Homoja kunnallisvaaleissa?

Onkohan meitä homoja ja lesboja kuinka paljon ehdokkaina kunnallisvaaleissa ja minkä puolueen listoilla? Itse olen ehdokkaana vassareiden listalla.
En tiedä. Kuulin kyllä lähteestä x, että ainakin Helsingissä ja parissa muussa isossa kaupungissa homoja olisi pari ehdokkaana, mutta harva homo ilmeisesti uskaltaa lähteä ehdokkaaksi, edes kunnallisvaaleihin, joissa tuskin homous nyt ihan ensimmäinen tärkeysjärjestyksessä on.

Vihreät taitaa olla homojen suosikkipuolue, sen jälkeen tulee vasurit ja kokoomus. Keskustalaishomoja ei kai olekaan.
Katsokaa uusin Z-lehti! Siinä oli haastateltu hlbt-ihmisiä ympäri Suomea useista puolueista.

Vihreistä, vasemmistoliitosta ja SDP:sta löytyi enemmän kuin kaksi henkilöä per puolue, kokoomuksesta juuri nuo kaksi ja kepusta, RKP:sta, SKP:sta yksi kaikista. Muistaakseni:)

Eli tuon perusteella voi päätellä, mitkä olisivat Suomen gaypuolueita.

Itse olen ehdokkaana Turussa SDP:n listalla.
  • 4 / 64
  • Zeppelin
  • 30.9.2004 12:23
Alkuviikolla julkaistun tutkimuksen mukaan keskustan kannattajat ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä (53% tyytyväisiä). Seuraavina kokoomuksen tukijoukot (42%), vasemmistoliiton (38%), demareiden (34%) ja hännänhuippuna vihreiden laumue alle kolmannes tyytyväisiä...

Mietipä tarkkaan kenelle äänesi annat. Vasemmistoa / vihreitä äänestämällä saatat tuhota seksielämäsi!!
  • 5 / 64
  • Yllättynyt
  • 30.9.2004 12:50
Kävinpä vaalikoneella ja sain huomata yllättäen pirun sisälläni ; ) Viisi ehdokasta lähimpänä omia "arvoja" oli kaikki keskustalaisia, miten näin on päässyt käymään ?
Hmm... tutkimuksessa ei muistaakseni mainittu asiasta, mutta tuli mieleen, että entä jos oikeistoa kannattava vahingossa äänestääkin vasemmistoa, niin riittääkö tämä jo pilaamaan seksielämän? :)
  • 7 / 64
  • Public eye
  • 30.9.2004 13:21
Aivan, Valittujen palojen tutkimusten perusteellahan se äänestyspäätös kannattaa tehdä, vaikka aiheena olisi varpaankynsien leikkaus.

Tänä uusmoralismin aikana Kepu nouseekin arvoon arvaamattomaan, kun kokoomuslaisten tyytyväisyys näyttää perustuvan ennätysmäiseen syrjähyppyjen määrään. Keskustalaisista taas parisuhdeuskollisuutta ainakin sanoo pitävänsä erittäin tärkeänä jopa 90 %. Esimerkiksi Jari Vilenillä sen sijaan ei ilmeisesti ole ollut seksielämässään mitään valittamista, kun voita on eduskunnassakin ollut leivän molemmin puolin.

Jotenkin minusta tuntuu, että en halua valita kunnallisista asioistani päättämään elämäänsä perin tyytyväistä ihmistä. Enemmän arvostan kriittistä itsensä, olosuhteidensa ja ympäristönsä tarkastelua sekä rehellisyyttä sen myöntämisessä, että vaikka asiat päällisin puolin näyttävät olevan aika hyvin, parantamisen varaakin sentään löytyy.
  • 8 / 64
  • Zeppelin
  • 30.9.2004 14:07
Taitaa olla niin, että vasemmistoa äänestämällä pilaa elämän ihan ilman mitään etuliitteitä :-o
He He....

