niinistöstäkö seuraava presidentti ????

nyt kun niinistö on lupautunut " pressa ehdokkaaksi " , niin minkälaisen pressan suomi hänestä mielestäsi saisi ??

jotkuthan on jo " veikanneet " , että halonen ja niinistö ovat ne , joista jommasta kummasta tulee seuraava pressa.

mutta halonenhan ei vielä ole päätöstään sanonut , jatkaako vai ei , jotenka vielä saattaa jostain yllättäen ilmestyä " mustahevonen " sekoittamaan koko pelin .
  • 2 / 41
  • Public eye
  • 4.4.2005 17:09
Niinistön henkilökohtaiset ominaisuudet eivät taida loppupeleissä kantaa presidentin pallille asti. Hänellä on varmasti älyä, mutta suorassa kansanvaalissa sillä on vähän tekemistä lopputuloksen kanssa, kun kansa kuitenkin äänestää sydämellään, ei aivoillaan.

Presidentin virka ei ole pankin johtamista eikä talouspoliittista päätöksentekoa. Niinistön vahvat alueet eivät pääsisi siinä oikeuksiinsa, enkä oikein osaa kuvitella häntä taputtelemassa kantakirjakarjuja maatalousnäyttelyn avajaisissa, maakuntamatkalla Ilomantsin marttojen tanhuesitystä seuraamassa tai leikittämässä kehitysvammaisia lapsia jossain erityislastentarhassa.

Presidentti on kansan moraalinen johtaja ja omantunnon kolkuttelija, joka edustaa (tai jonka tulisi edustaa) ja luotsata suomalaisten valtaosan tuntoja suurissa moraalisissa kysymyksissä niin ulospäin kuin myös kotimaisissa julkisissa puheenvuoroissa. Paasikiven aikaan presidentin tehtävät olivat toiset, nykyisin työ vaatii enemmän ulospäin suuntautuvaa luonnetta ja näkyvää empatiakykyä. Vaalikampanja tulee osoittamaan, miten Niinistö näistä haasteista selviää.

Halosen toisen kauden aikana ja varsinkin sen jälkeen ulkopolitiikka jää entistä selvemmin pääministerin ja hallituksen reviirille, ja presidentin tehtävät muuttuvat vielä nykyistä edustuksellisemmiksi. Jos Niinistö tulisi valituksi, hän olisi selkeästi eliitin presidentti, joka lisäisi kansan vieraantumista politiikasta.
"Presidentin virka ei ole pankin johtamista eikä talouspoliittista päätöksentekoa."

Ei silti olisi ensimmäinen kerta, kun pankinjohtajasta tulisi presidentti. Risto Ryti oli ennen presidenttikauttaan Suomen Pankin pääjohtaja, J. K. Paasikivi Kansallis-Osake-Pankin.

Presidentin valta on kyllä enimmäkseen ulkopoliittista, varsinkin sen jälkeen kun presidentin valtaoikeuksia karsittiin Ahtisaaren presidenttikaudella, mutta tokihan presidentillä on yhä epämuodollista vaikutusvaltaa esim. hallituskokoonpanoihin (vaikka ei toki yhtä suoraan kuin ennen valtaoikeuksien karsimista), mikä taas heijastuu muuhunkin politiikkaan.

"Jos Niinistö tulisi valituksi, hän olisi selkeästi eliitin presidentti, joka lisäisi kansan vieraantumista politiikasta."

En tiedä, millainen presidentti Niinistö olisi, eikä hän ole koskaan kuulunut suosikkipoliitikkoihini, sen enempää kuin Halonenkaan. Jos Niinistö kuitenkin valittaisiin, niin tuskin hän sentään olisi pelkän eliitin presidentti, sillä nykyään presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla, ja hän tarvitsee tullakseen valituksi äänestäjien enemmistön tuen. Tuossa kajastelee jotain sellaista ajattelua, että vain demari voi edustaa "kansaa", porvarit edustavat vain "eliittiä". Eli ainoa demokraattinen päätös on valita demari.
Paljon saa tapahtua ennenkuin Niinistö Halosen pystyy päihittämään. Mutta porvariehdokkaaksi hän ei ole hassumpi.
  • 5 / 41
  • Public eye
  • 4.4.2005 18:16
Melli kirjoitti: "Ei silti olisi ensimmäinen kerta, kun pankinjohtajasta tulisi presidentti"
Myös Mauno Koivisto on ollut SP:n pääjohtaja. Tarkoitinkin sanoa, että ajat ovat muuttuneet, nyt presidentiltä odotetaan aivan toisenlaisia ominaisuuksia kuin Paasikiven aikoina.

