Setan homoilla on ongelma

Tällä palstalla on kiinnitetty huomiota siihen vakavaan
ongelmaan, että Setan kohtaama homoaines on usein hyvin
epämiellyttävää Setan kannalta. Monet homoista ovat
lihavia, vanhoja ja rumia.

Rumia, lihavia ja vanhoja on ihan liikaa! Kuka niitä nyt
jaksaa katsella. Sairaidenkin kannattaisi hoitaa ensin
itsensä terveeksi ennen kuin tulevat asettamaan Setahomon ikäville kokemuksille alttiiksi.

Monet homot pukeutuvat huonosti tullessaan Setaan.
Eräällä homolla oli inhottava rikkinäinen tuulipuku ja moni
homo käyttää valkoisia urheilusukkia, vaikka Lenita Airisto on yrittänyt vuosien mittaan kiinnittää asiaan
huomiota.

On aivan selvää, ettei Setahomon ole miellyttävää joutua
kohtaamaan jatkuvasti sellaisia epämiellyttäviä näkyjä, kuin haisevia ja vanhoja homoja. Setahomo haluaa
silmänruokaa itselleen. Setan on vaadittava, että setahomoille taattaisiin minimimäärä nuoria ja kauniita homoja. Kolmenkymmenen prosentin (30%) tulisi
olla vähintään 190 cm pitkiä ja painoindeksiltään sopivia.
Näiden homojen muotojen tulisi olla kohdallaan, ei siis naismaisia eikä lyhytjalkaisia, kiitos!

Setahomo ei ole kuitenkaan niin kehittymätön olento, että
eläisi pelkästään nuorten homojen komeiden kehojen ihailusta. Jotta nuoret homot voisivat viihdyttää setahomoja, heidän tulisi tuntea klassisen sivistyksen perusteet, osata vähintään kreikan
kielen alkeet, tuntea Shakesperen näytelmät ja osata Bellinin oopperoiden aariat. Purjehduksen ja hevospoolon
asiantuntemus ei olisi pahitteeksi.
  • 2 / 37
  • Ylväs pylväs
  • 9.11.2004 17:15
Jaap. Olen joskus itsekin armotta sättinyt Setaa ja sen kanssa tekemisissä olevia. Se on johtunut siitä että Setassa on paljon minua häiritseviä asioita, MUTTA jos laitan kaikki nämä asiat sivuun, niin voin jopa hiukan tavallaan ehkä sääliäkin setahomoja, jotka ovat energiaansa kuluttaneet tuon firman parissa ja silti lentää ruuansulatuksen lopputuotetta naamaan kuin USA:n merivoimien hävittäjät Persianlahdella. Tuo Xiuskin tahtoo kuitenkin vain provosoida tällä erästä nicciä.
  • 3 / 37
  • Public eye
  • 9.11.2004 17:26
Xius tuskin osoitti provokaatiotaan nimenomaan minuun vaan erääseen toiseen keskustelijaan, mutta toteanpa kuitenkin, että kyseisestä sepustuksesta ei voi naurultaan kukaan provosoitua.

Niin tuulesta temmattua tekstiä saa edes täällä harvoin lukea. Siinä kuvattuja mielipiteitä omaavat henkilöt eivät varmasti koskisi pitkällä tikullakaan Setaan tai yleensä mihinkään yhteiskunnalliseen toimintaan.
  • 4 / 37
  • Jäitä hattuun
  • 9.11.2004 19:20
Öh - minä luulin että viesti oli jotain ironiaa...

Miksi kukaan viitsisi parjata SETA:a? Mitä pahaa SETA on teille tehnyt?

- tehnyt homoudesta laillista (ei enää vankilaan)?
- tehnyt homoudesta tervettä (ei enää sähköshokkeja)?
- saanut aikaiseksi yhdenvertaisuuslain?
- saanut aikaiseksi parisuhteen rekisteröinnin?
- perustanut Helsingin suurimman homobaarin?
- homo/lesboelokuvan festivaalit?
- lehden?

Tästäkö nyt sitten kiitetään haukkumalla sitä tahoa, jota ilman olisitte vankilassa saamassa sähköshokkihoitoa?

Vähän järkeä peliin, kiitos.

Lisäksi on todettava, että mitään "setahomoa" ei ole.

