Homoviha

  • 1 / 14
  • sunshine
  • 28.4.2005 10:55
Ruotsalainen qx-portaali kirjoittaa lisääntyneestä väkivallasta homoja kohtaan. Viimeksi on tapettu 15 vuotias poika Tukholmassa. Tappajana 13 vuotias homovihaajaksi tunnustautunut poika.

Artikkelin mukaan väkivalta homoja kohtaan on lisääntynyt hälyttävästi ja yhteiskunta on epäonnistunut. Kts. artikkeli,
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=3611

Ruotsin ilmapiiriä on pidetty Suomea vapaamielisempänä, eikä sitä ole edelleenkään syytä epäillä. Mielestäni kyseessä on vastareaktio homojen näkyvyyden lisääntymiselle. Valitettavasti pelkään, että sama tule tapahtumaan Suomessakin. Rankkoja homovastaisia mielipiteitä näkyy ja kuuluu aina välillä nuorten juuri miesten suusta.
REQUIEM AETERNAM DONA...


Tätä juuri olen pelännyt suuremman näkyvyyden takia. Haastattelussani Hufvudstadsbladetissa toin tämän esille.
Osataan sitä - valitettavasti - myös Suomessa.

Ilta-Sanomat (28.4.) kertoo viime kesäisestä surmasta Tampereen Härmälässä, jossa 17-vuotias nuorukainen potki metallivahvisteisilla maihinnousukengillä 54-vuotiaan miehen kuoliaaksi. Poliisin mielestä surmassa oli "seksuaalinen lataus". Nuorukainen epäili, että mies yritti lähennellä häntä.

Saman uutisen yhteydessä kerrotaan poliisin takavarikoineen Härmälän nuorisolta pesäpallomailan kaltaisia aseita, joissa on ollut teksti "homopamppu". Sellainen takavarikoitiin myös taposta syytetyltä nuorukaiselta. Hän oli valmistanut aseen oppitunnilla Hervannan ammattikoulussa. Poliisi epäili aluksi pesäpallomailan olleen surma-ase.

"Homopampputeoria ei ole vailla arvoa. Vastaajalla on ollut tietynlainen näkemys homoista. Se on ollut laukaiseva tekijä tapahtumien käynnistymiselle, sanoi syyttäjä".

Olipa monessakin mielessä pelottava uutinen. Näin ne nykyajan teinit valmistavat koulussa aseita homojen hakkaamiseen ja tappamiseen. Mitenköhän Hervannan ammattikoulussa on uutiseen reagoitu. Onkohan mitenkään?
  • 6 / 14
  • miesmies
  • 29.4.2005 17:34
Olipas hyvin freudilainen juttu kaiken kaikkiaan ja jotenkin säälittävän paljastava, mitä homovihaan tulee. Voiko se OIKEASTI olla noin simppeli asia? Kuka siinä tapettiinkaan: A) oma homoseksuaalinen "minä" vai B) omat insestiset tunteet isää kohtaan?

hohhoijaa!
Tässä asiassa on samoja piirteitä kun natseilla juutalaisia kohtaan tai ku kux klan mustia kohtaan. Väkivalta on väkivaltaa ja siksi tämä ilmiö viha homoja kohtaan ei ole mikään erillinen ilmiö. Väkivaltaiset vaan etsii kohteen jota kohtaan tuntevat oikeutetusti voivan purkaa agressioitaan. Vaikka he eivät kaikilta saa tukea teoilleen niin ulkopuolisten julkinen puolustus vähemmistöä kohtaan jää laimeaksi.
Olisi kyllä pohdittava miten 13 vuotias kehittyy tappajaksi riippumatta mikä on teon motiivi. Tässähän on ongelman ydin.
Jussi!
Olet täysin oikeassa minun mielestäni. Homous on vain tekosyy pojan omalle pahalle (siis myös mahd. identiteettiongelmille).
  • 9 / 14
  • Pora-liike
  • 7.5.2005 14:58
"Tätä juuri olen pelännyt suuremman näkyvyyden takia."

Joskus välillä tuntuu että pahimmat/ainoat homofoobikot ovat homoseksuaalien sukulaisia, mikä on johtanut ajattelemaan sitä että näkyvyys johtaa vain vihan lisääntymiseen.

Jälkikirjoitus: Omat vanhemmat ovat sellaisia militantteja etten anna anteeksi tälle maalle sitä että toinen niistä on varta vasten opetettu asetta käyttämään ja että toinen saa yhä kulkea vapaalla jalalla ja opettaa nuoria!
Kyl oikeesti välillä pelottaa kun miettii et millasta Suomessakin mahtaa olla 10-20 vuoden päästä. Uskaltaakohan täällä enää asua, vai meneekö kehitys samanlaiseen suuntaan kuin esim. Hollannissa!? Näyttää Ruotsikin olevan menossa jo tohon suuntaan.

Minneköhän sitä kannattaa sit pelastautua jos asenneilmapiiri tästä ikävästi muuttuu suvaitsemattomampaan suuntaan? Vai mennäänkö takaisin kaappiin?
Ei tähän ole mitään lääkettä, muuta kuin että pidetään oikeuksiamme itsestään selvinä (mitä ne ovatkin) ja melua silloin kun niitä loukataan. Ei ole maailma täydellinen mutta parempi se voi olla. Enkä mene kaappiin, sillä sitähän ne haluaa
"otso
07.05.2005, 17:05 ja melua silloin kun niitä loukataan."

Neuvostojohtajat sattuivat samaan junaan kun juna pysähtyi keskelle Siperian taigaa: rataa ei oltu rakennettu pitemmälle. Johtajat kokoontuivat miettimään mitä tehtäisiin. Stalin ehdotti että veturinkuljettaja ammuttaisiin. Hrustsevin idea oli, että rata purettaisiin junan takana ja rakennettaisiin junan eteen. Brezhnev sanoi, että pistetään verhot vaunun ikkunoihin ja hytkytetään vaunua ja kuvitellaan että juna liikkuu. Andropov ja Tshernenko olivat unessa eivätkä olleet huomanneet junan pysähtymistä. Gorbatshov ryntäsi vaunusta ulos, kahlasi lumessa ratapenkereen yli ja taigalle ja huusi keuhkojensa voimalla: "Juna ei liiku! Juna ei liiku!".
Vain me itse voimme katsoa, että meillä on oikeuksia siinä kuin muilla, ja että niitä kunnioitetaan. Periaatteellisesti ei voida ketään syrjiä. Täydellinen ei tilanne vielä ole, mutta asenteidenkin muutosta kaipaamme. On järkyttävää, että esim. adoptio-oikeus voidaan evätä!