Helsinki markkinoi homoille

Tästä on ollut juttua Ranneliikkeessä aikaisemminkin, mutta aihe on näyttänyt nousseen tänään uudelleen uutisotsikoihin. Tämä on M&M-lehden nettisivulta, jutussa mainittua Metro-lehteä en ole lukenut. Täytynee napata kotimatkalla mukaan.

"Homoille suunnatusta matkailumarkkinoinnista on tullut Helsingin kaupungin uusin valttikortti. Metro-lehden mukaan viime vuonna toteutettu kampanja oli niin onnistunut, että Helsinki aikoo uusia sen tänä keväänä.

Helsingin matkailu- ja kongressitoimiston markkinointipäällikkö Kari Halonen kertoo Metron haastattelussa, että aiheeseen tartuttiin, koska Helsinki oli jäljessä muita pohjoismaisia pääkaupunkeja gay-markkinoinnissa. Homoille on mainostettu muun muassa Helsingin vilkasta yöelämää, useita gaybaareja ja kesän Helsinki Pride -tapahtumaa.

Markkinoinnin ansiosta Helsingin maine homoystävällisenä kaupunkina on levinnyt maailmalle, Metro kertoo. Kaupungin matkailutoimisto on saanut kampanjasta myönteistä palautetta muun muassa matkanjärjestäjiltä ja lentoyhtiöiltä, ja kaupungissa on vieraillut gaylehtien toimittajia esimerkiksi Saksasta, Italiasta ja Yhdysvalloista.

Setan kustantaman Z-lehden päätoimittaja Sari Virtanen sanoo Metrossa, että Helsingin etuna on sijainti Tukholman ja Tallinnan lähellä sekä kaupungin turvallisuus."
  • 2 / 51
  • Pora-liike
  • 2.2.2005 21:59
"Markkinoinnin ansiosta Helsingin maine homoystävällisenä kaupunkina on levinnyt maailmalle"

Joka näkee tuossa lauseessa tahattoman ristiriidan on taatusti hekotellut pravdaa lukiessaan!

Minä syvästi kiitän Metro-lehteä päivän huumoripläjäyksestä! Pohjois-Koreassa tuosta lauseesta saisi 25 vuotta pakkotyötä!

Medialukutaidottomille juonipaljastus:
Eihän mainetta tarvitse markkinoida! Vanhan kansanviisauden mukaan tuote jota tarvitsee markkinoida on taatusti viallinen!
Pora-liike.

Hukuttaudu nyt vihdoin viimein omaan katkeruuden kaivoosi ja lakkaa kiusaamasta meitä muita!
Pete oota vähän. Pora-liike eli stacy on vasta kehittämässä kierroksia. Ootellaan milloin pääsee taas sellaiseen vauhtiin, että saa tänne jälleen porttarin. Sen hän hankkii takuuvarmasti niin kuin aurinko nousee.
  • 5 / 51
  • matkalainen
  • 3.2.2005 14:14
ihmettelen tuota juttua.esim.Tukholma & Kööpenhamina markkinoi paremmin .Ja Z-lehden päätoimittjalle tekisi hyvää hieman matkustella niin näkisi muiden kaupaunkien menoa.Lisäksi Ruotissa esim.jo 2 gay ilmaisjakelulehteä ja Z-lehteä monipuolisempia.Jos Dtm ja Hercules on pohjoismaiden menomestät niin hoh.
Ehdottomasti hyvä, että kohderyhmä on huomioitu täälläkin.

Täysin totta, että Tukholma ja Kööpenhamina ovat tarjonnassa aivan eri sarjassa kuin Helsinki.

Ehkäpä tämä on tälläinen sympaattinen pieni merellinen kaupunki. Venäläistunnelmaa turvallisesti. Tai jotain. Noin niinqu aikuisten oikeesti.
  • 8 / 51
  • Public eye
  • 3.2.2005 14:58
Yksi mittari voisi olla se, että Helsingin keskustassa on koko viikon aukiolevia gay-yökerhoja ja useita homo-/lesbobaareja. Tukholmassa paikat ovat käsittääkseni lähinnä mixed, enemmän L&F-kategoriaa, melko hajallaan ja sellaisinaan nimenomaan turistille hankalampia "käyttää".

Tällainen ulkopuolisen käsitys siis minulla on Tukholmasta, korjatkaa jos teillä on toisenlaisia kokemuksia.
Public eye kirjoitti: "Helsingin keskustassa on koko viikon aukiolevia gay-yökerhoja ja useita homo-/lesbobaareja"

Mitä noi useat baarit on? Kerro minullekin, koska itse sanoisin ennemmin "muutama baari".
Ollaan vaan ylpeitä siitä mitä meillä on ja iloisia, etä aiheesta puhutaan valtamediassa.

Mutta tässä on esimerkiksi Tukholman tarjonta homoille tänään torstaina, kuten listattu qx:n sivuilla.