Zeppelin
30.09.2004, 14:07: "Taitaa olla niin, että vasemmistoa äänestämällä pilaa elämän ihan ilman mitään etuliitteitä
:-o "

Voisitko jotenkin perustella väitteesi? miten äänestämällä oikeistoa maailma parantuu, kun omaisuus kerääntyy yhä harvempien käsiin ja köyhät köyhtyy entisestään. Pääoman hllitsijat vain keräävät tekemättä mitään toisten työn hedelmät. Onko se mielestäsi oikein. Onko väärin vaatia heikompi osasillekin jotain - vähän parempaa ja turvallisempaa elämää. Minä puhun täältä Kontulasta ihan omalla viisivuotisella opettajan kokemuksella lasten huonosta olosta. Rakennetaan vain lisää kaistoja moottoriteille muttei sydänleikkausjonoihin tai lasten ja vahusten hyvinvointiin riitä rahaa. Vammaiskuljetuksetkin tökkii. Stadionille pitää saada katteet mutta mistä katto asunnottomille. Kohta on yhteinen liikennelaitoskin siirretty joidenkin harvojen käsiin ulkomaisille pääomasijoittajille. No kyllähän tässä sexielämäkin kärsii, kun ajattelee miten hyvin niillä keskustalaisilla ja kokoomuslaisilla menee. niillä on varmaan varaa ostaa sitä sexiä kun alapääoma tuottaa niin hyvin he he ;-)

ps. olen Vasemmistoliiton ehdokkaana Helsingissä numerolla 713. Äänestä mua niin lakkaa seisomasta ;-)
Hei - eipäs nyt sentään ruveta vaalimainoskanavana tätä keskustelupalstaa käyttämään. Äänestäkää ihmiset, mutta koettakaa valita ehdokkaanne perehdyttyänne hänen OMIIN käsityksiinsä asioiden hoitamisesta. Luulot eri poliittisten suuntausten käsityksistä ovat usein ihan harhassa.

Äänestäkää, vaikutatte edes hippusen verran.
Teroboy
30.09.2004, 14:38 :
Hei - eipäs nyt sentään ruveta vaalimainoskanavana tätä keskustelupalstaa käyttämään. Äänestäkää ihmiset, mutta koettakaa valita ehdokkaanne perehdyttyänne hänen OMIIN käsityksiinsä asioiden hoitamisesta. Luulot eri poliittisten suuntausten käsityksistä ovat usein ihan harhassa.

Äänestäkää, vaikutatte edes hippusen verran.
----------------------------------------------------------------------------
Hei,

Lupaan olla enää mainostamatta, että olen ehdokkaana, kun en aio mainoksiin köyhänä muutenkaan laittaa sentin senttiä.

Kia
Voisiko joku kertoa, mitä merkitystä ehdokkaan seksuaalisella suuntautumisella on? Minä ainakin tahdon antaa ääneni hyvälle tyypille. Se, ketä hän vapaa-aikanaan hässii, on yks veen hailee.
Kerrankin taas kunnon aihe eikä mitään perskarvojen hoito-ohjeita!! :)

Japa...voi olla että olen hieman yksinkertainen mutta ihan päälimmäiseksi tuli mieleen että avoimesti homo ehdokas kenties ajaa jotain asiaa eteenpäin tai puolustaa joka kosketta meidän etuja......voi olla että olen väärässä.
Pirauttappas Räsäsen Päiville ja tiedustele hänen kantaansa asiaan.
DKNY: Se, että ehdokas on avoimesti homo, ei tarkoita että hän välttämättä ajaisi yhtään mitään asiaa. Avoimesti heterokin kunnallispoliitikko voi hyvin olla homojen oikeuksien puolestapuhuja. Hyvin yksinkertaistahan tämä on: ei ehdokkaan seksuaalisuudella ole minkään valtakunnan vaikutusta siihen, mitä päätöksiä hän tekee.

Minä haluan tasa-arvoisen yhteiskunnan, ja siksi äänestän ihmistä enkä seksuaalisuutta.
Voihan sitä kokoomuslainenkin ajaa köyhän asiaa tuolla logiikalla. =) Vaikka onhan se totta. On paljon tärkeämpiäkin asioita ja isompia aihekokonaisuuksia, joita minun ehdokkaani saisi kannattaa ja ajaa eteenpäin.
Japa, olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. En minä syrji itseäni silläkään tavalla, että vaatisin itseni äänestämään jotakuta yhden ominaisuuden vuoksi. Kokonaisuus ratkaisee: ensin tutkitaan käsitykset monista asioista. Jos sopivaa mieltä oleva sitten vielä on homo tai lesbo, annan ääneni mieluusti hänelle, mutta totta vieköön syyksi ei riitä homous tai lesbous.

Siis: lapsiperheiden, urheiluhallien rakentelun ja sosiaalipummien puoltajat, ette ääntäni saa!
Haluan korjata nyt väärinkäsitystä tässä....en todellakaan valitse ehdokastani ainoastaan sen perusteella että ihminen on homo. Se ei YKSIN perusteeksi riitä, mutta ehdokaan homoudesta varmaan ei ole haittakaan.......