Kateellisia panettaa.
Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Ihmeellisen katkeraa ja panettelevaa porukkaa täällä. Mikään ei kelpaa, Seta on perseestä ja Tampereen Seta se vasta korruptoitunut on kuten myös kaikki homobaarit. Niin ja biseksuaalit ovat itsestään epävarmoja ja tunnevammaisia piilohomoja.

Voisin itse näiden täältä luettujen perusteella tehdä ihan hyvin itse oman päätelmän että kaikki homot ovat helvetin tyhmiä.
Ynnätkääpä ihan huviksenne, kuinka monta nimimerkkiä noita negatiivisia seta-kommentteja generoi. Mielestäni edes yhden käden sormet eivät kaikki tule käytettyä.
  • 7 / 37
  • Public eye
  • 9.11.2004 19:36
Kaikki tänne kirjoittelevat eivät suinkaan ole homoja (siis ainakaan tunnusta sitä itselleen). Monen näemmäisesti joukkoomme kuuluvan nimimerkin taakse kätkeytyy aivan ilmeisesti fundamentalistihelluntailainen, aslanilainen tms. hihhuli, jonka ainoana tarkoituksena on antaa juuri sellainen kuva, että homot todella ovat niin tyhmiä, tai muuten vaan hämmentää vähemmistöjen kuvaa itsestään ja etujaan puolustavista järjestöistä.

Tämä on surullista varsinkin tätä palstaa lukevien nuorempien ihmisten kannalta, jotka eivät vielä osaa erottaa toisistaan totta ja tarua.
Käsittämätöntä, että JuhaniV, joka on terapeutti splittaa tosi pahasti. Yrittäisi nyt vaikka työnohjauksen kautta päästä siitä eroon.
Ymmärrykseni ei nyt riitä Miehen kommenttia avaamaan.

Jos minut vielä yritetään tunkea johonkin terapeutin rooliinkin tällä foorumilla, niin siihen sanon Nej Tack!
Kertakaikkiaan rasittavaa luettevaa nämä niin, ah, yleiset henkilökohtaisuuksiin menemiset ja tölväisyt, toisen moraalin, motiivin, osaamisen, tietämyksen, mauan tai minkä milloinkin kyseenalaistamiset tai halventamiset. Eikö voitaisi puhua asioista - vaikka sitten makuasioista?
"Miksi kukaan viitsisi parjata SETA:a? Mitä pahaa SETA on teille tehnyt?

- tehnyt homoudesta laillista (ei enää vankilaan)?
- tehnyt homoudesta tervettä (ei enää sähköshokkeja)?
- saanut aikaiseksi yhdenvertaisuuslain?
- saanut aikaiseksi parisuhteen rekisteröinnin?
- perustanut Helsingin suurimman homobaarin?
- homo/lesboelokuvan festivaalit?
- lehden?"

Useimman kohdan kanssa tuossa Setalla ei ole ollut osaa eikä arpaa vaan Suomi on noudattanut kansainvälisiä trendejä, useimmiten vielä jälkijunassa. Voisaan sanoa että ne eivät tulleet Setan takia vaan Setasta HUOLIMATTA.

Lehti on ollut vuosikaudet aivan surkea räpistelmä ja jopa julkisestikin Setassa puhutaan miten onneton julkaisu Z on.

Elokuvafestivaaleihin en ole tutustunut.

Homojen alkoholisointi on kieltämättä Setan ansiota, mutta en minä sitä sen eduksi laske. Kuka tahansa voi perustaa juottolan ja naulata sateenkaarilipun sen oveen.
"Public eye kirjoitti: "Kaikki tänne kirjoittelevat eivät suinkaan ole homoja (siis ainakaan tunnusta sitä itselleen)."

En ole homo(seksuaalimies), tulkoon se nyt sanotuksi.

"antaa juuri sellainen kuva, että homot todella ovat niin tyhmiä, tai muuten vaan hämmentää vähemmistöjen kuvaa itsestään ja etujaan puolustavista järjestöistä."

Ei homot ole tyhmiä, mutta homot uskovat auktoriteetteihin tässä maassa - aivan niin kuin heterotkin. Ja tämä auktoriteettiusko johtaa typeryyksiin. Seta on diktatuuri jossa vallitsee yksi mielipide ja mitään siitä vähääkään poikkeavaa ei sallita, ei vaikka julkilausumatasolla kaikki lopulta olisivat samaa mieltä. Ehkä nämä Aslanistit ja muut fundamentalistit ovatkin homoseksuaalien sisäinen rangaistusjärjestelmä joille vuodetaan ikäviä ja salaisia tietoja kulloisenkin juntan epäsuosiossa olevista henkilöistä.

