Arafatin kuolema

Tänä aamuna radiossa spekiloitiin Arafatin kuolleen aodsiin.
Jaa jaa, ei sitten olleut vanha katurosvokaan osannut pitää näppejään kurissa.
Sic transit gloria mundi!
Lisäykseksi edellisen: tarkoitin tietysti spekuloitiin ja aidsiin.
  • 3 / 22
  • AhmedAhne
  • 12.11.2004 10:05
Jussuf, se vanha katurosvo oli koulutukseltaan DI, ettei ihan tavallinen taatelintallaaja...
  • 5 / 22
  • JuhaniV
  • 12.11.2004 11:21
Jestas sentään, että arabi ja ihan oikea DI ja vielä presidenttikin! Mihin ne siellä vielä ehtivätkään!

;-)
  • 6 / 22
  • JuhaniV
  • 12.11.2004 11:25
Jussufille tiedoksi. Hi-viruksen voi saada esimerkiksi verensiirron välityksellä. En lainkaan ihmettelisi. Olosuhteet (hygienia mukaan lukien), joissa Arafat eli ja hänen kansansa elää, ovat sellaiset, jota emme kunnolla pysty edes kuvittelemaan. TV-kuva sitä ei välitä.
  • 7 / 22
  • Ylväs pylväs
  • 12.11.2004 11:58
Tutustukaa Yasser Arafatin elämään. Mies oli tiettävästi rakennusbisnesten ansiosta monimiljonääri jo reilusti alle 3-kymppisenä. Moniko teistä on yltänyt samaan?
  • 8 / 22
  • NiinPikkuinen
  • 12.11.2004 13:37
Tuskin sen miljonääriys on mikään meriitti taivaan porteilla, tai asia josta häntä tulisi muistaa täälläkään... luulisin.
  • 9 / 22
  • -mango-
  • 12.11.2004 15:12
Voi niinpikkuinen.. Olen aika varma, etta ylvas pylvas vastasi tuolla viestillaan edelliseen jossa vaitettiin arafatin elaneen huonoissa, likaisissa oloissa.. Ja Arafat todellakin oli aika rikas, joten tama likaisuus ei mielestani tule kysymykseenkaan keskusteltaessa siita, miten Arafat on (jos on) Hivnsa saanut..
  • 10 / 22
  • YlVäs pylväs
  • 12.11.2004 15:37
Tarkoitus oli korostaa että Yasser Arafat tuskin oli ainakaan varallisuuden puolesta kovinkaan lähellä katurosvoa ja miljoonathan ovat ainut asia jonka päälle homoseksuaalit ymmärtävät(?)

Taivaan portilla niistä ei kai ole iloa mutta taivaan portin olemassaolo on sekin spekulaatioiden varassa. En ole vakuuttunut uskoiko Arafat itsekään lopulta niin paljon taivaaseen, luulisi elämän kyynistävän ketä tahansa, saati sittent tuollaisen elämän.

Arafatin pilkkaaminen juontaa 1980-luvulle jolloin mistään ei-arjalaisesta tietämäton suomalainen lintukoto katseli teeveetä ja Arafatia. "Onk sil pyyheliina päässäs?" "Nii on suuki ku ämmän perse." ja vastaavaa.

Arafat ei toki ollut pyhimys ja todistettavasti teki hävettäviä juttuja eläessään, oli aika kauan ennen al-qaidaa jolloin PLO oli pahamaineisin organisaatio maailmassa. Toisaalta PLO:llakin oli sentään aina selkeä ja jopa ymmärrettävä päämäärä likaisemmissakin toimissaan. (En asetu sen enempää israelilaisten ja palestiinalaistenkaan puolelle, kummallakin on argumenttinsa mutta kumpikin on tehnyt vääryyksiä ja molemminpuolinen, patologinen viha on pahasta.)

PLO ei koskaan ollut kuin al-qaida joka ajaa ensin venäläisiä ulos Afganistanista, sitten kaataa Saudi-Arabian kuningashuonetta, tuo kuolemaa Amerikan ylle, yllyttää kaikkia islamisteja maailmanlaajuiseen sotaan ei-islamisteja vastaan etc.

Al-qaidan lopullinen, korkein päämäärähän on tehdä maapallosta Ummah, eli islamilainen teokratinen maailmanvaltio jonka elinolot muistuttavat lähinnä taleban-vallan aikaista Afganistania.
Elinoloista ja miljoonista huolimatta, Arafat taisi olla tyytyväisin, silloin kun "heimon" asiat ja rauha ovat päällimmäiset asiat maailmassa - ei vaatteet ja islamin aatteet...
Mango: Arafat eli vuosia Israelin hallinnon valvomassa kotiarestissa pommitusten raunioittamassa luukussa, luultavasti vielä suhteellisen huonolla ja yksipuolisella ravinnolla. Siinä ei pankkitili paljon auta. Sama juttu on ystävällämme Osamalla, jolta ei myöskään pätäkkää puutu, mutta joka luultavasti ei yövy viiden tähden majoitusliikkeissä tai ruokaile Michelin-ravintoloissa.
Itse asiassa aloitin täälla ranneliikessa samalla aiheella pari päivää sitten.
10.11.2004 Ranneliike > Keskustelu > Yhteiskunta> Arabiamamaat
tai suoraan http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=1106

