Homojen adoptio-oikeudesta

Mitä olette mieltä homojen adoptio-oikeudesta? Jos kannatatte sitä, niin voitteko perustella sitä ihan syylläkin, että miksi kannatatte, ja pyydän, älkää nytten vedotko tasa-arvoon! Muuten sana on vapaa!
Kahden naisen tai kahden miehen perheitä on Suomessa paljon, joissa on toisen tai molemman puolison biologisia lapsia.

Nykyisen lain mukaan tuolla lapsella ei ole oikeuksia toiseen, ei-biologiseen vanhempaan. Lapsen edun kannalta on tärkeää, että perheen sisäinen adoptio tulee lakiin mahdollisimman pian. Tuollaisen adoption jälkeen lapsi esimerkiksi perii myös ei-biologisen vanhempansa. Monia muitakin myönteisiä vaikutuksia tällaisella adoptiolla perheessä on.

Lakia on valmisteltu työryhmässä, joka oli yksimielinen antaessaan ehdotuksen perheen sisäisestä adoptiosta.

Arveluni on, että laki tästä tulee kohtalaisen pian. Ne kansanedustajat, jotka lakia vastustavat, mielestäni he joko eivät asiaa ymmärrä/halua ymmärtää taikka heidän eettiset arvonsa ovat pahasti hukassa. Niin selvästä ja inhimmillisesti myönteisestä asiasta on kysymys.

Tuleva laki ei mahdollista kahden samaa sukupuolta olevan vanhemman perheeseen yhteistä ulkopuolista adoptiota.

Näin olen asiat ymmärtänyt!
Tässä olikin nimen omaan tarkoitus keskustella ulkomaisesta, Suomen rajojen ulkopuolelle suuntaantuvasta adoptiosta. Anteeksi väärinkäsitys!
Miksi tästä keskustelisimme, koska sellainen on tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa samaa sukupuolta oleville pareille mahdotonta?

Mieheni kanssa kaksi vakavaa vauvakuumetta läpikäyneenä voin vain todeta, että meillä on täsmälleen samanlaisia tunteita ja tarpeita isiksi ja äideiksi kuin heteroillakin Tämä nykyinen tilanne ilman täydellistä adoptio-oikeutta on väärin!

Hieman ärtyneenä totean, että näen kysymyksesi taustalla vain miljoona kertaa toistetut heteroiden pelot ja ahdistukset siitä, että homot eivät ole soveliaita lasten kasvattajiksi, koska "lapsi tarvitsee miehen ja naisen mallin", että kaikki homot ovat lasten seksuaalisia hyväksikäyttäjiä. Tämä puheeni ei ole teoriaa. Olen siihen törmännyt omassa elämässäni raivostuttavan monta kertaa.
"Miehen ja naisen mallia" ilmoittaudun kannattamaan myös minä, vaikka en hetero olekaan...
Jaa? Oletko muuten kuullut Ruotsalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan Ruotsiin adoptoiduilla lapsilla on keskimäärin kolme kertaa suurempi riskiä kärsiä mielenterveysongelmista tai ajautua itsemurhaan? Ja Huom! Tämä tutkimus tehtiin noin 20-vuotta sitten adoptoitujen kohdalla, jolloin oli vielä olemassa jonkinlaiset stardit, määritteet ja rajoitteet, toisin kuin nyt!



Oletko ajatellut esim Afrikkalaista poikalasta? Olisiko hän onnellinen kun kaksi valkoista homoseksuaalia päätti "pelastaa" hänet Afrikasta? Entä miten luulet että häntä kohdeltaisiin koulussa? Kärsisikö hän masennuksesta tai esim itsemurha-aikeista? Voisiko olla että hän yrittäisi karata, tai esim syyttäisi teitä(aiheetta?)seksuaalisesta hyväksikäytöstä? Miten reagoisitte tällaiseen, kun ei se adoptio heteroillakaan mitään ruusuilla tanssimista ole!
  • 7 / 73
  • Public eye
  • 13.7.2004 11:07
Meniköhän tässä nyt pahasti sekaisin puurot ja vellit. Ei kai Ruotsissakaan ollut 20 vuotta sitten homo- ja lesbopareilla adoptio-oikeutta ulkomailta. Adoptoitujen ihmisten ongelmat johtuvat siis jostain aivan muusta - olisikohan vaikkapa rasismi, suvaitsemattomuus erilaisuutta kohtaan ja ulkomaalaisviha?

Tällaisilla perusteilla et kyllä onnistu saamaan mahdollisuutta joskus toteutuvaan samasukupuolisten parien adoptio-oikeuteen kumotuksi. Osoita mieluummin todellisia syitä.

Adoptio ei ole kenellekään ruusuilla tanssimista - kuten ei vanhemmuus yleensäkään. Siksipä onkin olemassa - toisin kuin väität - "jonkinlaisia standardeja, määritteitä ja rajoitteita", joita sovelletaan poikkeuksetta kaikkiin lain mukaista adoptiota haluaviin. "Luonnollista" tietä lapsen hankkiviin tällaisia standardeja ei ikävä kyllä ole mahdollista soveltaa. Siitä kertovat esimerkiksi tämänpäiväiset uutiset huostaanotettujen lasten määrän hurjasta lisääntymisestä.

Kiinnitettäisiinkö mieluummin enemmän huomiota todellisiin ja olemassa oleviin ongelmiin?
"Meniköhän tässä nyt pahasti sekaisin puurot ja vellit. Ei kai Ruotsissakaan ollut 20 vuotta sitten homo- ja lesbopareilla adoptio-oikeutta ulkomailta."


Ei, mutta kuten sanoin, silloin oli olemassa edes jonkinlaiset stantadrit sille, kuka sai adoptoida ja kenet, toisin kuin nyt!



"Adoptoitujen ihmisten ongelmat johtuvat siis jostain aivan muusta - olisikohan vaikkapa rasismi, suvaitsemattomuus erilaisuutta kohtaan ja ulkomaalaisviha?"



Tietääkseni myös Ruotsissa on kielletty ihmiskokeet, eli toisin sanoen on kaikkien kansainvälisten normien vastaista käyttää lapsia "jäänrikkojina" koskisipa se sen enempää homojen kuin esim maahanmuuttajien aseman parantamista. Adoptiolapset eivät yleensä ole kumpaakaan, vaan ihka oikeita ihmisiä joilla on tunteet ja lisäksi ihan ihka oikeat mielipiteet. Voisiko olla, että adoptioitten laaja epäonnostuminen Ruotsissa voisi mitenkään liittyä tähän lapsia kohtaan kohdistettuun "hamsteripolitiikkaan" Eli mitäpä käy, kun lapsi ei suostukkaan yhteiskunnan söpösi pikku ruskeasilmäiseksi leluksi? No, mielenterveys ja itsemurhatilastot kertovat tästä omaa karua kieltään!



"Tällaisilla perusteilla et kyllä onnistu saamaan mahdollisuutta joskus toteutuvaan samasukupuolisten parien adoptio-oikeuteen kumotuksi. Osoita mieluummin todellisia syitä."



Oletkos muuten kiinnittänyt huomiota tapahtumiin Ruotsissa niinsanotulle "adoptiorintamalla" Vähän sen jälkeen kun tämä homojen adoptio-oikeus meni läpi, Ruotsissa on aloitettu laaja keskustelu adoptiosta yleensä. Eli Suomeksi sanoen:jotta oltaisiin mahdollisimman "tasa-arvoisia"(periruotsalaisittain)niin nyt aiotaan rajoittaa KAIKKIEN oikeutta adoptioon! Kyllähän sen sokeakin näkee, että järjestelmä on kriisissä, jos avoimesti homoseksuaalit saavat ostella lapsia kehitysmaista kuin lemmikkieläimiä. Kuvaavaa muuten on, ettei mikään adoptiojärjestö tai maa ole vielä ryhtynyt yhteistyöhän näiden tulevien "isien" kanssa heille lapsen saamiseksi. Se siis siitä "vauvakuumeesta"




"Adoptio ei ole kenellekään ruusuilla tanssimista - kuten ei vanhemmuus yleensäkään"



Adoptio on kokonaisvaltainen proessi, jossa on tarkoitus yhdistää lapselle mahdollisimman hyvät vanhemmat. Jos lapsella on suuri vaara joutua esim rasististen tai homofobisten hyökkäysten kohteeksi, tämä vaarantaa lapsen perusturvallisuuden ja myös hyvin tärkeän mielenterveyden, sillä ihmisen persoonallisuus pääosin kehittyy nimen omaan ensimmäisten 10-vuoden aikana. Jos Adoptio ei ole ruusuilla tanssimista, niin sitä pitäisi ainakin yrittää sellaiseksi tehdä:sellainen tilanne on sietämätön, että lapsi joutuisi esim väkivallan uhan alle sen takia, ettei häntä tai hänen vanhempiaan suvaita? Eikö tarkoitus ollut nimen omaan auttaa lasta pakenemaan tällaista väkivaltaa ja kurjuutta kehitysmaasta?




""Luonnollista" tietä lapsen hankkiviin tällaisia standardeja ei ikävä kyllä ole mahdollista soveltaa. Siitä kertovat esimerkiksi tämänpäiväiset uutiset huostaanotettujen lasten määrän hurjasta lisääntymisestä."