"...kajastelee jotain sellaista ajattelua, että vain demari voi edustaa "kansaa", porvarit edustavat vain "eliittiä""

Kajastelu on lukijan silmässä. Henkilökohtaiset ominaisuudet ovat tässä tapauksessa tärkeämpiä kuin puoluekanta. En pidä demariutta minkäänlaisena kansanomaisuuden, korkean moraalin tai empaattisuuden takeena.

Tosin uskon, että poliittisella kartalla ns. vasemmistopuolueista yleensä löytyy enemmän kansan syviin riveihin tunnetasolla vetoamaan kykeneviä henkilöitä kuin vaikkapa kokoomuspuolueesta. Niinistö sattumalta vain edustaa vähemmän kansanomaista poliitikkotyyppiä. Esimerkiksi Tarja Halosta en oikein osaa pitää tyypillisenä demarina.
Jaa, mielestäni esim. Elisabeth Rehn oli paljon kansanomaisempi kuin Martti Ahtisaari, mutta demarit ampuivat hänet alas likaisella mustamaalauskampanjalla. Olin itse mukana Rehnin kampanjassa 1994, ja muistan kuinka joka päivä toisen kierroksen aikana oli lehdissä kymmenkunta vasemmiston kansanedustajaa tai ammattiyhdistysjohtajaa haukkumassa Rehnin maan tasalle. Ahtisaari ei joutunut samanlaisen ryöpytyksen kohteeksi, joten demarit saivat sen, mitä halusivat, eli saivat likaisella pelillään riittävän monen Rehnin epävarmoimmista kannattajista jäämään kotiin tai muuttamaan mieltään. Tuloksena saatiin Suomeen presidentiksi virkamies, joka heti palkitsi oman puolueensa jäseniä nimittämällä heitä ohi hallituksen EU:n komissioon, maaherroiksi jne. Tosi kansanomaista, totta tosiaan. No, tämän seurauksena päätin, etten ikimaailmassa äänestäisi demaria, mieluummin vaikka kommunistia, jos ei ole muita vaihtoehtoja.
Ratkaisevaa lienee tälläkin kertaa se, ketä Aatos Erkko kannattaa Suomen uudeksi presidentiksi. Erkon mediadynastian painotukset vaikuttavat melko vahvasti yleiseen mielipiteeseen. Jo tässä vaiheessa vaikuttaa vahvasti siltä, että sitä sympatiseerausta on kovastikin Niinistön puoleen.
Totta, Hesari on vaikuttanut aiemminkin paljon siihen, kuka on valittu, vaikka ei pidä aliarvioida muidenkaan tiedotusvälineiden painoarvoa. Hesari on suurin ja kaunein pääkaupunkiseudulla, mutta muualla maassa luetaan muita lehtiä.

Jos pitäisi lyödä vetoa, niin veikkaisin kyllä, että Halonen valitaan uudestaan, jos vain asettuu ehdokkaaksi. Jos ei asetu, niin sitten presidentinvaaleista voi tulla vähän mielenkiintoisemmat.
Halosen pahin virhe on se, että hän hoitaa presidentin tehtäviä siten kuin niitä 'tämän päivän vaatimusten mukaan' tulee hoitaa. Paapotaan maakuntamatkoilla kauppakeskuksessa mummoja ja lastenkodissa vähäosaisia. Niinistöstä saattaisi olla ainesta ottaa tehtävä tosissaan ja tehdä presidentin tehtävien hoidosta oman näköistään. Pressalla kun on tarvittaessa mahdollisuus tehdä muutakin kuin alistua oletetulle tasolle. Paasikiven aika meni, mutta niin menee tämäkin päivä olemassa olevine haasteineen ja oletuksineen.
Mellille: Kyllä Ahtisaari kuitenkin vetosi kansaan enemmän senkin takia, että hän oli suomenkielinen kandidaatti. Antipatiat suomenruotsalaista yläluokkaa kohtaan ovat monella suomalaisella suuret ja vaikka Rehn kuinka yritti tulla kansan lähellle, håånå sååmi aina välillä muistutti äänestäjiä Rehnin lähtökohdista.

