Homot ihmisten narreina..

  • 1 / 34
  • minä vain
  • 24.12.2004 17:28
Selasin hetki lävitse nettiä ja minua hieman hämmensi esim. irc gallerioiden homokanaville liittyneet "homot" jotka poseeraavat kuvissa (ehkä jopa hieman ylilyötyä) homoimagoa säteillen, vaikka tiedän muutaman olevan heteroita ja joistakin se selviää jo paremmin perehtymällä kyseisen henkilön omaan elämään hänen oman kirjoitusten tai kuvien muodossa. Huomaan sitten että kaikki on vain pelleilyä ja suoranaista pilkantekoa.

Nykyään homot ovatkin valtakunnallisia narreja, pellejä jotka jo pelkällä olemassaolollaan ovat niin naurettavia että heteroiden mielestä pelkkä identiteetti on jo suuri vitsi. Meitä ei oteta tosissaan, vaan ihmiset pitävät meitä säälittävinä sirkuspelleinä pride festivaaleineen.

Tämän olen valitettavasti huomannut niin netissä kuin tosielämässäkin. Homo = (on yhtäkuin) pelle, ja tästä kiitos sateenkaarikansan loistavalle propagandalle joka totisesti on takonut viestinsä perille: "Suvaitkaa näitä säälittäviä ihmisiä"!

Nauru on kuitenkin vain hetkellistä ja naama on pian taas hieman vakavampi ilmeinen. Huvittuneisuudesta kumpuava "suvaitsevaisuus"(ts. välinpitämättömyys), muuttuu kyllä joskus vakavamieliseksi halveksunnaksi, sillä nykyaikaa leimaa muutenkin naiivi piittaamattomuus yhteiskunnallisista asioista, kunhan vain toistellaan ruusuisia mantroja samalla kun elintaso Euroopassa on laskenut, rikollisuuden ja muiden yhteiskunnallisten ongelmien lisääntyessä.

Näistä ovat hyvänä esimerkkinä, mm. nykypäivän Saksa ja Ruotsi. Homoihin tämä liittyy siten, että meidät on pistetty vakiomatkustajiksi tähän samaan tuomionpäivän kelkkaan, jonka kuljettajan silmät ovat sidotut.

Näistä pimeistä(huolimatta sateenkaari lipun kirkkaista väreistä) tunnelmista kuitenkin hyvää joulua ja PAREMPAA uutta vuotta.
  • 2 / 34
  • Pora-liike
  • 24.12.2004 18:43
Ensinnäkin, totuudenmukainen kiroituksesi sai henkeni salpautumaan siitä että vihdoinko tulee glasnostin aika tämän maan ummehtuneeseen ilmapiiriin ja mieliin muistui se riehakas joulu jolloin Nicolae Ceausescu ammuttiin ja Romanian lipusta revittiin keskikohta pois!

"Meitä ei oteta tosissaan, vaan ihmiset pitävät meitä säälittävinä sirkuspelleinä pride festivaaleineen."

Jumalan totuus!
Italiassa on kansanedustajia osallistunut Pride-kulkueeseen, mutta täällä osallistujia on säälittävän vähän kuppikuntien ulkopuolelta. "Vähemmistö" johon kuuluu IMO loppujen lopuksi lähes kaikki suomalaiset saa kaduille 300-400 ihmistä kun kaukaisen Irakin sodat tai ydinvoimala (ei edes se ensimmäinen) saavat aikaan sen että kaduilla velloo tuhansia ihmisiä!
Jeesus-marssikin taitaa saada enemmän porukkaa liikkeelle.

"Huvittuneisuudesta kumpuava "suvaitsevaisuus"(ts. välinpitämättömyys), muuttuu kyllä joskus vakavamieliseksi halveksunnaksi, sillä nykyaikaa leimaa muutenkin naiivi piittaamattomuus yhteiskunnallisista asioista, kunhan vain toistellaan ruusuisia mantroja samalla kun elintaso Euroopassa on laskenut, rikollisuuden ja muiden yhteiskunnallisten ongelmien lisääntyessä."

Onko piittaamattomuus naiivia vaiko voimatonta? Nykymaailmassa ei ole tilaa muutokselle. Audre Lorde, haitilainen lesbo, sanoi ettei rakennusmestarin työkaluilla pureta rakennusmestarin taloa. Jos mielen osoittaminen ja oikeuksien vaatiminen johtaa todellisiin muutoksiin niin yhteiskunta ei epäröi käyttää väkivaltaa. Tästä esimerkkinä vaikka Göteborg tai Genova.
Homoseksuaalinen liike voi tinkeroida pikkumuutoksia lakeihin, mutta yhteiskunta on ja pysyy korruptoituneena, syrjivänä ja heteroseksistisenä. (Joululahjana taas todettiin tuomioistuimissa kaikki viranomaiset syyttömiksi, kuten aina kun viranomaisia syytetään jostain)

"Näistä ovat hyvänä esimerkkinä, mm. nykypäivän Saksa ja Ruotsi. Homoihin tämä liittyy siten, että meidät on pistetty vakiomatkustajiksi tähän samaan tuomionpäivän kelkkaan, jonka kuljettajan silmät ovat sidotut."