Väite, joka on hyvin yleinen myös heteroseksuaalien keskuudessa, jota haluaisivat kiiruusti itselleen oman lapsen, keinoja kaihtamatta. Tämä taas johtaa puheen länsimaiseen käsitteeseen nimeltä "Tasa-arvo" Eli taas jälleen tasapäistäjät julistavat, että joko valtion on alettava taas sterilisoimaan ihmisiä, tai sitten kaikkien täytyy saada adoptoida lapsia kehitysmaista ilman mitään rajoituksia. Niinkuin kehotin TUTUSTU SIIHEN TUTKIMUKSEEN! Etsi Googlesta hakusanoilla:Sweden adoptions mentol problems, tai jotain sellaista. Nyt puhutaan VAKAVISTA ongelmista, jotka myös maksavat yhteiskunnalle PALJON rahaa mm lastenpsykiatrian kuluina. Ja näitä lapsiperheitä on kaiken lisäksi tuettu taloudellisesti mmm adoptiotuella ja lapsilisillä. Eiköhän anneta nyt jo sen tasa-arvon olla! Jos yksi meistä hakkaa lapsiaan, pitäisikö kaikille antaa oikeus tehdä samoin(myös niille, jotka eivät luonnollista tietä voi saada lapsia) Tasapäistäminen ei ole luonut muuta kuin tasaiasta kurjuutta;muinainen Neuvostoliitto on siitä erinomainen esimerkki! Ja sanon nyt suoraan, etten kannata ihmisten sterilointia! Lukaiseppa tämän päivän Hesari tai MTV3:n verkkouutiset niin huomaat, että kyllä lapsia näiltä "mädiltäkin" biovanhemmilta huostaanotetaan ihan kiitettävässä määrin. Sterilisaatio tai adoption vapauttaminen vailla minkäänlaista kontrollia ovat tyypillisiä vasuri-feministi-homojen ratkaisuja, koska kaikki luovat ideat ja sovelluksethan täytyy tappaa "tasa-arvon" nimissä!





"Kiinnitettäisiinkö mieluummin enemmän huomiota todellisiin ja olemassa oleviin ongelmiin?"



Kuten homojen syrjintään työ ja kouluympäristössä, ja jätettäisiin adoptio niille, jotka todella voivat lasta hoivata. Jos ei mies kykene edes naisen kanssa olemaan intiimisti, niin minusta lastenhoivaamisunelmat pitäisi jättää ihan vaan päiväunitasolle, näin rehellisesti puhuen;)
On toki luonnollista, että täysin vieraaseen kulttuuriin päätynyt voi kokea enemmän mielenterveydellisiä ongelmia (masennusta jne) tutussa ympäristössä eläviin nähden. Mitä vanhempana adoptio tehdään, sen selkeämmin kulttuurin ja elämänpiirin muutoksesta aiheutuvat ongelmat tulevat esiin.

Deputyn ihmettely onnellisuudesta oli hieman erikoinen. Yhtä hyvin voitaisiin kysyä, että olisiko afrikkalainen poikalapsi onnellinen, kun valkoinen heteroperhe päätti "pelastaa" hänet Afrikasta. Ja miten tuo afrikkalaisuus sinänsä liittyy tässä teemassa mihinkään? Yhtä hyvin voitaisiin puhua vaikkapa albaanitytöstä, intialaisispojasta - tai bangladeshilaisesta.

Tuosta koulussakohtelusta on keskusteltu niin paljon, että mitään uutta tuskin ilmenee. Tiedämme kaikki, että kouluissa kiusataan milloin mistäkin syystä: liian hyvän tai huonon koulumenestyksen takia, vääränlaisten vaatteiden, ihonvärin, painon, pituuden tai minkä tahansa muun asian tähden.

Masennuksen jo mainitsinkin - ja sehän voi toki vakavimmillaan johtaa jopa epätoivoisiinkin tekoihin, jos sitä ei hoideta ja oteta vakavasti.

Miten tuohon karkaamiseen tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttämiseen puolestaan liittyy se afrikkalaisuus?

Monet muuten ovat jossain vaiheessa elämäänsä karanneet kotoa tai ainakin uhanneet sellaisella vanhempiaan jossain vaiheessa lapsuuttaan tai nuoruuttaan. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttäminen (aiheetta tai aiheesta) on vakava asia, niin hetero- kuin homovanhempien perheessä. Ne ovat asioita, jotka on selvitettävä tavalla tai toisella.

Näissä Deputyn kirjoituksessa nyt kuultaa sellainen ajatus, että adoptiota haluava homopariskunta olisi jotenkin heteroparia kyvyttömämpi kasvatustehtävään ja että homopariskunta olisi jotenkin keveämmillä eväillä lähtemässä hankkimaan adoptiolapsia.

Mistä tällainen suhtautuminen oikein kumpuaa? Deputyn viimeisimmän kirjoituksen lause "Jos ei mies kykene edes naisen kanssa olemaan intiimisti, niin minusta lastenhoivaamisunelmat pitäisi jättää --" kyllä itseasiassa kertoo paljon hänen asenteistaan. Kaksinapainen malli on Se Ainoa Oikea? Ennakkoluuloistako on sittenkin kyse?

Adoptiossa adoptiovanhemmat seulotaan tarkasti ja näiden kyky huolehtia lapsesta tutkitaan - yhä edelleen. Standardit ovat tiukat. Hyvät vanhemmat adoptiolapsille on edelleen se tärkein asia. Missä adoptioita homoperheisiin on tehty, ei se ole näyttänyt ainakaan lisäävän lapsen kokemia ongelmia.
"On toki luonnollista, että täysin vieraaseen kulttuuriin päätynyt voi kokea enemmän mielenterveydellisiä ongelmia (masennusta jne) tutussa ympäristössä eläviin nähden. Mitä vanhempana adoptio tehdään, sen selkeämmin kulttuurin ja elämänpiirin muutoksesta aiheutuvat ongelmat tulevat esiin."



Tuo ei silti millään lailla selitä ja kompensoi sitä kulttuurishokkia, jonka homoadoptio lapselle tuottaa. Mielestäni adoption turvaaminen heterojen "erioikeutena" takaa myös lapsille tietyn minimiturvan. Jos homot vaativat adoptiota "Tasa-arvon" nimissä, niin tule kannattamaan koko kansainvälisen adoption lakkauttamista, koska yhteiskuntamme ei voi perustua siihen, että kaikki olisimme tasa-arvoisia kaikessa. Me olemme erillaisia, ja aivan erityisesti homoseksuaalit ovat. Koska he (yleensä)jyrkästi kieltävät että heidän "suuntautumisensa" samaan sukupuoleen olisi sairaus, niin ainoa mitä siitä voi todeta on, että se mitä ilmeisemmin on elämäntapa/valinta. Emmekä me kaikki voi aina valita kaikkea. Kyllä jopa länsimaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa ihmisten täytyy oppia valitsemaan. Niinkuin sanoin, tätä keskustelua saa käydä käytännösä rajoitta, mutta toivon, ettete sekoittaisi "tasa-arvoa" tähän keskusteluun. Se heikentää tuntuvasti sen tasoa koska se on vain mantra, johon vetoatte joka käänteessä. Tässä kirjoituksessa oli tarkoitus ihan oikeasti laatia myös jonkinsortin perustelujakin!




"Deputyn ihmettely onnellisuudesta oli hieman erikoinen. Yhtä hyvin voitaisiin kysyä, että olisiko afrikkalainen poikalapsi onnellinen, kun valkoinen heteroperhe päätti "pelastaa" hänet Afrikasta."



Ikävä puhkaista vaaleanpunainen kuplasi, mutta homoseksuaalisuus ei missäänpäin maailmaa ole heterojen keskuudessa koskaan ollut kovin suosittua, homoadoptioista puhumattakaan. Kyllä lapsi vähintäänkin tuollaisen "avun" voi hyvinkin käsittää kidnappaukseksi, ja itse suhtaudun erittäin epäröivästi valtioon, joka laillistaan kyseisen tavan. Ruotsissa se on tehny, ja se kertoo minusta hyvin paljon Ruotsista maana ja kulttuurina



"Tuosta koulussakohtelusta on keskusteltu niin paljon, että mitään uutta tuskin ilmenee. Tiedämme kaikki, että kouluissa kiusataan milloin mistäkin syystä: liian hyvän tai huonon koulumenestyksen takia, vääränlaisten vaatteiden, ihonvärin, painon, pituuden tai minkä tahansa muun asian tähden."




Ja TAAS turvauduttiin "tasa-arvoon" Koska lapsia kiusataan muistakin asioista, miksei homoisistä? Olet ilmeisesti niin täynnä omaa egoismiasi ja "tasa-arvoa" ettet piittaa käytännössä paskaakaan lapsen hyvinvoinnista! Kuvittele vaikkapa 15-vuotiasta nuorta, joka olisi avoimesti homo meidän nykyisessä levottomassa peruskouluympäristössämme! Vaihda vielä hänen ihonvärinsä pikimustaksi, niin ymmärrät hyvin mitä tarkoitan. Lapsen ei tarvitse käydä sellaista rääkkiä läpi vain sinun pyhän "tasa-arvosi" takia!



"Masennuksen jo mainitsinkin - ja sehän voi toki vakavimmillaan johtaa jopa epätoivoisiinkin tekoihin, jos sitä ei hoideta ja oteta vakavasti."