Näin ollen: Tässä maassa ei ole yhtä ainoaa homojen etua puolustavaa järjestöä.

"Tämä on surullista varsinkin tätä palstaa lukevien nuorempien ihmisten kannalta, jotka eivät vielä osaa erottaa toisistaan totta ja tarua."

Kannattaisipa pikimmiten opetella aivan niin kuin sinun kannattaisi perehtyä loogiseen argumentointiin. En muuten usko että sinä tippaakaan välität näistä nuoremmista ihmisistä, kunhan yrität tehdä nyyhkytunteellisen argumentin jolla saat sädekehän pääsi päälle. Pääsi ollessa verraten pimeä muuten jo himmeä sädekehä riittää kontrastin avulla tekemään sinusta pyhimyksen joten voit jo hieman rentoutua ja yrittää edes hetken aikaa olla teeskentelemättä.
Kyllä nämä sivut ovat mielestäni auki myös muille kuin ns.virallista kantaa edustaville.Mielestäni Xius kirjoittaa myös asiaa.Jos jotain ei miellytä niin voi ihan vapaasti jättää lukematta.Suomi on vapaa maa niinkuin sanonta kuuluu.Turhaa tänne on tulla marmattamaan muiden kirjoituksista.En ole Xiuksen kanssa välttämättä samaa mieltä hänen teksistään, mutta hänellä on oikeus mielipiteeseensä.Vai,onko ranneliikkeen sivustolla joku virallinen linja tai itsesensuuri?
Xius, jatka vain kirjoitteluasi !! Onpahan jotain vaihtelua näille besser-wissereille,tyhjäntärkeilijöille ja omaan napaansa tuijottelijoille.En tiedä suuntaustasi,eikä sen ole väliäkään.Kirjoitat hyvin ja se riittää minulle.
minua oikeastaan kiinnostaa tämä Stacyn lause:

"Seta on diktatuuri jossa vallitsee yksi mielipide ja mitään siitä vähääkään poikkeavaa ei sallita,.."

Mikä tämä yksi ja ainoa mielipide sitten on ? Se varmaan pitäisi olla aika kristallinkirkkaasti selvillä ja näkyvillä, jos sitä kerran on toitotettu vuosikaudet.

toivoisin vastauksen olevan tyyppiä "Setan ainoa oikea mielipide on...niin ja niin "

Sellaista yleistä filosofista pohdiskelua tai valitusta kaiken mädännäisyydestä ei viitsisi lukea...
"Mikä tämä yksi ja ainoa mielipide sitten on ? Se varmaan pitäisi olla aika kristallinkirkkaasti selvillä ja näkyvillä, jos sitä kerran on toitotettu vuosikaudet."

Sanopa muuta. Aina on kuitenkin ollut hölmöjä kuten minä, jotka eivät ole sitä tajunneet.

Setan mielipide:
1) Heteroiden läsnäolo homobaareissa on suotavaa
2) Medianäkyvyys on tärkeää. Z-lehdessä se on muotoutunut periaatteeksi "omalla nimellä, omalla naamalla". Huonokin mediajulkisuus on parempi kuin ei mitään mediajulkisuutta.
3) Pitäydytään perinteisissä vaikutuskanavissa. Seta ei lähde mielenosoituksiin eikä harrasta kirjekampanjointia.
4) Ulostulo kaapista on ensisijaista. Kaapissa olevien yksityisyyttä suojellaan mikäli muilta puuhilta jää aikaa eikä ulkona sada.
5) Historian vääristeleminen. Setalla on tapana ottaa kunnia sellaisistakin asioista joissa setalaiset ovat toimineet yksityishenkilönä.
6) Vaikka ihmisiltä vaaditaankin avoimuutta, Setan toimet ovat salaisia (paitsi jollekin Sateenkaariopiskelijoille).
7) Yksinomaan myönteiset kokemukset ovat sallittuja. Kaikki kielteinen sensuroidaan. (Miksi Seta on ihmisoikeusjärjestö samalla kun Setan edustamilla vähemmistöillä ei Setan mukaan ihmisoikeusongelmia olekaan?)
8) Älä puhu politiikkaa äläkä syvällisiä. Poliittisesti epäkorrektit ihmiset lakaistaan maton alle. Viimeksi Aarnipuu lakaisi interseksuaalit maton alle.
9) Tärkeää ei ole se mitä sanotaan, vaan kuka sanoo.
10) Huteronhetero rahoituspohja. Rahoituspohja lepää RAY:n heteroiden käsissä. Tämä johtaa liialliseen heteroiden mielistelemiseen.
11) Vaikka yhdistyksen nimessä on tasa-arvo, kukaan ei ole tasa-arvoinen Setassa.