Eikä pelkästään kuljettajien vaan myös lähes kaikkien matkustajienkin jotka kerta toisensa jälkeen äänestävät samat idiootit valtaan. Siis jos äänestävät. Voihan vaalit olla vilpillisetkin.
..glasnostin aika..
..Nicolae Ceausescu ammuttiin..
..Jumalan totuus!..
..Italiassa on..
..Irakin sodat..
..elintaso Euroopassa..
..Audre Lorde, haitilainen lesbo
..Göteborg tai Genova..
..yhteiskunta on ja pysyy korruptoituneena..
..tuomioistuimissa kaikki viranomaiset..
..nykypäivän Saksa ja Ruotsi..
..tuomionpäivän kelkkaan..
..Voihan vaalit olla vilpillisetkin.

Rauhoitu nyt hyvä ihminen. Tuosta listasta puuttui muuten henäsirkat ja maanjäristykset.
Hyi hävetkää, tänne ei saa kirjoittaa kuin positiivisia asioita ja kaikki on niin nami, nami....että.
Älkää nyt kaikkea maailman pahuutta niputtako yhteen homona elämisen kanssa.

Kyllä maailma meillekin voi olla todella paha, kun katsomme oman maamme tai Euroopan rajojen yli. Eikä elämä ole auvoista aina meidänkään maassamme, vaikka henkensä puolesta ei tarvitse pelätä juuri enempää kuin muidenkaan suomalaisten.

Mutta että olisimme vain heteroita huvittavia narreja, joita ei oteta tosissaan?!

Kaivakaapa kirjaston hyllystä Tuula Juvosen väitöskirja Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia (Vastapaino 2002). Sen lukeminen antaa historiallista perspektiiviä arvioida tämän päivän Suomea meidän kannaltamme.

Takavuosikymmenet olivat vaikenemisen aikaa: meitä ei ollut olemassa, korkeintaan rikosuutisissa. Vaikeneminen on syrjinnän muoto siinä missä suoranainen konkreettinen syrjintäkin. Viimeisten kahden - tai oikeammin kolmen - vuosikymmenen aikana olemme tulleet julkisuuteen, olemme olemassa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tämä on johtanut asenteiden polarisoitumiseen meitä kohtaan. Kun meitä ei ollut olemassa arkipäivän julkisuudessa, ihmisten ei juurikaan tarvinnut asennoitua meihin millään erityisellä tavalla. Kun nyt olemme osa arkipäivän julkisuutta, entistä useampi joutuu ottamaan meihin kantaa, ja tämä on polarisoinut asenteita.

Asiallisesti ja myös hyväksyvästi suhtautuvien määrä on kasvanut. Asiattomasti, halveksivasti ja tuomitsevasti suhtautuvat puolestaan ovat usein näkyviä ja äänekkäitä, joko julkisuudessa tai omassa sosiaalisessa ympäristössään.

Mitään toista ihmisryhmää ei ole yhtä törkeästi halveksittu ja loukattu tasavallan arvovaltaisimmasta katederista, eduskunnan puhujapöntöstä, kuin meitä parisuhdelakikeskustelun aikana. Keidenkään toisten niskaan ei ole yhtä räävittömästi julistettu kristinuskon nimissä helvetin tuomiota kuin kiihkohelluntailaiset polvirukoilijat eduskuntatalon edessä - kepun kansanedustajan, Keuruun pappi Lauri Oinosen suosiollisella tuella.

Mutta mikä oli julkisuuden reaktio: tuomitsijat ja halveksijat saivat kunnolla siipeensä. Ja mikä parasta, eduskunnan lehterillä keskustelua seuranneet sateenkaari-ihmiset eivät voineet pidätellä nauruaan kuunnellessaan kaikkein hulluimpia puheenvuoroja (kuva Hbl:ssä ja Z-lehdessä).

Ketkä tässä prosessissa saivat narrin osan?
  • 6 / 34
  • Suvaitsetko?
  • 25.12.2004 14:39
Musta on aika ihmeellistä, että monet homot vaativat kaikkien homojen olevan "keskiverron normaaleja ja edustavia ja ei-silmiinpistäviä". Pitäisikö hyväksyntä suoda vain niille mallikansalaisille, joita esim. viihdesarjojen ja mainosten mallit edustavat? Luulisi, että jos on itse kokenut joskus olevansa erilainen niin pystyisi hyväksymään helpommin erilaisuuden kirjon myös muissa. Kuitenkin itsesyrjintää ja erilaisten yksilöiden karsastusta näkee usein näilläkin sivuilla. Jos et ole naapurinpoikamainen, urheilullinen, maskuliininen tai heteronoloinen niin olet surkimus, joita typerät aktivistit puolustavat - näinkö yksinkertaista on niputtaa ihmiset? Seksuaalinen "poikkeavuus" on vain yksi ominaisuus muiden joukossa ja näiden "poikkeavien" joukossa on onneksi(!) valtava kirjo erilaisia ihmisiä.
  • 7 / 34
  • Pora-liike
  • 25.12.2004 15:32
Pora-liike kehottaa osallistumaan huomisiin Ukrainan vaaleihin! Tällä kertaa sinun ei tarvitse vaivautua uurnalle, eikä oikeastaan kenenkään muunkaan sillä EU ja NATO tai ehkä Putin päättävät kuka on Ukrainan seuraava presidentti.