Minä en todellakaan ole innoissani näistä tyypeistä jotka ajavat yhteiskunnan rahoja lisää päiväkoteihin tai jäähalleihin (kuinka monta niitä Suomenmaahan oikein riittää? ).
Heh heh. Piinkovana vasurina tietysti en voisi kuvitella äänestäväni jotain kokoomusta.

Ei niinkään että kannattaisin minkään poliittisen suuntauksen pyyhkimistä pois, koska se kaventaa keskustelua ja tuhoaa demokratian peruselementtejä. Äänestäkää vaikka natseja jos mieli tekee, kunhan äänestätte. Ei sillä että niitä pitäisi äänestää.

En mä nyt tiedä pelkästäänkö Aarnipuun perusteella voiko väittää että Seta joku stalinistien pesä sentään on.
Mutta jotta nyt ihan tekopyhäksi en rupea, niin kyllä myönnän että jos Aarnipuu kokoomuksen ehdokas olisi, niin ehkä vähän kauhistuisin, mutta pääsisin sen yli kyllä. Ei se nyt niin maailmoja kaatava asia ole.
Itse kunnallisvaaliehdokkaana ammun nyt itseäni jalkaan, ja sanon, ettei seksuaalinen suuntautuminen saattaa olla yksi näkökohta ehdokkaan valinnassa, muttei tärkein. Äänihän menee myös ehdokaslistalle, ei vain ehdokkaalle

--- Saakos täällä mainostaa itseään? :-)
Mihin kunnallisvaali-ehdokkaat voivat todellisuudessa vaikuttaa, jos/ kun heitä valitaan? Minä en tiedä.
Mä olen täällä Järvenpäässä sdp:n listoilla ehdokkaana numerolla 10:)
Joo olisi mukava tietää, saako ihan tälläkin tavalla mainostaa, vaikka voisi päätellä siitä, ettei ylläpito ole reagoinut näihin kaapista ulos tuloihin, että mainostaa voisi :)
Ranneliike.netin ylläpito ei vastusta ehdokkaiden osallistumista keskusteluun omalla nimellään ja ehdokasnumerollaan.

Toivottavaa tietysti on, ettei tästä tule kuitenkaan mitään vaali-ilmoitusfoorumia. Tämän foorumin tarkoituksena on keskustella asioista, ei mainostaa. "Olen se ja se, käy katsomassa vaaliohjelmani sieltä ja sieltä" ei ole hyvää keskustelua.

Toimivin (ja siistein) tapa on ottaa kantaa asioihin ja vaikkapa pistää viestin "allekirjoitukseksi" oman nimensä, puolueensa ja ehdokasnumeronsa.

Varsinaisille vaali-ilmoituksille on paikka ranneliike.netin vaalisivuilla osoitteessa
http://ranneliike.net/kuntavaalit2004.php
Mainitulle sivulle kasaillaan muutakin vaaleihin liittyvää.
Ei kai seksuaalinen suuntautuminen sinänsä vaikuta tai edes ole olennaista.

Onhan tietysti huomioitava se, että jos henkilö kuuluu samaan seksuaaliseen suuntautumiseen, niin tietty omanlaisen lisäyksen se antaa. Toisaalta, pääpiirteittäin kaikki kunnallistasolla tehtävät päätökset eivät varmaan seksuaalisiin vähemmistöihin vaikuta niin reippaasti ja mitkään tasa-arvo asiat tuskin enää kovin suurta roolia varsinkaan kunnallispolitiikassa näyttele.
"miten äänestämällä oikeistoa maailma parantuu, kun omaisuus kerääntyy yhä harvempien käsiin ja köyhät köyhtyy entisestään. Pääoman hllitsijat vain keräävät tekemättä mitään toisten työn hedelmät. Onko se mielestäsi oikein. Onko väärin vaatia heikompi osasillekin jotain - vähän parempaa ja turvallisempaa elämää."

Joo, mutta se ei toteudu äänestämällä vasemmistoliittoa ja kyllä, kyllä on väärin vaatia heikompiosaisille yhtään mitään tässä valtiossa. Tämä maa on katsos kuin Las Vegas. mukava voittajalle, julma häviäjälle. Sen ovat meille pitkäaikaisella työllään taanneet vasemmistoliitto, vihreät, keskusta, SDP, kokoomus, RKP, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Vasemmisto on saanut lähinnä HKL:n lakkoilemaan suunnilleen jos on 13. päivä ja perjantai ja aurinko on pilvessä. Konttorirottia vasemmistopuolueet eivät ole muistaneet kuuna kullan valkeana. Siksi en äänestä teitä enää.