Tässäpä ensinnä mieleen tulevat. Useimmat säännöt olen jo sisäistänyt niin että niitä on vaikea lähteä enää edes kyseenalaistamaan.
12) Itseironia, erityinen taiteenlaji jota Seta harrastaa. Seta voi nimitellä ihmisiä nimillä vinokas, pervo, transsu, lepakko ja se on itseironiaa ja sitä pitäisi ymmärtää. Voisi kysyä maahanmuuttajajärjestöiltä harrastavatko he itseironiaaa kanssa. Tämä itseironia kuten muutkin Setan säännöt ovat PAKKOJA eli sitä ei saa kritisoida. Missähän se "itse" siinä "itseironiassa" on kun näitä nimityksiä viljelevät myös heterot Setan hyväksynnällä.
Ulkopuolisen ei ole helppo ymmärtää sitä todellisuutta ja ajatusmaailmaa, jossa setahomot elävät. Setan opinkappaleet, joiden mukaan nykyinen maailma tuhotaan hyvin pian ja se korvataan paratiisimaalla ei ole heille jonkinlaista teologista pohdintaa vaan todellisuutta, joka vaikuttaa heidän jokapäiväisiin päätöksiinsä.

Seta on lahko, joka pyrkii eristämään jäsenensä hyvin tiukasti muun yhteiskunnan ulkopuolelle. Eristäytymisen aste on kuitenkin yksilöllistä. Setahomoilla on oma kieli.
Kieli antaa setahomoille identiteetin, jolla he erottuvat muista. Jokainen setahomo voi tunnistaa toisen setahomon hänen käyttämiensä sanojen perusteella. Kieli myös kontrolloi ajatuksia. Setahomojen ajatusmaailmaa onkin verrattu siihen totalitaariseen ajatusmaailmaan, jota George Orwell kuvailee kirjassaan Vuonna 1984.

Setahomojen ideologia on paitsi uskonnollinen myös poliittinen. Nykyiset poliittiset järjestelmät tullaan heidän näkemyksensä mukaan korvaamaan heidän omalla järjestelmällään lähitulevaisuudessa. Setahomot eivät itse aio toteuttaa vallankumousta, vaan heidän uskomustensa mukaan Kaikkivaltias Herra Viherlevä tulee tekemään sen.

Setahomot uskovat heidän johtajiensa olevan Suuria Johtajia. Heidät on valittu toimimaan setatotuuden jakamiseksi ihmiskunnalle. Kaikki muut uskonnon ja poliittiset järjestelmät ovat setahomojen mukaan Päivi Räsäsen ja Ari Puonnin hallinnoimia.

Jatkuvia muutoksia opeissaan setahomot selittävät setatotuuden selvemmällä ymmärtämisellä.

Setahomot ovat olleet sanan- ja uskonnonvapauden esitaistelijoita, kun on ollut kysymys heidän omista vapauksistaan harjoittaa setatotuuttaan. Silti heidän omassa keskuudessaan sanan- ja uskonnonvapauden tila muistuttaa Pohjois-Korean tilannetta: vain viralliset näkemykset hyväksytään ja toisinajattelijat vaiennetaan tai eliminoidaan.

Setahomojen keskuudessä jäsenkunnan vaihtuvuus on suhteellisen suurta. Ulkopuolisen on vaikea käsittää sitä traumaa, jonka setahomoista eroaminen/erottaminen aiheuttaa. Erotetut ja eronneet ovat aina tervetulleita takaisin Setaan. Päästäkseen takaisin erotetun täytyy kuitenkin osoittaa katumusta Suurten Setajohtajien edessä.

Jotkut entiset jäsenet uskovat hyvinkin pitkään Setan oppeihin. Internetin keskustelupalstoilla entiset setahomot ovat voineet antaa toisilleen merkittävää vertaistukea.