STOCKHOLM
• After Dark » DragShow av högsta klass i skön...
• Babs Kök & Bar » Bar och restaurang i City. Fantastisk...
• Carpe Diem Bar » Gaydriven restaurang, bar och kvarterskrog...
• Cattelin » Gaydriven restaurang med gayklubb...
• Chokladkoppen » Underskönt litet kafé på Stortorget...
• Dressed for success » Christer Lindarws designade kläder...
• El » Houseklubb med gaysnäll stil.
• Göken och en bar » Gayig kvarsterskrog med mysig liten...
• Mandus Bar & Kök » Liten och uppsluppen bar och restaurang...
• Muren » Frank och Marcus driver gaycafé...
• Populära Sibirien » Gaydrivet café med lunch och fika...
• Roxy » Gaydriven restaurang och bar. Fredag...
• Side Track » Gaybaren på Söder. Fantastisk mat...
• Torget » Gaybar i Gamla Stan. Olika teman...
Tämä Helsinki vs. Tukholma -kaupunkienvälinen on tälläkin foorumilla oteltu jo pari kertaa. Mikäs siinä. Ainakin silloin kävi (ainakin omasta mielestäni) selväksi lähinnä se, että kaupunkien homoelämä on luonteeltaan erilaista. Paikkojen määrä suhteutettuna kaupungin vaikutusalueen väkilukuun on miltei sama.

Helsingissä on pari isompaa menopaikkaa (isompia kuin Tukholmassa ja ennen kaikkea ne ovat selkeästi Gay, toisin kuin Tukholmassa) ja sitten Helsingissä on muutamia pienempiä "keskikaljabaareja" homoille. Nuo keskaripaikat taitavat Tukholmasta puuttua tyystin. Helsingistä puolestaan puuttuu homoisa kahvila- ja ruokapaikkakulttuuri käytännössä kokonaan, jos ei dtm:n kahvilaa oteta lukuun. Kahvilakulttuuri toki on muutenkin aika nihkeää meillä Suomessa.

Uskoisin, että Helsinkiin mahtuisi parikin homoille suunnattua ruokapaikkaa ja/tai kahvilaa. Etenkin riittävän pieni ja persoonallinen kahvila saattaisi hyvinkin - jos ei menestys - niin toimeentulon lähde pitäjälleen. Ja ehkä sellainen olisi myös turistivalttikin?

Nykyisellään Helsinki on kyllä ihan vilkas homoelämän keskus näillä leveysasteilla. Kenties juuri sen verran erilainen ja eksoottinen, että tänne kannattaa tulla. Etenkin hieman varttuneemmalle ulkomaan kasvatille Mann's Streetin homokaraoke tai lauantain humppatanssit saattavat olla vallan mielen nyrjäyttävä kokemus ;)
Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt mistä Herculekseen riittää kohtalaisen runsaasti ulkomaalaistaustan omaavia asiakkaita. Ja vielä vakiasiakkaiksi asti. Ilmeisesti asuvat Suomessa joko opiskelemassa tai töissä. Mutta silti heidän suhteellinen runsautensa kyseisessä 'teemayökerhossa' hieman hämmästyttää. Mahtaako Helsingin kasvava positiivinen maine kansainvälisissä homopiireissä rohkaista ulkomaalaisia homoja valitsemaan juuri Helsingin pohjoismaalaiseksi opiskelu- tai työpaikkakaupungikseen? Itse koen tämän asian kivana rikkautena Helsingin homoyöelämässä.

Homokahvilakulttuuri on kyllä aika nihkeää Helsingissä. Toisaalta kyllä aika useat homot ovat löytäneet ainakin Merisataman Caruselin, vaikka mikään homomesta se ei olekaan. On kuitenkin miljööltään homoille mieleinen. Elegantti, runsasväkinen, merellinen ja aurinkoinen Suomen suurin terassi. Siinä hyvät edellytykset suosioon.
Hmm, Caruselin kesäterassilta näkee, ketä on menossa Pihlajasaaren lautalle ja ketä sieltä on tulossa, mikäs sen parempi tähystelypaikka...

Jos se paikan eleganttiudesta olisi kiinni, tuskin Caruselia valitsisin. Runsasväkinen ja merellinen, totta kyllä.
Tallinnaa minä eniten ihmettelen, sillä olkoon Tukholmassa ja Helsingissä juottoloita vaikka kuinka monta, niin Tallinnassa on vain yksi.

"On vain positiivista, että Suomessakin on herätty ottamaan huomioon homoturistien tarjoamat mahdollisuudet. "

Mitä enemmän asiasta puhutaan julkisuudessa, sitä enemmän heterot oppivat tunnistamaan homoseksuaaleja, sitä paranoidisemmaksi ne käyvät ja sitä enemmän on sellaisia jotka vetävät turpiin sen takia.

Mutta näihin muslimi-infektiosta kärsiviin kaupunkeihinhan kuten Amsterdam tai Bryssel, verrattuna Helsinki ja Tallinna ovat varsinainen paratiisi, mutta se että tulee katsomaan tätä Amerikasta asti on menemistä merta edemmäks kalaan.

Enkä tiedä onko tässä uutisessa kysymys pelkästään homomiehistä vai onko mukaan laskettu myös lesbot.

"Koskahan oma Matkailun edistämiskeskuksemme huomaa saman ja noteeraa meikäläiset yhtä näkyvästi kun vaikkapa virallinen Britannian Matkailutoimisto"

2050.
"Pete oota vähän. Pora-liike eli stacy on vasta kehittämässä kierroksia. Ootellaan milloin pääsee taas sellaiseen vauhtiin, että saa tänne jälleen porttarin. Sen hän hankkii takuuvarmasti niin kuin aurinko nousee."

Turisteille pitääkin kertoa se, että tämä palsta on Itä-Euroopan salaisin. Jopa Alpo Rusin tekemiset Itä-Saksassa ovat kaduilla jaettavaa kamaa näihin keskusteluihin verrattuna. Tämä johtuu siitä että keskustelujen moderaattorit ovat bannanneet kaikki nettikahviloiden ja kirjastojen IP-osoitteet Oulun ja Vilnan välillä!