"Minä puhun täältä Kontulasta ihan omalla viisivuotisella opettajan kokemuksella lasten huonosta olosta. Rakennetaan vain lisää kaistoja moottoriteille muttei sydänleikkausjonoihin tai lasten ja vahusten hyvinvointiin riitä rahaa. Vammaiskuljetuksetkin tökkii. Stadionille pitää saada katteet mutta mistä katto asunnottomille. Kohta on yhteinen liikennelaitoskin siirretty joidenkin harvojen käsiin ulkomaisille pääomasijoittajille."

Sitä on tämä kasinotalous. Kävin muuten Eestissä ja huomioin että sosialistinen palveluhaluttomuus on vaihtunut kapitalistiseen jurnutukseen. Sosialismihan tuli tunnetuksi siitä että mikään ei toiminut. Kun palasin kotiin, niin kännykästä hävisi kenttä keskellä kaupunkia, internet tökki ja ohjelmat kaatuilivat, ratikan lattialla oli oksennusta eikä kirjastossa vastattu puhelimeen sen aukiolo-aikana. Olisi kuitenkin väärin tästä päätellä ettei kapitalismi toimi. kapitalismin toimimattomuus vaan ei ylitä uutiskynnystä.

"No kyllähän tässä sexielämäkin kärsii, kun ajattelee miten hyvin niillä keskustalaisilla ja kokoomuslaisilla menee."

Psykopaateilla ei huolet elämää paina. Äänestä voittajaa ja voittajan arvoja (kun nyt satuit syntymään väärässä ajassa ja väärään aikaan ettet päässyt tukemaan Adolf Hitlerin valtaannousua)!
No....aika hepposta olisi jos "kaapista" pitäisi tulla ulos kunnallisvaalien takia;) itse laitoin tuon ehdokas numeron esille hetken mielijohteesta...en sen takia että olisin jotenkin halunnut mainostaa tai kalastella ääniä.
...ainakin 'tron' kuulostaa pesunkestävältä poliitikolta jo nyt...
Protestoisin sitä yleistä ajatusta vastaan, että (vain) vasemmisto ajaisi köyhien asiaa. Itseni miellän liberaaliksi oikeistolaiseksi ja näen, että käyhien asema parantuisi parhaiten siten, että kaikille saataisiin töitä. Työ luo hyvinvointia, monellakin tasolla. Mielestäni vasemmistolainen meininki, jossa verot pyritään pitämään mahdollisimman korkealla ja palvelut tuottamaan (mahdollisimman tehottomasti - työntekijöiden "hyvinvoinnin" nimissä) julkisen sektorin toimesta, päinvastoin hävittää hyvinvointia, sen kaikkein köyhimmänkin.
"Protestoisin sitä yleistä ajatusta vastaan, että (vain) vasemmisto ajaisi köyhien asiaa. Itseni miellän liberaaliksi oikeistolaiseksi ja näen, että käyhien asema parantuisi parhaiten siten, että kaikille saataisiin töitä. Työ luo hyvinvointia, monellakin tasolla."

Työ luo hyvinvointia vain sosiaalidemokraattien sairaissa fantasioissa jossa Arbeit Macht Frei. Ei työ takaa hyvinvointia vaan palkka ja sitä palkkaa on useimmiten liian vähän.

"Mielestäni vasemmistolainen meininki, jossa verot pyritään pitämään mahdollisimman korkealla ja palvelut tuottamaan (mahdollisimman tehottomasti - työntekijöiden "hyvinvoinnin" nimissä) julkisen sektorin toimesta, päinvastoin hävittää hyvinvointia, sen kaikkein köyhimmänkin."

Julkisella sektorilla voitaisiin enemmän keskittyä ihmisten kyttäämisestä ja valvomisesta (helppoa) ihmisten auttamiseen (vaikeaa ja likaistakin). Tämä maa on täynnä virkamiesten suojatyöpesäkkeitä (Kansanterveyslaitos, TEO, STAKES, Tuotevalvontakeskus ja Supo) ja kaikki haluaa hallinnollisiin tehtäviin, mutta kuka kylvettäisi vanhukset?
Stacy kirjoitti: "Ei työ takaa hyvinvointia vaan palkka ja sitä palkkaa on useimmiten liian vähän".