Monet setahomot elävät erottamisen pelossa. Monet haluaisivat lähteä Setasta, mutta eivät voi, koska he menettäisivät perheensä ja ystävänsä. Monet joutuvat elämään henkisesti erittäin raskasta kaksoiselämää, jossa he esiintyvät setahomo -perheenjäsenilleen ja ystävilleen eri henkilönä kuin mitä he todellisuudessa ovat.

Setan oppeihin uskovan on vaikea ymmärtää tällaista Setaan kohdistuvaa kritiikkiä. On turvallista tietää totuus elämän suurimmista kysymyksistä. Olo on mukava kun ympärillä on paljon ystäviä, jotka kaikki uskovat samalla tavoin. Sen sijaan on tuskallista tunnustaa itselleen, että ei tiedäkään vastauksia kaikkiin kysymyksiin. On tuskallista todeta, että Setasta lähteminen merkitsee aina ystävien menetystä, joskus elinikäisten ystävien menetystä, joskus sukulaisten menetystä. On myös tuskallista huomata, että on käyttänyt niin paljon aikaa elämästään johonkin mihin ei enää usko.

Näin suuret ongelmat ovat usein liikaa ihmismielelle. Ihmismieli puolustautuu tällaisten ylipääsemättömiltä näyttävien ongelmien edessä esimerkiksi sulkemalla pois sen mahdollisuuden, että setahomot eivät ole oikeassa. Ihminen yrittää kaikin tavoin puolustella omia käsityksiään, kun niistä luopuminen on tuskallista.
Ja tässä ohessa taisi itselleni myös selvitä nimimerkin "Xius" henkilöllisyys...
Jos joutuisin autiolle saarelle ja joutuisin valitsemaan Stacyn ja Xiuksen välillä... 100 kertaa mieluummin Stacy kuin Xius!
Setahomot pyrkivät sotkemaan arvostelijoittensa rivit antamalla aina yhdelle arvostelijalleen himpun verran paremman aseman kuin toiselle arvostelijalleen.
paitsi etten ole setahomo, ollut enää kymmeneen vuoteen... ehkä tunnetkin mut muinaisuudesta?
Jos Mickebear on asunut vuosia ulkomailla, häntä tuskin voi luokitella setahomoksi. Ja Setan rinnastaminen Jehovan todistajiin (kts. yllä) ei minusta käy edes huumorista.
tää on itseasiassa hauskaa... mulla on tänään vapaapäivä ja roikun täällä netissä katselemassa kun Xius kirjoittelee mulle! Wow... ehkä mulla onkin taipumuksia masokistiksi, tai vaikka setahomoksi! Hmm... pitää varmaan tulla takasin Suomeen, niin voidaan jutella kahvikupposen kera, vai mitä, Xius?
Xius
Tosihyvää särmää sun kirjoituksessa- asiaakin kuten tavallista.Ei käy kiistäminen,että vaikka arvostankin Setan työtä, monet asiat, jotka tuot esille tekstissäsi,pitävät minut erillään ko.järjestön toiminnasta. Ainakin tänne kirjoittavien setalaisten tekstit kuulostavat usein uskonnolliselta hurmossaarnalta.Ollaan niin oikeassa,niin oikeassa.Tiedetään asiat juuri kuin niiden pitää setalaisena ollakin. Tuntuu kuin muiden mielipiteillä ei olisi mitään merkitystä.
Stacyjen ja Xiuksien kirjoitukset häiritsevät monien mielen rauhaa ja järkyttävät olemassa olevaa nk. oikeaa linjaa.Hyvä niin !Tsemppiä teille!
Oranssi ja Xius taitaa olla sama persoona.

Mikä siinä Setassa nyt oikeasti sitten vituttaa? Jotain ihme turhautumia täytyy purkaa nyt valittaen sitten jotain olematonta Setahomoa. Xius/oranssi voisi ottaa projektikseen hankkia elämän.

Jos nyt se Seta niin hirveästi vaivaa, niin menisi nyt valittamaan jollekulle jota kiinnostaa.

Stacy sen sijaan esittää asiansa järkevästi ja hyvin perusteluin.
"Jos joutuisin autiolle saarelle ja joutuisin valitsemaan Stacyn ja Xiuksen välillä... 100 kertaa mieluummin Stacy kuin Xius!"

Siinä ainakin olisi suhde ilman mustasukkaisuutta ja kolmiodraamaa!