Mutta ei se mitään, kyllähän Auschwitziinkin riittää turisteja.
Sunshinen listasta tosiaan näkee, että aika moni paikka on homojen pyörittämiä (-driven, -drivet) eli ne putoavat L&F-kategoriaan. Varsinaisia homobaareja oli listassa aika vähän. Mutta pitää käydä katsomassa, sillähän se selviää.
Terve.

Minulla on jotenkin ihan toisenlainen näkökulma asiaan. Mihin tarvitaan erityisesti _homo_kahviloita tai _homo_ravintoloita? Ravintolalla en nyt tarkoita DTM:n tyyppisiä lihatiskejä tai klubeja, vaan paikkoja, joissa käydään syömässä.

Jos haluan mennä kahville tai syömään, menen yleensä paikkaan, josta saa hyvää kahvia tai ruokaa (mitä nyt olenkin hakemassa), tai joka on viihtyisä tai hyvässä paikassa (esim. carusel). Tietty on ihan kivaa, jos kyseisessä ravitsemusliikkeessä saa istua puolison tai poikaystävän kanssa rauhassa kohtaamatta erityistä syrjintää. Ajatuskin siitä, että vaikkapa kahvia pitäisi käydä nauttimassa jossain erityisesti homoille tarkoitetussa kahvilassa, tuntuu minusta todella oudolta.

Olen käynyt dtm:n alakerrassa kerran kahvilla, ja toiste ei tarvitsekaan enää mennä. Ehkä minulla on outo maku.

JJ
Onko Lostari nykyisellään joku esimerkkitapaus mixed paikasta? Enemmän ideaa kuvaa dtm:n asiakaskunta nykyisellään.

Mutta mun pointti oli aivan muualla. Siinä, että ei tehtäisi yliampuvaa markkinointia. Se kääntyy itseään vastaan kun totuus paljastuu. Tietty hypetys on osa modernia markkinointia, mutta faktoja ei pitäisi lähteä vääristämään.

Tukholmassa käy muuten Helsingistäkin nuoria homoja bilettämässä. Olisi kiva kuulla niitäkin ajatuksia tästä täällä.

Trevlig helgen på alla!
Minusta ajatus homoille suunnatusta ravintolasta tai kahvilasta ei ole outo oikeastaan ollenkaan. En tarkoita sellaista, jossa on heteroille pysyvä porttikielto, vaan paikkaa, joka tuo markkinoinnissaan esiin homomyönteisyytensä. Kammolla homoihin suhtautuvat tietävät sitten pysyä poissa. Juurihan tuli esiin se, että samaa sukupuolta olevan puoliskonsa kanssa voisi istua rauhassa. Toki kahvilan tai ruokapaikan on syytä olla persoonallinen ja tuotteiden hyviä, että sinne olisi mukava mennä.

Ainakin itse hieman vieroksun näitä hehtaarihallikahviloita. Esimerkiksi Strindberg korkeine hintoineen on kaukana viihtyisästä ja mukavasta pistäytymispaikasta. Työntekijät ovat ylityöllistettyjä - ja varmasti kokevat tiskin takana seisomisen liukuhihnahommaksi. Roberts Coffeet ovat myös liian isoja ollakseen viihtyisiä, kuten myös Cafe Esplanad ja Fazer. En yhäkään ymmärrä, mikä niin monia homoja (ja eläkeläismummuja) vetää paikalle noihin kahvilatehtaisiin...

Itse käyn mielelläni sellaisessa korkeintaan 10-pöytäisessä kahvilassa, jossa tarjolla on peruskahvit, perusvirvokkeet, pari pullalaatua ja kenties paria lajia suolaisempaa purtavaa - ja palvelu edes jollain mittapuulla henkilökohtaista. Enkä tarkoita tällä pöytiintarjoilua, enkä mitään elitististä touhua. Sellaisia kahviloita ei Helsingissä monta ole, ainakaan omien vakiokulkureittieni varrella. Ts. keskeinen sijainti olisi aika pop. Lisäarvoa olisi, mikäli kahvila olisi homo-omisteinen. Maksan mieluusti yksityiselle pienyrittäjälle euron-pari enemmän mukavasta kahvihetkestä. Ymmärrän kyllä hyvin se, että pienen katukahvilan on hyvin vaikea toimia muulloin kuin kesäaikaan.

Tallinna

Tuossa ylempänä tuli esiin myös Tallinna. Kaupungissa on homojuottoloita enemmän kuin yksi. Suoriltaan tulee mieleen perinteisen X-baarin lisäksi sen naapuriin avattu uusi paikka Cafe & Club Angel. Lisäksi Linnahallilla toimii viikonloppuisin Gravity club. Nightman on kai menetetty heteroille. Sitten miehille on vielä Ring Club, Gaypunkts ja Club 69 - tosin noiden viimeisten tämänhetkisestä tilanteesta en tiedä sanoa tarkemmin.

Muista illanviettopaikoista mainittakoon mukavat ja persoonalliset paikat Hell Hunt ja Nimeta baar. Ruokapaikkojakin löytyy monenmoisia. Kahvilakulttuuri noin yleisesti on Tallinnassa Helsinkiä "eurooppalaisempi". Keskikaljabaaritouhu on siellä lähinnä lähiöissä.