Odotas, kerrataan nyt vielä mitä sinä tässä viestissäsi oikein sanoit. Eli ensin sinä(kun/jos homoadoptiot vihdoin viimein sallitaan)ostat pienen ja puolustuskyvyttömän lapsen jostain kehitysmaasta, tuot hänet tänne ja kasvatat vieraassa perheessä ja vieraassa kulttuurissa homoseksuaalisessa ympäristössä, ja kun tämä alkaa mm kiusaamisesta oireilla pahoin, sinä viet hänet jonnekin lääkäriin jossa hänet voidaa pumpata täyteen mielenterveyslääkkeitä veronmaksajien rahoilla!???




Ja sitten te kysytte, miksi ihmiset niin raivoavat tästä adoptiokysymyksestä!





"Monet muuten ovat jossain vaiheessa elämäänsä karanneet kotoa tai ainakin uhanneet sellaisella vanhempiaan jossain vaiheessa lapsuuttaan tai nuoruuttaan. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttäminen (aiheetta tai aiheesta) on vakava asia, niin hetero- kuin homovanhempien perheessä. Ne ovat asioita, jotka on selvitettävä tavalla tai toisella."




Lapsia myös otetaan huostaan, jos heidän vanhempansa ovat heille ja heidän kehitykselleen vaaraksi. Ja sinä et edes varsinaisesti olisi tällaisen lapsen "isä" sanoisipa laki mitä tahansa! Kyllä olisi taas sossulla työtä!



"Näissä Deputyn kirjoituksessa nyt kuultaa sellainen ajatus, että adoptiota haluava homopariskunta olisi jotenkin heteroparia kyvyttömämpi kasvatustehtävään ja että homopariskunta olisi jotenkin keveämmillä eväillä lähtemässä hankkimaan adoptiolapsia."




Nimeäppä minulla joku paikka tai aika historiasta, jossa lapsia oltaisiin hyväksytty avoimesti homoseksuaalisille homomiehille. Haluatko tietää mitä olen mieltä? Hyvä on, minä kerron!





Olen sitä mieltä, että koko adoptiojärjestelmä(niin homoille kuin heteroille)on muinainen, jälki-imperilialistinen kolonialismin jäänne. Se oli alunperinkin virhe, siis kansainvälinen adoptio. Se pohjautui rasistiseen ajatukseen, että valkoinen mies voisi ostaa toisia, köyhempien ihmisten lapsia kuin karjaa ja kodella kuin jotakin lemmikkiä.




Vielä 20-vuotta sitten adoptiolla oli kaikesta huolimatta jotkut minimirajat, eikä yhteiskunta suvainnut lieviäkään ylilyöntejä. Ja silti tuolloin sattui monta epäonnistunutta ja traagista adoptiotarinaa!





Entä nyt? Yksineläjät, kohta avopuoliset ja vielä homoseksuaalitkin saavat adoptoida. Koko adoptiojärjestelmää revitään alas suurella kiireellä ja vilkkaudella. Ei tämä enää mitään, adoptiota ole, tämä on LAPSIKAUPPAA! Jotta tätä prosessia voitaisiin kutsua "adoptioksi", sen pitäisi pitää sisällään tietyn MINIMIVAATIMUKSET. Se, että meidän kulttuurissamme mm SETA ja vihreät haluavat vahingoittaa kehitysmaiden avuttomien ja puolustuskyttömien lasten etua "tasa-arvoon" vedoten kertoo yhteiskunnastamme jo aika paljon!





Koko prosesi nimeltä "kansainvälinen adoptio" on tulossa monessa maassa tiensä päähän. Yhä enemmän shokkeeraavia tutkimuksia julkaistaan, ja niihin osallistuvat sitäpaitsi usein adoptoitiin vähintääkin vuosikymmen sitten. Tämä laki tulee olemaan adoption päätepiste. En näe mitään keinoa, millä järjestelmä voi pysyä pystyssä, jos adoptio "Tasa-arvon" perusteella voidaan myöntää homoseksuaaleille. Se asettaa koko järjestelmän naurunalaiseksi jo useastakin syystä:




A:Mikääm adoptiojärjestö ei välitä lapsia homoseksuaaleille, ja jos joku "tasa-arvoistava"(lue=tasapäistävä)oikeuslaitos yrittää niitä siihen pakottaa, ne yksinkertaisesti hajoavat alkutekijöihinsä. Tämä järjestelmä ei enää kovin kauaa yksinkertaisesti kestä sitä, että lapsia kehitysmaista adoptoidaan hirveällä vimmalla jonkin sortin "trendivillityksenä" Ihmiset nousevat vastustamaan sitä yhä avoimemmin, myös itse adoptiolapset. Oletko ajatellut, että se voisi johtaa mm väkivaltaisiin hyökkäyksiin homoseksuaaleja kohtaan? Yleinen mielipide mm kautta roturajojen tuomitsisi tuon niin laajasti, että luultavasti hyvin pian koko adoptiojärjestelmä olisi pakko romuttaa, niinkuin Ruotsissa ollaan nyt tekemässä. Miksi tämä asia on SETA:lle niin tärkeä? Ettekö te tajua, että sahaatte tällä omaa oksaanne(niinkuin ylipäätänsä koko adoptiosysteemiä)?





B:Harva kehitysmaa tuskin tulee myöntämään oikeutta homoseksuaalien adoptioon. Ja jos vanhojen adoptiojärjestöjen tilalle pian perustettaisiin uusia "tasa-arvoisia" adoptiojärjestöjä, niin uskon, että niin mm huolestuneiden "vanhoillisten" kuin adoptiolastenkin rintama lopulta onnistuisi aiheuttamaan teille sen verran harmaita hiuksia, että lopettaisitte tuon toiminnan jo pelkästään oma turvallisuutenne vuoksi.





"Kaksinapainen malli on Se Ainoa Oikea? "



Ainoa Oikea? Kyllä! Se on terve, yli kansallisuuksien ja roturajojen toimiva kasvatusmalli. En usko, että mikään kulttuuri suvaitsee sitä, että esim poikalasta kasvattaa kaksi homomiestä, ehkä rappeutunutta länttä lukuunottamatta



"Adoptiossa adoptiovanhemmat seulotaan tarkasti ja näiden kyky huolehtia lapsesta tutkitaan - yhä edelleen. Standardit ovat tiukat. Hyvät vanhemmat adoptiolapsille on edelleen se tärkein asia"




Juuri tästä adoptiojärjestöt ovat nyt Suomessa huolissaan, kun te nyt vingutte tätä oikeutta romuttaa järjestelmä "tasa-arvon" nimissä.




"Missä adoptioita homoperheisiin on tehty, ei se ole näyttänyt ainakaan lisäävän lapsen kokemia ongelmia."



Tietääkseni sen enempää Hollannissa kuin Ruotsissakaan homoadoptiot eivät ole olleet voimassa kuin vasta parisen vuotta, ja on aika kuvaavaa, että mikään tunnettu valtio ei ole suostunut luovuttamaan lapsiaan adoptoitavaksi homoperheeseen. Siinä sinulle sitä kansainvälistä monimuotoisuutta ja solidaarisuutta!
Vastaan Zeppelinin kommenttiin vanhemmuudesta, lainaamalla sosiaali- ja terveysministeriön tutkimusta:

"Lapsi kasvaa siis sosiaalisesti tytöksi ja pojaksi riippumatta vanhempiensa sukupuolesta. Aikaisempi oletus, jonka mukaan isän läsnäolo oli välttämätön, jotta pojasta tulisi poikamainen, ei näytä pitävän paikkaansa. Lapsen sosiaalisen sukupuolen kehittymistä ei selitä yksinkertainen mallioppiminen, vaan sen on paljon monimutkaisempi prosessi ja näyttää tapahtuvan vuorovaikutuksessa laajemman ympäristön kanssa."

Että tällaista mieltä ovat tutkijat.

********

Jestas! Tämä nimimerkki Deputy onkin päässyt oikein villiin vauhtiin. On mielenkiintoista seurata mitä hän homojen niskaan koettaa kaataa. On todella jännää pohtia hänen motiivejaan. Katsotaanpa, mitä hän vielä ehtii itsestään paljastaa.

Vertailkaapa muuten helluntailaisten Netmissionin vastaavaa keskustelua:

http://www.netmission.fi/index.php?show=messages&tid=988
"Lapsi kasvaa siis sosiaalisesti tytöksi ja pojaksi riippumatta vanhempiensa sukupuolesta. Aikaisempi oletus, jonka mukaan isän läsnäolo oli välttämätön, jotta pojasta tulisi poikamainen, ei näytä pitävän paikkaansa. Lapsen sosiaalisen sukupuolen kehittymistä ei selitä yksinkertainen mallioppiminen, vaan sen on paljon monimutkaisempi prosessi ja näyttää tapahtuvan vuorovaikutuksessa laajemman ympäristön kanssa"





Tuo ei silti tarkoita, että ministeriö olisi hyväksymässä homojen adoptiota. Katsos, tässä maassa asioista päättää onneksi enemmistö, ei pieni liberaali tutkijaeliitti eli vähemmistö, ja enemmistö ei tule tuota ikinä sallimaan, tai muuten koko kansainvälinen adoptio romutetaan kerta kaikkisesti! Ja muutenkin on varmasti olemassa tutkimuksia, jotka ovat eri mieltä kanssasi. Kansanedustajat ja adoptiojärjestöt viimekädessä päättävät näistä asioista, eivät liberaalit kasvatuspsykologit ja "tutkijat"
Homoseksuaalisuus on kummallinen kuuma peruna ympäri maailmaa. Jos se psykoanalyyttinen teoria pitää paikkansa, että häiriytynyt ja mielisairas heteroseksuaalinen äiti on syynä homoseksuaalisuuden kehittymiseen, niin kuka tai mikä voi puolustaa pelkästään heteroperhemallia.