Puolisolla on kampanjassa aina myös merkityksensä ja Eeva Ahtisaari veti pisteet kotiin huomattavasti useammin kuin etäinen Ove Rehn. Niinistönkin mahdollisuudet olisivat ehkä paremmat, jos hän vielä styylaisi Tanja Karpelan kanssa.
Asetelmassa Rehn vs. Ahtisaari ( vs. Väyrynen) oli vikana se, että ainakin minulla oli valittavana vain huonoja ehdokkaita. Ensimmäisellä kierroksella oli tärkeää pelata ulos Väyrynen, joka oli noista kolmesta pahin painajainen, joten oli luonnollista äänestää Rehniä.

Toisella kierroksella Ahtisaari vei voiton lähinnä Rehnin onnettomien taustajoukkojen takia (siellä pyöri Marco Björsiä, Uma Aaltosta ja muita vastaavia). Lisäksi Rehnin kampanja ei onnistunut vakuuttamaan siitä, että hän olisi todella ajamassa kaikkien suomalaisten asiaa ja että hänestä ei tulisi pelkkä jääkäriperinteitä vaalivien ruotsinkielisten poroporvareiden ja muiden höyrypäiden sätkynukke. Sinänsä ruotsinkielisyys ei minusta ole este, on meillä niin monta äidinkieleltään ruotsalaista presidenttiä ollut.

Ahtisaari monine puutteineen loi silti itsestään paljon Rehniä jämäkämmän kuvan ja hänen äänestämisensä tuntui loppujen lopuksi paljon turvallisemmalta, kun muuta vaihtoehtoa ei ollut. Ahtisaaren valinnasta ei pidä syyttää äänestäjiä, se oli puhtaasti ehdokasasettelunsa tyrineiden demareiden oma moka.
Kaverini, joka oli silloin(kin) mukana SDP:ssä, muisteli joskus, kuinka (jotkut) kilpailijapuolueiden aktiivit kävivät SDP:n jäsenvaalissa äänestämässä Ahtisaarta. Muistaakseni Lasse Lehtinen on spekuloinut, että puolueen jäsenistä enemmistö kannatti Sorsaa, mutta kun myös ei-jäsenet saivat rekisteröitymällä äänioikeuden, voitto meni Ahtisaarelle. No... kaverini kävi sitten Keskustan esivaaleissa äänestämässä Väyrystä, noin vastaiskuna:)
Erkon mediaimperiumin ensisijainen tehtävä taitaa tällä hetkellä olla pelata Vanhanen pois tieltä. Se on minustakin pelkästään hyvä asia.
Hurjalle:
Rehn oli äidinkielestään huolimatta juuri sellainen äitihahmo, jollaiseksi demarien imagonikkarit sitten pyrkivät rakentamaan Halosen kuusi vuotta myöhemmin. Ero on siinä, että Rehn oli sellainen luonnostaan. Ruotsinkielisten kutsuminen "yläluokaksi" on juuri sitä samaa mustamaalausta, jota demarit harrastivat häpeilemättä jo silloin vuonna 1994, Rehnit olivat sentään käyneet läpi taloudellisen konkurssinkin, eikä heillä ollut ollut muutenkaan aina niin helppoa.

Ahtisaari kyllä tekopyhästi keräsi pohjoisen lestadiolaisten ja muiden kiihkouskovaisten äänet selittämällä, miten hän "koulupoikana innoissaan lauloi virsiä pulpetissa", kun taas Rehn teki sen virheen, että rohkeni epäillä Jeesuksen jumaluutta.
Public Eyen kommentit poroporvareista yms. oikein palauttavat mieleeni, miksi en aio ikimaailmassa äänestää demaria. Hyvää vahvistusta.
Melli kirjoitti: "Public Eyen kommentit poroporvareista yms. oikein palauttavat mieleeni, miksi en aio ikimaailmassa äänestää demaria. Hyvää vahvistusta."