Alle 2 tunnin laivamatka pääkaupungista pääkaupunkiin - ja tietysti myös siellä toisessa kaupungissa käyminen - on suurimmalle osalle matkailijoista takuuvarma elämys. Etenkin hyvällä säällä. EU:n myötä tuskaisa passijonossa käkkiminenkin jäi historiaan. Siksi en yhtään ihmettele, miksi yksi Helsingin matkailuvalteista on naapurikaupunki Tallinna.

Tukholma

Tukholma on monelle myös kiva biletyskohde. Viikonloppureissu etenkin Turun seudulta on aika vaivaton, eikä matka Helsingistäkään mahdoton. Toki pääkaupunkiseudulta lentokone on jo näppärämpi - ja kalliimpi - vaihtoehto. Tukholman yöelämä on vilkas, hengeltään ehkä Helsinkiä vapaamielisempi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että suurempi osa paikoista on selkeästi mixed. Helsingin vinkkelistä Tukholman-reissuun menee käytännössä koko viikonloppu. Turkulaisilla on tässä tietysti paremmat mahdollisuudet.

PS. Viime reissulla lostarissa porukasta kenties viidennes oli homoja. Heteroita oli sitten ne muut neljä viidestä. Mamassa suhde taitaa olla pahimmillankin 50:50.
"PS. Viime reissulla lostarissa porukasta kenties viidennes oli homoja. Heteroita oli sitten ne muut neljä viidestä. Mamassa suhde taitaa olla pahimmillankin 50:50."

Perin masentavaa.
Olen joskus ajatellut että tavallisen baarin saa homobaariksi naulaamalla sateenkaarilipun oveen. Sen suurempia muutoksia ei tarvitse tehdä.

Huomasin muuten ikäväkseni että lähialueiden menopaikkojen osoitetiedot olivat poistuneet Z-lehdestä. Mistähän saisi tietoa Tallinnan menomestoista? (Tietysti pelkästään homomiehille suunnatut paikat eivät minua kiinnosta)
smo: ei minustakaan Helsingissä ole kovinkaan kummoista kahvilatarjontaa. Mikäköhän senkin perinteen täältä aikoinaan tappoi? Liian nopeasti kohonneet vuokrat kai.

Esplanad ja Fazer ovat aivan liian hälyisiä minulle. Strinberg noista suurista ok, mutta leivonnaisten tarjoamat makuelämykset eivät ole missään suhteessa hintaan! Samalla rahalla saa esim. Ekbergillä maistuvampaa.

Sympaattinen pieni kahvila on keskustassa, bulella, Raken taloa vastapäätä, tarjoamukset ok, hinta kohdallaan. Kannattaa tsekata.
Koska en asu Hesassa, enkä käy joka viikonloppu siellä bilettämässä homobaareissa, niin en tiedä, näkyykö ne ulkomaalaiset siellä sitten selkeästi. Hercussa oon pari kertaa havainnut kansainvälisyyttä, mutta ainahan nyt muutama homo-orientoitunut turisti löytyy. Pari ruotsalaisen homon kanssa oon jutellu joskus DTM:ssä, sekä kanadalaisen.

Ihan positiivista jos Helsinki tosiaan olisi joku homojen nouseva mekka, mutta vähän skeptinen olen. Itse kyllä ihmettelin muutamaan kertaan kuin luin Ilta- Sanomista kyseisen jutun, tuli mieleen lähinnä että paljon savua, mutta vähän tulta.
Helsingillä on kilpailija:

"Venemaal ilmuv geiajakiri „Kvir” („Queer”) kirjutab, et Eesti valitsus püüab tõsimeeli Tallinnast Skandinaavia homopealinna teha."
  • 26 / 51
  • Stereo Tyyppi
  • 5.2.2005 16:15
Viron, tuon vanhoillisen lilliputtivaltion, homoelämässä mikään ei voi kilpailla samassa sarjassa Suomen tai muun Skandinavian kanssa. Baltia on Baltia, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Siellä ollaan näissä asioissa valovuosia jäljessä muuta sivistynyttä maailmaa, aivan kuten Itä-Euroopassa yleensäkin. Viron asenneilmapiiri homoja kohtaan on suoraan kuin "kultaiselta" 60-luvulta. Vain sähköshokit puuttuvat. Vai puuttuvatko?
"Minusta ajatus homoille suunnatusta ravintolasta tai kahvilasta ei ole outo oikeastaan ollenkaan."

No kyllä se on kuule täysin järjetön ajatus, varsinkin jos ruokaravintolasta puhutaan.

Ravintolaan mennään syömään. En ymmärrä mitä ihmeen lisäarvoa homoleima toisi ravintolaan. Ruoan laatua se ei ainakaan parantaisi, mutta hintoihin voisi toki lisätä pienen homolisän...

"Juurihan tuli esiin se, että samaa sukupuolta olevan puoliskonsa kanssa voisi istua rauhassa."

Käytännössä ihan missä tahansa kahvilassa tai ravintolassa jotain lähiöräkälöitä lukuun ottamatta saa istua täysin rauhassa samaa sukupuolta olevan puoliskonsa kanssa.

Jos on ihan pakko alkaa nuoleskelemaan kumppania tms. ruoan päätteeksi, niin toki se voi herättää hämmennystä, mutta ei tuollainen meininki kuulu muutenkaan _ruoka_ravintolaan tai siistiin kahvilaan - ei edes homoille suunnattuun.

Jätetään ne mielenosoitukselliset "katsokaakaikkiolemmehomoja!!"-imuttelut kotiin tai johonkin vapaamielisempään homoyökerhoon.
Venäläinen gay-lehti KVIR (=Queer) julisti vastikään "Pohjoismaiden" gay-pääkaupungksi Tallinnan.