Baltian maat lähtivät kaikkiin liittoumiin mukaan koska he luulivat että Ukraina tulee kanssa. Aivan kuin halpa ruoka suomalaisille, lupaus uhkautui jäädä kokonaan toteutumatta. Sen sijaan Baltimaad huomaavat olevansa tuntemattoman kieltä käyttäen "kusiset eteentyönnetyt" Venäjän kainalossa!

Siksi Ukraina on pakko hankkia meidän puolellemme niin kuin kaikki muutkin B-luokan kehitysmaat! Maalla on tarjota lännelle vain prostituutiota, tshernobyl, ihmiskauppaa, salakuljetusta, varastettuja autoja ja itämafiaa.

Mutta EU-politiikka käy entistä mielenkiintoisemmaksi kun keskuksia on tuon läntisen lisäksi myös kaksi itäistä. EU ja eurokelpoiseksihan maa pääsee heti kun uusimmat talousluvut on saatu väärennettyä.

Me täällä Ukrainan Pora-liikkeessä kiitämme teitä suomalaiset tuestanne Jushtsenkolle! Suomi on todellinen joulupukin maa, maa josta kaikki omaisuus jaetaan muualle!

Hyvää joulumieltä, toivottaa Ukrainan runsaslukuinen kansa!
  • 8 / 34
  • Pora-liike
  • 25.12.2004 15:50
"Rauhoitu nyt hyvä ihminen. Tuosta listasta puuttui muuten henäsirkat ja maanjäristykset."

Positiivisuus jos sillä tarkoitetaan myönteisyyttä täytyy perustua faktoille. Muunlainen positiivisuus on vain haihattelua, toiveajattelua ja ongelmien lakaisemista maton alle.

Minä olen sen verran perusmyönteinen ihminen ettei minua häiritse tosiasioiden silmiin katsominen.
Gay (vihaan sanaa homo)miehet niputtaa omaa gay population boy-next door,ja nailla muilla yllamainituilla ominaisuuksilla missa ikina gaymen ovat.Myos ihonvari ja muut seikat ovat samassa nipussa.Yes,true,poikkeavia poikkeavien (erilaisten) joukossa.Siita ei paase yli eika ympari,ja sitten viela vanhemmat gay miehet.Se on lukunsa erikseen.
jormah
25.12.2004, 11:50 "Mutta mikä oli julkisuuden reaktio: tuomitsijat ja halveksijat saivat kunnolla siipeensä. Ja mikä parasta, eduskunnan lehterillä keskustelua seuranneet sateenkaari-ihmiset eivät voineet pidätellä nauruaan kuunnellessaan kaikkein hulluimpia puheenvuoroja (kuva Hbl:ssä ja Z-lehdessä).

Ketkä tässä prosessissa saivat narrin osan?"

Luonnollisestihan tiedämme kuinka asiat etenivät näiden tapahtumien jälkeen:
Kristillisdemokraatit uhkasivat hävitä kokonaan puoluekartalta, mutta maltillinen Eija-Riitta Korhola sai puolueen pelastettua. Eheyttäjänä tunnettu Päivi Räsänen ei saanut yhtään ääntä Riihimäellä ja jäi eduskunnasta pois.

Keskustapuolue joutui julkisesti pyytelemään anteeksi kansanedustajien homovastaisia kannanottoja. Jos anteeksipyyntöä ei olisi tullut, niin pohjanmaalaiset viljelijät olisivat tehneet traktorimarssin Helsinkiin.

Perussuomalaisten Tony Halme sai 200 ääntä mielipiteitten muuttua yht'äkkiä suvaitsevaisemmiksi. Hän suunnittelee paluuta ammattilaiskehiin ja ryhtymistä laulajaksi. "No ei tää eduskunta mulle mikään tärkeä projekti ollutkaan".

Vaaliväittelyissä syntyi kohu kun kristillisdemokraattisten nuorten tilaisuudessa se toinen niistä kahdesta nuoresta kuuli toisen kertovan hurmoksessa homovastaisen vitsin. Puheita joutui puolueen puheenjohtaja pyytelemään anteeksi vaalitentissä.

Lipposen II vaihtui Lipposen III:ksi keskustan kärsiessä rökäletappion. Lipponen närkästyi kun koko vaalikeskustelu pyöri suvaitsevaisuuskysymyksen ympärillä eikä tärkeää Irak-kysymystä käsitelty lainkaan.
Homot ovat tässä heteronormatiivisessa maailmassa hauskoja niin kauan kun he hyppivät narrinpuvuissaan tv-ruudun toisella puolella ja hauskuttavat tätä oikeaa heteroseksuaalista väestönosaa. Sitten kun tämä "oikea väestön osa" kohtaa tosielämässä homoseksuaalisuutta on kyse vähintäänkin näennäissuvaitsevaisuudesta; homous on ihan ok, mutta esim. kahden miehen suudelma jo herättää kuplia pinnan alla; Onhan se vähintäänkin koomista ja epäkukavalta näyttävää jos kaksi aikuista miestä suutelee keskenään.