Asiasta kolmanteen: Yhdysvaltalaiset muuten pyytävät anteeksi pieleen menneitä vaaleja: http://72.3.131.10/gallery/1/

Kuka voi vihata noin sympaattisia ihmisiä?

Ja kyllä meilläkin meni vaalit pieleen, joten uskon että amerikkalaisten "ongelmalle" riittää ymmärtäjiä. Esimerkiksi Riihimäellä on ongelmajätelaitos ja Päivi Räsänen on suosiossa. Olisikohan niillä jotain tekemistä toistensa kanssa?
Stacy: "Esimerkiksi Riihimäellä on ongelmajätelaitos ja Päivi Räsänen on suosiossa. Olisikohan niillä jotain tekemistä toistensa kanssa?"

Hehehehehe... kiitos Stacy, aamupiristyksestä.
Seta(homossa) ottaa pattiin ulkokultaisuus ja eräänlainen petollisuus. Lupaavat enemmän kuin voivat tai edes haluavat pitää. Ranneliikkeen palstaa seuraamalla voi helposti havaita, että tälläkin hetkellä tänne kirjoittavat OlliS, Stacy ja nimimerkki mies, jotka kaikki ovat havainneet likipitäen samat ongelmat kuin minä.

Kiitokset oranssille.
Komeana mutta lihavana ja vannotuneena heavy metallin + Alternativen musiikin kuuntelijana kysyn, koska tulee Z-lehteen heavy numero? olis Iron Maidenia, Turbonegroa, Bad religionia, Stratovariusta etc etc.

Ei niitä anorektisia 15v jaksa aina kattoa.
Tässä keskustelussa on puhuttu jostain "setalaisuudesta" ja "setahomo" -nimisestä lajista. "Setahomolle" on määritelty luonnetta, piirteitä, toimintatapoja ja niin edelleen. "Setalaisuuteen" liittyväksi piirteeksi on nimetty jonkin suuren "Seta-totuuden" kritiikitön hyväksyminen. Värikkäimmillään Setaa on verrattu jopa uskonlahkoihin. Cool!

Haluankin nyt kysyä näiltä muutamilta "Seta-kriittisiltä" nimimerkeiltä sitä, että ketkä tällaisia "setahomoja" ovat. Ehkä
- Seta ry:n palkkalistoilla olevat?
- Seta ry:n luottamushenkilöiksi valitut?
- Myös jäsenjärjestöjen työntekijät ja luottamushenkilöt?
- Seta ry:n jäsenjärjestöjen jäsenet?
- Seta ry:n jäsenjärjestöjen jäsenten tuntemat ihmisetkin?

Ja sitten vielä siihen "Seta-totuuteen" tai "Setan mielipiteeseen". Nimimerkki "Stacy" teki asiasta 12-kohtaisen listan. Se oli hauskasti kirjoitettu. Asiakysymyksistä kyllä voidaan olla montaa mieltä. Totta kai Setan toimintatavoilla on linja - ja sitä kautta Setalla on "mielipide" asioista. Se mielipide on syntynyt jäsenistön valintojen kautta.

Varmasti Setassa kukaan ei ole kaikkitietävä, mutta tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä Setan ympärillä toimivilla ihmisillä on. Sitä tuskin kukaan voi kieltää. Seta voisi toki tuoda näkemyksensä esiin useammassa yhteydessä ja tarttua herkemmin epäkohtiin.

Omasta mielestäni tie kestävään kehitykseen ei kuitenkaan löydy barrikaadeilta tai iskulauseista, vaan aidosta ja maltillisesta vuoropuhelusta. Vuoropuheluun kuuluu luonnollisesti myös kyseenalaistaminen. Sen sijaan yhteisön normien vastaisesti kyseenalaistaminen ei kuitenkaan edistä asiaa mitenkään. Siten joutuu helposti suljetuksi ulos - eikä kukaan enää kuuntele.
Entisenä setahomona (nykyään siis varmaan setähomona;) tämä keskustelu on kyllä herättänyt mielessäni ajatuksia. Minulla oli eilisen vapaapäivän takia kerrankin aikaa olla kotona koneen ääressä. Stacy, Xius ja varmaan joku muukin on kritisoinut SETAa ja setahomoja 'ainoasta oikeasta' totuudesta.

