Alankomaissa pian miljoona muslimia

Edellinen
Tietoaika 10/2004

Alankomaiden muslimiväestön määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 1990. Tämän vuoden alussa maassa asui noin 945000 muslimia - 5,8% koko väestöstä- kun luku oli alle puoli miljoonaa vielä 1990. Miljoonan rajan odotetaan ylittyvän jo vuonna 2006. Jo 38% on toisen polven asukkaita. Muslimiväestön osuus on korkea etenkin suurissa kaupungeissa. Suur-Amsterdamin asukkaista muslimeja on 13%, Haagin asukkaista reilut 11%.

Roccobuttiglionet ovat pieniä kaloja muslimisikiävyyteen verrattuna.
Onhan Buttiglioneja varmaan Euroopassa vähemmän kuin muslimeja, mutta toisaalta Alankomaiden muslimiväestö ei liene pyrkinytkään EU:n oikeusasioista vastaavaksi komissaariksi.

Ei kaikkia asioista sentään tarvitse verrata toisiinsa, ja yhtä vähän kuin Rocco Buttiglione edustaa kaikkia Euroopan kristittyjä, tietyt fundamentalistimuslimit edustavat kaikkia islaminuskoisia.
Amsterdam ei siellä asuvien suomalaisten homojen mukaan ole enää samanlainen paratiisi kuin ennen. Syynä uusongelmiin ovat nimenomaan nuo jatkuvasti lisääntyvät toisen polven muslimit.

Public eye rakastaa norsunluutorniaan.
Varmaan Xius on oikeassa. Lukekaa kirja: Kabulin kirjakauppa (Å.Seierstad).
Tietääkseni norjalaisen Åsne Seierstadin pari kuukautta Afganistanissa vietettyään kirjoittama romaani "Kabulin kirjakauppias" kuvaa rikkaan kabulilaisen kirjakauppiaan ja tämän perheen elämää. Mitä tämä todistaa Amsterdamista?

"Kehitys-Utveckling" -lehden numerossa 4/2003 Sylvia Akar arvioi p.o. kirjaa mm. näin: "Saamme lukea perheen likaisuudesta, tytärten ja siskojen myymisestä, vaimon laiminlyömisestä, kunniamurhista - ilman viittaustakaan siihen, että tällaiset tavat ovat vieraita valtaosalle muslimeista ja islamilaisen lain vastaisia. Tämä on vaarallista. Kun on kyse islamista, länsimaalaisen lukijan logiikka toimii näin: ”Afgaani-isä myy tyttärensä vaimoksi, afgaanit ovat muslimeja => muslimit myyvät tyttäriään => tyttären myyminen kuuluu islamiin.” "

Juuri tällä logiikalla 'mies' nähtävästi on kirjaa lukenut. Samaa "logiikkaa" on luettavissa myös monien täällä mielipiteitään totuuksina laukovien kirjoituksista. Minusta se on surullista. Epäkohtia ja puutteita on syytä arvioida ja arvostella, mutta käyttäen järkeä sekä tervettä tosiasioihin, ei ennakkoluuloihin perustuvaa harkintaa.
Eikä Pim Fortyunin murhaa pidetty terroritekona mitä se mitä ilmeisimmin oli.

"Ei kaikkia asioista sentään tarvitse verrata toisiinsa, ja yhtä vähän kuin Rocco Buttiglione edustaa kaikkia Euroopan kristittyjä, tietyt fundamentalistimuslimit edustavat kaikkia islaminuskoisia."

Se on laiha lohtu silloin kun kohdallesi sattuu lauma fanaatikkoja. Joskus muinoin sanoin että idiootit ovat aina ahkeria. Jos idiootit olisivat laiskoja, heistä olisi vähän harmia, mutta kun idiootit ovat kaiken kukkuraksi ahkeria niin heidän aiheuttamansa tuho on valtava.

Otetaan esimerkiksi Seppo Lehto. Kaikki pitää häntä lähinnä sekopäänä täällä, mutta mikä ihmeellisintä, hänet otetaan vakavammin itänaapurissa. Yksi mies on tehnyt niin paljon työtä että se on jo vaikuttanut negatiivisesti Suomen idänsuhteisiin. Kuinka sitten jos tuollaisia seppolehtoja olisi vaikka kymmenen?
Mikä ihme täällä keskustelussa on ajatuksena, kun koko ajan yritetään nostaa islamin vastaisuutta? Aina putkahtaa esiin uusi otsikko, viestin sisältö joka kerta kuitenkin sama.
Ihmettelen myöskin tuota keskustelunaihetta. Tuohan on suoranaista vihanlietsontaa kansalaisryhmää kohtaan. Onhan esim. Saksa ( joka muistetaan arjalaisuuden kehtona), n. 82 miljoonan väestöltään yksi Euroopan väkirikkaimpia maita. Siellä muslimien osuus on 3,7% väestöstä, protestanttien 34% ja roomalaiskatollisten 34%. Joten Alankomaiden 4,4% islamilaisia lienee aikalailla "keski-eurooppalaista" tasoa.

Ihmetyttää vain, mitä pahaa islamilaiset ovat triadin aloittajalle tehneet, kun täin tarvitsee huolissaan olla muslimien lisääntymisestä?
Googletus europe+muslim aukaisi mielenkiintoisen maailman. Muslimit pitäytyvät vanhoissa tavoissaan muutettuaan Eurooppaan ja huolehtivat kauhunketjun jatkamisesta pakkonaittamalla lapsensa. Muslimit segregoituvat eivätkä integroidu toivotusti. Viranomaiset eivät halua puuttua muslimiyhteisön sisäisiin asioihin vaan ummistavat silmänsä rasismisyytteiden pelossa.

European Dishonor
Sharia on the Old Continent.
http://www.nationalreview.com/comment/vidino-stakelbeck200312030840.asp

A trap for Muslim women in Europe
http://www.iht.com/articles/100892.html
Stacy kirjoitti: "...Se on laiha lohtu silloin kun kohdallesi sattuu lauma fanaatikkoja."

En toki ollut ketään lohduttelemassakaan. Sitä, että fanaatikkoja ja idiootteja löytyy joka maasta, kansasta, uskonnosta ja kulttuurista, ei silti vähennetä tippaakaan ryhtymällä myös itse fanaatikoksi tai idiootiksi - päinvastoin, kuten olemme koko maailman mittakaavassakin voineet havaita.
"Otetaan esimerkiksi Seppo Lehto. Kaikki pitää häntä lähinnä sekopäänä täällä, mutta mikä ihmeellisintä, hänet otetaan vakavammin itänaapurissa."

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.
Nimimerkki "etnovihaako" kirjoitti:

> "Ihmetyttää vain, mitä pahaa islamilaiset ovat triadin
> aloittajalle tehneet, kun täin tarvitsee huolissaan olla
> muslimien lisääntymisestä?"


Vastaan omasta puolestani. Asuin Amsterdamissa viimeisellä kerralla lähes yhdeksän vuotta. Vuosi vuodelta elämä siellä muuttui ikävämmäksi - lähinnä marokkolaisten nuorten lisääntyvän häirinnän vuoksi.

Esimerkiksi jos liikuin kadulla mieheni kanssa niin yli 90% varmuudella joku alkoi homotella meille (ja me emme liiku mekko päällä tai meikit naamassa - näillä marokkolaisilla homottelijoilla on silmää poimia homot katuvilinästä). Ja 99% varmuudella uhkailija oli marokkoilainen nuori mies. Haistatteluja satoi myös kaupassa, raitiovaunussa tai liki millä tahansa julkisella paikalla.

Kadullani oli poliisin antama kokoontumis- ja maleskelukielto, joka oli jouduttu julistamaan juuri marokkolaisten nuorten aiheuttaman häiriötoiminnan johdosta. Luin sikäläisestä lehdestä, että eräs pariskunta joutui pari viikkoa sitten muuttamaan alueelta pois koska marokkolaisjoukko oli heitä niin paljon häirinnyt ja uhkaillut - lopulta rikottiin ikkunat heittämällä kiviä sisään.

Hollannin imaamit ovat ihan yleisesti sitä mieltä, että homot pitäisi tappaa. Heitä ei tästä mielipiteestä saada edesvastuuseen sillä heillä on oikeus uskonnolliseen mielipiteenvapauteen. Amsterdamilaisessa islam-koulussa opetetaan, että homot pitää heittää pää edellä korkeasta talosta katuun...

Muutin tänä vuonna takaisin Suomeen ja erittäin merkittävä muuton syy oli se, että en halunut enää asua yhteiskunnassa joka joutuu yhä enemmän taistelemaan marokkolaisten aiheuttamia ongelmia vastaan.

Yksi työkaverini oli marokkolainen. Muuten olisinkin ollut sitä mieltä, että siitä kulttuurista tulee vain rikollisia ja epäsosiaalisia miehiä.

Ennen Hollantiin muuttoa olin idealistinen pro-multi-cult -ihminen. Todellisuuden kohtaaminen muutti asenteeni hiljalleen: kun tarpeeksi monta kertaa kohtaa syrjintää marokkolaisten taholta ymmärtää, että he eivät kannata tasa-arvoa.

Nykyisin ajattelen, että onneksi Suomessa on vähän pohjois-afrikkalaisia. Tällä porukalla näyttää olevan todella paljon ongelmia elää länsimaisessa yhteiskunnassa. Johtuuko se uskonnosta voisi olla mielenkiintoisen psykososiaalisen tutkimuksen aihe. Itse tein sen johtopäätöksen, että haluan elää mahdollisimman kaukana tuosta porukasta.



PS Tänään muuten tapettiin Amsterdamissa filmintekijä Theo van Gogh - pidätetty epäilty on - yllätys yllätys - marokkolainen. Theon viimeisin "synti" taisi olla se, että hän oli tehnyt elokuvan koraanin naisvastaisista teksteistä.


PPS Haag on ennusteiden mukaan 15 vuoden kuluttua muslimienemmistöinen kaupunki. Revi siitä iloa tulevaisuuteen...
"En toki ollut ketään lohduttelemassakaan. Sitä, että fanaatikkoja ja idiootteja löytyy joka maasta, kansasta, uskonnosta ja kulttuurista, ei silti vähennetä tippaakaan ryhtymällä myös itse fanaatikoksi tai idiootiksi - päinvastoin, kuten olemme koko maailman mittakaavassakin voineet havaita."

En ole fanaatikko enkä idiootti mutta kannatan sitä että raakalaisille vastataan sillä kielellä mitä raakalaiset ymmärtävät: raakalaisuudella.

Raakalaiset pitävät suvaitsevaisuutta heikkoutena ja he nauravat suvaitsevaisille ihmisille vasten kasvoja. He eivät ymmärrä demokratiaa, tasa-arvoa tai ihmisoikeuksia. Heille pitää näyttää heidän paikkansa ja asemansa. He kunnioittavat voimaa ja rohkeutta.

Toinen vaihtoehto on se, ettei tänne oteta raakalaisia alkuunkaan.
Kirjoitin tämän viestin toiselle osastolle, mutta kun se ei sovi sinne -ihme ettei siihen puututtu- laitan sen tänne. EI tarkoita sitä että tahtoisin lietsoa vihaa kansanryhmää kohtaan -en sulje ajatusta toisen arabin kanssa suhteilemisesta- mutta onpa näkokulma tämäkin ja oikein omakohtaisesti koettu.

***

Jaa-a. Kerran suhteilin libanonilaisen miehen kanssa joka kuunteli vain lähi-idän musiikkia ja aika vaikealta ja primitiiviseltä se ainakin kuulostaa noin länsimaisen korvissa.

Kun erehdyin kysymään että kuunteleeko kaveri omaa suosikkiani Ofra Hazaa (olkoon hällä lepo rauhaisa) niin tyyppi suurinpiirtein pamahti ja haukkui Ofra Hazan "juutalaishuoraksi" etc. Suutuin ja aloin itse haukkua Fairuzia (joka on Libanonissa, Syyriassa yms. maissa puolijumalatar ja kristitty nainen mutta silti aina kannattanut palestiinalaisia).

Riita kasvoi ja levisi. Sinä yönä emme nukkuneet samassa osoitteessa. (mikä oli tietysti hyväkin sillä komeasta ulkomuodostaan huolimatta tuo mies oli aivan toivoton homoseksissä.)

"Suhe" kariutui aika pian tuon miehen pirullisiin -minuun kohdistettuihin- kiukunpuuskiin ja poliittisuskonnolliskulttuurisiin eroavaisuuksiin.

Mies oli estottoman vahingoniloinen Madridin junapommeista koska Espanja oli osallistunut Irakin sotaan. Mies sanoi ettei espanjalaisten tulisi itkeä koska ovat tehneet niin paljon pahaa, mutta he itkevät silti paljon.

Kauhistuin, mutta huomautin silti rauhallisen sarkastisesti että jos oma poikasi (jollainen sillä oli suomalaisen naisen kanssa) kuolisi tuollaisessa iskussa, osaisitkohan vain noin viileästi erotella tunteitasi. Se johti tietysti taas uuteen raivariin.
"Kirjoitin tämän viestin toiselle osastolle, mutta kun se ei sovi sinne -ihme ettei siihen puututtu- laitan sen tänne. EI tarkoita sitä että tahtoisin lietsoa vihaa kansanryhmää kohtaan -en sulje ajatusta toisen arabin kanssa suhteilemisesta- mutta onpa näkokulma tämäkin ja oikein omakohtaisesti koettu."

Asiasta kolmanteen: kun yksi vähemmistö (etninen) sortaa toista vähemmistöä (seksuaalinen) niin seksuaalivähemmistöt ovat AINA väärässä. Ja sen tuomion tekevät enemmistöläiset.

Mikä etnisyydessä (erityisesti etelän maiden kansalaisten etnisyydessä) tekee sen ettei sitä voi arvostella?
(etnistä vähemmistöä venäläisiä haukutaan ihan surutta.)
Etnisiä vähemmistöjä ei voi arvostella niin kuin ei voi arvostella lapsia tai vammaisia joihin heidät rinnastetaan. Venäläiset, jenkit, homoseksuaalit ovat "aikuisia" ja täysivaltaisina meidän pitäisi ymmärtää noita "lapsia". Tämä on tietysti aivan rasistinen käsitys. Suvaitsevaiset ovatkin piilorasisteja.

Todellinen tasa-arvo on sitä että kaikille on samat säännöt ja sama oikeus, joista voidaan poiketa mikäli siitä ei ole haittaa laajemmalle yhteiskunnalle.
Minun täytyy lisätä tänne kyllä oma mielipiteeni. Tämä muslimiasia on vaikea eikä millään lailla yksiselitteinen.

Pitäisi aina tehdä selvä pesäero fundamentalistien ja muiden uskovien välillä. Fundamentalisteja on kaikissa uskontokunnissa ja myös kristityissä. Ja fundamentalismi on se asia, jota vastaan homojenkin olisi syytä taistella yhtenäisenä ryhmänä. Kyseessä on vaarallinen ilmiö, joka ainakin minusta on nostamassa päätään kaikkialla maailmassa.