On totta, että asenteet erilaisuutta kohtaan ovat muuttuneet mutta se ei sulje pois sitä tosiseikkaa, että juuri tuon "suvaitsevaisen" väestönosan silmissä olemme yhä juuri noita sateenkaariapinoita jotka ovat niin hauskoja ja erilaisia, että heitä ei todellakaan voi ottaa vakavasti.

Tiedämme sen kuinka jo muutama yhteisön tai ryhmän jäsen voi "leimata" kokonaisen yhteisön ja ryhmän. Median luomat stereotypiat vaikuttavat aivan taatusti meissä kaikissa. Mitä tulee esim. homojen "seksuaaliseen kieroutuneisuuteen" - en yhtään ihmettele sellaisen ihmisen asennetta, joka on sattunut törmäätään mm. Kaliforniassa järjestettäviin Gay Prideihin missä eri-ikäiset miehet kulkevat laumoissa alastomina kullit pystössä välillä harrastaen oraaliseksiä yleisön viihdyttämiseksi - En pidä yhtään ihmeenä jos kyseisen nähnyt kokee kaikki homot perversseinä hedonisteina joiden elämän ensimmäisenä tarkoituksena on seksuaalinen nautinto ja irstailu? Mikä on asenteemme esim. romaaniväestöä kohtaan? Tiedän varsin hyvin, että suurin osa heistä on kunnollisia, rehellisiä kansalaisia, mutta pieni osa tuosta väestöstä on omilla teoillaan laimannut heidän koko populansa. Kuten muslimien kohdalla on käynyt.

Kirkon kielteinen aseman homoseksuaaleihin heijastuu taas homojen omissa asenteessa; Kaikki mikä liittyy kirkkoon on idiotismia. Tämä taas on vahvistanut kirkkokansaa pitämään kaikkia homoja dekadensseina perkeleen lapsina, jotka ovat suoralta kädeltä tuomitut kadotukseen.
Huomiota voi hakea monella tavalla. Julkisuus on myös 1 keino saada sitä. Ilman julkisuutta "ei olla olemassa". Gay Pridet ovat myös tätä samaa halua paistatella julkisuudessa. Istua avoimesti homokapakan terassilla on myös yksi tapa.

Olla häpeämättömästi sitä, mitä on, voi olla jonkinlaista kapinallisuutta ja uhmakkuutta.

Se on tietenkin pelkkää pinnallisuutta ja turhamaisuutta.

Entä sitten, kun on rikkonut kaikki säännöt ja lait ja rajoitukset?
"Positiivisuus jos sillä tarkoitetaan myönteisyyttä täytyy perustua faktoille. Muunlainen positiivisuus on vain haihattelua, toiveajattelua ja ongelmien lakaisemista maton alle."

Eihän ole. Positiivisuus ei ole ongelmien lakaisemista maton alle. Positiivisuus on mm. sitä, ettei yritä koko ajan vain etsiä ongelmia. Muutakin tekemistä voi keksiä, kuin kantaa maailman murheet harteillaan.

Jokainen tietysti valitsee itse.
" Gay Pridet ovat myös tätä samaa halua paistatella julkisuudessa. Istua avoimesti homokapakan terassilla on myös yksi tapa.

Olla häpeämättömästi sitä, mitä on, voi olla jonkinlaista kapinallisuutta ja uhmakkuutta. "

Gay pride ei ole kiinnostanut viime vuosina julkista mediaa pätkän vertaa ja miksi kiinnostaisikaan? Pride-kulkue on tylsä.

Mitä tulee kapinallisuuteen ja uhmakkuuteen, niin on oltava selvillä se, että se on vain yksi työkalu monien joukossa. Sen ei pidä olla itsetarkoitus. Ja jos on kapinallinen ja uhmakas niin on hyväksyttävä sekin asia että saattaa tulla turpiin ja että sille tielle lähtijöiden pitää tehdä mitä tekee ja miksi.

Ei ole kovin kivaa istua homokapakan terassilla jos sen seurauksena menee työpaikka. Se on hyvin mahdollista tämän päivän Suomessa. Siksi sinne valikoituu vain sellaiset kapinoitsijat joilla ei ole mitään menetettävää?
"Positiivisuus on mm. sitä, ettei yritä koko ajan vain etsiä ongelmia. Muutakin tekemistä voi keksiä, kuin kantaa maailman murheet harteillaan."