Pysyn kannassani, nimenomaan työ luo hyvinvointia. Yleensä maksamme jostain saamastamme palvelusta tai hyödykkeestä. Saatuamme tuon palvelun, hyvinvointimme on kasvanut. Monille myös itse työnteko tuottaa hyvää oloa.

"Julkisella sektorilla voitaisiin enemmän keskittyä ihmisten kyttäämisestä ja valvomisesta (helppoa) ihmisten auttamiseen (vaikeaa ja likaistakin). Tämä maa on täynnä virkamiesten suojatyöpesäkkeitä (Kansanterveyslaitos, TEO, STAKES, Tuotevalvontakeskus ja Supo) ja kaikki haluaa hallinnollisiin tehtäviin, mutta kuka kylvettäisi vanhukset?"

Tuosta olen samaa mieltä. Kunta saisi keskittyä peruspalveluiden tuottamiseen ja muun aktiivisuuden voisi jättää kuntalaisten oman aktiivisuuden varaan. Peruspalvelutkin kannattaisi kilpailuttaa eri palveluntuottajien kesken laadun ja hinnan suhteen.
"Protestoisin sitä yleistä ajatusta vastaan, että (vain) vasemmisto ajaisi köyhien asiaa. Itseni miellän liberaaliksi oikeistolaiseksi ja näen, että käyhien asema parantuisi parhaiten siten, että kaikille saataisiin töitä. Työ luo hyvinvointia, monellakin tasolla. Mielestäni vasemmistolainen meininki, jossa verot pyritään pitämään mahdollisimman korkealla ja palvelut tuottamaan (mahdollisimman tehottomasti - työntekijöiden "hyvinvoinnin" nimissä) julkisen sektorin toimesta, päinvastoin hävittää hyvinvointia, sen kaikkein köyhimmänkin."

En usko tai väitä että joku kokoomus nyt siis haluaa polkea köyhiä maahan tai vastaavaa, mutta täytyyhän nyt kokoomuksenkin tiedostaa, mistä niiden äänet tulee. Eli marginaaliverot alas ja yksityistämis kunniaan. Vaaranahan aina oikeiston ja vasemmiston kohdalla on ylilyönnit.

Tällä hetkellä kyllä vasemmisto joutuu pelaamaan puolustuspeliä globaaleja markkinavoimia vastaan. Toisaala, niin joutuu oikeistokin, koska sama hillitsemätön kapitalismi alkaa uhkaamaan lopulta kaikkien hyvinvointia. Sehän vaan aloittaa ravintoketjun loppupäästä.

Mä en tiukkana vasemmistolaisen pidä veroista, korkeista eläkemaksuista ja kaikennäköisisät muistakin systeemeistä. Suomalaiset palvelut on mun mielestäni liian byrokraattisia, kuntasektori toimii liian heikosti ja syrjäytyminen on jo ihan arkipäivää.

Ihme kyllä, olen Stacyn kanssa vähän samaa mieltä siitä että näitä laitostyöpaikkoja taitaa olla vähän liikaa. Onko ne sitten ne suuret ikäluokat linnoittautuneet kaikenmaailman ministeriöihin ja Kelaan?

Kaikki, jotka Kelassa koskaan ovat käyneet, tietävät mikä päänsärky se usein on. Mun mielestä joku työkkärikin on jo ihan liian byrokraattinen helvetti. Mielummin elän ilman tukia ja paperihässäkkää, kun altistan itseni byrokratian ja virastotätien armoille. Pari kertaa on pakko ollut alistaa itsensä byrokratian armoille, mutta mun ei kyllä ainakaan tee mieli hakea tukia ja vastaavia.

Toisaalta, kapitalismi on julma puoliso. Ei niinkään että sosialismi nyt välttämättä parempi on, siis reaalisosialismi. Tuntuu että hyviä työpaikkoja on todella vähän, niihin haetaan jotain ihmetyyppejä ja lopulta käteen jää siivous yms. duuneja. Käyn kyllä itsekin duunissa, jossa en niin hirveästi viihdy, koska kyllähän se tuo sen tunteen että teet jotain hyödyllistä ja olet osa yhteiskuntaa yms. Välillä kyllä tuntuu vähän sellaiselta, että miksi yrittää? Ei tämä yhteiskunta parempaan suuntaan ainakaan ole juurikaan menossa.