Islam on ongelma siinä mielessä, että Euroopan kantaväestö ei ole islaminuskoista, vaan kristittyjä. Toisin sanoen suurin osa muslimeista on maahanmuuttajia. Voiko siis sanoa, että esimerkiksi Alankomaiden marokkolaisväestön ongelmat johtuvat nimenomaan uskonnosta vai sitä, että maahanmuuttajat eivät ole integroituneet yhteiskuntaan ja paineet purkautuvat väkivaltana? Totuus on varmasti jossakin puolivälissä: marokkolaisten maahanmuuttajien homoviha johtuu sekä vahvasta uskonnollisuudesta, että "normaaleista" vieraasta kulttuurista tulleiden sopeutumisvaikeuksista.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten vapaamielinen Alankomaat aikoo asian ratkaista. Jos tilanne menee aivan mahdottomaksi, on pakko ottaa järeämmät konstit käyttöön.
Eikö sanonta:Maassa maan tavalla, kiteytä koko asian ytimen?
Jos täällä Euroopassa ahdistaa asua, ei muuta kuin jolla veteen ja soutelemaan. Kyllä maailmassa löytyy heille sopivampi vaihtoehto harjotaa uskontoaan jos se tulee arvojärjestyksessä ennen tilipussia....vaikka yleensä täällä Euroopassa valtio on se joka elättää nämä ärhäkkäät fundamentalistit.
Jos täältä lähdetään esim araabimaihin Hommiin!!! niin kyllä siellä pitää olla maan tapojen mukaisesti.
Tämä mielestäni ei ole rasisimia vaan tässä tarkastetaan hieman `pelisääntöjä´.
Mutta siihen on varmasti jokin syy, miksi Alankomaissa on niin paljon marokkolaisia. Voisiko olla, että oli aika, jolloin alankomaalaistenkin hyvinvointi oli vierastyöläisten varassa? Ei kukaan voi väittää tosissaan, että ensin rahdataan kokonainen väestöryhmä tekemään työt ja sitten kun ei enää tarvita niin lähetetään pois. Tai voihan niin tehdä, mutta tekeekö sivistynyt, liberaali länsimaa niin?
Niin no, sanottakoon sen verran että tuo minun entinen "miesystäväni" omistaa yrityksen ja johtaa sitä. Hän ei siis elä suomalaisten veroeuroilla. Lainausmerkit siksi että mies korosti aina että hän ei ole mikään homo, me olemme vain "ystäviä" jotka viihtyvät yhdessä.
" Ei kukaan voi väittää tosissaan, että ensin rahdataan kokonainen väestöryhmä tekemään työt ja sitten kun ei enää tarvita niin lähetetään pois. Tai voihan niin tehdä, mutta tekeekö sivistynyt, liberaali länsimaa niin?"

Aika moni länsimaa on tehnyt juuri niin, mutta sitä en osaa sanoa ovatko ne sivistyneitä tai liberaaleja.
"Eikö sanonta:Maassa maan tavalla, kiteytä koko asian ytimen?
Jos täällä Euroopassa ahdistaa asua, ei muuta kuin jolla veteen ja soutelemaan. "

Taaspa alykasta tekstia nimimerkin tuttuun tyyliin! Mita sitten kun (homo)alkuoeraisvaestoa rupeaa ahdistamaan oman maan olot? Mihin sitten jollalla???
Mielestäni -Mobile- osuu varsin tarkasti yhteen koko ongelman monista ytimistä. Vierastyöläisiä on jopa houkuteltu Euroopan suurkaupunkeihin aikana, jolloin kantaväestön elintaso nousi kohisten ja raskaammat ja likaisemmat työt eivät enää kelvanneet.

Maahanmuuttajia ei kuitenkaan haluttu ottaa vastaan ihmisinä vaan heitä pidettiin työjuhtina tai karjana, jolle rakennettiin omat asuinalueet ja joita "suvaittiin" jättämällä heidät huolehtimaan omista asioistaan ja harjoittamaan omaa kulttuuriaan niin, että siitä olisi mahdollisimman vähän häiriötä kunnon eurooppalaisille.

Kun myös maahanmuuttajilla kuitenkin oli ja on perhettä ja sukua, tunnetusti vieläpä paljon enemmän kuin kantaväestöön kuuluvilla, väkeä alkoi ajan mittaan kertyä enemmän kuin oli alun perin tarkoitus. Samalla raskas teollisuustyö väheni automaation myötä, ja jo maassa oleva ulkomaalaisväestö sen kun lisääntyi, enimmäkseen työttömyyteen.

Käsissä on nyt suuri joukko etnisesti muualta tullutta mutta Euroopassa syntynyttä väkeä, jota kansan syvät rivit eivät oikeasti edelleenkään hyväksy eurooppalaiseksi. He saavat jatkuvasti tuntea olevansa synnyinmaassaan kolmannen luokan kansalaisia, reserviä johon turvaudutaan esim. työhönotossa vain, jos muuta mahdollisuutta ei ole. Tämä joukko elää suurimmaksi osaksi omaa elämäänsä omassa ahtaassa karsinassaan ilman vaikuttamismahdollisuuksia elinolosuhteisiinsa.

Yhteiskunnallinen järjestäytyminen perustuu lähes yksinomaan uskontoon, jota johtavat kouluttamattomat "imaamit" erottuvat massasta vain muita suuremman uskonnollisen fanaattisuuden perusteella. Ei ole ihme, että nuori väestönosa alkaa etsiä keinoja päteä omassa joukossaan ja perustaa tekemisensä "omiltaan" eli imaameilta oppimiinsa teeseihin.

"Kovempia otteita" ulkomaalaisperäistä väestöä kohtaan vaativat toivovat, että käytettävissä olisi taikasauva, jolla ongelmat (= ulkomaalaisperäiset ihmiset) saataisiin häviämään. Tämä melkein onnistui Saksassa kuutisenkymmentä vuotta sitten, mutta silloinkin vain melkein.

"Maassa maan tavalla" -mantraa toistelevat uskottelevat, että esimerkiksi Saudi-Arabiassa työskentelevä eurooppalainen eläisi siellä islaminuskoisten tavalla. Tuskinpa - hänhän vain pakon edessä pidättäytyy tiettyjen länsimaisten tapojensa harjoittamisesta julkisella paikalla. Jos vaikkapa Jeddassa asuisi pysyvästi puolikin miljoonaa eurooppalaisperäistä kristittyä, tilanne olisi varmasti toinen. Sitä paitsi Saudi-Arabia ei uskottelekaan olevansa vapaa tai demokraattinen valtio, vaan valtionuskonnon tunnustaminen on kansalaisuuden edellytys ja valtio valvoo sekä edellyttää uskonnon harjoittamista. Kuka toivoo Euroopan siirtyvän vastaavaan järjestelmään? Toisaalta Saudi-Arabia on ääritapaus, ei suinkaan tyyppiesimerkki maasta, jossa valtaosa asukkaista on islamilaisia.

Hollanti on varmasti ankarasti miettimässä tapoja marokkolais- ja muiden ulkomaalaisperäisten asukkaidensa integroimiseksi eurooppalaisia arvoja edustavaan yhteiskuntaan. Tässä asiassa ollaan vain melkoisesti myöhässä.

Populistiseen polemiikkiin on kautta aikojen kuulunut asioiden yksinkertaistaminen mustavalkoisiksi. Kuinkahan suuri vaikutus marokkolaisten homovastaisuuteen on ollut tietoisuus äänekkäästi ulkomaalaisvastaista populismiaan julistaneen Pim Fortuynin homoudesta? Kansanryhmien lähentymistä ja rauhallista rinnakkaineloa eivät liene edistäneet myöskään eilen murhatun Theo van Goghin "kriittiset" elokuvat, joissa islamin tunnuksia on yhdistelty lähinnä pornografisiksi luokiteltaviin elementteihin. Luonnollisesti murha on ylireagointina täysin tuomittavaa ja vain pahentaa tilannetta molemmin puolin rintamalinjoja.

Kun eurooppalaiset vähenevät ja harmaantuvat koko ajan, eivät halua tehdä lapsia eivätkä raskaita töitä, on löydettävä jokin ratkaisu. Koska vaaleahiuksisia ja -ihoisia, kieltämme puhuvia ja kanssamme samaa kristinuskon lahkoa tunnustavia 20-30-vuotiaita lisääntymiskyvyttömiä orpoja ei ole rajojemme ulkopuolelta sankoin joukoin tulossa, jää kaksi vaihtoehtoa: meitä palvelemaan on kehitettävä ikiliikkujatekniikalla toimivia robotteja tai yhteiskuntaamme on hyväksyttävä meistä poikkeavia ihmisiä, joilla on omat inhimilliset tarpeensa, omat perinteensä, oma kulttuuritaustansa ja uskontonsa.

Yhteiskunnaltaan homogeenisten kansallisvaltioiden aika on jo ajat sitten jäänyt taakse. Eurooppalaisten yleinen pinnallinen suvaitsevaisuus ei riitä, vaan maahanmuuttajat on syytä kohdata kokonaisina ihmisinä. Heitä ei ole mahdollista sulauttaa jonkin tietyn eurooppalaisen maan perinteiseen yhteiskuntaan yhtä helposti kuin koira opetetaan antamaan tassua. Prosessi on pitkäaikainen ja vaatii kummaltakin osapuolelta oman tilanteensa kriittistä arviointia, pintaa syvemmälle ulottuvaa tietämystä eri kulttuurien todellisista piirteistä sekä valmiuksia molemminpuoliseen joustavuuteen.
Kiitos, tosiaan: erityisesti viitseliaisyydesta.

Itse kun valilla luen taalta vaikka mita sohaisuja, niin kovin usein kohautan vaan olkapaita ja siirryn toisaalle.

Toivottavasti kommenttisi myos luetaan

(ja ehkapa viela joskus vaikkapa Oum Khaltoumia voi kuunnella, oli niita ikavia muistoja arabipoikaystavista tai sitten ei...).
Rakas Seija oletko valmis taas yhteen rimanalitukseen?

Minä olen tottunut elämään valtaväestön sääntöjen mukaisesti ja itse annan kyllä kaikkien muutaa Suomeen niillä ehdoilla millä muutkin siellä elelee...
Sitä EN hyväksy että aletaan kivittämään ja huutelemaan esim Suomen homoja vain siksi että heidän uskonto ei sitä hyväksy.
Suomeen saa tulla kyllä elämään ja tekemään työtä aivan vapaasti mutta sitä en hyväksy että sitä aletaan väntämään esim Islamin uskoiseksi maaksi.
Kaikki ihmisiä ahdistaa varmaan asia jos toinen, siihen löytyy apu varmaan.
Kisses all around....
Hyvä Public eye, tekstini tarkoitus ei ollut tarkoitus alkaa lämmittämään Aatun aatetta.
Mutta itse olen aina joutunut eri maissa ottamaan huomioon sen maan tavat ja sopeutumaan niihin. En ole alkanut huutelemaan tai muokkamaan sen maan elintapoja minulle sopiviksi. Enkä toisaan tarkoittanut että työkomennkusella olevat eläisivät islaminuskoisella tavalla mutta niin että se ei loukkaa sen maan ihmisiä eikä tapoja.

Itse Suomessa törmäsin valitettavasti turhan moneen `ikävään tapaukseen´ ja silti olen valmis ottamaan ihmiset yksilöinä enkä kansakuntina (tai uskonto).
Olen valmis kyllä puolustamaan omaa oikeuttani elää ja olla rauhassa...ainakin Euroopassa.
Minä myös olen "seurustellut" muslimin kanssa, mutta hän ei ollut mitenkään "uskovainen" sellainen. Kai se oli sellainen "fuckbuddy" juttu meillä eikä sen kummempaa. Emme keskustelleet uskonnosta ollenkaan.
Public eye kirjoitti:
Kun eurooppalaiset vähenevät ja harmaantuvat koko ajan, eivät halua tehdä lapsia eivätkä raskaita töitä, on löydettävä jokin ratkaisu. Koska vaaleahiuksisia ja -ihoisia, kieltämme puhuvia ja kanssamme samaa kristinuskon lahkoa tunnustavia 20-30-vuotiaita lisääntymiskyvyttömiä orpoja ei ole rajojemme ulkopuolelta sankoin joukoin tulossa, jää kaksi vaihtoehtoa: meitä palvelemaan on kehitettävä ikiliikkujatekniikalla toimivia robotteja tai yhteiskuntaamme on hyväksyttävä meistä poikkeavia ihmisiä, joilla on omat inhimilliset tarpeensa, omat perinteensä, oma kulttuuritaustansa ja uskontonsa.

Seuraava ei edusta jälleen kerran kuin omaa näkemystäni tähän asti eletystä elämästäni.
Minulla ei ole ollut koskaan ollut mitään vastaan eri rotuja ja ystäväpiirini on aina muodustunut moni rotuiseksi, nuoresta saakka.
Rehellistä työntekoa ja yritteliäisyyttä, minulla ei mitään vastaan, sitä yhteiskunta tarvitseekin. Enkä ole koskaan ihastellut homogeenistä yhdyskuntaa, painvastoin.
Mutta säänöillä on pelattava eikä minua kiinosta räjähtää taivaantuulin jonkun äärijärjestön mielenilmaisuna joka vaati oikeuksia kotimaalleen vierraalla maalla.
Tai saada huutoja niskaani siksi että olen homo ja asun kotonani.
Vai pidätkö sinä Public eye sitä rikastuttavana kokemuksena, murroskautena tuohoon tuomitussa vanhanajan jäämistö yhteiskunnassa?

Voi jos me osattaisiinkin elää sovussa.
Nuorena olin hyvinkin sinisilmäinen mutta elämä on opettanut ja matkustelu avartanut näkemään toisiakin asioita.
Ja toisaalta Äiti Tereesan kauftana ei pukisi minua muutenkaan.... :)
Yleensäkin (ei ainoastaan BE) maailmaa syleilevillä ihmisillä ei sitten kuitenkaan ole antaa konkreettisia ehdotuksia ongelmiin. Vastaukset yleensä ympäripyöreitä malliin "pitää vain yrittää ymmärtää ja sopeutua"

Pitäisikö esimerkiksi Alankomaiden hallituksen perustaa koraanikouluja, joissa erityisesti opetettaisiin suvaitsevaisia ja hyviä käytöstapoja maahanmuuttajille. Ehkä siinä samassa hieman hellää kristinuskoista käännyttämistä pelastusarmeijan tapaan soup soap salvation.
Snix, millaisia konkreettisia ehdotuksia sinä annat keskustelussa olevaan ongelmaan?
Hollannissa on tehty pari pahaa virhettä:

1. maahanmuuttajien tullessa maahan hollantilaiset kuvittelivat (samoin tekivät myös maahanmuuttajat), että siirtotyöläisiä tarvitaan vain muutaman vuoden jonka jälkeen he palaisivat kotimaahansa. Tämä oli todellakin se alkuperäinen tarkoitus. Eli heitä ei tarvitsisi kotouttaa. Aika kuitenkin venyi ja vuosista tuli vuosikymmeniä.