Jonkun ne murheet on kannettava näiden positiivistenkin puolesta eikä minua huvittais yhtään olla se, joka kantaa muiden murheita. Kartoitetaan tilanne, eli etsitään ne ongelmat ja sitten ratkaistaan ne. Silloin ei tarvitse murehtia yläpuolella mahdollisesti roikkuvista damokleen miekoista.
Gay pridet ovat paljonkin muuta kuin julkisuudessa paistattelua ja se kulkue. Pridet ovat "meidän" oma juhla ja tilaisuus tavata toisiamme, juhlia, keskustella historiasta, yhteiskunnasta ja vaikka mistä. Jos näin aamutuimaan aloittaa seksuaalisen väkivallan pilkkua kohtaan:)
Pora-liike kirjoitti: "Gay pride ei ole kiinnostanut viime vuosina julkista mediaa pätkän vertaa..."

Mitenkähän tuonkin väitteen todenperäisyyden kanssa oikein on?

Google-haulla "gay pride" tuotti kuluneelta vuodelta suomalaisilta sivuilta 471 osumaa, eli keskimäärin 40 juttua per kuukausi.

Google news -haku kahdelta viime kuukaudelta 242 osumaa. Tämä on ehdottomasti hiljaisinta aikaa tätä asiaa ajatellen.

Googlen yleishaku tuotti 1 220 000 osumaa viimeisen vuodel ajalta, eli keskimäärin 101 667 mainintaa kuukaudessa.

Minun mielestäni Pora-liikkeen väittämä on täysin tuulesta temmattu.
"Mitenkähän tuonkin väitteen todenperäisyyden kanssa oikein on?"

Puhutaanpa Suomesta.
Ani harvoin pääsee uutislähetyksiin, ylen pääuutisiin tuskin koskaan ja muissakin esitetään vain väläyksenomaisesti, harvoin edes vaivaudutaan haastattelemaan ihmisiä. Tietysti joku Alueuutiset saattaa tehdä jutun, mutta jos otetaan pääviestimet niin kyllä se loistaa poissaolollaan.
"Jonkun ne murheet on kannettava näiden positiivistenkin puolesta eikä minua huvittais yhtään olla se, joka kantaa muiden murheita."

Jaaha. Siis jonkun on kannettava kaikki maailman murheet? Sitä yritti Jeesus, mutta hänetkin ristiinnaulittiin tarun mukaan. Hänkään ei kyllä siitä hirvittävää mekkalaa pitänyt.

Ihmetyttää vain, miksi täällä jotkut haluavat itselleen marttyyrin sädekehään päänsä päälle sovittaa. Puhutaan suuria sanoja, miten siellä ja täällä - ympäri maailman - on pahuutta.

Hah! Luuletteko että teidän nettikirjoitteluanne säikkyvät, ne pahuudet? Luuletteko, että ne pahuudet poistuvat, jos niitä harteillanne kannatte ja mietitte niitä ankarasti päivittäin tuskaa ja sympatiaa tuntien?

Ne, jotka oikeasti tekevät asioiden hyväksi jotakin, eivät jostakin syystä kanna maailman tuskaa harteillaan. Ehkä he ovat urakan huomanneet turhaksi ja siirtyneet seuraavaan loogiseen vaiheeseen: tekemään asioille jotain.
Vuonna 2003 Pride järjestettiin Vaasassa. Kaikki sikäläiset lehdet - Pohjalainen, Ilkka, Vasabladet, Keskipohjanmaa, Jakobstadsbladet, Österbottningen, Syd-Österbotten - raportoivat siitä näkyvästi uutisin, haastatteluin ja kuvin sekä ennen tapahtumaa että sen aikana. Alueelliset sähköiset viestimet raportoivat siitä. Myös valtakunnallisista lehdistä ainakin Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet ja Kansan Uutiset kirjoittivat tapahtumasta. STT:n uutinen Asiallisen tiedon omenan saajasta levisi maakunnallisiin ja paikallisiin lehtiin pitkin maata. Valtakunallisista sähköisistä viestimistä en osaa sanoa.

Pohjanmaa ei nyt ole kaikkein liberaaleimpia alueita Suomessa. Bibelbälte, raamattuvyöhyke, katkaisee sen Uudenkaarlepyyn Pietarsaaren tasolta, eikä Etelä-Pohjanmaalla kovin suopeasti suhtauduta tavanomaisesta poikkeavaan.

Tätä taustaa vasten Priden järjestäminen Vaasassa oli hatunnoston arvoinen teko, vaikka se ei koonnutkaan tilaisuuksiinsa läheskään sitä määrää sateenkaarikansaa kuin esimerkiksi Helsingissä. Tapahtuman saama näkyvä alueellinen julkisuus oli hyvää rokotetta asenteellisesti ja uskonnollisesti ahtaassa ympäristössä.

Miljoonakaupunkien Pride-paraateihin verrattuna mitättömiltä näyttäviä tekoja ei pidä aliarvioida. Niiden todellinen vaikutus ihmismieliin saattaa olla jopa suurempi kuin Sydneyn, New Yorkin tai Pariisin karnevalisoituneiden paraatien.
Miksei niitä voimavaroja voida kuluttaa johonkin PAREMPAAN kuin ihmisiä naurettaviin ja aina vain enemmän stereotypioita vahvistaviin kirjaviin paraateihin? Tämän ansiosta mm. nuorison keskuudessa asenteet homoja kohtaan eivät näytä olevan muuttuneet yhtään mihinkään.