Käytännössähän kuitenkin on niin, että on olemassa homoseksuaalisia isiä ja lesbolaisia äitejä, joiden lapsista tulee pääsääntöisesti ihan normaaleja heteroseksuaaleja, jos se nyt on ihanne. Kuinka monessa sateenkaariperheessä sitten kehittyy homo-tai lesbolapsia? Minä en tiedä yhtäkään.

Ihan hyvin lapsen voi antaa "myytäväksi", jos vaihto-ehtona on lapsen kuolema kuten tyttölapsille on käynyt Kiinassa.
Debuty: "...enemmistö ei tule tuota ikinä sallimaan...".

Sinulla on vahva mielipide. Tuo on kuitenkin vain yksi väite muiden joukossa. Onko sinulla myös joitain tosiasioita esittää mielipiteesi tueksi?

Tuntuu, että on kysymys nyt myös jostakin muusta. Kerro, mikä mieltäsi oikeasti painaa.
Deputy..... get a life ja pidä pieni tauko netin äärestä.
Lähde vaikka pienelle lenkille luonnon helmaan, niin ehkäpä tämä 1 ihmisen missio taltuu hieman tai ainakin hetkeksi.
Moisesta stressistä voi vaikka verisuoni katketa päästä.
Melkein meinasin vastata Deputylle ... mutta sitten tuli olo että mitä sitä turhaan.
Taitaa Deputy olla sama tyyppi, joka käy säännöllisesti eräällä adoptio-aiheisella keskustelupalstalla provosoimassa ihmisiä. Ainakin tänään luin erittäin samankaltaista tekstiä ruotsalaisine tutkimuksineen...
Deputy:
"tässä maassa asioista päättää onneksi enemmistö, ei pieni liberaali tutkijaeliitti eli vähemmistö, ja enemmistö ei tule tuota ikinä sallimaan, tai muuten koko kansainvälinen adoptio romutetaan kerta kaikkisesti!"

Halleluja! Jos enemmistö (=kansa) saisi päättää, täällä hirtettäisiin vieläkin ihmisiä toreilla! Tällaiset vailla sisältöä olevat enemmistödemokratia-argumentit voi jättää ihan omaan arvoonsa. Sivistysvaltion mittana on se, miten se kohtelee vähemmistöjä ja huonommassa asemassa olevia. Jos se olisi Suomen kansan enemmistöstä kiinni, niin vaikkapa mustalaisille ei koskaan olisi turvattu mitään kunnon oikeuksia, saati että niitä olisi kirjattu suoraan perustuslakiin.
  • 19 / 73
  • Veronmaksaja
  • 14.7.2004 12:29
"Lapsen sosiaalisen sukupuolen kehittymistä ei selitä yksinkertainen mallioppiminen, vaan sen on paljon monimutkaisempi prosessi ja näyttää tapahtuvan vuorovaikutuksessa laajemman ympäristön kanssa."

Tuo on itsestäänselvää. Helposti vain käy niin, että isättömän isänpuutteinen tarve ripustautua laajemman ympäristön miehiin aiheuttaa hylkimisreaktion miehissä. Miksi kukaan palkatta rupeaisi isänpuutteisen hoitajaksi ?
Nyt vain on niin, että niin mustat, valkoiset, mustalaiset ja Suomalaiset yhdessä vastustavat tuota esitystä. Se ei mene läpi, ja ei varsinkaan jo pelkästään sen takia, että te teette siitä tasa-arvo kysymyksen, mitä se ei MISSÄÄN NIMESSÄ ole! Adoption ensi-sijainen tarkoitus on taata LAPSEN hyvinvointi, ei homojen "tasa-arvoa" Ja kyllä se enemmistön PAINAVA sana painaa enemmän kuin vähemmistön, VARSINKIN tässä tapauksessa! Adoptiojärjestöt eivät edes Ruotsissa(jossa tuo laki meni läpi)suotu välittämään lapsia homoseksuaaleille, eikään maa suostu niitä heille antamaan. Itseasiassa Ruotsissaa ollaan nyt rajoittamassa KAIKKIEN aodoptio-oikeutta, kiitos teidän "liberaalien" jäärpäisyyden! Mikään kulttuuri tai mikään maa, jossa vielä on jonkinlainen moraali jäljellä, ei tule sallimaan tuollaista! Kyllä suuren, kaikki luokka ja roturajat kattavan enemmistön tahto tulee voittamaan pienen agressiivisen, tasa-arvoon vetoavan vähemmistön! Ilman eduskunnan, adoptiojärjetöjen ja kansan enemmistön(joka on valmiina äärimmäisiin toiminpiteisiin)tukea voitte oikeastaan unohtaa koko jutun, ellette sitten toden teolla kerjää ikävyyksiä, jota lievästi sanoen vaarantavat jopa koko SETA:n olemassaolon!
"Ihan hyvin lapsen voi antaa "myytäväksi", jos vaihto-ehtona on lapsen kuolema kuten tyttölapsille on käynyt Kiinassa."




Ei voi jo pelkästään sen takia, ettei mikään maa suostu teille niitä "myymään" eikä mikään adoptiojärjestö välittämään! Kehitysmaiden ongelmiin pitää puuttua muulla lailla, mm laajalle, kehihitystyöllä, ehkäisyllä, elintärkeiden lääkkeiden patenttien lakkautuksella ja esim länsimaisten teollisuus ja maataloustullien jäänteiden poistolla! Ja kyllä niitä adoptiovanhempia ihan muutenkin löytyy, itseasiassa jonot ovat nyt täpösen täynnä, joten tuskin he tarvitsevat enää yhtään lisää ryhmiä "tasa-arvon" nimissä kuvioita sekoittamaan. Adoptoijien määrää voi yksinkertaisesti lisätä vain puuttumalla ranskaaseen byrokratiaan palkkaamalla lisää henkilökuntaa järjestöihin, ja mm lisäämällä Kela:n adoptiokorvausta, koska jo siten poistetaan adoptiolta yksi merkittävä este;hinta!




Ja mitä kuolemaan tulee se on välttämättömyys;me kaikki kuolemme joskus! Tärkeää on turvata lapselle ihmisarvoinen ja tasapainoinen elämä, ja vaikka jotkut homovanhemmat epäilemättä olisivatkin hyviä vanhempia, niin homoseksuaalinen kulttuuri yleensä ja mm homofobia yhteiskunnassamme(joka vasrmasti lisääntyisi RÄJÄHDYSMÄISESTI tuollaisen päätöksen jälkeen! Oletko muuten koskaan pysähtynyt ajattelemaan sitä, että viattomatkin saattavat joutua kärsimään sokean, fanaattisen idealismisi takia?)on sen verran pahoja esteitä lapsen tasapainoiselle kehitykselle, että homoille ei MISSÄÄN NIMESSÄ tule myöntää adoptio-oikeutta! Jo nyt adoptiolapsilla on keskimäärin kolme kertaa suurempi riski sairastua mm masennukseen ja kärsiä muista mielenterveysongelmista. Tällaista tuskaa ei saa aiheuttaa lapselle lapsen "pelastamisen" tekosyyllä" Yhteiskunnan täytyy turvata tietyt moraalin minimirajat, tai muuten ihmiset ovat siihen itse valmiita, ja minusta tuntuu, ettei poliisilla riitä voimat teitä suojelemaan, jos lähdette tälle tielle. Asetatte näin yleisesti turvallisuutenne vaaraan tällaiselle pelleilyllä, sillä minä tulen itse olemaan valmis koviinkin toiminpiteisiin näiden lasten tasapainoisen kehityksen turvaamiseksi, ja niin tulee olemaan moni muukin, mm adoptiojärjestöt! Suosittelen siis että harkitsette, vielä ei ole liian myöhäistä perääntyä ilman, että liikkeenne vahingoittuu!
Deputy: "Oletko muuten koskaan pysähtynyt ajattelemaan sitä, että viattomatkin saattavat joutua kärsimään sokean, fanaattisen idealismisi takia?"
"...minusta tuntuu, ettei poliisilla riitä voimat teitä suojelemaan, jos lähdette tälle tielle." ... "minä tulen itse olemaan valmis koviinkin toiminpiteisiin..."

Mistä moinen raivo? Kukahan sitä fanaattista idealismia oikein edustaa? Tätä ei voi tulkita muuten kuin laittomaksi uhkaukseksi.

Yleensäkin vaahtoaminen koko asiasta on paljon hedelmällisempää siinä vaiheessa, kun jossain päin on olemassa jonkinlainen konkreettinen esitys adoptiolainsäädännön (siis perheen ulkopuolista adoptiota koskien) muuttamiseksi.
  • 24 / 73
  • justcutitoff
  • 14.7.2004 14:29
namelesin kanssa samaa mieltä. yhteiskunta-palstaa tuskin viitsii enää avata, kun se on päivästä toiseen täynnä samaa paatoksellista roskaa.
Sensuroidako vaiko ei?

Toisaalta... näistä purkautumisista saa hyvän käsityksen siitä, millaisia ennakkokäsityksiä ihmisillä on pahimmillaan.