2. maahanmuuttajien jäädessä pidemmäksi aikaa maahan noudatti Hollanti ajatusta: "siirtolaisten on saatava pitää oma kieli ja kulttuuri". Näin ollen kotoutus jäi edelleen tekemättä ja palveluita alettiin tarjota siirtolaiten omilla kielillä: paperit tulevat kotiin hollanniksi, arabiaksi, turkiksi ja englanniksi. Tämä ei edesauta millään tasolla yhteiskuntaan integroitumista.



Public eye kirjoitti:
> "Käsissä on nyt suuri joukko etnisesti muualta tullutta mutta
> Euroopassa syntynyttä väkeä, jota kansan syvät rivit eivät
> oikeasti edelleenkään hyväksy eurooppalaiseksi. He saavat
> jatkuvasti tuntea olevansa synnyinmaassaan kolmannen luokan
> kansalaisia, (...)"


Määrä on suuri, mutta integroitumisessa on muutama ongelma. Ensinnäkin suuri määrä ei integroidu. Toiseksi siirtolaiset hakevat usein puolisonsa vanhasta kotimaastaan ja usein myös samasta kylästä: näin uusikin sukupolvi on edelleen ei-integroitunut. Koulutusta lapset saavat ihan normaaleissa hollantilaisissa kouluissa, mutta jostain syystä marokkolaiset pojat ovat usein kiinnostuneet muusta kuin opiskelusta (tytöt pärjäävät hyvin). Ja jos ei ole opiskellut, niin ei voi kovin hyvää työtäkään saada - ja tämä pätee myös ihan aitoon vaaleatukkaiseen hollantilaiseen!!!



Public eye kirjoitti:
> "Kuinkahan suuri vaikutus marokkolaisten homovastaisuuteen
> on ollut tietoisuus äänekkäästi ulkomaalaisvastaista
> populismiaan julistaneen Pim Fortuynin homoudesta?"

Tuskinkaan kovinkaan suuri vaikutus. Marokkolaiset olivat homovastaisia jo kauan ennen kuin Fortuyn alkoi kampanjansa - Fortuynin kampanja oli reaktio marokkolaisten asenteille - ei päinvastoin.



Public eye kirjoitti:
> "(...) meitä palvelemaan on kehitettävä ikiliikkujatekniikalla
> toimivia robotteja tai yhteiskuntaamme on hyväksyttävä meistä
> poikkeavia ihmisiä, joilla on omat inhimilliset tarpeensa, omat
> perinteensä, oma kulttuuritaustansa ja uskontonsa."

Kokemuksieni perusteella valitsisin mieluiten nämä robotit. Mutta jos se ei onnistu, niin edelleen voidaan valita mitä porukkaa maahan otetaan. Ensinnä raakkaisin pois listalta pohjois-afrikkalaiset, ihan vain vuosien kokemuksien perusteella. Kantava ajatukseni on kuitenkin se, että mitään ryhmää ei saisi olla missään paikassa liian paljon - silloin se ei integroidu.

Minäkin kuulun siihen ryhmään joka sanoo: maassa maan tavalla. Jos joku tänne tulee niin oppikoon kielen ja tavat ja toimikoon niiden mukaan. Jos omassa kulttuurissa on joitan hyviä aineksia niin kyllä niitäkin täällä varmasti suvaitaan, mutta esim. homojen kivittäminen tai naisten alistaminen ei ole hyväksyttävää vain siksi että sallimalla se annettaisiin maahanmuuttajien säilyttää palanen omaa kulttuuriaan.

Mielenkiintoista on muuten se, että Hollannissa eivät turkkilaiset ole suri ongelma - he ovat paljon eurooppalaisempia kuin marokkolaiset ja heitä on vähemmän. Saksassa turkkilaiset ovat isompi ongelma ehkäpä sen vuoksi, että heitä on enemmän joten myös integroituminen on jäänyt vähemmälle. Joten uskontoon tämä ei näytä suoraan liittyvän.

Homoille ongelmia eivät muuten aiheuta vain fundamentalistimuslimit, vaan ihan tavallinen marokkolainen nuori on potentiaalinen riski. Erään hollantilaisen lehden (muistaakseni Volkskrant) mukaan hollannissa olevista muslimeista on 5% äärilaidan porukkaa ja siis myös yhteiskunnallinen riski. 5% ei kuulosta isolta määrältä, mutta se tekee 50.000 henkeä.


Suomalaisesta lintukodosta katsottuna on helppoa olla idealisti.
"Maahanmuuttajia ei kuitenkaan haluttu ottaa vastaan ihmisinä vaan heitä pidettiin työjuhtina tai karjana, jolle rakennettiin omat asuinalueet ja joita "suvaittiin" jättämällä heidät huolehtimaan omista asioistaan ja harjoittamaan omaa kulttuuriaan niin, että siitä olisi mahdollisimman vähän häiriötä kunnon eurooppalaisille. "

Minua epäilyttää tämä.
Länsimainen kapitalisti haluaa aina pitää työn hinnan alhaisena. Vaikka työ kelpaisikin tavalliselle länsimaalaiselle duunarille työt piti teettää halvemmalla ja se saatiin aikaan tuottamalla maahanmuuttajia.
Näin luotiin tyytymättömät valkoihoiset työttömät (joista osa nyt kunnostautuu jalkapallohuligaaneina tai skineinä) ja tyytymättömät tummaihoiset työläiset (joista osa kunnostautuu fundamentalisteina).

"He saavat jatkuvasti tuntea olevansa synnyinmaassaan kolmannen luokan kansalaisia, reserviä johon turvaudutaan esim. työhönotossa vain, jos muuta mahdollisuutta ei ole. Tämä joukko elää suurimmaksi osaksi omaa elämäänsä omassa ahtaassa karsinassaan ilman vaikuttamismahdollisuuksia elinolosuhteisiinsa. "

Tämä ei kuitenkaan ole homojen vika.

""Kovempia otteita" ulkomaalaisperäistä väestöä kohtaan vaativat toivovat, että käytettävissä olisi taikasauva, jolla ongelmat (= ulkomaalaisperäiset ihmiset) saataisiin häviämään. Tämä melkein onnistui Saksassa kuutisenkymmentä vuotta sitten, mutta silloinkin vain melkein. "

Tämä on esimerkki olkinukke-argumentaatiosta. Piirretään kuvia kauheista Hitlereistä vaikka ne ei mitenkään liity asiaan. Katso Helsingin metsiin! Siellä tekivät aikoinaan varustelutöitä kiinalaiset. Nyt heitä ei enää ole eikä kenelläkään ole paha mieli siitä että täällä oli kiinalaisia varustelutöissä joskus 1915. Tai samalla tavalla kiinalaisia oli Yhdysvalloissa Tai-Ping -kapinan aikoina ja ani harva jäi.
Tai sitten Karjalan punikit. Osa jäi, osa kuoli ja varsin moni hipsi hiljaa takaisin Suomeen. Ei mitään ongelmia, ei mitään katkeruutta.

"Hollanti on varmasti ankarasti miettimässä tapoja marokkolais- ja muiden ulkomaalaisperäisten asukkaidensa integroimiseksi eurooppalaisia arvoja edustavaan yhteiskuntaan. Tässä asiassa ollaan vain melkoisesti myöhässä. "

Onko? Mitähän muuta tuo maa sallii sananvapauden nimissä kuin tappouhkaukset? Rupeaa tuntumaan jopa kotoinen Päivi Räsänen mukavalta verrattuna noihin imaameihin.

Minä olen käsittänyt että islamin säännöt koskevat vain muslimeja. Eiväthän he pakota kristittyjä rukoilemaan Mekkaan päin niin miksi pakottaa ei-muslimeja pois homoseksuaalisuudesta?

"Populistiseen polemiikkiin on kautta aikojen kuulunut asioiden yksinkertaistaminen mustavalkoisiksi."

Syyllistyt siihen itse.

"Luonnollisesti murha on ylireagointina täysin tuomittavaa ja vain pahentaa tilannetta molemmin puolin rintamalinjoja."

Ylireagointia? Murha on terrorismia eli poliittisesti motivoitua väkivaltaa! Mitähän muu maailma tykkää siitä että Hollanti on terroristien leikkikenttä?

" eivät halua tehdä lapsia eivätkä raskaita töitä"

Jatkuvasti on kysyntää raskaille töille.

"Yhteiskunnaltaan homogeenisten kansallisvaltioiden aika on jo ajat sitten jäänyt taakse."

Niinkö. Mikä sitten on Eurooppa? Eurooppa jonka perivihollisia ovat olleet muslimit yli 1000 vuotta? Ihan sama kuin me olisimme avanneet itärajan 1939 ja antaneet Neuvostoliiton tuoda tänne oma kulttuurinsa.

"Eurooppalaisten yleinen pinnallinen suvaitsevaisuus ei riitä, vaan maahanmuuttajat on syytä kohdata kokonaisina ihmisinä. "

Fraasi.
Minä sanon että kun maahanmuuttajat kohtaa eurooppalaiset ihmisinä niin minä olen valmis tekemään saman.

"Heitä ei ole mahdollista sulauttaa jonkin tietyn eurooppalaisen maan perinteiseen yhteiskuntaan yhtä helposti kuin koira opetetaan antamaan tassua. "

Onko he jotenkin vammaisia, vai? Kyllä suomalaiset sopeutuvat kaikkialle ja häviävät kuin tuhka tuuleen. Muutaman vuoden olin USA:ssa enkä enää palattuani osannut sujuvasti puhua Suomea. Muslimit taas ei pitkäänkään oleskeltuaan osaa maan kieltä.

"Prosessi on pitkäaikainen ja vaatii kummaltakin osapuolelta oman tilanteensa kriittistä arviointia, pintaa syvemmälle ulottuvaa tietämystä eri kulttuurien todellisista piirteistä sekä valmiuksia molemminpuoliseen joustavuuteen."

Tässä homoseksuaalisuuskysymyksessä joustavuuteni on nolla, sen sijaan voin joustaa sen verran että he voivat minun puolestani poistua rukoushetkelle.
Jukka, kiitos kirjoituksistasi, antoivat paljonkin ajattelemisen aihetta.
Olen tähän saakka pitänyt Amsterdamista erittäin paljon ja usein matkustanutkin sinne juuri "vapaan" ja rennon ilmapiirin takia.
Viimeksi matkustimme sinne mieheni kanssa 2 vuotta sitten.
Silloin koimme ensimmäistä kertaa homottelua kävellessämme vanhassa kanavakeskustassa käsi kädessä. Tuo homottelu kuului pakettiautosta joka hidasti vauhtia kohdallamme ja näin että huutelijat olivat n. 20 v. pohjois-afrikkalaisen näköisiä poikia. En osaa sanoa kansallisuudesta mitään, eikä tuo silloin tuntunut edes olennaiselta asialta. Tottakai olimme pahoillamme ja ällistyneitä, mutta sivuutimme sitten asian olankohautuksella.
Nyt muistui tuo asia taas mieleen sattuneesta syystä. Tuo murha sai minut kiehahtamaan oikein kunnolla. En ajattele enää Amsterdamista samalla tavalla kuin ennen. En pidä enää tuota erilaisten kulttuurien sulatusuunia paratiisina. Näen asiat nyt aika synkässä valossa.Masentavaa.
Viimeisen kolauksen, ihan kirjaimellisesti, kulttuurien yhteentörmäyksessä sai mieheni viime kesänä Helsingissä saadessaan pesäpallonmailasta ohimoonsa kotiovellaan.
Tämän jälkeen kolmen somalialaissyntyisen pojan muodostama porukka kaatoi hänet maahan ja viimeisteli tilanteen muutamalla voimakkaalla potkulla. En enää tiedä mitä pitäisi ajatella. Suvaitsevaisuuteni on koetuksella.
Tuli mieleeni, että Yasser Arafatin vaimo Souha Arafat on kristitty. Hän ei siis ole kääntynyt islamiin avioliiton myötä ja siinä (melkein) ainoassa haastattelussa jonka -attentaatin varalta- tarkasti vartioitu Souha Arafat on antanut, hän esiintyi paljain päin ja puolihameessa. Outoa.
Kiitos Jukka,

"Toiseksi siirtolaiset hakevat usein puolisonsa vanhasta kotimaastaan ja usein myös samasta kylästä: näin uusikin sukupolvi on edelleen ei-integroitunut."

Kunniamurhien uhalla pidetään vastaanhangoitteleva nuori polvi ruodussa. Fadime Sahindal. Idealistit ummistavat silmänsä todellisuudelta ja syyttävät kantaeurooppalaisia rasismista.
Myös Saddamin pitkäaikaisena ulkoministerinä ja varapääministerinä oli kristitty Tariz Aziz. Ei se uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo mitenkään mahdotonta ole, vaikka monet päinvastaista haluavat väittää.
Suomessa on vanhastaan olemassa pieni islaminuskoinen suomalaiseen yhteiskuntaan erittäin hyvin integroitunut tataarivähemmistö. Valitettavasti tämäntapaisten pienten valontuikahdusten olemassaolo ei ratkaise käsistä riistäytymässä olevaa Euroopan muslimiongelmaa.
Saddamin hallintokoneisto tuskin kelvannee malliksi millekään.

Syytä lienee molemmissa, mutta sanoisin että rauhanomaista rinnakkaiseloa sabotoivat kuitenkin etupäässä muslimit.

Tuo meikäläisen "miesystäväkin" lähti aina siitä että m i n ä olen väärässä, hän ei koskaan. Se sain koomisiakin piirteitä, sillä kerran mies kokkasi äyriäisnuudeleita ja laittoi niihin liikaa suolaa. Se ei tosiaan maistunut hyvältä.

Mies istui häpeissään ruuan ääressä munattuaan näin ilmiselvästi, hänhän oli omasta mielestään erehtymätön kaikessa. En ole pikkumainen ihminen -luullakseni- ja lohdutin että laitetaan niihin ananas-salsaa. Se veikin suolan makua pois.

Toisinaan mies haukkui kaikki suomalaiset tyhmiksi, lihaviksi, kaikella tavalla paskoiksi ihmisiksi mutta samalla pyrki kurottamaan heitä kohti esim. laittamalla nimellään varustettuja joulukortteja kaikkien samassa talossa asuvien postiluukuista. Noh, voin arvailla mitä talon väki mahtoi moisesta "musumaanin" tungettelusta ajatella.

Pahoittelen, jos paljastan huonotapaisesti liikaa ykstyiselämästäni ja vieraasta ihmisestä tältä kysymättä. Tarvinnee lopettaa.
Hyvä, että kirjoitelmani sai aikaan asian vähän syvällisempääkin pohdintaa. Pari hajahuomiota kovin rönsyilevään keskusteluun:

- tuosta maan tapoihin sopeutumisesta sen verran, että kyllä suomalaisetkin ovat perustaneet omia kolonioitaan eri puolille maailmaa, kuten Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, eri puolille Etelä-Amerikkaa, Ruotsiin jne. Siellä on puhuttu keskenään suomea, saunottu, tehty kalakukkoa ja juhlittu suomalaisittain Joulua ja Juhannusta. Parin sukupolven aikana sulautuminen on tapahtunut, lähinnä siksi että ympäristön väestö ja tavat eivät kuitenkaan ole jyrkästi poikenneet suomalaisten omista ja ennen kaikkea siksi, että suomalaisjoukko on ollut hyvin pieni.