“Amerikalaisen “National Review” mukaan, 75-vuotialla Palestiinan johtajalla, Yasser Arafatilla on AIDS.
Verisyöpää Arafatilla ei ole. HIV mahdollisuuten viitaavat veren huono koostumus, 1/3 pudonnut paino sekä romahtanut immuunijärjestelma. Ulkoisten oireiden mukaan on semmöinen mahdollisuus täysin olemassa. Useat lääkärit on kuuleman mukaan sitä väittäneet.

Romanialaisen diktaatori Ceaucescun-aikainen aikainen turvallisuuspäällikkö (Ion Pacepa) on muistelmissa väittänyt että Arafat on biseksuaali. Romanialainen salainen poliisi on salakuunnellut orgioita, missä Arafat harrasti seksia omien henkivartioiden kanssa.

Arabialaisessa maailmassa on suhtautuminen homoseksuaaleihin äärimmäisen negatiivinen. Juuri sen vuoksi valitsi Arafat lääkintä-hoidon Ranskan. Naapurivaltioissa sellainen ei olis ollut mahdollinen. Sen vuoksi myös sellainen salailu sairauden ympärillä.”


*** *** ***


Eikös ole kummallistaa se on että tästä Arafatin salaperäisesta sairaudesta ei avoimmesti puhuta. Eikös ihmellytää että Ranskalaiset lääkärit ei ole jo pitkään ollut päteviä tunnistamaan sairautta. Lääkärit eivät suostu myös miehen kuoleman jälkeen, vielä tänäänkin kertomaan sairauden takamaita.
Jokainen, vähänkin avointa mieltä ja järkeä omaava ihminen ymmärtää, mitä on jätetyy sanomata. …

Huoman että ette olekaan siellä Suomessa niin avoimia uusille tietämyksille kuin aluksi luulin. Olette sittenkin hyvin kiinni omissa ajatusmalleissa.

AIDS –in edessa on samanlaisessa asemassa kerjalainen ja kuningas. Kaikki me olemme ainoastaan ihmisia. Me emme ole “pyhiä lehmiä”, miten korkeassa asemassa me mielestämme olemmekin.

En todellakaan ole halunnut mustamaalata ketään. Kysymys mielestäni ei ole myös ainoastaan Arafatin henkilösta. Miksi sellinen kapea näköpiiri. Ettekö todellakin näe laajempaa kuvaa?

Gay-vähemmistöjen tilanne arabi- ja muslimimaissa. Kuolemanrangaistuksen pelossa eläminen. Onhan tämä huomattavasti rankenpaa kuin vuosikymmenia sitten meillä.
Ihan kuin heitä ei olis olemassakaan. Mutta kun he ovat kuitenkin olemassa. Elävia ihmisia, ihan kun mekin. Onhan heilläkin omat rakkausongelmat, seksielämä ja … … … sairaudet. Mutta kun sairastuvat – apua ei ole saatavissa.
Ranskalaisillakin lääkäreillä ja hoitajilla on vaitiolovelvollisuus. Potilaiden sairaudet eivät kuulu suurelle yleisölle vaikka sitten olisi ukko ylijumala. Kuollut mikä kuollut ja kai jo kuopattukin. Levätköön rauhassa.
Olipa sairaus hänellä mikä tahansa, hän oli todella hieno ihminen.Omistautui oman kansansa asialle varmaankin 100%.On aina hienoa seurata sellaisia ihmisiä ja heidän elämänkaartaan. Samaa kaliberia kuin Nelson Mandela.Suuri kunnia heidänlaisilleen henkilöille.Tosi harvinaisia persoonia koko maailman historiassa.Pyyteettömyys,kun ei ole yleinen hyve meidän tavallisten tallaajien keskuudessa.Usein on vain minä, minä ,minä... ja muista viis.
Sen kummemmin Arafatia henkilönä tai poliittisena päättäjänä kommentoimatta:

a) lieneehän tuo itsestään selvää, ettei arabimaiden suvaitsevaisuusaste ole sama kuin meidän - joten totta ihmeessä jumaloidun johtajan taipumuksista vaietaan, elleivät ne ole tiukan heterot

b) meidän aikoinamme HIV-tartunnan voi saada yhtä hyvin hetero- kuin homoseksin kautta

c) eikö se nyt ole aika vitun yksi lysti, mikä Jasserin seksuaalisuus oli? Tietysti tuollaiset aina kiinnostavat, minuakin, mutta ei se ilmiönä tai ihmisenä tai edes mahdollisena HIVin uhrina muuta suuntaan, toiseen tai kolmanteen.
(Tämä viesti on sama kuin aiemmin toisessa samaa aihetta käsittelevässä "Arabiamaat"-keskustelussa kirjoittamani.)