Oli juttua siitä, kuinka "niiden" kielessäkään ei erotella sukupuolia jms. eli tyypillistä jorinaa suuren kulttuurin ja kielialueen uteliaisuudella... (Vähän niin kuin edesmennyt European-lehti, jonka mukaan suomalaiset rakastavat marraka-makkaroitaan...)

Ei jättänyt myöskään vihjailematta, että nuorekkaan maan nuori oikeusministerikin olis vähän niinku semmonen..
Viron äänekkäin asenneilmapiiri ehkä on kuin 60-luvulta N-liiton jäljiltä. Totalitarismin perinne kohtaa yltiöliberaalin kapitalismin. So what?

Kuka Virossa joistain vanhoista jääristä välittää, jos haluaa jotain saada aikaan? Viro on touhuiluyhteiskunta. Tee - äläkä ruikuta!

Sehän on lähes libertaari yhteiskunta, jossa ihmiset järjestelevät asioita itse ja aina mikrotasolla.

Siis jotain totaalisen erilaista kuin Suomi, jossa rohkeiden poliitikkojen pitää ensin hoitaa "homoasiat" kuntoon ja sitten on kaikki muka hyvin. KELA huomioi homoparit. No loistavaa.

Kello on viis ja valtakunnassa kaikki hyvin.
Kunpa virolaiset älyäisivätkin pistää pystyyn megahomobileet tai jonkun todella viimeisen päälle laitetun discokompleksin ,jollaista ei olisi missään päin Eurooppaa, niin sinne virtaisi homoja pitkin Venäjää ja Eurooppa pelkästään bilettämään. Venäjältä saisi vaikka minkälaisia ammattitanssiryhmiä luomaan gay-aiheisia show ym muita juttuja ja tanssijoiden taso olisi hyvä? Sinne on paljon helpompaa ja halvempaa tehdä jotakin sellaista. Ne eivät vain ole tajunneet, että homoilla on rahaa ja homot haluavat bailata.
"Kunpa virolaiset älyäisivätkin pistää pystyyn megahomobileet"

Suomi vastaa järjestämällä homofinlandiahiihdon ja lesbonaistenkympin.

Hohhoijaa, kuka kaipaa kaupallisia massatapahtumia.
Viro haluaiskin varmaan profiloitua pohjoismaaksi, kukapa nyt haluaisi Baltiaan kuulua(!!). Ei se koira kuitenkaan karvoistaan mihinkään pääse. Baltteja ne on ja baltteina ne pysyy. Tough luck


"Viron äänekkäin asenneilmapiiri ehkä on kuin 60-luvulta N-liiton jäljiltä. Totalitarismin perinne kohtaa yltiöliberaalin kapitalismin. So what?"

Sitä vaan, että Virossa homot ovat alinta pohjasakkaa. Tai siis sitä nöyhtää, mitä on sen alimman pohjasakan alla. Olisivat varmaan vielä sairaan ja rikollisen kirjoissakin jos se olis mahdollista. Niin että aika kaukaa haettua puhua piskuisesta ja takapajuisesta Tallinnasta jonakin "gay-capitalina". That's what. >D


"Sehän on lähes libertaari yhteiskunta, jossa ihmiset järjestelevät asioita itse ja aina mikrotasolla."

Joo, niin tosiaan järjestelevät. Raukat on menny ihan sekaisin kun ovat saaneet aivan liian vapaat kädet liian nopeasti. Virolaiset ovat kuin lapsia, jotka on päästetty pihalle leikkimään pitkän kotiarestin jälkeen: jokapaikkaan pitää kiivetä, kaikkea pitää renkuttaa ja repiä, ja sitä jyrkkää liukumäkeäkin on laskettava, sillä seurauksella, että telotaan itsensä mahdollisimman monessa paikassa. Lopputuloksena itku lyhyestä ilosta.


"Siis jotain totaalisen erilaista kuin Suomi, jossa rohkeiden poliitikkojen pitää ensin hoitaa "homoasiat" kuntoon ja sitten on kaikki muka hyvin. KELA huomioi homoparit. No loistavaa."

Joo, mustakin se on loistavaa. Meillä on onneks ollut SETA täällä jo muutaman vuosikymmenen hoitamassa vähemmistöjen asioita, ja se näkyy lainsäädännössä ja asenneilmapiirissa. Onneksi. Vaikka Suomi onkin ollu aika hidas verrattuna muihin pohjoismaihin, niin on täällä nyt sentään miljoona kertaa paremmat oltavat kuin Baltiassa: Siellä ne raukat nököttää lukittujen rautaovien ja turvamiesten takana, kun eivät voi edes rauhassa bilettää ilman että tulee paskaporukka uhkailemaan. Onneks olen suomalainen.
suomikin on vasta 2. maailmansodan jälkeen ymmärretty pohjoismaaksi; tätä enne suomi laskettiin baltian maaksi...

mutta varsinaisesta asiasta: olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä virolaisten ja muiden balttien takaperoisuudesta ja suvaitsemattomuudesta, valitettavasti.
Miksi niitä infernaalisia homobileitä toivotaan Viroon? Miksi niitä ei sitten toivota tänne?
  • 36 / 51
  • Stereo Tyyppi
  • 7.2.2005 11:08
"suomikin on vasta 2. maailmansodan jälkeen ymmärretty pohjoismaaksi"


Sama kuin väittäisi Sveitsin aiemmin olleen Tyynenmeren saarivaltio. >D

Suomi ei ole koskaan ollut osa Baltiaa. Muistin virkistyksesi: Baltian maita ovat Viro, Latvia ja Liettua. Pohjoismaita ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti.
No, pikainen vilkaisu karttaan osoittaa, että Suomen ja Baltian välillä on Suomenlahti, ja Suomen ja Skandinavian välillä on Pohjanlahti. Tuo Pohjoismaat on mielestäni vähän keinotekoinen (tosin niin ovat useimmat valtioiden ryhmittelyperusteet) luokittelu, jotta Suomikin saataisiin mahtumaan joukkoon.

