Vakuutusyhtiö Tapiola syrjii netissä...?

  • 1 / 26
  • Espoolainen
  • 4.11.2004 15:47
Olemme rekisteröidyssä parisuhteessa ja yritimme tehdä tarjouslaskelmaa pariturva-henkivakuutuksesta Tapiolan nettisivuilta ja sieltä tuli virheilmoitus:

! Et voi valita kahta samaa sukupuolen edustajaa

Haluaako joku vaahdota asiasta... Luulen, että se on vain jollain lailla inhimillinen virhe ohjelmassa tai peruja muinaisilta ajoilta. Joka tapauksessa äärimmäisen hölmöä.
  • 2 / 26
  • mickebear
  • 4.11.2004 16:01
Kysymyksessä on käsittääkseni virhe: veljeni on töissä Tapiolassa, eikä hänen mukaansa yrityksessä olla homovastaisia. Mutta firma ON vanhanaikainen, joten kannattaa huomauttaa sivuston ylläpitäjälle, jotta uusisi sivut. Tai menkää suoraan Tapiolan asiakaspalvelupisteeseen ja puhukaa henkilökohtaisesti asiakasneuvojan kanssa, olen varma että se on yksinkertaisempi (ja nopeampi) ratkaisu.
Espoolainen, jos asiaa vakuutusyhtiön kanssa selvittelet, olisi kiinnostavaa kuulla lopputulos.

Minä veikkaan ohjelmoijanörtin pistäneen vain ohjelmaan ehdon sen kummempia miettimättä. Kenties ohjelmointi on tehty ennen vuotta 2002.

Hyvä näistä asioista on kertoa suoraan palvelun tarjoajalle.

Törmäsin juuri toistuvaan virhetilanteeseen erään teleoperaattorin uudessa palvelussa. He ottivat ilmoitukseni vastaan erittäin tyytyväisinä. Itseasiassa minähän olin tehnyt työtä heidän puolestaan testaamalla sovellusta.
Mä laitoin Tapiolan pääjohtajalle kirjeen, jossa tiedustelin kuinka voi olla, että kolme vuotta parisuhdelain voimaantulon jälkeen Tapiola edelleen syrjii kansalaisia. Katsotaan mitä heppu vastaa :)
IF:n nettilomakkeessa ainakin saa "pariturvan" rekisteryidyssä parisuhteessa olevat henkilöt.
Sain vastauksen Tapiolasta kirjeeseeni pääjohtajalle:

Kiitos palautteestanne koskien henkivakuutuslaskuria Tapiolan Internet-sivustoilla. Pahoittelen, ettette saanut laskettua laskurilla Pariturvan hintaa.

Vakuutuksen voivat ottaa kaksi naista tai kaksi miestä yhdessä, mutta toistaiseksi laskuri laskee hinnan vain kahdelle eri sukupuolta olevalle. Tämä ratkaisu on aikanaan tehty pelkästään teknisistä syistä ja otamme asian uudelleen pohdintaan. Laskurin antaman virheilmoituksen aiomme korjata mahdollisimman nopeasti.

Katsotaan nyt sitten, mitä webbisivuilla tapahtuu...
Olen asioinut Pohjolan kanssa vuosikaudet. Meillä on ollut yksi ja sama yhdyshenkilö, jonka kanssa kaikki asiat on hoidettu. Nyt hän lähti eläkkeelle. Hän nimesi meille uuden yhdyshenkilön, jolle on selvittänyt meidän kuviomme.

Kaikenlaiset vakuutusasiat on hoidettu avoimesti. Kauan sitten henkivakuutuksia otettaessa ei ollut kuitenkaan mahdollista ottaa mukaan samaa sukupuolta olevaa henkilöä. Huomasimme juuri maksavamme riskin hoidosta aika korkeita vakuutusmaksuja. Asuntolainat ja muut sellaiset riskit ovat takanapäin, joten henkivakuutukset lopetettiin tarpeettomina.

Edunsaajat tuppasivat kuitenkin Pohjolassakin lipsahtelemaan joskus vakiomuotoon. Pyysin jokaisen vakuutuksen kohdalla vahvistamaan kirjallisesti määrittelemämme edunsaajan. Se toimii, vaikka joku sattuisikin näpelöimään heidän tietokantojaan.
Kiitos kaikille kannustaneille ja töpinäksi panneille!

Terveisin,
se "alkuperäinen asianomainen" ;=)
Pojotorin saama vastaus Tapiolasta on jotenkin ristiriitainen.

Vastauksen laatija ei ehkä ole ymmärtänyt tilannetta kunnolla. Siinä todetaan laskurin toimivan kuten ennenkin, mutta virheilmoitus poistetaan. En ymmärrä, kuinka he sen asian hoitavat.

Vastaus antaa viitteen, että sovelluksen ylläpito ei ole hallinnassa, taikka he eivät sitä enää kehitä.
"JuhaniV kirjoitti: "Pojotorin saama vastaus Tapiolasta on jotenkin ristiriitainen.