Vaikka noita pahimpia vouhoajia ei varmaankaan koskaan saa miettimään asiaa syvemmältä ja näkemään asiaa omien ennakkokäsitysten takaa, niin tässä keskustelussa päästään ruotimaan noita ennakkoluuloja, pureskelemaan tuollaisten ihmisten motiiveja ja kenties joku muu saa täältä jopa asiallista tietoa.

Kyllä maailmaan ääntä (ja tekstiä) mahtuu, mutta kai se raja jossain tulee vastaan? Näin minä ajattelen.
Johnny:
Mun kommentti perustui omakohtaisiin kokemuksiin. Ei jonkun toisen tekemään tutkimukseen.

Toistaiseksi luotan enemmän elettyyn elämään, kuin kirjoitettuun sanaan.
"Vaikka noita pahimpia vouhoajia ei varmaankaan koskaan saa miettimään asiaa syvemmältä ja näkemään asiaa omien ennakkokäsitysten takaa, niin tässä keskustelussa päästään ruotimaan noita ennakkoluuloja, pureskelemaan tuollaisten ihmisten motiiveja ja kenties joku muu saa täältä jopa asiallista tietoa."



Ensinnäkin noista "ennakkoluuloista"


Mistä minä saan kuvani homoista? No miten olisi vaikkapa teidän omat, viralliset paraatinne? Siis, voisi hyvinkin luulla, että jos järjestätte VIRALLISEN paraatin, niin se pyrkisi olemaan mahdollisimman siisti ja antamaan teistä mahdollisimman "virallisen" kuvan...mutta ei! Minua ei kiinnosta, vaikka adoptiovanhemmat olisivat kuinka "päteviä" Jos lapsi kasvaa ympäristössä, jossa Falloksen palvonta, kieroutunut seksuaalisuus ja kaikenlainen muu perseenvenyttely on "normaalia" ja jopa suosittavaa, niin kiitos vain ei! Kyllä köyhällä ja jopa kuolemaisillaan olevalla kehitysmaanlapsella tietyt perusoikeudet on!




"Kyllä maailmaan ääntä (ja tekstiä) mahtuu, mutta kai se raja jossain tulee vastaan?"



Veit todella sanat suustani! Raja tulee jossain vastaan, ja jos ei lainsäädännössä, niin aivan taatusti yleisessä mielipiteessä, joka teidänkin olisi syytä ottaa huomioon, sanoisivatpa liberaalit viherpiipertäjä edustajanne(maanpetturit)mitä tahansa!
Voi Deputy kulta ... jatkapa tuota kirjoittelua lisää ... mielummin isommillakin palstoilla kuin täällä marginaaliporukan parissa. Annat niin luotaantyöntävän käsityksen itsestäsi ja ajamistasi asioista, että vaikka homoseksuaalisten perheiden adoptio-oikeuden kannatus Suomessa tänään pienempää kuin sen vastustus (noin 40%:60%) niin samaistamalla adoptio-oikeuden vastustajat itsesi kaltaisiin sekopäihin saanet kannatuksen kasvamaan 50%:n paremmalle puolelle. Ei kukaan terve hetero (joita sentään on heteroista enemmistö) halua olla kaltaisesi ihmisen mielipiteiden puolella.
Deputy:
Sun tyylisi on kyllä parasta mahdollista tukea homoille. Tuollaista lukiessa moni homofobi varmasti kääntyy suvaitsevaisemmaksi.

Itseasiassa jo olen ollut aistivinani, että nimimerkkisi kätkee todellisuudessa homoadoption puolestapuhujan. Käänteistä psykologia?
Kierrokset ne "Deputy"-nimimerkillä senkun kasvavat. Mikä mahtaa olla miehiään tai naisiaan? Ainakin epäloogisuudet jutuissa nousevat kerta kerralta paremmin esiin. Noh. näppäimistövalmistajat riemuitsevat...

Mielenkiintoinen lausumakin oli päässyt mukaan: 'Minua ei kiinnosta, vaikka adoptiovanhemmat olisivat kuinka "päteviä"'. Kuvastaa oikein hyvin kirjoittajan hieman - öö - voimakasta juuttumista omiin käsityksiinsä.

Mikäs värikkäissä paraateissa on vikana? Eikös paraatien nimenomaan pidäkin olla iloinen ja hauska tapahtuma? Olenko kenties vallan erheeseen johdatettu? Ja mikäköhän esimerkiksi edellisessä paraatissa oli jotenkin "epäsiistiä"? Tahtoo tietää. Entä mikä on "virallinen" kuva? Frakki päällä pitämässä puheita Finlandia-talollako?

Mistä vedit esiin tuon "Falloksen palvonnan"? Missä sellaista esiintyy? Sellaisesta kultista en ole tiennytkään. Kerro, kerro! Mitä on "kieroutunut seksuaalisuus"? Sitäkö, ettei heitetä nyrkin ja hellan välissä olevaa muijaa sänkyyn ja hyökätä päälle ja hommien jälkeen pistetä takaisin hellan ja nyrkin väliin? Samanlainen stereotypia se oli siinäkin. Mitä tarkoitat "kaikenlaisella muulla perseenvenyttelyllä"?

Mistä ihmeestä päättelet, että homoperheessä lapsi joutuu kasvamaan ympäristössä, jossa yleensäkään seksuaalisuus teemana on sen korostuneempi kuin heteroperheessä?

Mistä päättelet, että (kansan?)edustajamme olisivat "viherpiipertäjiä"? Käsittääkseni meikäläisissäkin on aika tavalla laaja skaala eri puolueiden ja ajatussuuntien kannattajia. Ja mitä ihmettä tarkoitat "maanpetturuudella"?
"Sitäkö, ettei heitetä nyrkin ja hellan välissä olevaa muijaa sänkyyn ja hyökätä päälle ja hommien jälkeen pistetä takaisin hellan ja nyrkin väliin? Samanlainen stereotypia se oli siinäkin. Mitä tarkoitat "kaikenlaisella muulla perseenvenyttelyllä"?


Ja sinä väitit, että minun kuvani vastapuolesta olivat kieroutuneet? Ei ihme, että olet noin fanaattisesti juuttunut omaan maailmaasi,kun tuollaisena näet normaalin, ja toimivan heterosuhteen, jolle koko ihmiskunnan kehitysperustuu!


Mikäs värikkäissä paraateissa on vikana? Eikös paraatien nimenomaan pidäkin olla iloinen ja hauska tapahtuma?"



No nuo sinun "hauskat" paraatisi antavat aika hyvän yleiskuvan siitä ympäristöstä, jossa homoperheisiin adoptoidut lapset hyvin luultavasti tulisivat kasvamaan. Normaalia???




"Mistä ihmeestä päättelet, että homoperheessä lapsi joutuu kasvamaan ympäristössä, jossa yleensäkään seksuaalisuus teemana on sen korostuneempi kuin heteroperheessä?"



Terveessä heteroperheessähän seksuaalisuus nimen omaan on aidosti esillä. Ei se ole mikään tabu. Isä selittää nämä asiat pojalle, ja äiti tyttärelle, mutta mitä tekee "homoisä" Tai miten ajattelee lapsi, kun menee illalla oven taakse kurkkimaan kuinka "isät" panevat toisiaan?
"Ei kukaan terve hetero (joita sentään on heteroista enemmistö) halua olla kaltaisesi ihmisen mielipiteiden puolella."



Tästä asiasta voidaan tarvittaessa järjestää mm kansanaäänestys niin nähdään, mitä mieltä ne "terveet" Heterot ovat, päinvastoin kuin kaltaiseni "sairaat" yksilöt! Ja ota toki yhteyttä adoptiojärjestöihin Pohjanlahden kummallakin puolen ja selvitä, kuinka yhteistyöhaluisia ne tulevat teidän homppeleiden suhteen olemaan!!!
No mutta onkos se elias siinä meille kertomassa miten asiat ovat? luetko koskaan mitä kirjoitat? noi vaikuttaa sellaisen ihmisen kanssa joka elää vielä 1900 luvun alkua.
Yhtä paha stereotypia tuo "muijan paikka" -ajatus on kuin Deputyn ennakkoluulot. Minä sentään ilmaisin oman letkautukseni olevan nimenomaan stereotypia. Mistäkö tiedän, millainen on heteroperheen arki? No siitä, että olen kasvanut sellaisesta suht' "normaalissa" heteroperheessä. Ja ei, kotini ei ollut väkivaltainen.

Vastapuoli? En mitenkään koe heteroperheitä homoperheiden vastapuoleksi millään tapaa. Normaalit heteroperheet ja normaalit homoperheet ovat molemmat varmasti hyvä kasvualusta lapsille.

Paraatit ja karnevaalitko antavat kuvan harmaasta arjesta, jokapäiväisestä elämästä? Se sentään lienee varsin samanlaista sekä heteroilla että homoillakin. Eiköhän suunnilleen jokainen ajatteleva ihminen ymmärrä, että kerran vuodessa järjestetty kulkue ei ole arkinen tapahtuma?

Heteroperheiden "seksinäytökset" ja "seksiopetus" ovat minulle uusi asia. Käsittääkseni suurimmassa osassa erityisesti perinteisiä heteroperheitä seksuaalisuus ja seksi on aikamoinen tabu. Se on vallan tutkittu juttukin. Suurimman osan käsityksistään seksuaalisuudesta nuori saa kavereilta, tiedotusvälineistä jne.