Kyllä Suomi kulttuurisesti, maantieteellisesti ja kielellisesti voisi kuulua yhtä hyvin Baltiaan kuin Pohjolaankin, eikä Baltian mailla ja balteilla ole rinnallamme historiassaan ja kulttuurissaan mitään häpeämistä. Suomella oli viime vuosisadan puolivälissä hiuskarvan varassa joutuminen samaan tilanteeseen kuin Viro. Latvia ja Liettua, joten ei meillä ole hyvässä onnessamme kovin suurta ylpeilyn aihetta.

Baltian maiden historia on ollut meitä paljon eurooppalaisempi ja "edistyneempi" aivan viime vuosikymmeniä lukuun ottamatta. Tämän näkee matkustamalla mihin tahansa vanhaan Baltian kaupunkiin ja pitämällä silmänsä auki.
  • 38 / 51
  • Stereo Tyyppi
  • 7.2.2005 11:39
Pyh ja pah. Meillä on aihetta ylpeillä vaikka millä mitalla. Balteilla on slaavilaisille kansoille ominaiset ajattelu- ja toimintavat. Esim. taloissa asutaan niitä korjaamatta niin kauan, kunnes ne kaatuvat niskaan, naisilla ei ole tasa-arvoista asemaa miehiin nähden, homoja ja muita seksuaalivähemmistöjä sorretaan jne. Esimerkkejä on vaikka millä mitalla. Vielä kun soppaan lisätään yltiöinnokas riistokapitalimsi niin johan ovat sivistyneitä ja edistyneitä, tosiaan. Sopis suomalaistenkin välillä tunnustaa tosiasiat ja kokea hieman kansallista ylpeyttä saavutuksistaan ja aikaansaannoksistaan, eikä aina pokkuroida toisten kansallisuuksien edessä miellyttämisenhaluisina. Kukas se mirrin häntää nostaa ellei mirri itse.

Jokatapauksessa on täysin harhaanjohtavaa puhua Tallinnasta ensinnäkin Pohjoismaana ja toiseksi jonkinlaisena Pohjoismaiden homopääkaupunkina. Ymmärrän kyllä, että kyseessä on imagonnostoyritys, mutta säälittävyydessään se on suorastaan surkuhupaisa.
No jos Suomessa on vähän homoja, kuinkakohan paljon niitä voi olla maassa, jonka väestö on jotain viidesosa Suomen koko väestöstä? Puhumattakaan, että ilmapiiri taitaa olla paljon nuivempi.

Kyllä varmaan aika hyvän kuvan Baltian maiden homokielteisyydestä sai kun niistä Baltian Pride- juhlista höpötettiin viime vuonna. Oltiin kyllä seiniin kiipeilemässä lahden eteläpuolella, kun homot kehtas jotain oikeuksia vaatia.

Suomalaisilla on kyllä usein turhia alemmuuskomplekseja, vois ottaa sen järjen käteen. Tallinna kyllä on yks matkailuvaltti lyhyen matkan takia, jota kannattais varmaan myös mainostaa, ei tosin ehkä homoille niin paljon, koska jos joku ulkomaalaishomo saa pahastikin turpaansa siellä Tallinnassa, niin kyllä siitä taas saadaan sit kuulla.
Jos Suomi on mielletty Pohjoismaaksi vasta 2. maailmansodan jälkeen, niin miksi meillä on pohjoismainen ristilippu eikä balttien raitalippua?

"Baltian maiden historia on ollut meitä paljon eurooppalaisempi ja "edistyneempi""

Sanoin tämän eestiläiselle toimittajalle ja hän sanoi että eestiläisten historia on tuontitavaraa: saksalaiset ovat tehneet kaiken, eestiläiset eivät mitään...

Suomessa taas oli kukoistava kulttuuri kunnes ruotsalaiset sen tuhosivat.
Anteeksi pitkä...

Hyvä ”Mies”, ”Pora-liike”, ”Stereo Tyyppi” ja kaikki muut aiheesta kirjoittaneet.

Eesti yrittää olla pieni Suomi.

Niin yksinkertaista se on. Vieraillessani siellä sen juuri itsenäistyttyä juttelin paikallisen kaverin kanssa heidän tilanteestaan ja silloin uuden valuutan, Kroonin, käyttöönotosta.
Kaveri sanoi vaan tyynesti, että eihän heillä tarvita enää mitään uutta valuuttaa entisten ruplien sijaan. Heillähän on jo Suomen Markka. Kaikki toimii Suomen Markoilla.
Sama kaveri sanoi, että paras vaihtoehto itsenäiselle Eestille olisi julistaa sota Suomelle ja antautua puolen tunnin päästä. Suomalaiset saisivat sitten miehittäjävaltana hoitaa koko yhteiskunnan kehitysoperaation.