Vastauksen laatija ei ehkä ole ymmärtänyt tilannetta kunnolla. Siinä todetaan laskurin toimivan kuten ennenkin, mutta virheilmoitus poistetaan. En ymmärrä, kuinka he sen asian hoitavat.

Vastaus antaa viitteen, että sovelluksen ylläpito ei ole hallinnassa, taikka he eivät sitä enää kehitä.""

Niin ja he lupaavat vain ottaa asian pohdintaan. Asiassa ei pitäisi olla mitään pohdiskelemista.
Mickebear

Heissan vaan sinnekinpäin!

Ryssel ja Sönääv act up! action plan rulez, n'est-ce pas? :)
Hoono soomi -ulkosuomalaiset rientävät apuun Härmän ongelmia ratkomaan!
Vakuutustietojärjestelmiä aikaisemmin työkseni tehneenä haluaisin huomauttaa että moisen korjauksen tekeminen ison firman järjestelmiin ottaa aikansa. Virheilmoitus voidaan todennäköisesti muuttaa helposti ja lyhyellä aikataululla parametristoon tms. mutta sen "homosuotimen" muuttaminen on byrokraattiseti isompi homma. Järjestelmäpäivitysten väli saattaa olla esim. puoli vuotta ja korjauksen läpi vieminen firman byrokratian mukaisine monivaiheisine testauksineen ottaa aikaa sekin. Vaikka se nörtti koodaisikin itse korjauksen puolessa tunnissa.

Vakuutusyhtiön vastauksessa "otamme asian uudelleen pohdintaan" tarkoittanee käytännössä että tämä korjaus otetaan mukaan seuraavaan päivitysversion projektiin. Kai sen olisi voinut suoremminkin sanoa mutta jotkut haluavat aina lukea kaiken kuin piru raamattua.

Korostanpa vielä että en ole koskaan suoraan tai välillisesti tehnyt töitä Tapiolan kanssan, heidän kilpailijoiden kanssa kyllä.
Hehee Pojotor,

Tout à fait, eli kyllähän tässä jo on tuota hoonoa soomea vähän kirjoiteltukin...

Laitanpa sulle PMn, niin vaihdetaan osoitteita.
Olen ollut Tapiolan asiakas niin hyvässä kuin pahassakin toistakymmentä vuotta. Tämä parisuhdeasia (mies/mies) ei ole ollut koskaan ongelma missään vakuutusasiassa. YF:n kanssa ei aikoinaan sopua löytynyt.
"Hehee kirjoitti: "Pistää vain ihmetyttämään, miksi Stacy huolehtii noin kovasti homoista, jos oma miehuus on jo menneisyyttä."

Saisiko Tapiolasta vakuutuksen Aslania vastaan? Aina kun hihhuli lähestyy sinua, yrittää käyttää sinua seksuaalisesti/henkisesti/hengellisesti hyväksi, tarjoaa lappusta, tunkee lehtiä postiluukusta, avaa Raamatun, tekaisee sinusta kotisivun tai kanniskelee ruumisarkkua maistraatin ulkopuolella saat korvauksen vakuutusyhtiöltä.

Samaan pakettiin voisi liittää myös turvan Soneran ja Supon teleurkintaa vastaan.
Ilkeänä ihmisenä minä lähetin Tapiolan pääjohtaja Asmo Kalpalalle uuden kirjeen, jossa ensiksikin valitin, että hän oli laittanut jonkun markkinointiplantun myymään vakuutuksia Tapiolan vastauksessa sen sijaan että olisi itse vastannut minulle esittämääni tiedusteluun. Kysyin sitten edelleen, mitä Tapiola aikoo tehdä suomalaisten ihmisoikeuksien eteen pervoparien vakuutusasiassa.

Nyt heppu vastasi itse kirjeellä, josta laitan tähän katkelman:

"Internet-sivustomme kehittäminen etenee asteittain ja siihen pyritään saamaan ensi sijassa palveluita, jotka koskettavat mahdollisimman laajaa asiakaskuntaa. Koska eri sukupuolta olevien vakuutettavien tarjouslaskelmien kysyntä on samaa sukupuolta olevia vakuutettavia selvästi suurempaa, on eri sukupuolta olevien vakuutettavien hinnat viety Pariturva-laskuriin ja samaa sukupuolta olevien vakuutettavien hinnan saa joko Internet-sivustolta luettavissa olevasta tuoteselosteesta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Palautteenne perusteella Pariturva-laskurin antamaa imoitusta korjattiin niin, että nykyään se antaa ilmoituksen "Valitettavasti laskurilla ei voi laskea hintaa kahdelle samaa sukupuolta olevalle. Laaskemme tarjouksen mielellämme. Ota yhteyttä asiakaspalveluksekukseemme (puh nn) arkisin klo 8 - 20."