Niin, on tietysti jokaisen oma asia ketä haluaa äänestää ja ketä ei. En tosin ymmärrä logiikkaasi. Mitä tekemistä minun kommentillani oli demareiden kanssa?

Puhuin ER:stä ja kuvasta, jonka olin saanut hänen julkisista esiintymisistään ja taustajoukoistaan. Miksi haluat väkisin sotkea demarit tähän? Minusta on paljon parempiakin syitä olla pitämättä demareista puolueena kuin oikeistolaispoliitikkojen omat epäonnistumiset julkisuuskuvansa luomisessa.
Toit mieleeni sen mustamaalauskampanjan, jonka demarit aloittivat ER:ää vastaan. Ehkä et ollut itse mustamaalajien joukossa, mutta näyt nielleen syötin.
Alkaa jo mennä kovasti jankkaamisen puolelle, mutta sanotaan nyt vielä viimeisen kerran: en pahimmalla tahdollanikaan osaa kuvitella, miten nimenomaan demarit olisivat voineet onnistua ujuttamaan ER:n taustajoukkoihin sellaisen määrän epäuskottavia haihattelijoita ja valitsemaan ne patavanhoillisten jäärien järjestämät ja kansoittamat tilaisuudet, joissa ER tulevaa presidenttiyttään kävi hehkuttamassa. Juuri tästä syystä "nielin syötin", jota minulle ei tarjoillut kukaan muu kuin Rehnin oma vaaliorganisaatio.
Joo, nuo menneet vaalit ovat kampanjakähyjensä vuoksi aiheuttaneet sen, etten myöskään minä koskaan enkä missään olosuhteissa äänestä ainakaan demaria, olipa se demari sitten haloska tai kuka tahansa muu. En kyllä mene myöskään Niinistön taakse, koska muistan liian hyvin, että juuri Niinistö teki temppuilullaan Halosesta presidentin, kun ei julkisesti suostunut tukemaan Ahoa.

Erkon kanta ON ratkaiseva, on ollut Mauno Koiviston ekakaudesta lähtien: Hesarihan Manusta presidentin teki.

Heidi Hautalaa toivon mukaan. Vanhasella kun ei ole mitään mahdolisuuksia, ksoka Helsingin valtamedia ja SAK ovat maalaispropagandansa kanssa niin voimakkaasti vastaan - ja toki Hautalan arvotkin paremmin minun pirtaani käyvät.
No just...Heidi Hautalan ehdokkuus kuuluu kyllä samaan sarjaan kuin aikoinaan kampanja "Juice presidentiksi" :)

Mikä Niinistön pään nyt käänsi? Eikös hän aikanaan kieltäytynyt ehdokkuudesta vedoten siihen, että haluaa jatkossakin vapaasti poiketa kulmakuppilaan kaljalle silloin kun huvittaa...
"japa
04.04.2005, 17:45 Paljon saa tapahtua ennenkuin Niinistö Halosen pystyy päihittämään. Mutta porvariehdokkaaksi hän ei ole hassumpi. "

Niin, ensin hän ei katsonut haluavansa presidentiksi kun taas nyt vakanssi kelpaakin. Melkoinen tuuliviiri.

Mutta pahempaa on se, että tämä mies on vaatinut työttömyyden ylläpitämistä palkkavaatimusten kurissapitämiseksi. Kun Suvi-Anne "epäsosialisti" Siimes otti asian esille, niin Ode "prekariaatti" Soininvaara älähti. Kumpikin oli ministereinä Niinistön kanssa.
Public Eye, minä olin ER:n taustajoukoissa. Kutsut siis minua epäuskottavaksi haihattelijaksi? Juuri tuota tarkoitan, SDP mustamaalasi ihan kunniallisia ihmisiäkin hörhöiksi sen perusteella, että joukossa sattui olemaan pari aitoa sellaista. Se mitä väität, että Rehn olisi ollut pelkkä jääkäriperinteitä vaalivien ruotsinkielisten poroporvareiden ja muiden höyrypäiden sätkynukke, tai että taustajoukot kokonaisuudessaan olisivat joitain haihattelijoita, ei kuitenkaan ole todellisuutta, vaan se kuva, jonka SDP:n mustamaalauskampanja pyrki saamaan aikaan, ja jonka sinä olet kritiikittä niellyt.

