Poliisille armeijan aseita?

  • 1 / 13
  • Pora-liike
  • 14.4.2005 15:43
Maikkarin uutisissa oli pari päivää sitten että poliisille annettaisiin valtuus käyttää armeijan aseita. Uutisen yhteydessä käytettiin taikasanaa "terrorismi".

Suomen ihmisoikeudet siis vajoavat ihmisoikeuspresidentin aikana johonkin Kongon ja Burkina Fason tasolle?
Totta kai poliisin pittää kyetä ampumaan alas esim joku pikku Zesna jos se uhkaa esim Pasilan linkkitornia tai jos joku airpussi uhkaa törmätä etuskuntataloon. Ilman muuta polliisille ohjuksia ja taisteluhelikoptereita ja sit tsukellubotskei jos vaiki joku Silja Oopper uhkaa törmätä Kauppatorinrantaa niikun sillee kovvaa vauhtii. Ja sit noit tankkiloit jos joku ryöstää hankost tynämiittirekan. Siis tookkiis tarttee tukevaa kalustoo polliissi.
  • 4 / 13
  • Höpöhöpö
  • 15.4.2005 12:28
Poliisi voi Suomessa pyytää armeijalta virka-apua. Ei konstaapeli Virtanen rynkkyä tarvitse, ilmatorjuntatykistä puhumattakaan.
Kyllähän se turvallisuutta ja hyvää mieltä nostaa, kun poliisiautojen sijasta kaduilla alkaa vyörymään tankkeja ja ohjusautoja, ilmassa lentää Hornetit. :)
  • 6 / 13
  • Johan_man
  • 15.4.2005 15:19
Terroristithan ne kunnioittaa ihmisoikeuksia...

Vaikka Pohjoismaissa saadaankin olla sivussa suurilta katastrofeilta, niin mikään ei estä ottamasta huomioon terrorismin mahdollisuutta. Se vaan on näin, että terroristit eivät päänsilityksestä piittää ja silloin kun jotain tapahtuu, on liian myöhäistä alkaa sorvaamaan lakiehdotusta voimankäytöstä. Mieleen tulee Kaakkois-Aasian tsunamikatastrofin jälkeinen keskustelu ja ennenkaikkea kritiikki valtiovaltaa kohtaan sen tekemättä jättämisistä, tiedotuspuutteista jne...
Ihmiset ovat siitä merkillisiä otuksia, että meidän pitäis saada itsellemme kaikki ja heti, sitten kun jotain tapahtuu ollaan heti vinkumassa valtiota maksamaan ja vastaamaan...
Mutta ihmeellisistä aisoista kaikkein ihmeellisin on se, että tätä lakiesitystä väännettiin kasaan ministeriössä... ööö... vuosi tai kaksi. Ja tästä huolimatta (tai juuri sen takia) se niin huonosti ja epämääräisesti kirjoitettu, että sen perusteella poliisi voisi melkein vaatia ohjusiskuja georgialaisia turistibusseja vastaa ja kranaatinheittimiä torjumaan iskuja turkistarhoille.
Nimimerkki höpöhöpö ei nyt ymmärtänyt että kyseessä ei ollut tosimielinen kirjoitus. Jos joku uskoo, että Suomea uhkaa jokin vakava uhka jossa poliisi tarvitsee armeijan raskaita kalustoja niin höpölöpö vaan. Eiköhän virka-apua tarvittaessa määrää vaikka sisä- ja puolustusministeriö :D
tietääkseni kun poliisi on pyytänyt esim: jossain panttivanki tai piiritystilanteessa armeejan panssareita avuksi , niin siinä tuskin on tarttettu lupaa ulko - tai sisäministeriltä .

eiköhän siinnä ole lähinnä ylin poliisijohto ollut se joka on viimmekädessä päättänyt , koska tilanne on niin vakava että armeeja pyydetään apuun .

tosin tietty sitten jos koko maan turvallisuus on vaarassa , niin sinnä tapauksessa varmaankin ulko - ja sisäministeri yhdessä presitentin kanssa päättävät mikä on kulloisessakin tilanteessa paras puolustus.

kaikkeenhan täytyy aina varautua , nyt kun ollaan tälläisessa monikansallisessa maailmassa , jossa rajat on " melkein " kaikkialle auki ja ihmiset liikkuu vapaassti maasta toiseen.

parempihan se on nyt varautua pahimpaan , ja miettiä kaikenlaisia eri " strategioita " , kun sitten vasta alkaa miettimään puolustusta kun jo joku vakava uhka on tapahtunut.
Poliisi varustautuu sitä varten että työolojen ja sosiaalitukien heikennykset saattavat aiheuttaa mellakoita. Suomesta tehdään orjayhteiskunta jossa Filippiinien mallin mukaan ommellaan paitaa 16 tuntia päivässä kun rikkaat pitävät allaskutsuja tiluksillaan piikkilanka-aitojen ja koiravartioiden takana.

Tai ainakin sellaiseen on mahdollisuus.

Kansalla pitää olla aina mahdollisuus palauttaa kansanvalta maassa, vaikka aseellisesti. Nyt Suomea luonnehtivat sanat yksipuoluejärjestelmä, oligarkia ja orjatyövoima vaikka hyvinvointivaltion kannatus on suuri.

Aivan jatkuvasti tulee uutisia poliisin valtuuksien ylittämisestä ja väärinkäytöksistä ja yhtä jatkuvasti saa nähdä siitä kuinka nämä vallan väärinkäyttäjät palaavat naureskellen oikeussalista jossa kumileimasimena ollut tuomari oli antanut näille vapauttavan tuomion. Kun aikoinaan Neil Hardwick rupesi tutkimaan sitä sontaläjää mikä tämän maan poliisi on, hän sai uhkailuja Suposta ja asianajaja kieltäytyi jatkamasta asiakassuhdetta.

Tämä maa on ampunut 700 miestä joukkohautoihin 1944 ja pitänyt sen salassa tähän päivään asti. Kaikkien muiden maiden joukkohaudat ovat jo paljastuneet. Mitä muuta tällä maalla on salattavaa?
Joo, näen jo mielessäni ohjusiskun työläisten mielenosoituksiin. Eiköhän nyt kuitenkin jotain realismia olisi hyvä kirjoituksissaan harjoittaa.
"12 / 12 ^
Kilttip
17.04.2005, 11:54 Joo, näen jo mielessäni ohjusiskun työläisten mielenosoituksiin. Eiköhän nyt kuitenkin jotain realismia olisi hyvä kirjoituksissaan harjoittaa. "

Ihmisillä on kumma kuvitelma siitä että valkoinen ihonväri pelastaa orjuudelta ja kaikilta muilta pahoilta asioilta mitä on sen punaisen viivan takana mikä kulkee Vaalimaalta Jäämereen, mutta ei ole niin: kuulin että Uudessa Seelannissa poliisille tuli automattiaseet samaan aikaan kun hyvinvointivaltio varsin nopeatahtisesti purettiin.

Poliisi on jo pelkästään viime kvartaalin sisällä ollut skandaaleissa ja mediaryöpytyksen kohteena loukatessaan milloin mitäkin kansalaisoikeutta. Samaan aikaan kuitenkin poliisin valtuuksia lisätään. Ehkä ohjusisku työläisjoukkoihin kuulostaa utooppiselta nyt, mutta jo pelkästään kehitys joka saattaa johtaa sellaiseen vision toteutumiseen pitäisi pysäyttää ajoissa ainakin ennen kuin poliisin valvonta on riittävällä tasolla.