Millä tavalla mees toivoisi meidän ottavan tähän asiaan nyt kantaa, jotta olisimme tarpeeksi "avoimia uusille tietämyksille"? Kyseiset spekulaatiot Arafatin taudista ovat juuri sitä: spekulaatioita. Tosi surullista jos hän oli ylhäisessä yksinäisyydessä kärsivä homo tai bi, joka ei saanut ymmärrystä mistään. Toisaalta on mielestäni todella yksinkertaistavaa ja stereotyyppistä ajatella, että kaikki AIDS:iin kuolevat ovat automaattisesti homoseksuaaleja. Näin ei varmaan ole Virossakaan? Olen ymmärtänyt, että teillä tämä ongelma on paljon akuutimpi kuin Suomessa tai muualla Euroopassa, ja koskettaa myös paljon laajempaa ihmisryhmää kuin pelkkiä homoseksuaaleja.
Oranssi: Arafat oli ennenkaikkea terroristi. Miten voit hyväksyä itsemurhaiskut, joista nykyisin osa on ollut lapsia? Sitäpaitsi hän on pistänyt omille tileilleen köyhälle kansalle kuuluvaa rahaa valtavia määriä. Hänen muodollinen vaimonsa elää ylellisyydessä Ranskassa. Mistä tämä kaikki kertoo? Ei ainakaan demokratiasta.
Arafat oli Israelin vihollinen. USA oli Israelin ystävä. Nyt USA:lainen lehti väittää Arafatin sairastaneen AIDS:ia. Kyseessä voi siis olla myös tarkoitushakuinen viestintä.

Ihmisen paino taitaa tippua melkein taudin kuin taudin seurauksena. Ei 1/3 painonpudotus ole merkki AIDS:ista. Vereenkin vaikuttaa moni tauti. Ei aina AIDS. Syöppä vaikka särkylääkettä päivittäin muutama vuosi ja katsotaan sitten missä kunnossa veri on.

Koko joukolla tauteja voi olla täsmälleen samat oireet. Taudin määritys oireiden nojalla onkin hakuammuntaa, jossa todennäköisin tauti voittaa. Toki listalta voi hyvällä omallatunnolla valita jonkun "kivemman" ja harvinaisemman (tai yleisemmän) taudin, jolla on samat oireet. Pitää vaan sanoa, että "oireet viittaavat ehkä"... Erilaisilla kokeilla sitten saadaan tarkempaa tietoa, mutta niiden tuloksethan eivät ole julkisia.

Niin, ja oliko sillä nyt mitään merkitystä mihin Arafat kuoli?

Ja miten tämä AIDS nyt mitenkään liittyy homoihin ja sitä kautta ranneliikkeeseen? Kukaan ei kysynyt, kuoliko Arafat sittenkin keuhkokuumeeseen? Miksi?

Ei ollut edes salaliittoteorioita?
Titityy - anybody? Keltä eka teoria?
Minä muistan aikoinani lukeneeni spekulaatioita Arafatin seksuaalisesta suuntautumisesta Israelin ystävien Shalom-lehdestä. Siinä arveltiin Arafatin solmineen avioliiton Suha-vaimonsa kanssa, koska hänen homosuhteistaan alettiin kuiskia niin avoimesti. Lähteeksi mainittiin tarkemmin määrittelemättömät "israelilaiset lähteet".

Kyseisiä spekulaatioita on siis ollut ennenkin, mutta niiden lähdearvo on vain vähän kyseenalainen. Israelilaiset lähteet tuskin kohtelevat Arafatia puolueettomasti. Tällaisen huhun liikkeelle laskeminen oli varmasti omiaan kaivertamaan Arafatin arvovaltaa. Kuten tälläkin palstalla on jo useaan otteeseen todettu, ei homoseksuaalisuus oli arabikulttuurissa mitenkään korkeassa kurssissa.
lintuli kirjoitti: "Arafat oli Israelin vihollinen. USA oli Israelin ystävä. Nyt USA:lainen lehti väittää Arafatin sairastaneen AIDS:ia. Kyseessä voi siis olla myös tarkoitushakuinen viestintä."

POINT! Oli Arafat mitä tahansa (levätköön rauhassa) suhtaudun vähintäänkin epäilevästi tiettyihin uutislähteisiin - jenkit etunenässä.

Toisaalta, jos hän oli homo, sitä enemmän ansaitsee sympatiaa. Ja miksi yleensä sympatiaa? En hyväksy iskuja siviilejä vastaan, mutta pitää muistaa että Palestiina oli siellä ensin. Israel on perustettu länsimaiden mahtikäskyllä. Vähemmästäkin ovat "rättipäät" tulistuneet.... ;-) No, joka tapauksessa....
  • 22 / 22
  • Kilttipoika
  • 17.11.2004 10:30
Tänään Aamulehti kirjoitti, että tietoja Arafatin kuolinsyystä ei tulla julkaisemaan, puolison toiveesta. Tätä kunnioitettakoon.