Pojotor, ugh, pervojen asialla
Salut Pojotor! Long time not heard!
Comment ca va á Geneve? Est tout comme l'ancien temps? L'Escale et les autres?
Ottelen yhteyksiä sinuun päin vielä varmaan muillakin foorumeilla tällä sivustolla, mutta aiheseen liityen Pohjolan palvelu on meillä ollut erinomainen. Siinä on mukana kaikki: henkivakuutus, leskeneläke(vakuutus) jne. Kaikki on handussa, eikä maksu ole yhtään sen isompi kuin heteroilla kavereilla.
Suurin osa vakuutusmaksusta kuitenkin tulee koiran täysvakuutuksesta. 160€ kahdesti vuodessa! Hitto! Airedalenterrierit tuntuvat olevan kärkipäässä tuholaistilastossa vaikka meidän pikkunen (ok... 65 cm korkea, 30kg...) ei mitään ole koskaan tehnyt.
Anyway, tsekatkaa Pohjola. Meille ainakin hyvää palvelua tullut, vaikka puoliso on Britti.
Moi Pojotor/Vepsis!
Pitkästä aikaa koneen kimpussa ja netissä. Olin pitkällä (4kk) duunimatkalla Jenkeissä ja Kaakkois-Aasiassa joten tämän saitin seurailu jäi. Olisi kuitenkin kiva kuulla kuulumisia sieltä Heidin sylistä. Erityisesti siitä kuinka vanha kunnon Service dé Securité et de la Sûrete works...

Pete
Pete, tosi kiva kuulla, että olit Jenkeissä ja Aasiassa...NOT! vaihdetaan tässä mielipiteitä aiheesta ja ne kuulumiset kavereille voi hoitaa jossain muualla. Seuraavan kerran kun brassailet ranskallasi, valitsethan näppikseltäsi oikeat aksentit!

Takasin aiheeseen: hienoa, että löytyy kansalaisia, jotka jaksavat antaa asiakaspalautetta epäkohdista! Näin saadaan muutosta aikaan, vaikkakin pienin askelin.
Sorry vaan fittigt jees. Tarkoitukseni ei ollut a) brassailla matkailulla, b) etttä k.o. viesti olisi tullut kaikkien nähtäville (luulin että yksittäiseen viestiin vastaaminen menisi rekisteröityneen käyttäjän postilaatikkoon, ei suoraan tänne) ja c) turata aksenteissa (myöhä ja väsy).

On se hyvä, että meillä syntisillä riittää teitä innokkaita poliiseja kertomaan kuinka käyttäytyä jo heti kuuden aikaan aamulla...
Pete kirjoitti:On se hyvä, että meillä syntisillä riittää teitä innokkaita poliiseja kertomaan kuinka käyttäytyä jo heti kuuden aikaan aamulla.

fittigt jees kirjoitti: "Pete, tosi kiva kuulla, että olit Jenkeissä ja Aasiassa...NOT! vaihdetaan tässä mielipiteitä aiheesta ja ne kuulumiset kavereille voi hoitaa jossain muualla.

Oletko ollut jo niin kauan pois Suomesta että peri Suomalainen kateus on päässyt unohtumaan mielestäsi Pete?
Kyllä se on niin että sympatiat saat silloin kun sinulla menee todella huonosti, silloin muut voivat tuntea oman olonsa paremmaksi.
And fittigt jees.....Up Yours!!
Asiaan. Kun vakuuttamisesta puhutaan, niin jatkan siitä aiheesta.

Hoitelen meillä perheemme vakuutuksia, että yritysvakuutuksia.

Vakuutusturvan tarkastelu silloin tällöin kannattaa. Toki myös vakuutusehtojen lueskelu, vaikka se on oikeasti tylsää puuhaa. Maksaa kuitenkin vaivan.

Meillä on mieheni kanssa vanhat henkivakuutukset. Iän lisääntyessä vakuutusmaksut ovat kasvaneet myös reippaasti. Nyt ne olivat mielestäni kohtuuttoman korkeat. Tarkisten ehdot. Ne sisälsivät minimiturvan, eivätkä olleet mielestäni missään suhteessa vuosimaksuun. Henkivakuutushan antaa turvaa jälkeen jääneille. Totesimme, että asuntolainat on maksettu. Muita isoja riskejä ei ole. Olemme naimisissa. Jos toinen meistä potkaisee tyhjää, omaisuutta on realisoitavaksi sen verran, ettei nälkään kuole. Sanoin vakuutukset irti.

Firman puolella olemme vakuuttaneet riskit mahdollisimman hyvin. Se maksaa maltaita. Kun vertailin esimerkiksi laitevakuutuksia, havaitsin laitteet kauttaaltaan vahvasti ylivakuutetuiksi. Laitevakuutuksista otaksun vakuutusyhtiöiden keräävän kauniin katteen. Vakuutukset lopetettiin niiltä osin, kuin katsomme pystyvämme itse vastaamaan. Vakuutusten vuosikulu laski säätöjen jälkeen huomattavasti. Se työ kannatti.

Vakuutusyhtiön kanssa korvausasiat on hoidettu hyvin. Esimerkiksi yrityksen oikeusturvavakuutus on ollut huomattavan hyödyllinen. Sairauskuluvakuutus on osoittautunut myös erinomaisen toimivaksi. Ei ole tarvinnut jonotella apua saadakseen.