Kyllähän hörhöjä toki oli Ahtisaarenkin takana, mutta hänen takanaan oli SDP:n propagandakoneisto, joka pystyi helposti siloittelemaan Ahtisaaren imagon ja mustamaalaamaan Rehnin. Rehnin takana taas oli kokemusta ainoastaan RKP:ssä, joka ruotsinkielisenä ja paljon SDP:tä pienempänä ei pystynyt vastamaan tuleen suomenkielisessä lehdistössä, ja suuri joukko innostuneita, mutta poliittisesti melko kokemattomia kannattajia. Vuosikymmenten kokemuksella likaisista tempuista SDP:n oli helppo leimata heidät haihattelijoiksi ja Rehn joksikin jääkäriliikkeen johtajaksi, se oli demareiden kaltaisille juonittelijoille yhtä helppoa kuin olisi vienyt lapselta tikkukarammellin. Ja sinä olet niitä jotka ottivat kaiken sen paskan todesta.
...Toivottavasti "SDP:n mustamaalauskoneisto" toimii edelleen hyvin, jos Halonen ja Niinisto ovat molemmat ehdokkaina.
Hah!
Rokkihomo, olen siitä täysin vakuuttunut. Mutta se ei ole edes tarpeen, niin hyvin he ovat jo aivopesseet ihmiset uskomaan, että Halonen on jokin leppoisa kansanäiti.
En osaa kommentoida vuoden 94 presidentinvaaleja sen tarkemmin, mutta eiköhän jokaisella puolueella ole omat likaisen tempun osastonsa, ei vain demareilla.

Nythän Elisabet Rehnkin on sitä mieltä, että hän on tyytyväinen, ettei hänestä tullut presidenttiä.
En tiedä mitä mieltä hän nyt on, mutta se ei millään tavalla oikeuta demarien käyttäytymistä vuonna 1994. Jos RKP:lla oli likaisten temppujen osasto, niin kyllä se oli aika mitätön verrattuna SDP:n vastaavaan, kun ei millään tavalla onnistunut millään tavoin lokaamaan Ahtisaarta. Siitä piti vasta Ahtisaari itse huolen presidenttikaudellaan.
Pari asiatonta kommenttia Mellille (joita toivottavasti ei oteta vakavasti:)