Tokihan uteliaat lapset saattavat joskus nähdä aikuisten leikkejä sieltä oven takaa - salaa. Tuskin lapsi sitä sen kummemmin ajattelee, oli kyseessä minkälainen akti hyvänsä...

Keskustelu kiertää nyt samaa kehää. Deputy rauhoittuu nyt kiihkossaan. Muussa tapauksessa viestejä joudutaan alkaa rajoittaa.
Olen kyllä taipuvainen olemaan Zeppelinin kanssa sitä mieltä, että nimimerkki Deputyn taakse kätkeytyy homoadoptioaktivisti. Kirjoitukset ovat niin karikatyyrimäisen fundamentalistifasistisia, että on vaikea uskoa kenenkään oikeasti olevan noin pihalla.
Toinen homo,
olen kyllä taipuvainen olemaan sitä mieltä, että tämän keskustelun aloittaja ei ole ihan tasapainossa itsensä kanssa. En oikein ymmärrä, miksi hän juuri täällä näitä kärkeviä ajatuksiaan tuo julki. Minusta tämä on väärin valittu foorumi siinä tapauksessa, että hänellä olisivat nuo tarkoitusperät ja taka-ajatukset.

Nämä adoptioon liittyvät kannat ovat mielestäni tulleet kyllin hyvin julki puolelta jos toiselta.

Kuten nimimerkki SMO asian ilmaisee, nyt kierretään kehää. Tämä keskustelu tässä muodossa ei tunnu vievän asiaa mihinkään järkevään suuntaan.

Mielestäni nyt on myös ylitetty nettikeskustelun sopivaisuuden rajat, esimerkiksi väkivallalla uhkaamisella.
Ihan vaan tiedoksi, että Helsingissä on nyt yksi tapaus, jossa rekisteröidyssä parisuhteessa olleen lesboperheen toinen puolisko kuoli ja tämän lapsi, joka on kasvanut (sen toisen puoliskon synnyttämän) veljensa kanssa ko perheessä, onkin yhtäkkiä täysorpo.

Ainakin perheensisäinen adoptio tulisi sallia viipymättä.
"Vastapuoli? En mitenkään koe heteroperheitä homoperheiden vastapuoleksi millään tapaa. Normaalit heteroperheet ja normaalit homoperheet ovat molemmat varmasti hyvä kasvualusta lapsille."



Homoseksuaalisuudessa ei ole MITÄÄN normaalia! Näin ajattelee onneksi enemmistö niin ihmisistä kuin adoptiojärjestöistäkin, joten sinä voit rauhassa elää "normaaleissa" unelmissasi. Homoseksuaalisuudessa ei ole mitään normaalia, ja niin ovat mieltä 99% maailman ihmisistä ja 99% maailman kulttuureista, joitain Ruotsin kaltaisia MÄTÄPAISEITA lukuunottamatta!



"Paraatit ja karnevaalitko antavat kuvan harmaasta arjesta, jokapäiväisestä elämästä? Se sentään lienee varsin samanlaista sekä heteroilla että homoillakin. Eiköhän suunnilleen jokainen ajatteleva ihminen ymmärrä, että kerran vuodessa järjestetty kulkue ei ole arkinen tapahtuma?"


Minä uskon, että noissa kulkueussa homojen "arkielämää" kuvataan vielä suhteellisen hillitysti. Sanot, että vähintään kerran vuodessa täytyy "relata" Mutta eikös kulttuurinne näin yleisestekkin ottaen ole samanlaista? Ei varmaan mikään hyvä moraalinen kasvualusta lapselle.



"ilmaisin oman letkautukseni olevan nimenomaan stereotypia. Mistäkö tiedän, millainen on heteroperheen arki? No siitä, että olen kasvanut sellaisesta suht' "normaalissa" heteroperheessä. Ja ei, kotini ei ollut väkivaltainen."


No nyt myönnät itsekkin, että oli kärkeän liioiteltua asettaa vastakkain väkivaltainen heteroperhe ja rakastava ja ymmärtäväinen homopariskunta. Itse veikkaan, etteivät kaikki homot suinkaan ole mitään mallivanhempia suoraan Valituista Paloista!




"Heteroperheiden "seksinäytökset" ja "seksiopetus" ovat minulle uusi asia. Käsittääkseni suurimmassa osassa erityisesti perinteisiä heteroperheitä seksuaalisuus ja seksi on aikamoinen tabu. Se on vallan tutkittu juttukin. Suurimman osan käsityksistään seksuaalisuudesta nuori saa kavereilta, tiedotusvälineistä jne."


Näin ei ole normaalissa heteroperheessä, eikä varsinkaan 2000-luvun Suomessa. Ehkä nyt nimen omaan SINUN olisi aika päivittää itsesi 2000-luvulle, kun et kykene asettamaan "tervettä" homoperhettä vastaan muuta kuin lapsiaan hyväksikäyttävät ja pahoinpitelevät, tai umpifanaattiset lestadionalsivanhemmat. Veikkaan, ettei heteroperheiden suuren enemmistön arki ole ollenkaan sellaista!



"Tokihan uteliaat lapset saattavat joskus nähdä aikuisten leikkejä sieltä oven takaa - salaa. Tuskin lapsi sitä sen kummemmin ajattelee, oli kyseessä minkälainen akti hyvänsä... "


Vähän rajaa anaalimies!
Nyt puhutaankin kuule tyttö pieni siitä, että näiden PERVOJEN sallittaisiin tuoda lapsia kehitysmaista tyydyttämään omaa sairasta "lapsikuumettaan" Ja luultavasti("tasa-arvoisia kun ollaan)tämä ehdotus tulisi koskemaan myös homovanhempia. Joten pientä rajaa sinullekkin siellä! Tiedät että tunnet sympatiaa homoja kohtaan, koska kaltaisesti kiihkoliberaalit-feministit ovat niin kerta kaikkisesti oppineet vihaamaan meitä tavallisia heteromiehiä, mehän olemme kaiken pahan alku ja juuri tässä maailmassa, eikös se naisliike jotain sinnepäin opettanut?



Se, että esim lapsi kehitysmaassa on orpo, ei oikeuta kaikenmaailman hämäräheikkien ostoaikeita häneen. Nimen omaan TÄSSÄ PÄÄSSÄ täytyy tälle PELLILYLLE asettaa edes jotkut rajoitukset, koska siellä kehitysmaassahan ihmishenki on loppujenlopuksi suhteellisen halpa! Eli ne kyllä myyvät vaikka mummonsa, jos niille joku siitä maksaa! Siksi tässä päässä täytyy olla olemassa edes jotkut säännöt. Ja sitäpaitsi adoptio saavuttaa onneksi jatkuvasti yhä enemmän suosiota NORMAALIEN ihmisten keskuudessa, joten adoptoijien määrä tuskin loppuu kesken nytkään, kunhan byrokratiaa ja kustannuksia vain karsitaan. Se tulee valtiolle paljon halvemmaksi kuin nykyiset panostukset tehottomiin hedelmöityshoitoihin. Näin saadaan runsaasti NORMAALEJA adoptiovanhempia, ja kehitysmaissa orpojen ja köyhyyden määrää yleensäkkin täytyy vähentää perhesuunnittelulla, laajoilla kehitys-suunnitelmissa, esim aids patenttien täydellisellä lakkautuksella, vanhojen velkojen järkevällä sovittelulla ja länsimaitten tullimuurien maltillisella ja järkevälle purkamisella, niin että niiden oma teollisuus ja maataloustuotanto pääsee toden teolla vauhtiin. Niiden "ylijäämäväestön" myyminen miehille, jotka ovat niin epänormaaleja, että eivät edes kykene olemaan normaalisti naisen kanssa, ei voi olla toimiva ratkaisu. Se on moraalisesti jotain niin alhaista, että jos kulttuurimme sallisi sen, alittaisimme jopa muinaiset orjakauppiaat moraalisessa limbossa!
Loistavaa tekstiä ... lisää tuollaista ... mutta mielummin johonkin isompaan mediaan, missä se saa paremmin yleisöä.
Deputy, hankkiudu vaikkapa rauhoittavaan hoitoon tai mene jonnekin muualle ja¨kamaan jumalansanaasi NORMAALEISTA ja muista. Miksi tulla tänne vaahtoamaan moista, kirjoittelepa vaikka Hesariin, niin nähdään, jilkaistaanko NORMAALIT käsityksesi. Voisit tietysti tuumia myös liittymistä Päivi Räsäsen tai Tony Halmeen kannattajiin.
Deputy: Et perustele väitettäsi "Homoseksuaalisuudessa ei ole MITÄÄN normaalia!" millään tavoin. Käytät selityksenäsi vain kuvittelemaasi "99 prosenttiasi" - joka sekin taitaa olla vain pelkkää kuvitelmaa?

Miksi uskot, että "kulttuurimme" olisi jotain pride-karnevaaliin verrattavaa? Vastahan aiemmin kerroin, että ihan samaa harmaata arkea se "meikäläisilläkin" on, se arki nimittäin. Onko heteroiden arki sitten ympäri vuoden jatkuvia Tangomarkkinoita? Niin voisi ajatella, jos logiikkaasi käyttää... En oikein jaksa uskoa, että heteron arki poikkeaa esimerkiksi omastani?