Tässä yhteydessä ei vertailukohdaksi kannata ottaa suomalaista, joka on hakeutunut/lähetetty/kutsuttu väliaikaisesti työkomennukselle vaikkapa Saudi-Arabiaan. Ja luonnollisesti yksittäinen "normaali" maahanmuuttajakin ainakin ulkoisesti sulautuu pian ympäröivään yhteiskuntaan.


- en ole millään tavalla puolustelemassa lain rikkomista. Ainoa asia, joka minua uutisoinnissa pännii on, että murha ja murha eivät ole tiedotusvälineissä samanarvoisia. Jos suomalainen nainen ryöstömurhataan Saharassa, muslimit ovat sen tehneet. Jos nainen raiskataan ja murhataan Lontoossa, tekijänä eivät ole britit, vaan yksittäinen sekopää. Jos kahta eri joukkuetta kannattavien jalkapallohuligaanien yhteenotossa puukotetaan kuoliaaksi vastapuolen huutosakin johtaja, se on ikävä välikohtaus.

Jos marokkolaissyntyinen hollantilainen kiihkomuslimi tappaa vanhaa hollantilaista sukua olevan muslimien tapoja repivän kiihkeästi ja provosoivasti arvostelleen elokuvaohjaajan, kyseessä on muslimien hyökkäys kristittyjä vastaan. Mielestäni kaikissa näistä tapauksista on kyseessä murha, jossa on uhri ja syyllinen, ja jossa tapahtumien kulku ja teon motiivit on selvitettävä ja syyllinen tuomittava.


- oletteko koskaan kuulleet sanottavan: "Ei minulla mitään homoja vastaan ole, kunhan jättävät minut rauhaan eivätkä rieku julkisuudessa ja mainosta sitä homouttaan." Tällä palstalla on useampikin vakuuttanut, että PERIAATTEESSA muslimit ja arabit ovat aivan ok, kunhan ymmärtävät noudattaa meidän tapojamme.


- Jukan mainitsemista kahdesta Hollannissa (ja varmasti muuallakin) tehdystä kahdesta virheestä olen täysin samaa mieltä. Samoin olen samaa mieltä siitä, että jos koulunkäynti ja opiskelu ei kiinnosta, ei voi odottaa hyvää työpaikkaa. Suuri osa esimerkiksi Euroopan jalkapallohuligaaneista on syntynyt juuri tällä samalla tavalla. On yhteiskunnan ja opetusviranomaisten asia tehdä koulunkäynnistä kiinnostavaa ja yhteiskunnasta sellainen, että tulevaisuudennäkymät myös motivoivat mahdollisimman monia kehittämään itseään.


- vanhoillisten muslimien homovastaisuus on vain osa heidän länsimaisessa yhteiskunnassa vallitsevia mielestään vääriä arvoja koskevasta torjuntareaktiosta. Vastaavia esimerkkejä, onneksi pienemmässä mittakaavassa, löytyy myös kristittyjen joukosta (vrt. jotkut tälläkin saitilla esiintyvät nimimerkit). Kun esim. Hollannin marokkolaisperäinen väestö tuntee hyvin suurta yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä solidaarisuutta, joukossa tyhmyys tiivistyy ja vahvistuu.

Toivottavasti Suomen yhteiskunnassa osataan ennakoida tämä tilanne ja panostetaan riittävästi myös maahanmuuttajien kouluttamiseen valistuneemmiksi ihmisiksi. Sekaluokat, joissa on sekä alkuperäisiä että maahanmuuttajataustaisia oppilaita, ovat hyvä asia. On kuitenkin tiedostettava, että maahanmuuttaja saattaa tarvita lisäksi sellaista täydentävää opetusta, joka ei kuulu yleiseen lukujärjestykseen. Muuten hämmennys kotona ja koulussa / koulutovereiden kodeissa vallitsevan kulttuurin välillä voi muodostua ylivoimaiseksi.


- Stacyn kiinalaisvertaus ei minulle oikein avautunut. Suomessa linnoitustöitä tekivät venäläisten ottamat kiinalaiset sotavangit, eivät maahanmuuttajat. Amerikassa taas on edelleenkin hyvin suuri ja kukoistava kiinalaisvähemmistö.


- se, että muslimit ovat olleet "Euroopan perivihollisia" tuhat vuotta, ei välttämättä merkitse, että tilanteen pitäisi jatkua samanlaisena vielä toiset tuhat vuotta, pikemminkin päinvastoin. Ketä sellainen hyödyttäisi? Neuvostoliitto oli Suomen perivihollinen vajaat kymmenen vuotta, kunnes kumpikin osapuoli totesi, että laihakin sopu on edelleen parempi kuin lihava riita. Nyt Venäjän kanssa tätä laihaa sopua yritetään pikku hiljaa parantaa, vaihtelevalla menestyksellä.


- niitä jonkun mainitsemia koraanikouluja todella tarvittaisiin, vaikka Alankomaiden valtiolla ei liene mahdollisuutta osallistua suoranaisen uskonnonopetuksen järjestämiseen. Hyvin suuri ongelma ovat lähes täysin kouluttamattomat rukoushetkien johtajina toimivat imaamit, jotka julistavat pikemminkin kukin itse kehittelemäänsä islamistista ideologiaa kuin Koraanin sanaa.
Public eye,

Pidän erittäin ikävänä sitä, että Theo Van Goghin elokuvaa lyttäämällä pyrit legitisoimaan Theo Van Goghin murhan ja naisten alistamisen.
En ole missään vaiheessa pyrkinyt legitimoimaan van Goghin murhaa enkä naisten alistamista. Mistä olet mahtanut sellaista lukea? Murhaajat on tuomittava lain mukaiseen rangaistukseen ja naisten alistaminen on väärin. Tyytyväinen?

Elokuvaakaan en pysty lyttäämään, koska en ole sitä nähnyt. Jonkinlaisen käsityksen siitä saanee jutusta osoitteessa:
http://www.expatica.com/source/site_article.asp?subchannel_id=19&story_id=11287

Tekstissä mainitusta plagiaattisyytöksestä en osaa sanoa sen enempää.
Lisäyksenä Public Eyen:n kommentteihin, että ikävä kyllä suurimmat kaupungit Suomessakin ovat jo erittäin segrekoituneita. Katsokaa vaikka vaalituloksia, ero puolueiden välillä oli huima eri kaupunginosissa. Tämä taas johtuu siitä, että kaupunginosat ovat jakautuneet niihin, joissa asuu pienituloisia ja niihin, joissa asuu suurituloisia.

Ulkomaalaisperäiset ihmiset ovat keskimääräistä pienituloisempia. Ei liene sattumaa, että rasismia ja Tony Halme - ilmiötä esiintyy juuri niissä lähiöissä, joissa asuu sekä maahanmuuttaneita että pienituloisia työntekijöitä ja työttömiä.

Itse pointti liittyi siis koulutukseen :)

Koska koulut ovat useimmiten kaupunginosakouluja, ja maahanmuuttaneita on vain joissain kaupunginosissa, on joissain koulussa jopa enemmistö maahanmuuttaneiden lapsia. Tämä ei lisää maahanmuuttaneiden integroimista yhteiskuntaan.
Theo Van Goghin murha on kuohuttanut mieliä myös täällä Belgiassa, jossa kotoperäinen äärioikeistolainen puolue Vlaams Blok on onnistunut lietsomaan jo muutenkin maan ulkomaalaisvihamielistä flaamienemmistöä aika rankkoihin kommentteihin. Itse asun ns. marokkolais-turkkilaisessa korttelissa Brysselin esikaupunkialueella, ja talossamme asuu mm. marokkolainen (homo) pari. En ole käytännössä kohdannut minkäänlaista homottelua koko tänä neljän vuoden aikana, kun olen seudulla asunut, mutta ei täälläkään (varsinkaan) marokkolaiset kovin ihastuneesti homoihin suhtaudu - turkkilaiset ovat ihan toista maata.

Negatiivisia kokemuksiakin meillä silti on. Työpaikallani minulla oli aiemmin marokkolaismies kollegana, joka jouduttiin potkaisemaan pois - syynä lipevyys ajankäytössä, epätarkkuus työssä, sekä päivittäiset kaksi tuntia kestäneet yksityispuhelut. Mieheni vetämässä puhelintyötiimissä jouduttiin erottamaan myös marokkolaismies, samoista syistä, höystettynä mielettömällä naisvihamielisyydellä. Seurauksena oli, että seuraavana päivänä miestäni ja hänen (turkkilaista syntyperää olevaa, naispuolista) päällikköään uhattiin puukolla heidän lähtiessään töistä.

Kuten aiemmissa, älykkäästi muotoilluissa kommenteissa onkin todettu, syyt ja seuraukset ovat selviä ja ymmärrettäviä, 50-70-luvun maahanmuuttajat jäivät Keski- ja Länsi-Euroopan kaupunkeihin, toinen ja jo kolmas sukupolvi eivät ole pystyneet integroitumaan uusiin kotimaihinsa, liekö syynä joko uuden kotimaan hallinnon tehottomuus, ongelmien vähättely tai maahanmuuttajien haluttomuus integroitua. Kun integroitumishalua ja -mahdollisuuksia on ollut, poikkeuksetta nämä ihmiset ovat edenneet urallaan, esimerkkinä voisi olla mieheni turkkilainen naispuolinen päällikkö
Turun Lausteelta kantasuomalaiset lapsiperheet jo muuttavat muualle, jos vain pystyvät. Syynä se, että peruskoulussa joudutaan ulkomaalaisperäisen oppilasaineksen suuren osuuden takia käymään vielä viidennellä luokalla kolmannen luokan asioita.

Kuten faery sanoi, vastustetaan ulkomaalaisia eniten juuri niillä seuduilla, joissa ulkomaalaisia on paljon. Idealistien mielestä ulkomaalaisiin tutustuminen vie ulkomaalaisvihamielisyyden mennessään. Toisin on käynyt. Publiceyet asuvat parempien piirien kaupunginosien norsunluutorneissaan. Rahvas tutustuu ulkomaalaisiin oikeasti.

Public eyen hölötys on ihan yhden suhteessa yhteen sitä samaa hölötystä, jolla kunniamurhakulttuureissa perustellaan kunniamurhista annettujen tuomioiden lievyyttä. Kunniamurhaajat istuvat tuomion ylipäätänsä saadessaan ehkä yhden vuoden vankilassa, vaikka maassa annettaisiin muutoin todella helposti elinkautisia vankeusrangaistuksia ja kuolemantuomioita.
Kun nyt on keskustelemaan alettu niin keskustellaan vaan.

Xius kirjoitti: "Turun Lausteelta kantasuomalaiset lapsiperheet jo muuttavat muualle, jos vain pystyvät. Syynä se, että peruskoulussa joudutaan ulkomaalaisperäisen oppilasaineksen suuren osuuden takia käymään vielä viidennellä luokalla kolmannen luokan asioita."

Miten ratkaisisit ongelman, Xius? Ovatko syyllisiä ulkomaalaisperäiset lapset, suomalaisperäiset lapset vai ehkä ajastaan jälkeen jäänyt koulujärjestelmä?

"Kuten faery sanoi, vastustetaan ulkomaalaisia eniten juuri niillä seuduilla, joissa ulkomaalaisia on paljon. Idealistien mielestä ulkomaalaisiin tutustuminen vie ulkomaalaisvihamielisyyden mennessään. Toisin on käynyt."

Niin, ulkomaalaisperäisiin naapureihin _tutustuminen_ ei ole sama asia kuin samalla seudulla asuminen.

"Publiceyet asuvat parempien piirien kaupunginosien norsunluutorneissaan. Rahvas tutustuu ulkomaalaisiin oikeasti."

Heh, Helsingin Kallion norsunluutorneissahan sitä asutaan. Seinänaapurinani asui useamman vuoden iranilainen hyväkäytöksinen ja iloinen nuorimies. Ikäväkseen hän joutui olemaan äänieristeenä minun ja toisella puolella asuntoaan sijaitsevan viinaan menevän ja juhlimiseen taipuvaisen suomalaisen naisihmisen asunnon välillä. Lopulta hän kyllästyi yöllisiin karaoketuokioihin ja muutti pois.

"Public eyen hölötys on ihan yhden suhteessa yhteen sitä samaa hölötystä, jolla kunniamurhakulttuureissa perustellaan kunniamurhista annettujen tuomioiden lievyyttä."

Esimerkkejä, rakas Xius, esimerkkejä!

"Kunniamurhaajat istuvat tuomion ylipäätänsä saadessaan ehkä yhden vuoden vankilassa, vaikka maassa annettaisiin muutoin todella helposti elinkautisia vankeusrangaistuksia ja kuolemantuomioita."

Ja uudelleen esimerkkejä, kiitos. Tästä pystyt ehkä jonkinlaisia löytämäänkin, kunniamurhakulttuureja kun on edelleen olemassa. Kuten olen edellä sanonut, murha on aina murha ja sen tekijä on tuomittava rangaistukseen. Islamilaisten maiden (ja hyvin vähän muidenkaan) lainsääsäntöön ja oikeuskäytäntöihin pystyn kuitenkin vaikuttamaan hyvin vähän, paitsi toivomalla kehitystä parempaan suuntaan.
Kaiken maailman roistomaista ja barbaarista käytöstä täällä selitellään ns. tilannetekijöillä. Eiköhän se ole selvä, että jos ihminen on rikollismielinen, lusmuileva paska, niin sittenhän on. Tilannetekijät voi ehkä osaltaan selittää paskamaisuutta, mutta ei ne sitä kyllä tee hyväksyttäväksi. Jos johonkin kulttuuriin kuuluu toisten ihmisten pelottelu väkivallalla ja väkivallan käyttö esim. homoja kohtaan, niin miksi tuollaista kulttuuria pitäisi pyrkiä suvaitsemaan? Tuollaisille öykkäreille pitäisi vain näyttää, että mistä se kana oikein kusee. Ei öykkärit kuuntele mitään nättiä "käännän sinulle toisen persposkeni" -tekstiä. Potku tulee siihen toiseenkin poskeen. Öykkärit tarvii kovan opetuksen etteivät enää öykkäröi.
Public eye,

Kahlaa läpi vaikka googletuksen tulokset:
Tulokset noin 685 000 osuman joukosta haulle honor+killing. (0,24 sekuntia)
En jaksa tehdä työtä puolestasi.

Turun Lauste ja muut samankaltaiset paikat Euroopassa ovat surullinen esimerkki siitä, että ulkomaalaisperäisen väestön liian suuri osuus ei voi olla aiheuttamatta ongelmia.
Tapahtuipa eilen Suomessa:

"28-vuotias bangladeshilainen nainen löytyi surmattuna Laivalahdenkaaressa sijaitsevasta yksityisasunnosta Helsingin Herttoniemestä myöhään keskiviikkoiltana. Teosta epäiltynä on otettu kiinni useita henkilöitä, joukossa muun muassa uhrin sukulaisia."
Xius jaksaa suoltaa argumentteja asioista, joita kukaan ei ole edes kieltänyt. Olen väsynyt keskustelemaan ihmisen kanssa, joka ei vastaa kysymyksiin ja ota kantaa, vaan paasaa vain omia juttujaan.