Homottelu on edelleen vahvasti yleisin nimittelyn muoto nuorisonkin keskuudessa, johon nämä vasemmistolaistollot muka kuvittelevat tekevänsä ensisijaisen vaikutuksen pridehuuhaallaan. Tämä asenne ilmentää sitä että käsite "homo" on edelleen vain kasa negatiivisia stereotypioita, jotka jopa homot kokevat loukkaaviksi, paitsi silloin kun itse niitä ilmentävät "pride" touhun muodossa.

Eikö tämäkin jo ole aika ristiriitaista? Jos joku tulee sanomaan että homot ovat yhtä kummallista ufoporukkaa joka naurattaa ihmisiä, niin heti aletaan marmattamaan että ollaan suvaitsemattomia, VAIKKA ITSE TÄTÄ KUVAA YLLÄPIDETÄÄN. On tosiaankin uhmaikäistä ajattelua, homoyhteisöjen olisi aika kasvaa aikuisiksi.


Muistan peruskoulusta, kun opettaja puolusti homoja sanoen "sitäpaitsi homot ovat paljon kiltempiä", luokka vastasi tähän ivallisella naurulla, mutta entäpä jos opettaja olisi ollut totuuden mukainen ja sanonut homojen olevan aivan samanlaisia pahuudessaan kuin heterotkin(rehellisyyden nimissä on todettava etten ole havainnut homoissa mitään erityistä "kiltteyttä" heteroita tai toisiansa kohtaan)? Kukaan tuskin olisi nauranut.
Minä olen kyyninen ja uskon, että tehokkaimmin ympäristön ( = heterojen ) asenteita muuttaa raha eli se, jos homoista hyötyy taloudellisesti tai se hyödyttää liiketoimintaa jotenkin. Siksi uskon, että karnevaalityyppinen Pridekulkue ja tapahtumat sen ympärillä olisivat ok( kuten Art Goes Kapakka ), mutta eri asia sitten, miten ne saataisiin aikaiseksi, koska se vaatii rahaa.
"Pohjanmaa ei nyt ole kaikkein liberaaleimpia alueita Suomessa. Bibelbälte, raamattuvyöhyke, katkaisee sen Uudenkaarlepyyn Pietarsaaren tasolta, eikä Etelä-Pohjanmaalla kovin suopeasti suhtauduta tavanomaisesta poikkeavaan.

Tätä taustaa vasten Priden järjestäminen Vaasassa oli hatunnoston arvoinen teko"

Aivan niin kuin joidenkin herättäjäjuhlien järjestäminen Espoossa. Ne tulevat sieltä käännyttämään meidät etelän pakanat!

Eli kyllä vastapuolikin osaa. Tulevaisuus näyttää kumpi voittaa. Pora-liike veikkaa, ettei kannettu vesi kaivossa pysy, vaan suvaitsevaisuus häipyi Vaasasta Priden myötä ja hihhulointi Espoosta hihhuleiden myötä.
Kannettu vesi ei ehkä pysy kaivossa, mutta se estää kuitenkin kaivon seinämiä kuivumasta kiveksi, että pohjavesi voisi taas virrata kaivoon.

Priden järjestäminen Vaasassa saattoi hetkellisesti edistää joidenkin näennäissuvaitsevuutta, joka katosi taas tapahtuman päätyttyä. Kuitenkin tärkeämpää oli se, että tietämättömät saivat edes joitakin tiedon murusia omaa mielipiteenmuodostustaan varten. Tiedolla - tai edes tiedolla siitä, mistä tietoa on tarvittaessa saatavilla - on suuri merkitys ihmisten mielipiteiden muokkaajana pitkällä aikavälillä.

Samaa voi olettaa vuoden 2008 herättäjäjuhlista Espoossa. Jos vaikkapa Pora-liike osallistuisi herättäjäjuhlien tapahtumiin, hän saattaisi pian huomata, etteivät niille vuodesta toiseen osallistuvat ihmiset ole mitään hihhuleita (muutama poikkeus luonnollisesti sallittakoon niin suuressa joukossa). Puhun omasta kokemuksesta. En tosin ole itse koskaan osallistunut, mutta lähipiirissäni on paljon ihmisiä, joille herättäjäjuhlat ovat jokavuotinen perinne riippumatta siitä, missä päin Suomea ne järjestetään. Silti he ovat aivan täysijärkisiä ja avarasti ajattelevia ihmisiä.

Pohjanmaan raamattuvyöhykekään ei muodostu herättäjäjuhlien yleisöstä, siellä on vallalla aivan muut liikkeet.

Tietämättömille tiedoksi: herättäjäjuhlat järjestää körttiläisiksikin kutsuttu Suomen ev.lut. kirkon herätysliike, joka on aivan eri asia kuin esim. lestadiolaisuus, helluntailaisuudesta puhumattakaan. Malkus on tullut siihen tulokseen, että körttiläiset suhtautuvat vaikkapa homoseksuaalisuuteen pääosin neutraalisti tai jopa myönteisesti.