Omasta arjestani voin kertoa, että aamulla yleensä herään, lähden töihin, olen töissä 8 tuntia, menen kotiin (toisina päivinä kaupan kautta), teen ruokaa ja syön. Sen jälkeen - illasta riippuen - ulkoilen, katson telkkaria, harrastan muita aktiviteetteja jne. Ja sitten taas nukkumaan ja odottamaan uutta melko edellisen kaltaista päivää. Viikonloppuisin on enemmän vapaa-aikaa ja ehkä tulee käytyä kyläilemässäkin ja ehkä myös joskus baarissa.

Sitten minua ihmetyttää käsityksesi, että pride-kulkue olisi jotenkin moraalisesti huono kasvualusta lapselle. Sehän on hyvin lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma.

Mitä tulee teemaan homoperhe vs. heteroperhe, niin en kai ole missään kohtaa mitään muuta väittänyt kuin, että olennaista on lapsen hyvinvointi, ja että rakastava(t) vanhemmat/vanhempi on paras vaihtoehto siihen. Oli kyseessä sitten hetero- tai homovanhemmat.

Haluan kertoa sinulle uutispommin: olen paljon tekemisissä 2000-luvun heteroperheiden kanssa. Mm. sisareni elävät sellaisissa. Ne pari sateenkaariperhettä, jotka tunnen, eivät elä juuri mitenkään siitä poikkeavaa elämää. En siis elä missään tynnyrissä "heteromaailmankaan" suhteen. Mielenkiintoista, eikö totta? Kerropa, tunnetko yhtään perhettä, jossa on homovanhemmat?

Ja mistä Sinä Deputy tiedät, kuuluuko seksielämääni anaali lainkaan?
Oletko Deputy sinkku?

Ääri-oikeistolaiselta vaikutat ainakin. Juuri vastaavanlaisia mielipiteitä päästelee minun työpaikallani yksi juutalaisvihaaja, jonka mielestä on olemassa juutalaismafia kaiken takana. Tällaisia on juuri kokoomuslaisten kannattajissa. Vahinko.

Oletko mahdollisesti uusnatsi tai vastaava?
Kiitos, Deputy, kiitos! Nyt sait ihan konkreettisesti hyvää aikaan.

Isoäitini ei koskaan ole ymmärtänyt homouttani tai homoseksuaalisuutta ylipäätään (vaikka on aina rakastanut minua siitä "huolimatta"). Väkisinluetutin hänellä tämän viestiketjun ja arvaatkos mitä: samein kahdeksankymppisin silmineen hän katsoi minua ja halasi ja sanoi:

"Voi herravie, tollasia hullujako teidän joka päivä pitää kohdata?"

...ja sitten tähdensi, että tämän jälkeen ymmärtää rakkauden olevan rakkautta sukupuolesta riippumatta.

Siis ihan aidosti ja oikeasti, AIKUISTEN OIKEASTI, kiitos, Deputy, kiitos!!!!!
Tarkoitin siis sanoa sameinE kahdeksankymppisinE silmineen.

Nim. Kielipoliisi
"I shot the sheriff, but I did not shoot the... "

Damn, I must have missed him (or her) -!

Terv. heteroperheessä heterovanhempien ja heteroveljen kanssa kasvanut HOMO.

Onneksi lapsia hankkineiden HOMOpariskuntien ei tarvitse välittää näistä. Keinojahan lasten hankkimiseen on, monenlaisia.

Eva Dahlgren totesi Skansenilla Europriden aikaan '98 että jos te (yleisö, siis HOMOT) haluatte maailman olevan parempi paikka huomenna, tehkää lapsia.

Ja me HOMOT saatamme vaikka tehdä, vai mitä?
Uuden City-lehden haastattelu tuoreesta kansanedustaja O. Tynkkysestä sivuaa myös tätä aihetta. Haastateltava toteaa:

"Välittävä, tukeva ja rakastava koti on paljon olennaisempi kuin se, että siellä sattuu olemaan mies ja nainen."

Täyspäisen ihmisen lausunto, vai mitä?
"Välittävä, tukeva ja rakastava koti on paljon olennaisempi kuin se, että siellä sattuu olemaan mies ja nainen."

Tuo on tyhjää sanahelinää. Itsekeskeisiä omista kyvyistään epärealistisia käsityksiä helliviä isättömiä ylipainoisia puttepossuja on liikaa. Äiti ja rakkaudeton isä on parempi yhdistelmä kuin äiti ja rakastava rekisteröity lesbotäti.
Rakkaudeton isä on pirun huono yhdistelmänosa. Siitä huolimatta, että se ei taida olla maailman harvinaisin yhdistelmänosa.
"Itsekeskeisiä omista kyvyistään epärealistisia käsityksiä helliviä isättömiä ylipainoisia puttepossuja on liikaa. Äiti ja rakkaudeton isä on parempi yhdistelmä kuin äiti ja rakastava rekisteröity lesbotäti."

Valtaosa itsekeskeisistä, ylipainoisista, omista kyvyistään epärealistisia käsityksisä hellivistä puttepossuista on kyllä peräisin tahdottomien heterovanhempien pesästä. Ei vanhempien sukupuolella ole mitään tekemistä heidän kehityksensä kanssa, ja jos sanot, että näin on, niin näyttöä sitten asiasta.
"Äiti ja rakkaudeton isä on parempi yhdistelmä kuin äiti ja rakastava rekisteröity lesbotäti."


Hihhih, siinä puhuu oikein mielenterveyden ammattilainen! ;D
On se kyllä jännä.. Nyt on jo sitten rakastavia vanhempia tärkeämmäksi tekijäksi lapsen kasvatuksessa määritelty se, että toisella pitää olla reikä jalkojen välissä ja toisella nahkaklarinetti. Mieletöntä :) Nämä ne ovatkin oikein oleellisia ominaisuuksia vanhemmuudessa ja lasten kasvatuksessa! :D
On niitä rakkaudettomia äitejäkin, joiden pennut soittelee äitinsä perään töihin, joka onkin lähtenyt laskettelemaan viikonlopuksi uuden miesystävänsä kanssa Lappiin. Näitä vastaavanlaisia tapauksia on enemmän kuin 1 tullut ainakin minun eteeni. Joskus voisi ihan tasapuolisuuden nimissä keskustella siitä, miten nainen käyttäytyy eikä aina puhua "isättömyydestä", joka on pelkkää paskapuhetta.
Ei haittaa vaikka olisi minkälainen lapsen pahoinpitelijä tai emotionaalisesti kylmä ja etäinen Führer, kunhan vain on "oikeanlaiset" jolkottimet jalkovälissä niin kaikki on OK. Näinhän se menee juu.. :P
Kuulin vuosia sitten myös lesbosta, joka adoptoi itselleen "väkisin" lapsen ja jätti sen aina yksin kotiin, kun lähti bailaamaan. Sille se lapsi oli kuin lelu, koska silloin tuli muotiin lesbo-äitiys.
Parahin mies, kirjoitit

"On niitä rakkaudettomia äitejäkin, joiden pennut soittelee äitinsä perään töihin, joka onkin lähtenyt laskettelemaan viikonlopuksi uuden miesystävänsä kanssa Lappiin."

Surullinen hymähdys. Tällähän ei sitten toki ole mitään tekemistä sen kanssa, että lasten isä ei edes yhden viikonlopun ajan lapsiansa suostu hoitamaan.

Hoitipa ypöyksinhuoltajaäiti lapsiaan hyvin tai huonosti, on takuuvarmaa, että isänpuutteisuus ajaa lapsoset itseänsä miehille tykö tekemään vaikka satuilemalla.

Pyri jatkossa olemaan yhteydessä pienten iilimatojen isiin. Moni isä on havahtunut hoitamaan velvoitteitaan sen jälkeen, kun on saanut lastensa käytöksestä palautetta miehiltä.
Hyvät keskustelijat, haluaisin pistää jäitä hattuun molemmille osapuolille tasapuolisesti. Tätä keskustelua on käyty toisia mätkien käyttäen terminologiaa, joka ei ole tarkkaa, eikä perustu tosiasiain tuntemukseen.

Mielestäni käsite "lesbojen/homojen adoptio-oikeus" on epätarkka. Suomessa jokainen adoptiotapaus harkitaan hyvin tarkkaan ennen luvan myöntämistä. Mihinkään ryhmään kuuluminen ei tuo mukanaan mitään automaattista "adoptio-oikeutta". Jokaisessa tapauksessa viranomaiset käyvät huolellisesti läpi hakijoiden kyvyt ja motivaatiot.

Sitäpaitsi on muistettava, että suurin osa adoptiotoiveista koskee jo parisuhteessa elävien keskistä sisäistä adoptiota, jolla jo olemassaolevan yhteisen lapsen edut turvataan jommankumman vanhemman kuollessa.