Miten ratkaiset Lausteen kouluongelmat?

Miten ja missä olen pyrkinyt perustelemaan kunniamurhakulttuurien käytäntöjä?
Nimimerkki "miehen" omasta pyynnöstä pari viestiä on poistettu, joka selittänee keskustelun mahdollisen epäloogisuuden.
Public eye kirjoitti:

> "Miten ratkaiset Lausteen kouluongelmat?"

Vaikka kysymystä ei ole esitetty minulle niin vastaan siihen kuitenkin.

Suomen tilanne on erilainen esim. Hollantiin verrattuna: täällä ei taida mikään kaupunki olla siirtymässä ulkomaalaisenemmistöiseksi. Esimerkiksi taas Amsterdam: siellä yli 48% asukkaista on ei-eurooppalaista alkuperää. Hollantilaiset ovat siis mitä ilmeisimmin vähemmistö ko. kaupungissa. Tästä erosta johtuen olisi ongelmaan myös ratkaisu olemassa.

Suomessa siirtolaisväestö on sijoittunut joihinkin kaupunginosiin. Ensinnäkin tällaista kasautumista pitäisi yrittää välttää ja esim. tarjota vuokra-asuntoja eri puolilta kaupunkia.

Mutta jos jokin kaupunginosa on muuttunut hyvin ulkomaalaisväritteiseksi se vaikuttaa myös alueen kouluihin. Minä ottaisin tähän ratkaisuksi pakolliset koulukuljetukset, joiden avulla "mustien koulujen" (hollantilainen termi) lapsia kuljetettaisiinkin eri koulujen oppilaiksi joissa he olisivat selvänä vähemmistönä. Samoin pitäisi sitten suomalaislapsia kuljettaa näihin siirtolaisalueiden kouluihin niin runsaasti, että ne olisivat "valkoisia". Varmaankin herättäisi vastustusta puolin ja toisin, mutta näin tekisin.

Toinen asia on se, että suomalaisia tapoja ei saisi poistaa koulusta. Mikäli joulukuussa leikitään tonttuleikkejä, niin niitä leikitään. Asumme Suomessa ja tonttuleikit ovat osa kulttuuriamme eivätkä suoraan edes liity uskontoon.

Kolmas asia on huntukielto. Laittaisin sen voimaan Suomessa kouluissa. Samoin henkilöllisyyden todistaminen pitäisi olla pakollista ilman huntua (nythän esim. pankkikortin käyttöön liittyvästä henkilöllisyysen tarkastuksesta pääsee luistamaan jos hunnuttaa päänsä).

-----

Hoitoalan työntekijäpulasta tuli mieleen seuraavaa: mihin tarvitsemme sellaisia siirtolaisia jotka eivät kulttuurinsa ja/tai uskontonsa vuoksi edes koskea toiseen sukupuoleen? Kuvitelkaa tällaista ihmistä esim. sairaanhoitajana...
Erilaisuus on enemmistölle aina haaste ja mahdollisuus kielteiseen toimintaan vähemmistöjä kohtaan milloin mistäkin syystä. Olen sen omakohtaisesti kokenut.

Karjalasta sotaa pakoon lähteneenä suomalaisena pakolaisena (evakkona) minut ja perheeni sijoitettiin Salon liepeille. Veljeni ja minut hakattiin koulutovereiden toimesta koulumatkalla monet kerrat, koska puhuimme väärää murretta ja "veimme heiltä maat". Isäni oli kieltänyt meitä koskaan lyömästä toista ihmistä. Ohje oli osin väärä, koska jos päälle käydään, pitää mielestäni puolustautua.

Aikuiset osasivatkin sitten huomattavasti monipuolisemmat ja taitavammat kiusaamistavat paikkakunnan evakkoperheitä kohtaan. Ei siinä painanut mitenkään se, millaisten painajaismaisten kokemusten jälkeen saatoimme asettua paikoillemme ja aloittaa yhdessä rakentamaan tuota yhteiskuntaa.
Public Eye: "...- oletteko koskaan kuulleet sanottavan: "Ei minulla mitään homoja vastaan ole, kunhan jättävät minut rauhaan eivätkä rieku julkisuudessa ja mainosta sitä homouttaan." Tällä palstalla on useampikin vakuuttanut, että PERIAATTEESSA muslimit ja arabit ovat aivan ok, kunhan ymmärtävät noudattaa meidän tapojamme...."

Tässä yksi poiminto tuosta ylläolevasta keskustelusta.

HALOO! Onko menny puurot ja vellit sekaisin? Miten ihmeessä murhaa voi puolustaa rasismin vastaisuudella?

Tuossa yllä on mielestäni perustavaa laatua oleva vertailuvirhe, joka toistuu P.E.:n kaikissa kommenteissa. Koittakaas sanoa tämä: "ei minulla mitään muslimeja vastaan ole, kunhan jättävät minut rauhaan." *POINT* Ei minullakaan, ja saavat harjoittaa uskontoaan kunhan noudattavat maamme lakeja.

Homot eivät kulje räjäyttelemässä busseja edistääkseen homoseksuaalisen vähemmistön asiaa.

Valitettavasti muslimeilla ei ole mitään kunnioitusta meitä "vääräuskoisia" kohtaa, ja he käyttävät törkeästi hyväkseen ylilyövää suvaitsevaisuutta.
"Stacyn kiinalaisvertaus ei minulle oikein avautunut. Suomessa linnoitustöitä tekivät venäläisten ottamat kiinalaiset sotavangit, eivät maahanmuuttajat. Amerikassa taas on edelleenkin hyvin suuri ja kukoistava kiinalaisvähemmistö."

OK, en tiennyt että ne olivat sotavankeja.

Suuri osa kiinalaisista lähti Amerikasta takaisin Kiinaan Tai-Ping kapinan päätyttyä. Loput olivatkin sitten hyvin integroituneita.

Stacy
"Ulkomaalaisperäiset ihmiset ovat keskimääräistä pienituloisempia. Ei liene sattumaa, että rasismia ja Tony Halme - ilmiötä esiintyy juuri niissä lähiöissä, joissa asuu sekä maahanmuuttaneita että pienituloisia työntekijöitä ja työttömiä. "

Häpeän silmäni päästä että Halme profiloituu juuri siihen kaupunginosaan jossa itse asun (vaikka Halme itse asuukin mukavasti Ullanlinnassa).

Alkuun somaliongelma oli täällä hurjan paha. Ihmiset eivät uskaltaneet kulkea täällä auringonlaskun jälkeen. Raiskauksia tapahtui puistossa. Nyt tuntuu siltä että tämäkin paikka olisi rauhoittunut ja ettei somalit aiheuta enää juurikaan ongelmia.
Itse asiassa vaikka somaleita on täällä hurjasti, niin venäläisperäistä väestöä on vielä enemmän ja se jotenkin tasoittaa arkielämää täällä. Venäläiset nuoret nimittäin ovat hyväkäytöksisiä.

Integraatio on onnistunut siis täällä. Jotkut tietysti haluavat kaivella menneitä eivätkä ne miellyttäviä asioita olekaan muistella. Mutta jos totta puhutaan niin kyllä suomalaisetkin tässä lähiössä ovat "osanneet".
Asiaan liittyen: miksi Hollannissa Pim Fortuyn oli erittäin suosittu juuri alemman sosiaaliluokan piirissä?

Ehkä populismi iskee tähän kansanosaan parhaiten?

Ehkä siirtolaiset kilpailevat samoista työpaikoista?

Iso syy oli mielestäni kuitenkin se, että juuri nämä ihmiset ovat eläneet siirtolaisten kanssa samoilla asuinalueilla, he ovat nähneet siirtolaisuuden tuomat arjen ongelmat.
Suomessa pakolaisilla on ihan ollut ihan virallisesti etulyöntiasema sosiaaliperustein jaettavia vuokra-asuntoja jaettaessa. Tämä on tietysti aiheuttanut pettymystä ja katkeruutta samoja vuokra-asuntoja havittelevien kantasuomalaisten parissa. Hyvätuloisen cappuccinohomon saattaa olla vaikea ymmärtää tätä.
Murhatun hollantilaisen elokuvaohjaajan Theo van Goghin ruumiiseen oli kiinnitetty viesti, jossa uhattiin tappaa myös hollantilainen poliitikko Ayaan Hirsi Ali. Tästä on kertonut Hollannin oikeusministeri Piet Hein Donner.
Tänään (5.11.) oli Kalevassa mielenkiintoinen Arja Mikkolan kirjoittama uutinen/artikkeli "Maahanmuutto irrotettava sosiaalietuuksista" jossa hän kertoo saksalaisen professorin Hans-Werner Sinnin ajatuksista.

Artikkelissa on eräitä osia jotka vahvistavat mielikuvaani siirtolaisuuden taloudellisista vaikutuksista. Artikkelissa kerrotaan mm. seuraavaa:

"Laskelmien mukaan vasta yli 25 vuotta Saksassa
viettänyt maahanmuuttaja antaa myönteisen lisänsä
valtion budjettiin, (...)"

Lisäksi jatketaan:

"Jokainen alle 10 vuotta maassa viettävä sen sijaan
aiheuttaa vuosittain 2400 euron kustannuksen
yhteiskunnalle, vaikka hän maksaisikin veroja ja
maksuja."


En nyt puutu pakolaisiin - se on aivan eri aihe. Mutta yritysmaailman into saada maahan siirtolaisia on ihmetyttänyt minua. Kuka siitä hyötyisi? Yritykset saisivat halpaa työvoimaa, mutta tästä seuraava palkkatason lasku huonontaisi myös suomalaisten toimeentuloa - tai siirtäisi heitä ehkä myös työttömyyskortistoon ja yhteiskunnan hoidettavaksi.

Edellä olevan artikkelin mukaan myöskään valtio ei siirtolaisuudesta juuri hyödy (paitsi korkeasti koulutettujen maahantulosta).

Valtio lienee meitä ihmisiä varten - ei yrityksiä varten. Tietenkin yritysten kilpalukyvystä on pidettävä huolta, mutta niiden toiminta tehostuu varmasti mikäli henkilökunta maksaa enemmän kuin minimipalkan verran. Kilpalukyvyn pönkittäminen tuomalla tänne vessanpesijöitä on jo ajatuksenakin arveluttavaa puuhaa.

Nuo Kalevan artikkelissa mainitut siirtolaisten aiheuttamat kustannukset voivat olla jopa alakanttiin (ainakin Hollanissa tekemäni havainnoinnin perusteella), sillä toisen sukupolven kustannuksia niissä on tuskin otettu mukaan. Siirtolaisten lasten koulutus (usein erikoisopetuksella vahvennettuna) ja nuorisorikollisuuden ongelmien hoitaminen poliisin ja sosiaaliviranomaisten avulla maksaa sekin varmasti paljon.

Halvemmaksi tulisi varmasti käyttää omaa työvoimareserviämme sekä tehostaa toimintoja mahdollisuuksien mukaan.

Ja toistamiseen: on puhu pakolaisista vaan yritysten innosta tuoda maahan lisätyövoimaa.
Xius kirjoitti: "... aiheuttanut pettymystä ja katkeruutta samoja vuokra-asuntoja havittelevien kantasuomalaisten parissa. "

Ja katkeruuttahan ei aiheuta kantasuomalaisten keskuudessa työtä välttelevä, vaimostaan ja pennuistaan viis välittävä, työttömyyskorvauksilla keplotteleva kantasuomalainen?

Mistä tällainen ero suhtautumisissa?
Oletettavasti siitä, että keplottelevaa kantasuomalaista ei priorisoida ja hän päätyy usein asunnottomaksi. Pakolaisille taataan asunnot.
Kirjoitan nyt uudelleen jäsennellymmin ne asiat, jotka halusin kirjoittaa.

Omassa poistetussa viestissäni korostin juuri sitä, että lait
tehdään siksi, että niitä noudatetaan yhteiskuntarauhan takia. Lakia voi tulkita vain yhdellä tavalla.

Kritisoin myös näitä "ymmärtäjiä", jotka tavallaan ovat liian sokeita ja katsovat rikkomuksia läpi sormien ja ikäänkuin selittävät ne pois ja sillä lailla vesittävät aiheellisen arvostelun.

Musliminaista koskee Euroopassa sama lainsäädäntö kuin muitakin naisia. Häntä ei saa sortaa tai alistaa edes uskonnon nimissä, jos siinä rikotaan lakia.

Laiton maahanmuutto on ongelma.
Ja katkeruuttahan ei aiheuta kantasuomalaisten keskuudessa työtä välttelevä, vaimostaan ja pennuistaan viis välittävä, työttömyyskorvauksilla keplotteleva kantasuomalainen?

Mistä tällainen ero suhtautumisissa?"

En tulkinnut Xiusin kirjoiutksesta sitä että hän olisi erityisesti puolustanut perisuomalaista lusmua.
Mutta kysyisin mitä hyötyä on sitten yhteiskunnalle tuoda lusmuja lisää ulkomailta? Onko se hyväntekeväisyytä?
Parasta olisi viedä `know howta´ sellaiselle maalle joka haluaa päästä ylös vaikeuksistaan.
Sekä ne jotka eivät osa muuta kuin taistella.....antaa palaa sitten vaan.
On se Suomikin joskus sisällissotansa käynnyt ja jaloilleen päässyt sen jälkeen. Miksi ei sitten muut?

Jos tekstini kauhistuttaa joitakin ja empatiani puute niin sanotaan että se on käytetty jo loppuun.
On korkea aika että nämä muutamat ikuis `avustus kohteet´edes osoiitaisivat elpymisen merkkejä.
Mutta jos muuta ei osata kuin sotia ja tehdä mukuloita niin be my guest., my walet is closed.
Nykyisin yritykset menevät halvan työvoiman maihin. Onko se oikein? Mielestäni ei ole.

Amerikkalaiset animaatioita tekevät yritykset ovat rantautuneet Intiaan, missä he antavat 6kk koulutuksen niille taiteellisille nuorille aikuisille, joiden vanhemmat ovat tehneet perinteistä intialaista taidetta. Tästä seuraa se, että nuorten saadessa itsenäisyyttä ja rahaa, he eivät piittaa enää perinteistä ja vanhoista uskonnollisista rituaaleista ja kuluttavat rahaa länsimaisiin kulutustavaroihin sekä muuttavat kimppa-asuntoihin, joissa he voivat elää ilman vanhempiensa valvontaa. Tästä seuraa vanhojen perinteiden katoaminen. Se on synnyttänyt myös ääri-hindulaisia liikkeitä vastareaktiona kehitykselle,mikä synnyttää yhteiskunnallisia jännitteitä ja mahdollistaa väkivallan syntymistä. Länsimainen markkinatalous voi olla enemmänkin tuhoavaa kuin rakentavaa omissa nopeissa voiton tavoitteluissaan, missä ei piitata arvoista . Lisäksi se synnyttää voimakkaita yhteiskunnallisia vastakohta-asetelmia. Nykyaikaisen amerikkalaisten omistamien yritysten läheisyydessä voi olla äärimmäistä köyhyyttä.

