Ajankohtainen Kakkonen etsii homoja

Marko / Vinokino:

Ajankohtaisen Kakkosen toimittaja soitti ja kysyi, voisinko auttaa häntä löytämään sopivia tyyppejä homoaiheiseen juttuun. Deadline on jo 14.12. (ohjelma tulee ulos), joten jos kiinnostut jutusta, ota HETI yhteyttä Siniin. Ohessa Sinin viesti:

- Jaa millä silmällä?

Olen tekemässä TV2:n Ajankohtaiseen kakkoseen juttua homokuvasta, jota tällä hetkellä muun muassa Sillä silmällä -sarja tarjoilee. Onko tämä kuva liian yksipuolistava vai onko tällaisessa homomiesten esittämistavassa jotain positiivista? Onko tämä heteroiden kehittämä "turvallinen" tapa lähestyä homoutta vai vain pelkkää kaupallista laatikoimista? Entä jos seksuaalinen suuntautuminen ei teekään miehestä sisustusgurua tai gourmet-kokkia?

Etsin haastateltavia, joiden avulla voin rakentaa keskustelevan ja toivottavasti jopa fiksun telkkarijutun. Jos aihe herättää sinussa ajatuksia tai tunteita, ota yhteyttä, niin voimme vähintäänkin keskustella siitä! Otan myös juttua koskevia vinkkejä vastaan.

terveisin
Sini Ojanperä
toimittaja
Yle TV2, Ajankohtainen Kakkonen
GSM 040 779 70 09 a2free@yle.fi
  • 2 / 17
  • Ruben_K
  • 16.12.2004 16:43
Sini ilmoitti, että vastauksia tuli mukavasti ja että ohjelma saadaan tehtyä, mutta sen esitys siirtyy ilmeisesti tammikuun 11:nteen päivään.

(Lieköhän Angels In American alku vaikuttanut asiaan?)

Marko
  • 3 / 17
  • ajankohtaista
  • 21.12.2004 23:48
Siitä nauhoituksesta ja siinä olleista Tamperelaisista. Turha hehkutus Tresetan sivuilla. Mikä ihme se Pate, kun Kimbley sitä jatkuvasti hehkuttaa ja moni muu. Pojat olleet siinä nauhotuksessa kun itsensä sinne tarjosivat. Mut lieneekö ohjeman esitysajalle just syy se et kyseenalaista infoa ja
kyseenalaisilta henkilöitä.
  • 4 / 17
  • ajankohtaista
  • 11.1.2005 17:09
Tänään sitten se paljon puhuttu ajankohtainen tulee ulos.
Leikelty on kuulemma nauhoitusta, just sopivasti nii, että Pate & kni on jäänyt ohjelman kulkopuolelle - et se siitä.
Mielenkiinnolla katselen, koska enmmän siinä muut aiheet kiinnostaakin. Toivottavasti me ja median homomiehet on asiallinen osuus ettei taasen tarvitse hävetä.
  • 6 / 17
  • Kyllä hävettää
  • 11.1.2005 22:05
Noi ajankohtaisessa kakkosessa olleet neitihomot oli niin stereotyyppisiä homoja kuin vaan voi olla maneereineen ja puheineen...
  • 7 / 17
  • HenkkaTre
  • 11.1.2005 22:45
Hei HALOO!! Tiistai iltana tv 2:lla esitetty ajankohtaisen kakkosen pätkä--> me ja median homomiehet oli jotain aivan järkyttävää katseltavaa.

Haastattelussa asiaa käsittelivät lähinnä tutkija sekä z-lehden toimittaja, mutta tuo nk.pariskunta halkopinolla oli jo hieman liikaa.
Antaako tuo meistä vähemmistö ihmisistä aivan tarkoituksen mukaista kuvaa.. Hakataanko kuinka monen homon kotona jäistä nakkipakettia tiskipöydän kulmaan ja volaa siitä vaan syömään kaljatuopista maitoa juoden?! Voi pyhä lehmä sentään.

Ainakin ne kymmenet ja taas kymmenet ihmiset joita tunnen gay piireistä, ovat onneksi aivan jotain toista maata.

Mitä te muut ohjelman nähneet olette näkemästänne mieltä?
Öh.. minusta tuo oli suht. neutraali juttu. Tuon pituiseen juttuun ei ehdi saada mitään syvähaastattelua.

Mikä on keskivertohomo? Sellaista ei olekaan. Tuossa pyrittiin juuri etsimään käsittääkseni vastakohtaa trendihomoille.
  • 9 / 17
  • Statisti
  • 11.1.2005 22:57
Minusta he näyttivät varsin homoilta, mutta sellaisilta, joita takahikiän vanhoillisen mummonkaan ei tarvitse pelätä. Rohkeita sympaattisia ihmisiä, kun uskalsivat tulla kameran eteen.

Kieltämättä jäisen nakkipaketin käsittely hieman hätkähdytti varsinkin, kun käsittelijä vielä varmisteli, että menikö pöydän reuna rikki iskusta. No, siinähän koko nakkiateriaa käsiteltiin hieman huumorimielessä, kun sitä verrattiin stereotypiaan gourmet-aterioista. Ehkä se ruoan rouhea käsittely mursi stereotypiaa snopista homosta ravintola-asiakkaasta, joka tilaa sapuskaa pikkurilli pystyssä nenä nyrpeänä ravintolan viinilistan valikoimaa halveksien.