Työnteko on paras lääke köyhyyttä vastaan, jos työpaikka on sellainen, mikä maksaa tarpeeksi. Sellainen "working poor" ilmiö ei ole toivottava ja helposti luisuu köyhyysloukkuun. Eli palkka ei riitä elämiseen, mutta koska saat tarpeeksi palkkaa esim. vuokranmaksuun ja 2 viikon ruokiin, niin turha on mitään tukia mennä kinumaan.

Työllään on tarkoitus elää ja parantaa elintasoaan, täytyy myös muistaa, että varsinkin nykysuuntauksessa, näitä työpaikkoja alkaa olemaan yhä vähemmän.
No tottakai myös vasemmalla ollaan sitä mieltä, että nimen omaan työ lyö hyvinvointia. Lisäksi paitsi että työ tuo rahaa, on se myös linkki yhteiskuntaan ja ihmisarvon perusta. En tietenkään tarkoita sitä, että työttömyydestä pitäisi masentua, mutta usein noin käy, mikä on merkki siitä, että työ on enemmistölle muutakin kuin vain tapa ansaita rahaa.

Niin ja... olihan jo Ronald Reagan sitä mieltä, että jos rikkaiden veroja alentaa paljon, niin kyllä ne rahat siitä köyhillekin valuvat:)
Olen itsekin ehdolla vaaleissa Helsingissä. Itselleni politiikassa ei varsinkaan kuntatasolla ole keskeistä seksuaalinen suuntautuneisuus, mutta kyllä silläkin on merkitystä.
Kyllähän hyvin monet eläkeläiset äänestävät eläkeläisiä, nuoret naiset nuoria naisia jne. , vaikka tuskin nämäkään määreet ovet jokaisessa poliittisessa päätöksessä olennaisia.
Homot ja lesbot tuntevat homojen ja lesbojen ongelmat, mikä voi useinkin vaikuttaa päätöksiin.
Helsingissä esimerkiksi mietitään millaisia asuntoja tänne tulisi kaavoittaa: tehdäänkö isoja perheasuntoja, omakotitaloja, vuokrataloja vai mitä. Kyllä päätöksenteossa on hyvä tuoda esiin, että kantakaupungissa asuu paljon homopareja ja sinkkuja, joille pitää myös rakentaa hyvää kaupunkia. Siis etteivät kaikki valtuutetut vaadi vain perheasuntoja ja automarketteja lähiöihin.

Ville Ylikahri, vihreät, Hki 950
http://www.villeylikahri.net
Noi voi veljet jos tommosii ehdokkaita on kun Ville niin mä äänestän niitä heti ja annan muutakin kun ääneni...
"No tottakai myös vasemmalla ollaan sitä mieltä, että nimen omaan työ lyö hyvinvointia. Lisäksi paitsi että työ tuo rahaa, on se myös linkki yhteiskuntaan ja ihmisarvon perusta. En tietenkään tarkoita sitä, että työttömyydestä pitäisi masentua, mutta usein noin käy, mikä on merkki siitä, että työ on enemmistölle muutakin kuin vain tapa ansaita rahaa."

Hyvä homma, sillä minulla on tarjottavana loputtomasti työtä esimerkiksi vanhusten ja sairaanhoidon parissa ja sitten olisi esimerkiksi Saaristomeren kansallispuiston siivous sellaista reipasta työtä ulkohommia pelkäämättömälle. Porkkalanniemen retkipolut pitäisi merkitä maastoon tarkemmin. Onhan näitä, ei työ maailmasta lopu.

Mutta kun se ongelma on ettei näistä töistä kukaan maksa palkkaa. Käytännössä ne pitäisi tehdä ilmaiseksi ja omin varoin ja usein tehdäänkin. Se työ on mielekästä ja palkitsevaa.

Suomalaiset ovat työuupumustilastojen kärjessä siksi ettei työ ole mielekästä eikä palkitsevaa vaikka siitä saisi ihan kunnolla palkkaakaan. Esimerkiksi järjestettiin kerran kulttuurifestivaali Vuosaaren perukoille nuorisolle. Ei sinne tullut kuin pari keski-ikäistä sauvakävelijää. Palkkahan kyllä juoksi, mutta ei siinä ollut tyytyväisiä esiintyjät eikä järjestäjät. Ja vuodesta toiseen on näin: tutisevat mummot ja papat päättävät järjestää nuorisolle toimintaa ja rahaa palaa eikä nuorisoa vois vähempää kiinnostaa nämä tapahtumat. Ne työntekijät taas jotka tietävät ikänsä puolesta mitä nuoriso ihan OIKEASTI haluaa eivät taas päätä mistään.

