot, aslanin sivustot sun muut helluntaiseurakunnan sivustot nyt ja eikä huomenna... Sielä "asia" on kaikkea muuta kuin VITSIÄ ja niitä sivustoja lukiessaan ei paljoa naurata...
sori :D ei sosiaalidemokraattinen vaan kansallisdemokraattinen :D Ei oikein politiikka kiinnosta ja nää kuulostaa kaikki niin samanlaisilta paskanjauhanta-nimiltä...