Yrityksillä on vain yksi arvo ja se on rahan palvonta ja rikastuminen. Kuka maksaa siitä johtuvat seuraukset? Tietenkin tavalliset ihmiset.
Niinpä...

Jos tänne ei hankita halpatyövoimaa pysyvät myös palkat parempina ja kansa ostovoimaisena - käyttämme ison osan tuloistamme kotimaisiin palveluihin.

Kaikkea työtäkään ei voida tehdastyön lailla ulkoistaa Kiinaan tai ohjelmointityön lailla Intiaan. Esim. hoivatyö sekä suuri osa muistakin palveluista joissa fyysinen läsnäolo on pakollista on mahdollista suorittaa vain Suomessa.

Tietenkin voimme alkaa lähettää hoidettavat vaikkapa ulkomaille hoitoon, mutta töiden kadotessa ulkomaille voisimme yrittää nyt pitää vaikkapa vain nämäkin hommat itsellämme.
Ja saman asian perään Micael Moore on kuuluttanut. Jo riitä osakkeiden omistajien kumartaminen, yhteiskunta ei pysy terveenä jos vain yksi osa on multimiljonäärejä ja toinen osa on vain palvelioita.
Tämä on taasen vain minun mielipide, ei koko Suomenkansan.
Suomella on edessä vaikeuksia.

Korkea virkamies Risto Laakkonen, joka on Suomen ulkomaalaispolitiikan parhaita asiantuntijoita, on erittäin huolissaan valtion ja kuntien työvoimasta. Noin puolet tuosta joukosta jää eläkkeelle kahdeksan vuoden kuluessa. Yli kolmannes metalli- ja rakennusalan väestä jää pois työstä samassa ajassa. Laakkonen peräänkuuluttaa maahanmuuttajien ammattitaidon ja asiantuntemuksen esiin kaivamista - ja nopesti.

Edellä oleva on lainattu SK:stä 5.11.2004
Kerrankin samoilla linjoilla DKNY:n kanssa.

"Ja katkeruuttahan ei aiheuta kantasuomalaisten keskuudessa työtä välttelevä, vaimostaan ja pennuistaan viis välittävä, työttömyyskorvauksilla keplotteleva kantasuomalainen?

Mistä tällainen ero suhtautumisissa?""

Kantasuomalaisella työtä välttelevällä heteromiehellä ei ole vaimo kotona eikä kahdeksaa elättilasta. Somalien tuottama lisä kansantaloudelle menee monta kertaa niiden samojen somaliperheiden lasten koulutukseen.

"Mutta kysyisin mitä hyötyä on sitten yhteiskunnalle tuoda lusmuja lisää ulkomailta?"

Se hyöty siitä on että suomalaisten palkat laskevat ja teollisuus säilyy kilpailukykyisenä.

"Jos tekstini kauhistuttaa joitakin ja empatiani puute niin sanotaan että se on käytetty jo loppuun.
On korkea aika että nämä muutamat ikuis `avustus kohteet´edes osoiitaisivat elpymisen merkkejä.
Mutta jos muuta ei osata kuin sotia ja tehdä mukuloita niin be my guest., my walet is closed."

Hyvin sanottu!
"DKNY
06.11.2004, 00:07 Ja saman asian perään Micael Moore on kuuluttanut. Jo riitä osakkeiden omistajien kumartaminen, yhteiskunta ei pysy terveenä jos vain yksi osa on multimiljonäärejä ja toinen osa on vain palvelioita.
Tämä on taasen vain minun mielipide, ei koko Suomenkansan. "

No ei olekaan koko Suomen kansan mielipide. Suomen kansan mielipide on äänestää vaaleissa niitä jotka tekevät osasta ihmisistä palvelijoita ja toisista (ainakin hetkellisesti) multimiljonäärejä. Pitäisi vaihtaa kansa kun on niin tyhmiä että äänestävät itseään vastaan.


"JuhaniV
06.11.2004, 08:04 Suomella on edessä vaikeuksia.

Korkea virkamies Risto Laakkonen, joka on Suomen ulkomaalaispolitiikan parhaita asiantuntijoita, on erittäin huolissaan valtion ja kuntien työvoimasta. Noin puolet tuosta joukosta jää eläkkeelle kahdeksan vuoden kuluessa. Yli kolmannes metalli- ja rakennusalan väestä jää pois työstä samassa ajassa. Laakkonen peräänkuuluttaa maahanmuuttajien ammattitaidon ja asiantuntemuksen esiin kaivamista - ja nopesti."

Mikä on maahanmuutajien ammattitaito ja asiantuntemus? Kamelikuski, palkkasotilas, pizzerian omistaja?

Työvoimapulaa on nähty ennenkin ja silloin se "pula" tarkoitti että yhtä paikkaa oli hakemassa kaksikymmentä, ei kaksisataa. Ja matalapalkka-alalla työvoimapula tarkoittaa sitä ettei nykyvuokrilla kukaan halua tehdä työtä ilmaiseksi paitsi maahanmuuttajat joita asuu kaksikymmentä kerrostalokaksiossa.

Nyt Suomessa on valtava työttömyys. Hallitus ei ole eikä edellisetkään hallitukset ole tehneet mitään konkreettista ongelman poistamiseksi tai työttömien massauudelleenkouluttamiseksi näille aloille.
JuhaniV kirjoitti:

> "Korkea virkamies Risto Laakkonen, joka on Suomen
> ulkomaalaispolitiikan parhaita asiantuntijoita (...)
> peräänkuuluttaa maahanmuuttajien
> ammattitaidon ja asiantuntemuksen esiin
> kaivamista - ja nopesti."


Turun Sanomien 1.11. mukaan neuvotteleva virkamies Risto Laakkonen työministeriöstä on sanonut myös:

> "Suomi heittää rahaa hukkaan, sillä jokainen 20-vuotias
> luku- ja kirjoitustaitoinen maahanmuuttaja kantaa
> mukanaan 140 000 euron rahakassin. Sen verran yhteiskunnalle
> maksaa kasvattaa ja kouluttaa ihminen siihen pisteeseen."

Tätä en usko!

Yle kertoo sivuillaan seuraavaa: "Ylen Hyvä -keräyksen koko tuotto on nyt noin 1,1 miljoonaa euroa." Tämä tarkoittaisi sitä, että Ylen Hyvä -miljoonakampanjalla jolla on tarkoitus kouluttaa kehitysmaiden ihmisiä lukemaan ja kirjoittamaan ei saataisi koulutettua *edes* *kahdeksaa* ihmistä luku- ja kirjotustaitoiseksi.

Vaihtoehdot ovat:
- Ylen Hyvä -kampanjan tuomilla yli miljoonalla eurolla yritetään kouluttaa noin kymmenen kehitysmaan lasta luku- ja kirjoitustaitoiseksi
- jokainen 20-vuotias luku- ja kirjoitustaitoinen maahanmuuttaja ei olekaan 140 000 euron lottovoitto Suomelle
- Suomen ulkomaalaispolitiikan parhaiden asiantuntijoiden tietämys ei ole kovin hyvä

Hollantilaisilta voitaisiin taas kysyä onko lottovoitto saada siirtolaisia maahan. Mikäli näin olisi, niin miksi he maksavat paluurahaa tuhansia euroja jos esim. marokkolainen siirtolainen haluaakin palata kotimaahansa???

Siirtolaisia saadaan varmasti tiukan paikan tullen haalituua vaikka vuonna 2020 - turha heitä on nyt tänne alkaa haalia. Nyt voidaan alkaa tehostaa toimintaa, karsia byrokratiaa ja hallintoa - ja vapauttaa tulevaisuuden henkilökuntaa vaikkapa noihin hoivatöihin.
Jukka on nyt hyvä ja opettelee lukemaan ja ymmärtämään lukemansa. *Suomessa* henkilön koulutus maksaa *keskimäärin* €140000. Muualla maailmassa vähemmän tai enemmän maasta riippuen. Jos joku tulee Suomeen valmiiksi koulutettuna, Suomi saa *keskimäärin* €140000 suuruisen lahjan, mitä useille tuntuu olevan kovin vaikea ymmärtää. Enkä nyt puhu yksinomaan Jukasta, vaan kaikista niistä, jotka pitävät mm. pakolaiset keskuksissa tekemättä työtä ja tuottamatta yhteistä hyvää jaettavaksi muille suomalaisille ja edelleen kansainvälisestikin.
Resander on nyt ihan hyvä itse ja opettelee lukemaan. Risto Laakkonen sanoi:

>"*jokainen-* 20-vuotias luku-
> ja kirjoitustaitoinen maahanmuuttaja kantaa
> mukanaan 140 000 euron rahakassin

Suomessa koulutus sisältää muutakin kuin luku- ja kirjoitustaidon. Pelkkä luku- ja kirjoitustaito saavutetaan kaiketi peruskoulun kahdella ensimmäisellä luokalla eikä taatusti maksa 140000 euroa!

Risto Laakkosen mukaan jo se, että maahantulija on luku- ja kirjoitustaitoinen on Suomelle 140 000 nettovoitto.

Jos maahanmuuttoa kannustetaan tuollaisilla Risto Laakkosen lausunnoilla, niin siinä on kyllä tarkoitus harhauttaa ihmisiä.
Oletteko varmoja siitä, että joku aikuinen maahanmuuttaja, joka tänne tulee kykenee edes opiskelemaan tai oppimaan tai onko hänellä siihen vaadittavaa motivaatiota? Monilla ei ole, vaan he hakevat helppoa rahaa ja tämä on totta. On joitakin afrikkalaisia miehiä ,jotka elättävät itsensä suhteiden avulla ja niitä voi olla samanaikaisesti useita. Moniavioisuus on edelleen afrikkalainen käytäntö ja sillä tavalla miehen ei tarvitse tehdä mitään, koska naiset tekevät kaiken työn.

Nämä kulttuuri-erot syövät tämän maahanmuuttajiin kohdistuvat odotukset ellei tehdä karsintaa ja oteta parhaat päältä, mutta missä ne parhaat sitten ovat, kun Lontoo tai New York tai Pariisi on paljon vetovoimaisempi ja siellä voi tienata paljon rahaa? Täällähän on vain Nokia ja sekin on väläytellyt mahdollisesti muuttavansa pois Suomesta, jos valtio ei tee niinkuin se haluaa.
Kiina on Nokialle parempi maa monessakin mielessä.

Suomessa ei työllä rikastu kuin poliitikot, jotka kärkkyvät näitä paikkoja yritysten johtokunnista, kun poliittinen ura on ohi. SIKSI täällä ei mikään muutu, vaan täällä vallitsee edelleen slaavilaiset perinteet, joissa yritysten ja muutkin johtajat vaativat, että heitä kunnioitetaan ja totellaan kuin jumalaa ja heidän ottensa ovat sen mukaiset. Ruotsalaisten kanssahan niillä onkin mennyt sukset ristiin, koska siellä on erilainen komento ja kohtelu.

Suomalainen johtaja on itse piru. Siksi täällä on niin ankea henkinen ilmasto, koska työ-elämä on suurimmalle osalle pelkkää masokistista raatamista, jossa ei ole mitään muuta lisä-arvoa kuin aika. Katsokaa esim. Ollilan perusilmettä. Se mies on pelkkää kiveä.

Tänne tulevat köyhät maahanmuuttajat ja huonosti itsensä kouluttaneet( paitsi Nokialle). Ainoa toivo Suomelle on design, josta me olemme kuuluisia.

Minä otan valitettavasti asiat niin tunteella, koska olen empaattinen ihminen ja inhoan vääryyttä.
Mitäpä jos tuotaisiin koulutetun (???) työvoiman lisäksi saman tien ne lapsetkin sieltä kehitysmaista? Teetetään ne siellä jossain, missä lapsia hankitaan perheeseen vanhuudenturvaksi 10 kappaletta, kun ei ole sitä eläkettä eikä sosiaaliturvaa ja lapsikuolleisuus on kymmenkertainen Suomeen nähden. Tulisi valtiolle - eli yrityksille - vielä halvemmaksi, kun ei tarvitse maksaa verojen muodossa suomalaisten lasten sairaanhoitoa, päivähoitoa tai neuvoloita ... Ja pääministeri Vanhanenkin voi nukkua yöunensa rauhassa, kun ei tarvitse patistella haluttomia naisia synnytystalkoisiin.

Haloo? Eikö medialukutaito todellakaan riitä tajuamaan sitä, mihin Risto Laakkosen ja muiden ”asiantuntijoiden” lainauksilla pyritään? Yksi kysymys, joka on aina ihmettyttänyt minua, johon toivoisin jonkun oikeistolaisen vastaavan, on se, millä ihmeen logiikalla te kuvittelette voivanne vetää yhtäsuuruusmerkin yrityksen edun ja yhteiskunnan edun välille? Suomalainen oikeisto voisi mielestäni vihdoin ja viimein tulla ulos sieltä hyvinvointivaltio nimisestä kaapista ja kertoa ihan avoimesti pyrkimyksistään ja arvoistaan, ilman mitään ylimääräisiä humaaneja suitsutuksia pakolaisten ja maahanmuuttajien auttamisesta.
Yllätävää huomata kenet hollantilaiset valitsivat "Suureksi Hollantilaiseksi"-äänestyksessä, Pim Fortuyn....alkaa ihmisten mitta täyttyä pikku hiljaa.

Onko väärin kyllästyä jos vieraanvaraisesti vastaan otettut alkavat sylkeä silmillesi?
Kenen tehtävä on kitkeä tämä aines pois yhteiskunnasta? Itse maassa asuvien muslimienko? Voisi vaikka onnistuakkin mutta rohkenen epäilä että ryhtyisivät moiseen.
Amerikkalaisen Brookings-instituutin mukaan Länsi-Euroopassa on tällä hetkellä ~15 miljoonaa muslimia. Kymmenen seuraavan vuoden kuluessa määrä todennäköisesti kaksinkertaistuu eli kasvaa 100%. Saman aikaperiodin aikana muiden länsieurooppalaisten määrä vähenee 3,5%.
Luin Jukan kirjoituksen ja huomaan etta Jukka naki Amsterdamissa saman ilmion kuin mina Brysselissa.

Arabivaesto, erityisesti marokkolaiset, lisaantyvat taalla uskomatointa vauhtia, Samoin tuon vaestoryhman mukanaan tuomat ongelmat. Homo on islamilaisen pahin vihollinen, ja sen huomaa.
Amsterdamin ja Brysselin islamilaisten kirjakaupoissa jaetaan ilmaiseksi kirjaa DE WEG VAN DE MOSLIM, jossa kehotetaan eliminoimaan homot joko polttamalla tai pudottamalla paikkakunnan korkeimman rakennuksen huipulta.
Yksi tuntemani homomies murhattiin Brysselin keskustassa julmasti kolme viikkoa sen jalkeen, kun joukko marokkolaismiehia otti hanet kiinni ja uhkasi tappaa. Pahoittelivat ettei ollut bensiinia jotta olisivat voineet sytyttaa hanet tulee jne. Kkertoivat kuitenkin tulevansa pian takaisin ja silloin olisi "saastaisen homon" loppu koittanut.
Hautajaisvieraiden joukossa oli poliiseja, syy on ilmeinen.