No enpä minä siellä olekaan töissä enää, mutta tiedän mihin mielettömyyteen ja peleihin kunnan rahat ihan oikeasti menevät.

Todellisuudessa suuri (?) osa työttömistä on löytänyt mielekästä työtä vapaaehtoistyön piiristä. Niille siirtyminen mielekkäästä työstä mielettömään palkkatyöhön on vain rasite etenkin kun palkka on mitätön.
kantakaupunkihan on Helsingin päätöksenteossa varsin hyvin edustettuna. On suorastaan hieman kisuallista, että Kultahammasrannikko on niin yliedustettu kuin on.

Itse pidän hieman kummallisena sellaista lähtökohtaa, että homon pitää asua kantakaupungissa ja inhota automarketteja. Juu, inhoan itsekin, mutta puolustaisin kyllä hieman holistisempaa näkemystä siitä, mitä seksuaalinen tasavertaisuus kunnallisasioissa voisi olla.

Apropos, ihmiset eivät ainoastaan äänestä rikkaissa kaupunginosissa asuvia ehdokkaita. Lisäksi äänestysprosentit noissa kaupunginosissa ovat huomattavasti korkeammat kuin esim. Kalliossa tai Itä-Helsingissä.

On turha kuvitella, ettei tällä olisi mitään merkitystä sen suhteen, miten esm. rakennetusta ympäristöstä pidetään huolta kaupungin eri osissa.

Näin vaalien alla kannattaa muutenkin muistaa se, että äänestämättä jättäminen ei jätä yhtään valtusutopaikkaa täyttämättä. Ne, jotka äänestävät, saavat vain äänelleen enemmän vastinetta.

Esa-Pekka Keskitalo / Vasemmistoliitto / Vallila, Helsinki / 661
laittakaa tänne palstalle ne Z-lehdessä olleiden ehdokkaiden nimet.itselleni ei lehteä tule, joten olisi kiva tietää ketä vaaleissa voisi äänestää, jos sattuu pian omaa puoluetta edustamaan...ja on samasta kaupungista.
Olisi kiva tietää ehdokkaita muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta. Onko muualla ketään?Tai ainakin myötämielisesti suhtautuvia gayasioihin.Kokeilin tuota kunnallisvaalisivustoa (siis ranneliikken), mutten sinne päässyt.Olisi kiva saada tietoa ihan koko maan kattavasti.

Onnea kaikille ehdokkaille!
"Täällä yksi avoin naisihminen Helsingistä ehdokkaana Vihreiden listoilla:)"

Minusta on kiristysryöstöä se, että jos aikoo äänestää Vihreiden ehdokasta niin samalla tulee tukeneeksi vallanahneita Hannele Luukkaista ja Krohnin -klaania, Ari Saukkosta ja Inka Kanervaa. Vihreät olivat aikoinaan älymystöpuolue. Nyt ne ovat älyttömyyspuolue.

Minusta on kiristysryöstöä se että jos aikoo äänestää Vasemmistoliiton ehdokasta niin samalla tulee tukeneeksi vallanahnetta Ojalaa.

Kokoomusehdokkaan äänestäjä samalla tulee tukeneeksi Bogomoloffia, huh huh... Bogomoloff on kuin tahra joka ei lähde pois.
Voittikohan muuten Tarja aikoinaan meikäläisten äänillä? :) Tarkoitan siis edellistä presidentinvaalia.
Vihreät ovat kuulemma joissan kunnissa vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa. Siis, onko vihreät nykyään oikeistopuolue vai mistä on kysymys? Aika kummalliselta tuntuu tämä valinta, onhan vihreillä varmasti muitakin kumppaneita, joiden kanssa jakaa listoja.

No, se ratkaisee senkin että vihreitä tuskin KOSKAAN tulen äänestämään.

Minusta on kiristysryöstöä kaikenmaailman vaaliliitot. Sehän käytännössä tarkoittaa, että joku toinen puolue voi ryöstää sinun äänesi. Ei semmoinen käy laatuun.