Haluaisinkin kertoa minkälaista oli olla setahomona 10-15 vuotta sitten. Maailma, ihmiset ja SETAkin on muuttunut. SETA:a en enää tunne, koska en millään tavalla ole seurannut keskusteluja vuosiin, enkä ole ollut SETA:n toiminnassa mukana siis noin kymmeneen vuoteen. Joten miten asiat ovat nyt, ei hajuakaan. Varmaan muut tietävät paljon paremmin.

Silloin aikoinaan, reiluna parikymppisenä, olin useiden muiden kanssa perustamassa HeSETAa. Olimme porukalla niin tyytyväisiä, että pääsimme mukaan toimintaan, tekemään vapaaehtoistyötä. Olin mukana vapaaehtoistyössä noin kuutisen vuotta. Koska olen itseasiassa aika sisäänpäinkääntynyt luonne (vaikea uskoa ehkä monille, jotka minut tuntevat, mutta näin tosiasiassa on), oli monesti hankalaa panna itsensä alttiiksi keskusteluihin, julkisiin esiintymisiin (joihin kukaan ei sitten koskaan minua pakottanut, huom!) ja kokouksiin. Lisäksi omaan luonteeseeni kuuluu se, etten haluaisi ketään loukata ? ainakaan tietoisesti. Se taas saattoi olla hankalaakin tilanteissa, joissa mielipiteet riitelivät, joskus hyvinkin voimakkaasti. SETAssa ei todellakaan silloin oltu kaikesta yhtä mieltä, ja muistan useita kokouksia, joista lähdin todella masentuneena kotiin.

Rahankeruu oli silloin hankalaa: ilman muuta oli tärkeimpänä tarjota ammatillista otetta sosiaalityöhön, ja sitähän ei voi tehdä palkkaamatta ammatti-ihmisiä; tuolloin (ja varmaan nykyäänkin) myös oli tärkeää yrittää vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon, jotta nykyään voimassa olevat lait tulisivat voimaan. Jotta toiminta pyörisi, tilavuokrat tulisi maksettua, ja ammatti-ihmisille saisi maksettua palkan, rahaa oli vain saatava jostain. Koska mitään lottovoittoja yhdistykset eivät useinkaan saa, jäljelle jäi bileiden järjestys, ja avustusten haku, mm. valtakunnallisen SETA:n kautta Raha-automaattiyhdistyksestä. Jännityksellä seurattiin 90-luvun lamavuosina leikattaisiinko avustuksia. Silloin se olisi tarkoittanut että olisi pitänyt laittaa lappu luukulle.

Ja tietysti säästämään pystyi tekemällä mahdollisimman paljon vapaaehtoisvoimin töitä. Vapaaehtoistoiminnasta on muistettava että se on ja pysyy vapaaehtoistoimintana, kukaan ei siihen pakota, eikä kenenkään ole pakko sitä tehdä. Joskus siis tuli luvattua kokouksissa ja toimintasuunnitelmissa asioita, joiden suorittamiseen ei yksinkertaisesti riittänyt ihmisiä, tai mukana olevilla ihmisillä ei vain ollut enää voimia. On myös muistettava elämässä kun on meillä kaikilla muutakin kuin vapaaehtoistyö: on työ, opiskelu, partneri, ystävät, perhe, kotieläimet, loma, jne.

Kun sitten vihdoin lähdin SETAsta pois, aika äkkinäisestikin, olin kieltämättä todella uupunut enkä tietoisesti halunnut pitää mitään kontakteja yllä kehenkään tuntemaani yhdistysihmiseen vuosikausiin. Itseasiassa, ymmärrän hyvin Stacyn ja Xiuksen ja mies ?nimimerkin kritiikkiä. En minäkään voi olla ärsyyntymättä besserwisser ?tyyliin, jota joillakin setalaisilla oli/on. Asioita pitäisi yrittää katsoa laajemmalta kannalta, eikä huitoa ympäriinsä.

Kaikesta huolimatta, me olemme kaikki ihmisiä, omine hyvine ja huonoine puolineen, jotkut päivät ovat sellaisia, ettei mitään jaksa ? joinakin päivinä tuntuu olo supermieheltä/naiselta. Olen ihan tyytyväinen että keskustelua syntyy, ja että sitä jatketaan. Kritiikkiä pitää olla, ja sen kuulemista pitää myös kestää. Kunhan ei vain mennä ihan hirveisiin henkilökohtaisuuksiin, tuntuu että kasvot menevät julkisesti. Mitäpä sillä kuitenkaan mulle enää mitään merkitystä, jos mun kasvot menee. Aikaa on kulunut vuosia, ja olen jo fyysisestikin niin kaukana? Katson siis tuota aikaa ihan hyvällä mielellä. Tuona aikana muodostui myös ihmissuhteita, joita mielelläni vaalin.