Sinänsä kokonaisuutena ohjelman pätkä oli ihan asiallinen. Pääasia, että perinneheteroille tarjotaan totuudenmukaista kuvaa siististä kauluspaitahomosta ylipuleeratun maneerineidin tai Tom of Finland -stereotyypin sijaan. Univormu- ja niittihomoista puhumattakaan. Niitä se takahikiän mummo pelkää ja kavahtaa. Ohjelman pääsanomahan oli, että kuka tahasa vastaantuleva kaduntallaaja voi olla homo eikä sitä välttämättä edes huomaa.
Musta toi oli ihan tavallisen ihmisen arkee, ei mitään muuta.

Miks homot haluu olla jotain erikoista. Sitä erikoisuutta voi hakee ihan muualta, mutta ei tavallisesta elämästä, missä on omat murheensa, ilonsa ja onnellisuutensa.

Kiitos niille kahdelle, jotka antoivat kuvansa sille NORMAALILLE elämälle mitä tässä tallataan.

Kiitos!
  • 11 / 17
  • ajankohtaista
  • 11.1.2005 23:08
Ja kuinka juttua odotettiin, tresetan forumilla hehkutettiin. Kyllä mua ainakin ärsytti, toimittaja ei kyllä päässyt asian ytimeen haastattelemalla "pariskuntaa" halkopinolla. Mutta ymmärrän ettei tavalliset homopariskunnat halua tuollaista julkisuutta mitä tuo pariskunta. Miten tuo kapakkakin vielä oli sekoitettu juttuun remontteineen? Ajankohtainen kakkonen ja toimittaja oliko nyt Sini olisi voinut vähän haistella ilmaa ennen juttuaan.

Väärän kuvan meistä antoi ja nosti esille nakkipaketin gourmet nauttijat
Nyt naurattaa taas ja lujaa :D

Kertokaa, mikä, kuka tai ketkä antaa homoista oikean kuvan alle kymmenessä minuutissa tv-lähetyksessä? Joko pikkuhiljaa valkenee, etteivät homot ole yhtenäinen ihmisryhmä. Sen jälkeen menee ehkä ohjelman pointtikin perille, homot eivät ole stereotypiansa mukainen yhtenäinen ihmisryhmä.

Se mitä minulle jäi ohjelmasta mieleen, oli kaksi arkista heeboa. Ja nimenomaan kai tässä oli etsiä vastakohtaa (tarkoitushakuisesti) ihmisiä stailaavalle trendihomostereotypialle.

Eihän nyt herran jumala sentään kukaan ihminen / pari voi edustaa KAIKKIA homoja ja antaa kuvan, että tällaisia me olemme. Herätkää nyt. :D

PS: tunteeko joku ketä nuo oli, onko ne juuri nuo siellä täällä mainitut Pate ja Mäkinen? Mun yks kaveri tuntee niistä toisen, muttei ole nyt tavoitettavissa enkä voi varmistaa. ;)
ajankohtainen

Mikä ihmeen remontoineen? Jäiks multa jokin kohta kattomatta. Mitä remonttia ne teki ravintolassa, joka muuten näytti olevan Tampereella oleva Mixei?

Jeah, oli kundeilla tasoo. Menee Mixuun!
Puuttumatta nyt ohjelmassa esiintyneiden olemukseen, sanoisin että yksi asia on hakoteillä.

Jos käsitellään aihetta että ovatko kaikki stailaavia homoja, mutta ei kenenkään mieleen ole tullut että esim. Fab5 ovat alan ammattilaisia. Jos tehtäisiin ohjelma vaikka kiskanmyyjästä, löytyisi siihen taatusti homo joka tekee sitä ammatikseen.

Eli kyllä homoista ammattilaisia löytyy muiltakin aloilta kuin kynsienhoidosta.


Hauska juttu sinänsä että kauhee haloo nousi nakkipaketista, itse just eilen hakkasin pöydänreunaan jäistä ahvenfilepakettia... ja reunasta ei lähtenyt palaa kun on kiveä.
Mutta miten kävi ahvenfileille?

Ei kakkosen ohjelma mitenkään syvälle käsittelemäänsä aiheeseen päässyt. Jo aika oli siihen liian lyhyt. Sen katsoja siitä kuitenkin ymmärsi, että homot ovat ihmisinä keskenään erilaisia - ja toivottavasti myös sen, ettei ole mitään "oikeanlaista" homoa. Meidän itsemmekin pitäisi tämä hyväksyä eikä nipottaa, jos tv:ssä ei esiinny juuri itsemme kaltainen homo.

Norjalainen aktivisti Kim Friele lanseerasi joskus 70-luvun lopulla sanonnan, miltä maailma näyttäisi, jos kaikki homot yhtäkkiä muuttuisivast vihreiksi. Tuohon aikaan julkihomoja/lesboja oli vähän, ja monet enemmän tai vähemmän fobiset heterot väittivät, etteivät tunne yhtään homoa, vaikka heitä oli heteroiden sosiaalisessa ympäristössä lukuisia.
Kiitos kysymästä, eroittelu onnistui kyllä kohtuu hyvin, mutta ensi kesänä laitan kyllä pienempiin eriin...
Mutta nyt meni kyllä vähän ohi...