Olisi ehkä parempi käyttää tarkempaa ilmaisua "erityisen adoptiokiellon poistaminen" samaa sukupuolta olevien suhteissa.
Vaikka gay olenkin suhtaudun erittäin kriittisesti homojen adoptio-oikeuteen.Tämä on taas sitä tasa-arvo hömpötystä ,jota mm.Sateenkaariperheaktivistit propagandoivat. Kun kuuntelee varsinkin lesbojen palopuheita ko. aiheesta ,niin kyllä siitä lapsen edusta veisataan viis.Monet näistä lapsi minulle ja heti-aktivisteita ovat niin fanaattisia omissa mielipiteissään,että talibanitkin kalpenevat suvaitsevuudessaan.Monille heistä en antaisi edes kyykäärmettä terraariossa hoidettavaksi, saatikka sitten lasta.
Kyllä asenneilmaston on Suomessa gayperheinstituutiota kohtaan paljon muututtava ennenkuin aletaan edes puhua homojen adoptio-oikeudesta.Aika opettaa.Niin oli laita myöskin rekisteröintihomman kanssa.Asiaan totuttiin ja se tuli tutummaksi.Asia järjestyi gaypopulan mieleiseksi.
Otetaan 1000 lapsen otos ja kysytään heiltä ,moniko heistä haluaisi kasvaa gayperheessä (homoperheessä).Uskon,että 99.99% valisisi se perinteisen perheen.Siis erittäin pieni vähemmistö.Pitäisi se mennä tyhmemmänkin kaaliin ,että lapsi ei halua olla näin rajulla tavalla erilainen.Kyllä lapsia kiusataan vähemmästäkin.
Gayporukoilla kellä on lapsia hoitakoon heitä, mutta mitään yleistä adoptiojärjestelmää ei pidä mielestäni ruveta edes organisoimaan.
Itse kasvoin hetskuperheessä ja suurin osa tämän palstan lukijoistakin .Kyllä isä ja äiti-instituutio on ihan toimiva. En olisi mistään hinnasta halunnut kahta isää yhtä aikaa tai kahta äitiä.Enkä tunne ketään gay-ystäväänikään ,joka sellaista perhemuotoa olisi kaipaillut.
Meillä gaypiireissä on vähän sellainen ajattelukaava, että jos kuulut homojen adoptio-oikeuden kannattajiin olet hyvä gay sädekehä pään päällä.Jos olet vastustaja olet paha gay. Kuulun niihin pahoihin ,enkä yhtään sitä häpeile ,enkä peittele. Eivät tuota tunnu gay-ystäväni kovin pahana pitävän .Suuri osa on kanssani täysin samaa mieltä.
Aksiooma siirsi adoptiokeskustelun tänne ja vaihtoi nimimerkkiä Elatiiviksi.

En tiedä viekö tämän vanhan, moneen kertaan pureksitun aiheen uudelleen käsittely mitenkään asioita eteenpäin.

Aksiooma/Elatiivi & co, voitte vapaasti vastustaa adoptiota, koska se ei teitä liiemmin kosketa millään tavalla.

Tuo kirjoituksesi vaikuttaa kyllä lähinnä provosoinnilta, joka ei ansaitsisi todellisuudessa mitään huomiota.
JuhaniV

Anteeksi vain,mutta en tunne ketään Aksioomaa. Jos voisit kertoa minulle ,mihin hän on kirjoitellut, niin voisin mielelläni hänen tekstejään lukea.Jos hän on samaa mieltä kanssani ,niin eikö se osoita ,että minun tavalla ajattelee moni muukin.Ei näitten sateenkaariperheaktivistien sovinismia kaikki kannata.Jos et ole samaa mieltä Elatiivin etkä sen kyseisen Aksiooman kanssa niin turhaan meille er i mieltä oleville turhaumaasi purat.Suomi on vapaa maa myös meille homoillekin ja meidän eriäville mielipiteille.
En oikein tunne ajatuksen juoksuasi, joten en sitä kommentoi.
Voi älkää viitsikö. Puhutaan asioista eikä riidellä. Eikä yritetä sumuttaa kun se ei kuitenkaan onnistu. Elatiivi/Aksiooma saattaa olla saman persoonan kaksi eri puolta. Tai sitten heillä on vain ollut sama äidinkielenopettaja. Ja sama uskonnonopettaja varmaan myös.
Stakesin tutkimuksen mukaan 40 % naisista on joutunut fyysisen ja seksuaalisen väkivallan uhriksi heteroperheissä. Varmasti suuri osa näissä perheissä kasvaneista lapsista on joutunut todistamaan tätä tragediaa.

Ehkä on parempi antaa heteroiden pitää tämä etuoikeus.
Toivottavasti olen ymmärtänyt täällä muutamien keskustelijoiden viestin täysin väärin eli se,joka vastustaa esim.tässä tapauksessa homojen adoptio-oikeutta on provokaattori ja haastaa riitaa.Heräkääs, DDR ja Albaniakin ovat romahtaneet jo aikoja sitten ja nehän olivat tunnetusti yhden mielipiteen ihannevaltioita.Löysin pitkän etsinnän jälkeen tämän Aksioomankin kirjoituksen, eikä se minusta vaikuttanut provokatiiviselta . Jos jollakin lukijalla itsellään on niin heikko itsetunto ja epävarma olo omassa ainoassa oikeassa mielipiteessä,ettei kykene sulattamaan toisten eriäviä mielipiteitä, niin sehän on sen lukijan ongelma.Hänen on hyvä silloin pysyä pois mielipidesivuilta.
  • 68 / 73
  • NiinPikkuinen
  • 15.9.2004 9:56
Samaa sukupuolta olevien tulisi saada adoptoida yhdessä, koska ei ole yhtäkään hyvää perustetta miksei näin saisi tehdä. On täyttä roskaa, että lapsen psyyke kärsisi tilanteesta, lapsi tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa, ei yhteiskunnan porvarillisia tai vääristyneitä/kahlittuja arvomalleja, joiden perimmäinen tarkoitus on keskittää kaikki auktoriteetti ja valta yksilölle.

Ja jos viitsitte tuosta provosoitua, niin please do so.
NiinPikkuinen
15.09.2004, 09:56 Samaa sukupuolta olevien tulisi saada adoptoida yhdessä, koska ei ole yhtäkään hyvää perustetta miksei näin saisi tehdä. On täyttä roskaa, että lapsen psyyke kärsisi tilanteesta, lapsi tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa, ei yhteiskunnan porvarillisia tai vääristyneitä/kahlittuja arvomalleja, joiden perimmäinen tarkoitus on keskittää kaikki auktoriteetti ja valta yksilölle.

Ja jos viitsitte tuosta provosoitua, niin please do so.


Voin yhtyä Niinpikkuisen mielipiteeseen täysin ja perustan sen puhtaasti niihin lukemattomiin tutkimustuloksiin joita olen lukenut siitä, miten lapset kasvavat ja kehittyvät samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä. Jos joku tuo tutkimustuloksia asiaa vastaan, voisin lyödä huomattavasti vetoa, että asian takana on jokin uskonnollisen yhteisön vaikutus tutkimuksen tulokseen. Näitä kyllä jenkkilästä löytyy.

Heteromalli: 40% miehistä kohdistaa vaimoonsa fyysistä väkivaltaa. Isät kaukalon laidalla pojalleen: "tapa, tapa, hakkaa " jne. muistuupa mieleen lapsuudesta. Siinäpä hyvää mallia lapsille. Mutta homomalli sentään tarjoaa lapselle jotain positiivisempaa: isät halailevat toisiaan ja joskus suukottelevat.
Hyvähän se on jos lapsella on rakastavat äiti ja isä, jotka huolehtivat muustakin kuin pelkästä lapsen rahallisesta tuesta. Mutta ei ole hullumpaa jos lapsella on rakastavat vanhemmat jotka ovat samaa sukupuolta ja tarjoavat lapselle samoja asioita kuin hyvät vanhemmat heteroperheissäkin. Heteroperheistä voi kasvaa homoja, ja homoperheistä voi kasvaa homoja, tai sitten yhtä hyvin heterojakin. Lapsestahan se riippuu mikä hänestä oikeasti tulee. Enkä usko että kukaan homopari väen väkisin on lastaan kasvattamassa homouteen...luulen että kyllä lasta kannustetaan heterokäyttäytymiseen jos se on lapsen suuntaus.
viuhahdus kirjoitti: ".luulen että kyllä lasta kannustetaan heterokäyttäytymiseen jos se on lapsen suuntaus."

Kokemuksesta voin kertoa, että ei tarvitse kannustaa mihinkään suuntaan. Kylläpä ovat itse ihan itsekseen suuntauksensa löytäneet.
Edelleenkin olisin kiinnostunut tietämään olitko "lastesi" kanssa samassa asunnossa ympäri vuoden vai olivatko lapset äidin luona? Epäilen, että äiti lapsineen asui yhdessä ja sinä miehesi kanssa. Taitaa olla pojilla tervejärkinen äiti.
No voi ökötys. Taas joku on päässy meluamisen makuun. Onko tämä adoptiokeskustelu edes kovin ajankohtainen tällä hetkellä? Ymmärtääkseni valmisteilla olisi perheen sisäinen adoptio homoperheissä, jossa joka tapauksessa lapsi elää ympäristössä, jossa on myös homoseksuaaleja.

Itse tunnen henkilökohtaisesti yhden homoparin, jossa toisella on "edellisestä elämästä" jäänyt 2 lasta ja pariskunta kasvattaa lapsia yhdessä toisen ex- vaimon kanssa, eli lapset yleensä viikonloput ja lomat, sekä muutenkin viettää paljon aikaa pariskunnan kanssa. Siis, en kyllä sitä idylliä katsellessani pysty mitenkään ymmärtämään väitettä, että homot olisi huonoja vanhempia.

Ja ihan vaan tiedoks, ettei se homous niiden lasten arkeen vaikuta yhtään mitenkään, eikä se ole siis mitenkään läsnä edes varsinaisesti kun pariskunta lasten kanssa on. Kaksi vanhempaa vaan pitää huolta lapsistaan.

Siis voi kristus kun jotkut voi vetää niin vääristä asioista herneen nenään.