Ollessani tekemisissä eestiläisten sotilasopiskelijoiden kanssa heidän turvallisuuspalvelun ja sotilaspoliisialan kouluttajanaan silloisessa Maanpuolustusopistossa, nykyisessä Maasotakoulussa Lappeenrannassa, havaitsin saman asian. Eestin puolustusvoimat ja poliisi ovat täysin suomalaisten kouluttamia ja armeijan maavoimien osalta jopa suomalaisten ”asiantuntijoiden” JOHTAMA organisaatio. (Vertaa Amerikkalaiset ”asiantuntijat” Vietnamissa ja ympäri latinalaista Amerikkaa sen jälkeen…)

Eestin poliisi on univormuja ja poliisiautojen värejä myöten täysin suomalaisen poliisin kopio. Suomalaisia poliiseja on ollut kouluttamassa eestiläisiä ja koulutusoperaation jälkeen jopa saaneet viran sieltä.
Jonkinlainen alunperin "kunniakansalainen" johtaa tietääkseni Tallinnan rikospoliisia (suomalainen siis).

Eestin armeija halusi ostaa rynnäkkökiväärinsä, kranaatinheittimensä ja kenttätykkinsä Suomesta ollakseen yhteensopiva suomalaisen standardin mukaan, mikäli ongelmia venäjän kanssa esiintyisi.
Mauno Koiviston lässyttelyn; suoraan sanottuna pelkuruuden vuoksi he hankkivat kaikki kyseiset välineet Israelista.

Ja hops, kuinka ollakaan: syy, jonka vuoksi he hankkivat ko. vehkeet Israelista oli se, että meidän kotoinen Valmet oli myynyt kaikkien näiden vempaimien lisenssit IMI:lle (Israeli Military Industries), joka toimitti eestiläisille Galil -rynnäkkökiväärejä (meidän Valmetin kopioita, mutta silloin edistyneempiä. Nyt Valmet on taas edellä…), Kranaatinheittimiä ja kenttätykkejä, jotka tunnetaan maailmalla nimellä ”Type Valmet”.

Eestin talous, turvallisuus, puolustus ja koko yhteiskunta an sic. on niin huomattavissa osin suomalaisessa omistuksessa/hallinnassa, että olisi kyllä helpompaa liittää nämä kaksi valtiota yhteen…

Pete
Ajattelin puhtaasti käytännöllisesti, kun ehdotin niitä megamegabailuja Tallinnaan. Viro on ultrakapitalistinen valtio ja jonkun mestan pystyyn pistäminen olisi helpompaa sinne kuin Suomeen. Paikan kannattavuus olisi taattu venäläisten ja miksei suomalaistenkin hinttien omiessa paikan itselleen kunhan se on tarpeeksi loistelias ja ennennäkemätön. Onhan totta, että turismi on lisääntymässä muistakin maista Viroon. Ei virolaisten kannattaisi rahalle nyrpistää nenäänsä ollenkaan. Mitä väliä sillä on kenen taskusta sitä tulee? Raha ei haise! Sitäpaitsi turistit menevät maahan kuluttamaan rahansa.
On joo tullut käytyä Tukholman homoelämää katsomassa ja on oikeasti aika surkea, sisäänpäin kääntynyttä pintaliitäjää. Ja jos Tukholmassa sattuu oleen vaikka tiistaina niin ei siellä kyllä homona mitään tee...

Paikkoja kyllä on mut kaikki on mitä on(viikonloput), ei mitään pysyvämpää kuin TipTop, joka on aika plääh.

P.S. oon vielä ihan nuorikin
Ystäväni oli lukenut tämän keskusteluketjun ja pyysi minua avustamaan mielipiteensä esittämiseksi tässä keskustelussa.
Juhani

**********

Hola!

Jutut on samanlaisia kuin eestilaisilla suomalaisistahttp://www.delfi.ee jahttp://www.postimees.ee kommenteissa, jos ko. mediassa on artikkeli Suomesta.

Ymmarrettavaa molempien maan kansalaisilta, jotka eivat ole panneet tikkua ristiin itsenaisyyden tai hyvinvoinnin puolesta.

Suomalaiset napisevat Vietnamissakin ja kaipaavat Ranskan hyvia aikoja takaisin. Silloin Hanoikin oli kaunis kehittyva kaupunki, kun ei oteta huomioon, etta paikallinen vaesto alistettiin Ranskan hallinnon alle. Vietnamilaiset olivat orjia omassa maassaan.

Ihmiset, jotka ovat todella olleet eturintamassa ja niska limassa rakentaneet itsenaista hyvinvointivaltiota, osaavat antaa myos arvon toisille. Heille, joiden valtaapitavat tekivat huonoja ratkaisuja vaikeissa olosuhteissa. Ei rajat tai jarjestelmat muokkaa ihmisten ajatustapaa ja kayttaytymista, jos ihminen siihen ei suostu.

Niin helppoa on arvostella ja juntata maanrakoon toisia ihmisia, viela helpomaa on arvostella toisen maan kansalaisia kaikenlaisilla keskustelupalstoilla. Piiloutua nimimerkkien suojiin, osaamatta perustella mieleipiteitaan ja argumenttejaan.

Silloin kun ei ole valmiuksia ottaa vastaan rakentavaa keskustelua, niin mielestani ei ole syyta ainakaan pitaa ylla negatiivista keskustelua, joka osaltaan luo vaaria mielikuvia.