Brysselin keskustassa ole enaa turvallista kulkea iltaisin, arabinuorten jengit norkoilevat erityisesti meikalaisten suosimien kuppiloiden lahistolla, koska pari olutta ottanut yksinainen homo on heille oivallinen uhri. Ja belgialainen ohikulkija ei taatusti puutu tilanteeseen, pikemminkin haipyy paikalta niin pian kuin mahdollista. Useita raakoja pahoinpitelyja tapahtuu joka viikko, asiasta ei belgialaiseen tapaan puhuta kovinkaan avoimesti, varsinkaan ranskankielisessa mediassa, mutta flaaminkieliset TV Brussel ja Canvas sentaan ovat alkaneet raportoida vakivallasta.

Tassa viela yksi pieni esimerkki islamin vaikutuksesta arkipaivaan Belgiassa:
Tuttavan tuttava, nuori belgialainen nainen kay usein iltaisin elokuvamuseossa ihan Brysselin keskustassa, keskusrautatieaseman takana. On elokuvafriikki.

Koska asuu vahan epamaaraisella seudulla (tosin aivan keskustassa, Boulevard Adolph Maxilla) jossa on paljon arabeja iltaisin liikenteessa, oli ajatellut ruveta kayttamaan bussia, vaikka kotimatka onkin vain 20 minuuttia kavellen.
Viime viikolla han oli taas museossa, kun siella oli uusi nayttely.
Kotimatkallaan meni taas laheiselle bussipysakille.
Lopulta bussi tuli, ja kun se pysahtyi, nainen huomasi ettei siella ollut ketaan matkustajia. Kuljettaja oli arabimies, avasi oven ja sanoi kovalla aanella halveksivaan savyyn: "Je ne transporte pas des puttes!". = Mina en huoria kuljeta!
Sitten vaan pamautti ovet kiinni ja jatkoi matkaa.

Nainen ei aluksi kertakaikkiaan ymmartanyt mita edes tapahtui, mutta kun tajusi lopulta etta arabi ei hanta kyytiinsa huolinut koska hanella ei ollut huntua eli shador'ia, niin suuttui pahanpaivaisesti.
Meni suoraan paapoliisiasemalle ja teki rikosilmoituksen. Seuraavana paivana viela lahetti kopion poliisin poytakirjasta STIB:ille eli Brysselin kaupungin liikennelaitokselle.
Sitten meni kaupungintalolle ja vaati paasta ylimielisen ja valinpitamattoman Freddie Thielemansin (partie socialiste) puheille.
Ja kun oli paattavainen, niin paasikin.
Selitti asiansa ja kyyi mita pormestari aikoo asialle tehda, veronmaksajien rahoillahan liikennelaitostakin yllapidetaan, eika noin torkea kaytos yksinkertaisesti ole hyvaksyttavaa, olipa kuljettaja sitten eurooppalainen tai arabi.

Pormestari Thielemans vaan nauroi huvittuneena, lopulta sanoi lyhyesti etta "No, sellastahan sattuu, heh heh heh..." Ja siina kaikki.
Ja tama saamaton pormestari on kaiken huipuksi Brysselin poliisin ylipaallikko.
Etta sellainen tapaus.

Lisaa esimerkkeja islamilaisten mukanaan tuomista ongelmista loytyy yllinkyllin.

Useampia belgialaisia poliitikkoja on joutunut islamilaisten tappolistalle mainittuaan varovasti esim islamilaisveston harrastamasta raikeasta sosiaalipalvelujen vaarinkaytosta.

Toivottavasti tahan saadan joku tolkku, vaikka hieman epailen.
Tilanne tulee olemaan sama vielä Saksassa.
Eniten minua harmittaa että asiasta ei voi edes kunnolla ääneen puhua ettei heti leimaudu rasistiksi.
Minulla on aina ovi auki ystäville mutta jos joku alkaa kotonani minua käymään päälle siksi esim että olen homo.....kyseinen vieras poistuu hyvin nopeasti parvekeen kautta ulos. Ovi olisi turhan kohteliasta.....

Samaa suosin ajattelutavassani kun kysymykseen tulevat vieraat kulttuurit Euroopassa. Jokainen saa harjottaa uskontoaan tms mutta siinä vaiheessa kun alkaa likvidointi olemaan osa politiikka tai uskontoa, ehdotan menolipun ostoa takaisin omaan kultuuriinsa.
Samaa kastiin kuuluvat nämä äärijärjestöt jotka ajavat oman maansa itsenäistymistä vieraalla maalla. Get lost!!
Mielenkiintoinen silminnäkijäkuvaus Iranin islamilaisesta vallankumouksesta on Marjane Satrapin (s.1969) omaelämänkerrallinen sarjakuvaromaani Persepolis - iranilainen lapsuuteni. Kotona Marjanen edistysmieliset vanhemmat kannustivat kapinaan, vaikka monet perheen ystävistä ja sukulaisista joutuivat vankilaan tai murhattiin. Nykyään Marjane asuu Pariisissa.
Mutta kuulkaatten, kääntäkäätten toisetkin poskenne, ja antakaatten heitättää itsenne kirkontorneista alas, sillä me olemme kaikki rakkauden lapsia, eikä islam ole väkivaltainen uskonto, eivätkä islamilaiset ole meille uhka, sillä me kaikki vaan ollaan.

Se joka luulelee, et muslimit vihaa meitä, niin ne on vaan vähän hassuja eikä ne oikein ymmärrä, että niillä muslimeilla ei vaan ole töitä eikä muutakaan tekemistä, ja sitä turhautumistaan ne ihan oikeutetusti purkaa meihin. Meidän pitää tarttua niitä kädestä ja viedä ne erilaisille kursseille, koulutukseen ja töihin, ja ennen kaikkea viettää niiden kanssa aikaa ja osoittaa, et he on ihmisii niinku mekin, ja et väkivallal ei päästä puusta pitkälle.

Jos ne nyt sitten heittää bensaa päälle ja perässä tulitikun, niin sit voi lohduttautua sil ajatuksel, et he on vaan vähän hassuja, eikä täs mitään hätää kuitenkaa ole. Me kun kaikki vaan ollaan, vaiks oltaiski ihan tuhkaa ja karrelle palanutta lihaa ja luuta vaan. Niin kuitenki rakkaus voittaa ja tanssimme onnen tanssin.
Eilisen Hesarin sunnuntaisivuilla oli pitkä juttu otsikolla Euroislamin myyntimies. En ole ehtinyt sitä vielä lukea, mutta päällisin puolin juttu vaikutti asialliselta ja monipuolisesti ongelmaa tarkastelevalta. Hesarittomatkin kiinnostuneet päässevät juttuun käsiksi ilmeisesti pientä maksua vastaan osoitteestahttp://www.helsinginsanomat.fi

Ongelmilta ei pidä sulkea silmiään, mutta on hyvä pitää mielessä, että kaikkein näkyvimmät tapaukset eivät kerro koko totuutta.
Joo ihQ olen niin samaa mieltä tanssivan ja ilakoivan villamyssyn kanssa siitä, että muslimilaiset on myös ihmisiä. Heidät tulis ottaa vastaan just sellasina kun ne on, esinahattomina ja välilihattomina ja omalaatusilla arvoillaan hyväksyä osaksi tätä elämän tanssia. Voisin ottaa kämppäkaverikseni muslimin todistajan ja voitais sit ommella meijän pimpsoi kiinni ja leikkii kivitysleikkii. Valtion on tuettava tälläsii kaikkii kulttuurei ja niitten kukkasii et kaikilla olis mahollisimman monipuolinen olo. On väärin olettaa, että muslimin uskoiset ei olis inhimillisii, ne on hei ihmisii niinku me kaikki ollaan. Ei se ole heijän vika ettei heijän muslimijumal oo antanu heille välineitä elämään, ja meidän olis opastettava heitä tämän elämän läpi.

-Mansikka
Kertomusten perusteella marokkolaiset terrorisoivat ympäristöään. Uskontoonsa vetoamalla he eivät alistu länsimaisen lain alle. Miksi poliisit sitten eivät vaivaudu partioimaan homokapakoiden liepeillä? Outoa.
Sailortjen juttu oli kovin kiinnostava. En ole vielä kuullut em. tapahtumista, mutta se ei ole kummallista, koska käyn hyvin vähän ulkona. Seuraan kiinnostuneena keskustelun jatkoa.

En kyllä yhtään ihmettele hänen kirjoitustaan, Bryssel ei ole maailman turvallisin kaupunki. Esimieheni joutui noin 1.5 kuukautta vastaavaan tilanteeseen: hän oli tulossa muutamien työtovereiden (myös minun) kanssa ulos yökerhosta, Brysselin keskustassa. Useamman marokkolaiskollin lauma hyökkäsi hänen kimppuunsa, luulivat että esimieheni oli yksin liikkeellä. Yllätys oli suuri kun esimieheni perässä seurasi toistakymmentä työkaveriani, jotka lopulta rökittivät nämä häiriköijät. Tällä kertaa kävi hyvin, mutta antwerpeniläisen poliisin ei käynyt: hän pidätti marokkolaismiehen pahoinpitelystä vuosi sitten. Viikon päästä pidätyksestä, kun poliisi poistui työpaikaltaan, hänet tapettiin.
mies kirjoitti: "Miksi poliisit sitten eivät vaivaudu partioimaan homokapakoiden liepeillä?"


Varmaankin aika mahdoton tehtävä. Tai ehkä ne homokapakoiden lieppeet voitaisiin vartioida, mutta ainakin minua marokkolaiset ahdistelivat ihan missä tahansa: kauppareissulla, parkkipaikalle käveltäessä, ratikkapysäkilla ja raitiovaunun sisälläkin. Käytännössä jokainen homo tarvitsisi oman vartian...

Amsterdamissa poliisi on homoystävällinen - sillä on esim. oma homoryhmänsäkin johon voi ottaa yhtyettä jos haluaa suoraa kontaktia homopoliisien kanssa. Eli haluttomuudesta ei varmaankaan ole kyse - lähinnä siitä, että marokkolaisia on niin valtava määrä että valvontaa on mahdotonta suorittaa.

Juttelin viime viikolla Amsterdamissa (vanha kotikaupunkini) asuvan ystävän kanssa. Hänen kortteliinsa on nyt asennettu - marokkolaisten aiheuttaman valtaisan häiriön vuoksi - valvontakamerat ja valonheittimet tavallisten katuvalojen sijaan. Jo aiemmin ko. alueella oli kokoontumis- ja maleksimiskielto. Olo on kuulemma alueella aika ikävä, mutta ei edelleenkään turvallinen.
Mansikka, Villamyssy - :)

Onkohan Marokko itse samanlainen maanpäällinen helvetti vai lähettävätkö ne rupusakkinsa muiden kiusaksi?

"minua marokkolaiset ahdistelivat ihan missä tahansa: kauppareissulla, parkkipaikalle käveltäessä, ratikkapysäkilla ja raitiovaunun sisälläkin. Käytännössä jokainen homo tarvitsisi oman vartian..."

Samanlainen kokemus minulla on ollut somaleista ja mustalaisista Suomessa jonkun aikaa sitten, mutta kun Setakraatti-Kialla on näistä ryhmistä vain hyviä kokemuksia niin sitähän ei ole oikeasti tapahtunut.

Eli tunnustaako paikallinen homo, lesbo ym. järjestö ongelmat vai ovatko ne kuin kolme apinaa?
Brysselin keskustassa voi kuka tahansa joutua ryöstetyksi keskellä päivää. Riittää, että kantaa mukanaan näkyvästi jotain arvokasta tai käy nostamassa rahaa automaatista.

Oikaisu hiljaisemman kadun kautta saattaa olla tilaisuus seuraajille, jotka nopeasti tyhjentävät taskut tavaroista ja vievät laukun tms... Näin kävi yhdelle liikemiehelle viime lauantaina klo 20:30, selvin päin. Näin tapahtuman, mutta tajusin mistä oli kyse vasta jälkeen päin. Viitisen arabia oli asialla.

Ikävää on myös se, että homokapakat ovat kaikki tuolla keskustassa, kriminaalien mielipaikassa.
Lisättäköön, että samanlaista toimintaa on viime aikoina harjoitettu myös Barcelonassa ja Moskovassa, joten osataan sitä muuallakin.
lainaus omasta kirjoituksesta viime perjantailta Stacylle vastaukseksi:

"Hei,

kirjoittelen lähinnä siitä, miten tämä itähelsinkiläinen ilmpiiri on pikku hiljaa muuttumassa näköjään enemmän ja enemmän lähinnä muslimien suhtautumisesta seksuaali ja sukupuolivähemmistöihin. Lisääntyvä homottelu v-sanojen saattelemana ja siitä kysyttäessä vastaus on todella ankara suhtautuminen homoseksuaalisuuteen ja muihin sp-vähemmistöihin. Ensimmäistä kertaa olen aistivinani suvaitemattomien muslimien supinat ja pikkujuorut, jotka kohdistuvat muutamiin oppilaisiin ja myöskin itseeni. Tämä tuntuu ikävältä varsinkin, kun aiemmin ei ole mitään tällaista ollut. Mietinkin, että onko kannattanut olla ulkona kaapista ja altistua tällaisille hyökkäyksille. Yritän koko ajan olla yleistämättä ja olla provosoitumatta mutta hieman alkaa olla itsesään pitelemistä. Toisaalta yritän myös ajatella, että onko se kaikki koulutustyö(>100 krt), jota olen esim SETAssa tehnyt ja ne monet kerrat tv ssä ja radiossa ja useissa lehdissä tämän arvoista.Tänään jotain koulun ulkopuolisia oppilaita tuli aukomaan päätään: herjaamaan, huutelemaan jne koulun ulko-oven eteen. "Miten homo voi olla opettajana?" "Onko sulla munat?" "Ootsä mies vai nainen?" Sit alkoi tulla jotain uhkailevaa käytöstä mut onneksi apaulaisrehtori ja erityisopettaja tuli paikalle. Ystävääni on kohdistunut jo vuosien ajan räikeää käyttäytymistä ja enimmäkseen syyllisiä ovat olleet somalit ja muut islamilaissta maista tulleet maahanmuuttajat. Ja sit ihmetellään miksi Amsterdamissa ja muuaalla intellektuellitkin alkavat vaatia jotain rajaa maahanmuuttjille. En haluaisi olla rasisti mut nyt ei tunnu hyvältä. Siksi mun oli nyt pakko kertoa tämä teille.