Joten varotaan vähän sen hihhulileiman hutkimisen kanssa, ettei syyllistyttäisi turhien ennakkoluulojen levittämiseen ;-)
Mitähän se olisi mahdollisesti se "parempi" tai "homoliikkeen aikuiseksi kasvaminen"?

Eiköhän vedetä kaikki ranteet auki kun on noin jumalauta ankeaa.
Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tekee Pohjanmaasta niin homovihamielisen alueen? Olen kuullut pari karmeaa tarinaa sieltäpäin asuneilta.

Tosiasia on se, että homojen on pakko muuttaa suurempiin kaupunkeihin, jotta he saisiavat elää rauhassa. Ei siinä ole paljon asennekasvatukset auttaneet tai tiedotus. En ymmärrä yhtäkään ideologiaa, joka sallii kiusaamisen, koska yleensä takana on aina joku, jonka perusteella sitä valtaa käytetään.

Ei julkisuudella ole juurikaan merkitystä, kun on vastassa vainoharhaiset hullut. Helluntailaisuus on juuri sen takia kyseenalainen lahko, koska siellä pääsee näkyvästi esiin mm. entiset rikolliset puhujina, todistajina ja evankelistoina . Selittääkö mm. tämä seikka heidän jyrkät asenteensa? Luterilaisessa kirkossa arvostetaan oppineisuutta, joten vastaava ei ole siellä mahdollista.

Me ollaan kaukana jostakin Kölnistä.
Olen samaa mieltä "Jonkun" kanssa ja "Rekolle" voisin sanoa vaikka sen, että se kysymäsi "parempi" strategia voisi olla esimerkiksi voimavarojen keskittämistä niihin mitä monet järjestöt tekevät jo nyt; eli suvaitsevaisuuskasvatus ja oikeanlainen koulutus ja strategia siihen. Tosin, suvaitsevaisuuskasvatus joka keskittyisi ihmiseen kokonaisvaltaisesti seksuaalisena yksilönä eikä esim. keskittyisi esittelemään kuinka hauskaa ja värikästä on olla homoseksuaali. Parempi ja kokonaisvaltaisempi seksuaalisuuden ymmärtäminen pitäisi sisällyttää ehdottomasti opettajakoulutukseen ja esim. ala-asteen/ylä-asteen opintosuunnitelmaan, joka pitäisi sisällään esim. oppikirjojen materiaalin päivittämisen.

Niinkuin "Joku" kirjoitti, omasta mielestänikin juuri paraatit vahvistavat stereotypioita naurettavista pelleistä ja friikeistä. Eli kyllä homojärjestöjen olisi aika tässäkin asiassa katsoa peiliin ja todellakin aikuistua, sivisyneeseen ja intellektuaaliseen suuntaan. Omalta osaltani voin sanoa sen, että olen aina elänyt avoimesti homoseksuaalina, mutta en ikinä haluaisi tehdä itsestäni sateenkaariapinaa joka lähtisi hyppimään idioottimaisiin paraateihin.
Ensinnäkin Pohjanmaasta:

Karmeita juttuja lesbojen, homojen ja transsukupuolisten ihmisten kohtelusta voi kuulla mistäpäin maata tahansa, ei vain Pohjanmaalta. Historiattomuutta on kuitenkin antaa ymmärtää, ikään kuin eläisimme jopa pahemman vainon alla kuin takavuosikymmeninä. Kyllä yhteiskunta on toinen kuin vaikkapa aids-hysterian aikoihin 80-luvun puolivälissä, vaikka paljon on vielä tehtävää.

Vaasan Pride ei ollut pelkkää kannettua vettä, joka pian hävisi pois. Vaasan Setan sekä Kruunupyystä käsin Setan toimihenkilönä työtä tekevän Marina Furubackan ansiosta alueella on toimintaa, joka on julkisuudessa näkyvää ja josta monilla suuremmilla paikkakunnilla voi ottaa oppia.

Toiseksi Herättäjäyhdistyksestä:

Yhdistys oli ainut ev.lut. kirkon herätysliikkeistä, joka ei allekirjoittanut parisuhdelakia jyrkästi vastustavaa adressia. Mukana olivat mm. lestadiolaiset yhdessä erilaisten vapaita suuntia edustavien järjestöjen, kuten helluntailaisten, kanssa. Herättäyhdistyksen puheenjohtajana toimi varsin pitkään Kotimaa-lehden päätoimittaja Jaakko Elenius, joka vuodenvaihteessa jää eläkkeelle. Elenius tuki mm. herättäjuhlien puheessaan ja Kotimaan pääkirjoituksissa parisuhdelakia. Hän patisteli Kotimaan pääkirjoituksessa (15.10.04) kirkon johtoa muistamaan, että ihmisoikeudet sitovat kirkkoakin ja että perustuslaki asettaa kaikille julkisen vallan käyttäjille - siis myös kirkoille - velvoituksen turvata perusoikeuksien toteutuminen (ks. Z-lehti 6/04).