-RKP on aika mitätön puolue suhteessa SDP:hen, joten sama suhde on varmaan myös "likaisten temppujen osastoilla"
-Se, että Ahtisaarta ei onnistuttu likaamaan, johtunee RKP:n osaston huonoudesta, ei pienuudesta.
En ole itse rkp:läinen, joten en loukkaannu. Mutta se, että RKP:n likaisten temppujen osasto on huono, kuulostaa ainakin minusta pelkästään suositukselta. En halua äänestää puoluetta, jolla on toimiva likaisten temppujen osasto. Juuri sen takia, että SDP:llä on niin toimiva likaisten temppujen osasto, en aio tuota puoluetta koskaan äänestääkään. Jopa Kepu, jolla on sentään Pekkarinen, tuntuu harrastelijakerholta SDP:hen verrattuna mitä likaisiin temppuihin tulee.
Niinistöstä tuli mieleen, että hän taitaa olla varsinainen kansan kyykyttäjä.
Jos muistinne on lyhyt, niin tsekatkaapa mitä mieltä hän oli autoverotuksesta pari vuotta sitten... hän oli vakaasti sitä mieltä ettei mitään muutoksia tarvittu, sitten kun niitä muiden tahojen painostuksen osalta saatiin aikaiseksi niin valtion verotulot kasvoivat...
Eikä tässä vielä kaikki...
No nythän se Vanhasen Matti tempun teki - avioero. Tuli mieleen, että näinkö epätoivoisesti Vanhasesta tehdään mielenkiintoisempaa ehdokasta presidentinvaaleihin. Onko Niinistöllä muuta vaihtoehtoa kuin esitellä vaalimorsian? Halosen vaaliraskaus?
...Ehka Niinisto pitaisi sittenkin aanestaa presidentiksi. Olisi ainakin poissa muusta pahanteosta 6 vuotta.
Ren, eikös Halonen, 61 v, ole jo hiukan vanha tulemaan raskaaksi, ellei sitten turvaudu johonkin moderniin hormonihoitoon? Olisi kai uskottavampaa, jos hänestä tulisi isoäiti, tms?
Jos yksinäinen eronnut tai leski valitaan presidentiksi, niin sitten virka on homoille auki. Miten sen erään keskustalaisen naispoliitikon kävisikään, jos Niinistöstä valittaisiin presidentti, jolloin presidentin puolison paikka meni sivu suun!!! Äkkiä Vanhanen tilalle, jospa se onkin HÄN!
Sauli Niinistön edustamien kovien arvojen luulisi vieraannuttavan kaikki seksuaalivähemmistöt. Entisen kihlatun lehtilausunto oli aika paljon puhuva.
Ai, siis realisti on mielestäsi = kovien arvojen kannattaja. Ja kaikki homot kavahtavat kovia arvoja? En usko. Mielestäni Niinistö on jämäkkyydessään Tarjan luokkaa. olisi sitäpaitsi jo aika saada porvari-presidentti neljännesvuosisadan demarivallan jälkeen.
Demareista on vuosien saatossa muotoutunut uskomattoman ummehtunut vallanpitäjä, konservatiivipuolue sanan pahimmassa merkityksessä...
Ai, siis realisti on mielestäsi = kovien arvojen kannattaja. Ja kaikki homot kavahtavat kovia arvoja? En usko. Mielestäni Niinistö on jämäkkyydessään Tarjan luokkaa. olisi sitäpaitsi jo aika saada porvari-presidentti neljännesvuosisadan demarivallan jälkeen.
Demareista on vuosien saatossa muotoutunut uskomattoman ummehtunut vallanpitäjä, konservatiivipuolue sanan pahimmassa merkityksessä...
Oskari V. kirjoitti: "Sauli Niinistön edustamien kovien arvojen luulisi vieraannuttavan kaikki seksuaalivähemmistöt..."

Miksi ihmeessä???
Tietenkin sillä on merkitystä, kuka valitaan poliittisille johtopaikoille. Miksi ehdoin tahdoin valitaan johtajia, jotka ankeuttavat oloja, koska sen seurauksena levottomuus ja turvattomuus lisääntyvät? Eikö me olla saatu aivan tarpeeksi numerojohtajista, joilla ei ole mitään annettavaa ja joiden päässä ei liiku mitään? Sopulilauman johtajat saavat mennä.

Mitä se Karpelan "jämäkkyys" on? Eikö hän anna itsestään tasapainottoman ihmisen kuvaa? Miksi yksinäinen naisihminen hilluu tahoillaan naimisissa olevien miesten kanssa yökerhossa, varsinkin kun kotona on pieniä lapsia. Seuraavaksi hän on menossa Äiti Amman ashramiin. Mitä sen jälkeen?
Niinistö ei ole suosikkipoliitikkojani, mutta tartun tuohon hieman yleisempään teemaan, joka tuossa tuli esille.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pitäisi poliittisesti yhdistää lähinnä se, miten seksuaalivähemmistöjä kohdellaan. Eikä välttämättä edes aina sekään. Minulle esimerkiksi riittää tasa-arvo lain edessä, joku muu ehkä vaatii etuoikeuksia. Mutta tietysti huolen mahdollisesta syrjinnästä pitäisi hieman yhdistää.

Muuten en ymmärrä, millä tavoin seksuaalisen suuntautumisen pitäisi velvoittaa kannattamaan esim. joitain "pehmeitä" tai "kovia" arvoja, tai kannattamaan vaikkapa tietynlaista talous- tai sosiaalipolitiikkaa. Olen ehkä homo, mutta olen silti edelleen yksilö ja ajattelen omilla aivoillani.
Melli.......asiaa kirjoitit vaikka en ihan kaikkia poliittisia näkökantojasi allekirjoittakaan.
Olemme kuin heterot, meitä ON moneksi.
Sauli on ehdottomasti paras valinta. Aika pistää hetero sossutantta mäkeen ja antaa Mätyniemellä arvoisensa isäntä, jolta löytyy tarpeeksi tyyliä ja eleganssia. Liity sinäkin Saulin tukitiimiin osoitteessahttp://www.niinisto.net .