Itse olen syntynyt ja asunut Suomessa 41 vuotta. Nahnyt ja kokenut Suomen hyvat ja huonot puolet. Olen asunut Eestissa nelja vuotta ja todennut samoja asioita siella. Asunut Espanjassa nelja vuotta ja tormannyt erilaiseen kultuuriin. Asunut viiden vuoden aikana kaksi kuukautta vuodessa Aasiassa ja nahnyt kuinka siella ovat elaman arvot erilaiset.

Kaikissa naissa maissa olen kuitenkin paaasiassa tavannut mukavia, ymmartavaisia, ystavallisia ja reiluja ihmisia. Kaikissa naissa maissa loytyy myos se kansanosa, joka ei piittaa toisista ihmisista. Silloin olen katsonut parhaimmaksi irtaantua ko. ihmisten elinpiirista.

Aariesimerkkina voin kertoa yhdesta juutalaisesta miehesta, keneen tutustuin Espanjassa. Erittain valloittava ja mukava persoona, ulospain. Tutustuttuani haneen paremmin, han alkoi tuoda selvaksi maailmankatsomustaan. Han ei voi sietaa arabeja ja mustia! Ehka toiset menevat hanen mielipiteidensa mukana, mutta mina en. Otin etaisyytta haneen, ja emme ole enaa tekemisissa keskenamme. Minulla on ystavinani juutalaisia, arabeja, mustia - erilaisia ihmisia erilaisista taustoista.

Tama mies oli muuttanut aikoinaan Australiaasta Espanjaan, pyoritti Valimeren rannalla vaatetehdasta ja asui miesystavansa kanssa.

Ihmisia on erilaisia ja ei tarvitse tulla kaikkien kanssa toimeen, mutta mielestani taytyy kunnioittaa ainakin heita, joita ei tunne. Joku on sanonut, etta kahden ihmisen rakkaus loppuu yleensa keskinaisen kunnioituksen kadottua. Ehka samalla tavalla voitaisiin ajatella maista ja kansoista.

Homoja loytyy joka nurkasta, mutta heita, jotka ovat taistelleet homoille oikeuksia, jopa vaarantamalla oman elamansa, tyopaikkansa ja paikkansa yhteiskunnassa, ei paljon loydy. Milloin heidat nostetaan esille, milloin itse olit viimeksi barrikaadeilla, vai oliko siella joku toinen puolestasi. Eestin ja Espanjan historia on erilainen, myoskin naissa asioissa. Vietnamissa se on viela laitonta, Thaimaassa homoseksuaalisuus ei ole yleisesti hyvaksyttavaa.

Miestani on rohkeutta tukea ja kannustaa nyt toisten maiden pyrkimyksia vapaampaan demokratiaan ja hyvaksymaan ihmisten erilaisuutta, kuin kampata ja negatiivisesti arvostella heita. Miten saalittavilta suomaistenkin asenteet ja homojen asema on nayttanyt hollantilaisista tai vaikkapa ruotsalaisista 1970-luvulla.

Jostakin on aina ponnistettava, ja kun tunnet olevasi vahvempi, niin auta ihmeessa kaverisi suosta pois, vaikka han olisi tuntematon ja toisessa maassa tai maanosassa!

Kaikkea mukavaa ja hyvaa kevatta

Pertti Lindeman

Malaga
Juhani V., ja tuo liittyi aiheeseen siten että ...?

Onnistuu se off-topikointi siis muiltakin. :-)
Ystäväni toivoi tekstin liitettäväksi juuri tuohon keskusteluketjuun.

Juhani
"Sama kaveri sanoi, että paras vaihtoehto itsenäiselle Eestille olisi julistaa sota Suomelle ja antautua puolen tunnin päästä. Suomalaiset saisivat sitten miehittäjävaltana hoitaa koko yhteiskunnan kehitysoperaation."

Erittäin kannatettavaa, koska suomalaiset ovat hassanneet niin paljon rahaa niihin tankkeihin, niin olisi hyvä löytää niille joskus jotain käyttöäkin!

Sen sijaan me täytämme Viron elintarvikkeilla jotka tuhoavat senkin kansan lopulta lihavuudella ja kakkostyypin diabeteksella!

Eestin sitten lopulta korruptoiduttua Suomen tasolla voisimmekin muuttaa Pärnuun ja tehdä shoppailumatkat Riikaan.
"Miestani on rohkeutta tukea ja kannustaa nyt toisten maiden pyrkimyksia vapaampaan demokratiaan ja hyvaksymaan ihmisten erilaisuutta, kuin kampata ja negatiivisesti arvostella heita. "

Eestillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä vaikka mihin, kas kun sitä maata ei olla täytetty muslimeilla. Kannustan heitä jatkossakin pitämään kireää pakolaispolitiikkaa!

Voisi oikeasti kehittää jonkin indeksin kuvaamaan suvaitsevaisuutta. Siihen voisi ottaa vaikka muslimien, helluntalaisten, lestadiolaisten ym. hihhuleiden prosentuaalisen määrän valtaväestöstä.
Eikös Hesassa ole yksi kiva kahvila Töölöösessä? Kyseinen kahvila on raitiovaunumuseota vastapäätä, muistaakseni Töölönkadulla. Kehittämisen varaa kahvilassa toki olisi, mutta juuri semmoinen kiva kaupunkilaiskuppila, jossa voi kumota kupun kuumaa ja lukaista päivän lehden. Kahvilaa pyörittää pari mukavaa miekkosta.

Onko joku muu testannut tätä kuppilaa? Mielipiteitä?