Herättäjäyhdistys ei ole mikään hihhulien porukka, vaan hyvin juurevan, arkea lähellä olevan kristikansan järjestö. Hihhulit löytyvät aivan muualta, ev.lut. kirkon sisälläkin.
"Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tekee Pohjanmaasta niin homovihamielisen alueen? Olen kuullut pari karmeaa tarinaa sieltäpäin asuneilta."

Ehkäpä Pohjanmaa ylipäätään on väkivaltaista puukkojunkkariseutua? En tiedä kun en ole ikinä siellä päin asunut. Onhan siellä muutenkin porukka militanttia, vähänkin hipin näköinen tyyppi hiippailee niiden turkistarhojen lähettyvillä niin losautetaan haulikolla perään. Tosin tämä tapahtui Orimattilassa, joten mene tiedä. Pitäisiköhän muuttaa Pohjanmaalle ja ottaa asiasta selvää?

Myönnän että herättäjäjuhlien valinta ei ollut oikeaan osunut. Myös lestadiolaiset ovat pitäneet suurkokouksen Uudellamaalla, mutta on unohtunut missä se oli. Järvenpäässä, ehkä?
Herättäjäjuhlat olivat vuonna 2001 Järvenpäässä.

Lestadiolaiset järjestävät vuosittaista Suviseurat-nimistä tapahtumaa, joita ei tietääkseni ole ollut juurikaan kovin kaukana varsinaiselta Pohjois-Suomen lestadiolaisalueelta. Ne lienevät enemmän sisäpiirin juttu kuin herättäjäyhdistyksen/körttiläisten juhlat.

Ja kyllä, kannattaa käydä oikeasti tutustumassa Pohjanmaahan ennen kuin tekee kovin rajuja yleistyksiä sen väestön luonteenpiirteistä joidenkin 150 vuotta sitten tapahtuneiden asioiden (tai vaikkapa Orimattilan tapahtumien) perusteella.

Pohjalaiset ovat ihmisiä siinä missä muutkin suomalaiset, heillä on omat tietyllä tavalla korostuneet luonteenpiirteensä kuten savolaisillakin, mutta kyllä se ihmisen perusluonto hyvine ja huonoine puolineen on kaikkialla aika samanlainen. Erilaisia poliittisia tai uskonnollisia ääriliikkeitä ilmenee siellä sun täällä, niiden perusteella ei myöskään voi päätellä kokonaisen maakunnan ihmisten asenteista yhtään mitään.
Mitkä ovat pohjalaisten korostuneet persoonallisuudenpiirteet?

Luin jostakin, että esim. monilla esiintyvillä taiteilijoilla on aikanaan ollut vaikeuksia esiintyä Pohjanmaalla mm. Kirkalla.

Pitääkö kaikkea aina yrittää hirveästi ymmärtää, kysyn vaan?
Pohjalaiset ovat vähä- ja suorapuheisempia kuin vaikkapa savolaiset. Kun pohjalainen jotain sanoo, voit olla melko varma, että hän myös tarkoittaa juuri sitä. Kun taas savolainen avaa suunsa... no, tämä taitaa kuulua jo yleissivistykseen.

Pohjalaisen vaikeneminen tai tylyltä vaikuttava olemus saattaa aiheuttaa tottumattomalle vierailijalle väärinkäsityksiä. Kun jää ehtii sulaa ja vieraaseen tutustutaan, ystävyydestä tulee sitä pysyvämpi.

Pohjalaiset ovat ehkä enemmän omaisuuteen ja maahan kiinnittyneitä (siis maaseudulla), kun taas itäsuomalaiset pitävät sukulaissuhteita tärkeämpinä. Tämä ilmenee sukunimistäkin; pohjalaisten nimet tulivat alun perin talon mukaan ja idempänä isän mukaan (-la ja -nen -päätteet).

Ehkä Pohjanmaalla pidetään enemmän kiinni perinteistä, siksi riekkujiksi katsotut rokkaritkin menivät siellä hitaammin läpi kuin muualla Suomessa. Nyt musiikkimaku ja useimmat muutkin asiat ovat todennäköisesti aika samalla tolalla eri puolilla suomalaista maaseutua.

Ei kaikkea tarvitse yrittääkään ymmärtää, mutta jos asioiden taustoista tietää edes jotain, luulee vähemmän.
Kannattaa muistaa, että Pohjanmaa on laaja ja moniaineksinen kulttuuriltaan. Oulun seutu, laajemmin Pohjois-Pohjanmaa on paljossa kovin toisenlainen kuin suomenkielinen Etelä-Pohjanmaa. Pohjois-Pohjanmaahan ja nimenomaan osaan sen maaseutua lyö vahvan leimansa vanhoillislestadiolainen osakulttuuri. Oulu taas on perinteisenä tervaporvarien ja merenkulkijoiden kaupunkina varsin avoin ilmapiiriltään. Ja maaseudullakin on ilmapiiri lestadiolaisuuden ulkopuolella varsin väljä.