Kia"

Kuten huomasit en ole aiemmin kokenut vastaavaa. Suomalaisten taholta tämä loukkaava käytös vielä uupuu, vaikka siihen on suunilleen viisikymmentä kertaa suurempi mahdollisuus. Stacy, en ole seta-kraatti. Ymmärrän vihasi ja tiedän sen aiheen todelliseksi ja todellisuuteen pohjautuvaksi. Kaikille niille, jotka ette Stacya tunne mm. JuhaniV, Teidän ehkä tulisi ymmärtää, että jotkut vain voivat joutuvat helpommin uhriksi kuin toiset. Syytä voitte hakea muualta kuin uhrista. Mä voin sanoa henkilökohtaisesti itsestäni kuinka pelottavaa on lähteä TS-prosessiin ja pelätä joutuvansa joidenkin vähäälyisten idioottiensylkykupiksi ja näitä idiootteja on ollut myös niin homoissa kuin lesboissakin. Onneksi olen selvinnyt helpolla. Mietin vain, että mitä sitten, kun näitä tietyn sortin muslimeja (lue radikaaleja) alkaa olla Helsingissäkin neljä viisikertaa enemmän kuin nyt niin kuka enää haluaa elää seksuaali/sukupuolivähemmistön edustajana jossain lähiössä, jossa heitä voi olla tuolloin enemmistö. Onneksi kaikki eivät missään tapauksessa edusta tätä radikaalia suuntausta mutta silti. Viime viikon ikävästä kokemuksesta jo toipuneena mietinkin, että pitäisikö kuitenkin itsekin harkita muuttavansa jonnekin maaseudunrauhaan ja alkaa kasvattamaan vaikka noita dobermanneja, niitä noi muslimit pelkää. Ja sit vois liittyä johonkin maanpuolustusseuraan. He he he ehe ehhheeeheee. No vitsi vitsi
Minulla ei ole juuri minkaanlaisia henkilokohtaisia ikavia kokemuksia esim. islaminuskoisista maahanmuuttajista (tms.).

Kiitos yhdelle sun toiselle naista monipuolisista kommenteista tassa keskustelussa. Kieltamatta ns. "avaavat allekirjoitaneen silmia", ja sehan nyt on parasta, mita keskustelufoorumeilla vieraillessa voi tapahtua. -R
Kia, hanki sellainen italian mastiffi. Kannattaisin sitä, että maahanmuuttajille painotetaan suomalaisten lakien noudattamista.
"kirjoittelen lähinnä siitä, miten tämä itähelsinkiläinen ilmpiiri on pikku hiljaa muuttumassa näköjään enemmän ja enemmän lähinnä muslimien suhtautumisesta seksuaali ja sukupuolivähemmistöihin. Lisääntyvä homottelu v-sanojen saattelemana ja siitä kysyttäessä vastaus on todella ankara suhtautuminen homoseksuaalisuuteen ja muihin sp-vähemmistöihin. "

Onkos takki kääntymässä sinulla? Ennenhän ne olivat varsinaisia kullanmuruja.

"Mietinkin, että onko kannattanut olla ulkona kaapista ja altistua tällaisille hyökkäyksille. "

Jos mietit, niin tiedät ainakin sen osoitteen joka kannattaa kaapista ulos tuloa. Se on Hietalahdenkatu 2 B 16, 00180 Helsinki. Sinne voit lähettää henkilökohtaiset mietteesi ulostulopolitiikasta. Pieni varoituksen sana: Heillä on pitkät käsittelyajat, sillä he ovat vielä tutkimassa vuoden 1966 "homopesä" -kirjoitusta.

"Sit alkoi tulla jotain uhkailevaa käytöstä mut onneksi apaulaisrehtori ja erityisopettaja tuli paikalle."

Meidän molempien tuttava, lesbo, oli Kurkimäessä nuorisotalolla töissä ja sai tappouhkauksia paikallisilta jengeiltä (ei somali). Hän joutui melkein eroamaan työpaikastaan kun hän ei voinut olla siellä jatkuvan terrorin kohteena, mutta kun hän oli työssään hyvä niin hän sai siirron muualle. Silti häntä joutui sen jengin terrorisoimaksi koska sattui asumaan Itäkeskuksessa.

"Ystävääni on kohdistunut jo vuosien ajan räikeää käyttäytymistä ja enimmäkseen syyllisiä ovat olleet somalit ja muut islamilaissta maista tulleet maahanmuuttajat. Ja sit ihmetellään miksi Amsterdamissa ja muuaalla intellektuellitkin alkavat vaatia jotain rajaa maahanmuuttjille."

Ei olla tarpeeksi etnisiä. Millään muulla ihmisarvolla ei ole arvoa kuin etnisyydellä. Mehän olemme molemmat karjalaisia, laula sinä itkuvirsiä kun sinä olet parempi laulamaan niin minä soitan kanteletta! Ehkäpä sitten tulee ihmisarvo meillekin!

"Suomalaisten taholta tämä loukkaava käytös vielä uupuu, vaikka siihen on suunilleen viisikymmentä kertaa suurempi mahdollisuus."

Minun kimpussani taas nykyään ovat lähes aina suomalaiset, mutta nykyään koen häirintää ylipäätään vain harvoin. Kaik o mänt, niin kuin ennen Karjalassa, niin eihän minulla ole enää mitään menetettävää vaikka joutuisinkin jatkuvan terrorin kohteeksi.

"Ymmärrän vihasi ja tiedän sen aiheen todelliseksi ja todellisuuteen pohjautuvaksi."

Tulihan se sieltä. Mutta ymmärsit sen vasta kun se kohdistui sinuun itseesi. Toivon lämpimästi vastaavia kokemuksia muillekin setakraateille! Ehkä he irrottavat katseensa kellastuneesta vuoden 1966 lehdestä nykypäivään!


"pitäisikö kuitenkin itsekin harkita muuttavansa jonnekin maaseudunrauhaan ja alkaa kasvattamaan vaikka noita dobermanneja, niitä noi muslimit pelkää. Ja sit vois liittyä johonkin maanpuolustusseuraan. He he he ehe ehhheeeheee. No vitsi vitsi"

Maaseudun rauha on hyvä, siellä ei kerta kaikkiaan ole niin paljoa populaa että vaaraa pääsisi syntymään. Aseenkantoluvatkin heltiävät helpommin.

Mitä taas tulee koiriin niin koirat aivan niin kuin etniset vähemmistötkin saavat tehdä mitä tahansa ilman että tarvitsee pelätä minkäänlaisia oikeudellisia seuraamuksia. Nämä "suvaitsevaiset" kas kun pitävät molempia hieman vajaavaltaisina.
mies
01.12.2004, 00:15 Kia, hanki sellainen italian mastiffi. Kannattaisin sitä, että maahanmuuttajille painotetaan suomalaisten lakien noudattamista.

Meidän koulussa opettajat ovat hyvin tiukasti sitoutuneita yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden noudattamiseen ja sen välittämiseen oppilaille. Vaikka tuolla heitinkin että pitäisi alkaa kasvattaa dobermanneja niin se nyt oli vain vitsi. Minä en yleensä lähde provosoitumaan jostain hyökkäyksistä vaan yritän säilyttää arvokkuuteni ja yritän esiintyä niin kuin aikuisen kuuluukin esiintyä lasten kanssa toimiessa. Aikuiset on sit vähän eri asia. Rauhallisuutensa säilyttämällä yleensä selviää kaikkein parhaiten noista tilaisuuksista mutta siihenkin pitää henkisesti etukäteen valmistautua, et sitten pokka pitää mahdollisissa tilaisuuksissa. No sitä kait voi sit pitää opettajlle kuuluvana ammattitaitona, joka on perusedellytys noiden nuorten kanssa ihan ylipäätään. No on mulla yksi ihana narttu dobberi kuitenki :-) Mut se ei ole mikään suojelukoulutettu.
Stacy
01.12.2004, 07:41

Onkos takki kääntymässä sinulla? Ennenhän ne olivat varsinaisia kullanmuruja.

Ajattelen edelleen niin kuin ennenkin, ja pidän yksilöä yksilönä oli hän etnisesti mistä tahansa kotoisin mutta kuitenkin nuo hyökkäykset tekevät mietteliääksi.

Jos mietit, niin tiedät ainakin sen osoitteen joka kannattaa kaapista ulos tuloa. Se on Hietalahdenkatu 2 B 16, 00180 Helsinki. Sinne voit lähettää henkilökohtaiset mietteesi ulostulopolitiikasta. Pieni varoituksen sana: Heillä on pitkät käsittelyajat, sillä he ovat vielä tutkimassa vuoden 1966 "homopesä" -kirjoitusta.

No Seta on vain joukko ihmisiä, jotka toimivat Setan toiminnassa mukana ja näistä ihmisistä riippuu, millainen Setan kuva on ulospäin. Mut mulla on varmaan suhtautuminen hieman erilainen Setaan kuin sulla vaikka olenkin monessa asiassa samaa mieltä kanssasi niin en silti voi sanoa että Seta on paska. Ehkä joidenkin asioiden hoito siellä sitä on ja on ollutkin.

Meidän molempien tuttava, lesbo, oli Kurkimäessä nuorisotalolla töissä ja sai tappouhkauksia paikallisilta jengeiltä (ei somali). Hän joutui melkein eroamaan työpaikastaan kun hän ei voinut olla siellä jatkuvan terrorin kohteena, mutta kun hän oli työssään hyvä niin hän sai siirron muualle. Silti häntä joutui sen jengin terrorisoimaksi koska sattui asumaan Itäkeskuksessa.

Näköjään näitä ongelmia on sit enemmänkin eli ei voi elää vapaana omana itsenään turvallisesti omassa kotimaassaan ja päättäjät ovat huolestuneita vain näistä maahanmuuttajista mut ei siitä mitä ne meille tekee ja aiheuttaa. Ei näytä todellakaan kiinnostavan. Ihmettelen et ei edes eräät poliittisesti aktiivit osallistu tähän keskusteluun kunnolla vaan luimuilevat jossain nurkan takana.

Ei olla tarpeeksi etnisiä. Millään muulla ihmisarvolla ei ole arvoa kuin etnisyydellä. Mehän olemme molemmat karjalaisia, laula sinä itkuvirsiä kun sinä olet parempi laulamaan niin minä soitan kanteletta! Ehkäpä sitten tulee ihmisarvo meillekin!

Joo oli äiti ja sen sisarukset ryssiä pohjanmaalla kun sinne joutuivat evakkoon ja siellä syljettiin päälle ja heiteltiin kivillä ja naruilta varastettiin puhtaat lakanat joka viikko kun itse paikalliset ruotsinkieliset oliva niin alkukantaisia, etteivät koskaan pyykkejään pesseet. White trash!


Minun kimpussani taas nykyään ovat lähes aina suomalaiset, mutta nykyään koen häirintää ylipäätään vain harvoin. Kaik o mänt, niin kuin ennen Karjalassa, niin eihän minulla ole enää mitään menetettävää vaikka joutuisinkin jatkuvan terrorin kohteeksi.

Suomalaiset ovat tulleet suvaitsevimmiksi. Mutta nämä maahanmuuttaja muslimit ovat kuin Ameriikkaan matkanneet eurooppalaiset jotka tuhosivat intiaanien winktet ja tappoivat ja polttivat näiden tiipiit. Käykö meille samoin?

Tulihan se sieltä. Mutta ymmärsit sen vasta kun se kohdistui sinuun itseesi. Toivon lämpimästi vastaavia kokemuksia muillekin setakraateille! Ehkä he irrottavat katseensa kellastuneesta vuoden 1966 lehdestä nykypäivään!

Aina olen sen tiennyt ja ymmärtänyt:-) Stacy hyvä.

Maaseudun rauha on hyvä, siellä ei kerta kaikkiaan ole niin paljoa populaa että vaaraa pääsisi syntymään. Aseenkantoluvatkin heltiävät helpommin.

Mulla oli kolmetoista aseenkantolupaa vielä viisi vuotta sitten. Oli muutama ukkopekka ja haulikko ja joitain revolvereja :-)


Mitä taas tulee koiriin niin koirat aivan niin kuin etniset vähemmistötkin saavat tehdä mitä tahansa ilman että tarvitsee pelätä minkäänlaisia oikeudellisia seuraamuksia. Nämä "suvaitsevaiset" kas kun pitävät molempia hieman vajaavaltaisina.

Mulla ei ole rekisteröityä suhdetta mun koiraan kun se ei ole "puhdas" :-(
"Ajattelen edelleen niin kuin ennenkin, ja pidän yksilöä yksilönä oli hän etnisesti mistä tahansa kotoisin mutta kuitenkin nuo hyökkäykset tekevät mietteliääksi."

Ihmiset ovat hyvin vähän yksilöitä. Ihmiset ovat kaveripiirinsä manipuloimia enemmän kuin koskaan pystyisivät uskomaankaan. Suomessa on kaksi ihmistä jotka ajattelevat omilla aivoillaan: Juha Siltala ja Pentti Linkola.

Kun mä kävin uskovaisten joukkotilaisuudessa niin mun piti ihan fyysisesti ponnistella sitä aivopesua vastaan etten olis uskonut niitä järjenvastaisuuksia. Jokainen ihminen murtuu ennemmin tai myöhemmin kaveripiirin paineen alla. Kaikki ihmiset pitäisi muuttaa kerralla.

Mitä siitä jos 4999 ei kivitä näyteikkunaa kun se viidestuhannes kivittää? Ja mitä kaikista niistä suvaitsevaisista? Ei tarvita kuin yksi aktiivinen kusipää niin elämäsi on helvettiä.

"en silti voi sanoa että Seta on paska. "

Seta on maitohammas, joka ei älyä tippua pois. Ei, vaikka se kuinka heiluu.

"Ihmettelen et ei edes eräät poliittisesti aktiivit osallistu tähän keskusteluun kunnolla vaan luimuilevat jossain nurkan takana."

Ai että vielä ihmettelet?
Poliittisesti aktiivit muuten tekevät kaikkensa bannatakseen minut tältä(kin) keskustelualueelta. Heidän aktivisminsa kohdistuu lähinnä samoinajattelevien nujertamiseen.
Kyllähän noita palvelimia maailmassa riittää. Bannaisivat itsensä.

"Joo oli äiti ja sen sisarukset ryssiä pohjanmaalla kun sinne joutuivat evakkoon ja siellä syljettiin päälle ja heiteltiin kivillä ja naruilta varastettiin puhtaat lakanat joka viikko"

Samapa oli kohtelu Savossa. Kumma juttu, suvulla oli kaikilla venäjänkieliset nimet mutta kun tuli muutto Savoon niin nimet vaihtuivat kaikki suomenkielisiksi. Yksi vaihtoi sukunimensäkin. Tulee mieleen yks pahkasian sketsi jossa mustaihoiset muuttavat väriään kun isänmaallisten marssi lähenee ja sitten kun marssi on ohi niin väri palautuu takaisin.

"Suomalaiset ovat tulleet suvaitsevimmiksi."

Ei oo. Odotahan vähän niin vielä keksit senkin. Olet päässyt jo hyvälle alulle! Suomalaiset näyttelevät suvaitsevaisuutta, mutta kun vähän raaputtaa niin suvaitsemattomuus on pinnan alla.

"Mutta nämä maahanmuuttaja muslimit ovat kuin Ameriikkaan matkanneet eurooppalaiset jotka tuhosivat intiaanien winktet ja tappoivat ja polttivat näiden tiipiit. Käykö meille samoin?"

Eletään sitten reservaatissa ja ammuskellaan kaljatölkkejä.
Jotkut intiaaneistakin kaatuivat suoraselkäisinä, jotkut taas joutuivat orjiksi. Suomalaisethan ovat orjakansaa luonnostaan, mutta Setan lammastelutihentymästä huolimatta jatkan totuuden julkipuhumista vaikka setakratia keskustelun pyrkii tukahduttamaankin kaikkialla!
Edellinen