Kiitos jokaiselle, joka jaksoi lukea viestini loppuun. Tuntui ihan hyvältä purkaa ajatuksiaan.
sorry noista ihmeellisistä kysymysmerkeistä. Niiden piti olla ajatusviivoja. Käytän belgialaista näppäimistöä, ja joskus merkit muuntuu kummallisesti. Sorry.
"Sen sijaan yhteisön normien vastaisesti kyseenalaistaminen ei kuitenkaan edistä asiaa mitenkään. Siten joutuu helposti suljetuksi ulos - eikä kukaan enää kuuntele."

Siksi puhunkin samoinajattelevista, koska itsekin olen Setan johdon kanssa ainakin periaatetasolla hämmästyttävän samaa mieltä asioista (ainoastaan toimintatavat aiheuttavat erimielisyyttä). Sen sijaan Aslanistit yms. ovat aidosti TOISINAJATTELIJOITA. Kyllä toisinajattelijoitakin pitäisi sietää, mutta sen sijaan sitä ei pidä sietää että heillä on ollut vain se yksi ajatus joka on useasti havaittu virheelliseksi ja jota he siitä huolimatta spammaavat joka paikkaan.

Setakraatit ovat Setan luottamushenkilöitä ja heidän lakeijoitaan eli käytännössä erilaisten Setan foorumeiden tai listojen moderaattoreita.
Stacy kirjoitti: "Setakraatit ovat Setan luottamushenkilöitä ja heidän lakeijoitaan eli käytännössä erilaisten Setan foorumeiden tai listojen moderaattoreita."

Hetkinen, siis Setan toiminnan tärkein osa tapahtuisi Internet-foorumeilla ja keskustelulistoilla? Rohkenen epäillä, kyllä kansalaisoikeusjärjestön oikea työ ja yhteiskunnan kehitykseen vaikuttaminen on ylivoimaiselta osaltaan kaikkea muuta kuin keskustelufoorumeiden paimentamista.

Varmuuden vuoksi todettakoon taas, että en itse ole enkä henkilökohtaisesti tunne yhtään Stacyn tarkoittamaa "setakraattia" tai heidän "lakeijaansa".
"Hetkinen, siis Setan toiminnan tärkein osa tapahtuisi Internet-foorumeilla ja keskustelulistoilla? Rohkenen epäillä"

En ole näin väittänyt.
Noilla foorumeilla tapahtuu tärkein osa Setaa koskevista "keskusteluista". Tokihan asiosita voidaan keskustella muuallakin. Toistaiseksi kukaan ei ole (ainakaan minua) tullut fyysisesti poistamaan Setan tiloista tai antamaan porttaria vaikka olen "vääränlaisia" mielipiteitä esittänyt.

Sen sijaan Setan foorumilla napsahtaa helposti suhteeton rangaistus "väärien" mielipiteiden esittämisestä: poistaminen puoleksi vuodeksi, mutta käytännössä ikuisesti. (Sitäkään ei sanota että rangaistus on ikuinen vaan puhutaan pelkästään puolesta vuodesta). En tunne yhtään toista foorumia jolla olisi tällainen mielivalta.

"kyllä kansalaisoikeusjärjestön oikea työ ja yhteiskunnan kehitykseen vaikuttaminen on ylivoimaiselta osaltaan kaikkea muuta kuin keskustelufoorumeiden paimentamista."

Joo, toisaalta Seta ei ole kansalaisoikeusjärsjestö ellei "kansalaisilla" tarkoiteta setakraatteja itseään.

"Varmuuden vuoksi todettakoon taas, että en itse ole enkä henkilökohtaisesti tunne yhtään Stacyn tarkoittamaa "setakraattia" tai heidän "lakeijaansa"."

Harvapa niistä uskaltautuu puhumaan kasvotusten, pelkureita kun tuppaavat olemaan. Kun on ansioitunut setakratiassa nöyristelemällä ja nuoleskelemalla isompiaan niin kyllä sitten puntti tutisee muissakin asioissa.