Stacyllä tuntuu kaikki optiot olevan auki kuitenkin :) Tai sitten ei yhtään.
No, Tarja Halosesta ei toista kertaa tuu pressaa! Mokomakin sossutäti! Huoh!
Ihmiset ehkä tietää (tai sitten ei) sen, että miten äänet meidän vaalijärjestelmässä jakautuu. Äänellään auttaa aina itse asiassa enemmänkin niitä, jotka samassa puolueessa/vaaliliitossa saavat jo valmiiksi enemmän ääniä. Mutta toisaalta vaaliliitot voivat auttaa pieniä puolueitakin saamaan äänensä kuuluviin, mutta toisaalta sekin saattaa vääristää tätä demokratiaa. Jos pientä puoluetta äänestää vain muutama, miksi niiden äänen pitäisi kuuluakaan? Ja taktikoimalla esimerkiksi oikeistopuolueet liittymällä yhteen saavat ehdokkailleen isommat vertausluvut kuin yhdistymättömät vasemmistopuolueet tai toisinpäin.
"Äänestämällä tuet äänestämiesi ihmisten vallanahneutta."

Teen sen äänestämättäkin. Äänestämättä jättäminen ei ole mikään vaihtoehto. Se on oman valtansa antamista anonyymille vaalikarjalle joka taas kerran valitsee valtaan Bogomoloffit, Ojalat, Krohnit, Luukkaiset ja Saukkoset (* kenen mainokset nyt ovat suurimpina esillä katukuvassa.



*) Bogomoloff on turbokapitalisti joka on ollut heti ensimmäisenä priorisoimassa terveydenhuoltoa.

Krohn hyökkäsi aika farisealaisesti julkisella mielipidepalstalla Maija Dahlgrenin kirjoitusta vastaan jossa Dahlgren kritisoi julkista terveydenhuoltoa ja halusi tiputtaa virtuaalisen pommin kaupunginvaltuustoon. Krohn ei kommentoinut kritiikkiä terveydenhuoltoa vastaan lainkaan vaan teki suuren älämölön tästä kuvaannollisesta pommin heittämisestä valtuustoon. Inka Kanerva oli samassa porukassa.

Ari Saukkonen on Helsingin sosiaalilautakunnan jäsen. Sosiaalilautakunta on kunnostautunut hyväksymällä laittoman niukkoja toimeentulotukipäätöksiä ja sekoittamalla vammaisten ja vanhusten kuljetuspalvelut.

Ojala "kunnostautui" transuttelemalla julkisesti keskellä päivää ja puhujalavalta Setan Pridessä. Hänelle buuattiin mahtavasti.

Luukkainen on julkisesti sitä mieltä että kissan pitäisi olla irti hihnasta mutta valvottuna. Jokainen tietää ettei tämä ole sallittua ja on haitallista kissalle (kissa voi esim. pudota parvekkeelta tai altistua haukan hyökkäykselle). Mainoksissa tämä kääkkä kuitenkin paistattelee eläinten suojelijana.
"No, Tarja Halosesta ei toista kertaa tuu pressaa! Mokomakin sossutäti! Huoh!"

Oikeistolainen porvarilehmä punakuosissa.

Tarjan aikana on rutinoitunut Kuokkavieraiden poliisin taholta tekemät pahoinpitelyt hänen ökyjuhliensa porttien edessä. Ihmisoikeuspresidentti jonka aikana kaikki ihmisoikeudet on viety.

Tarja valittaa Itse Valtiaista, änisee että työttömät ovat "taivaanrannan maalareita" ja kiukuttelee sosiaalisista shoppailijoista.

Harvinaisen vastenmielinen ihminen.
Tarjan poliittiseen väriin en ota kantaa, eikä tasavallan presidentin kuulukaan edustaa mitään puoluetta. Ja ei, ei Suomessa ihmisoikeuksia ole mihinkään menetetty. Aika hyvällä mallilla ovat.

Poliisin tehtävä on puuttua huliganismiin ja selvästi rikolliseen toimintaan. Kuokkavieraat ovat vasta Tarjan aikana aktivoituneet mesoamaan toden teolla - ja ennen kaikkea aiheuttamaan taloudellisia vahinkoja. Osoittaisivatkin Kuokkavieraat vain mieltä.

Eikä Tarja käsittääkseni ole valittanut Itse Valtiaista, muistaakseni jopa kertonut pitävänsä ohjelmasta. Valittamisen ovat kyllä kunniakkaasti hoitaneet eräät toiset politiikan silmäätekevät.
"Ja ei, ei Suomessa ihmisoikeuksia ole mihinkään menetetty. Aika hyvällä mallilla ovat."

Mielenosoitusvapaus on menetetty.
Kirje -ja telesalaisuus on menetetty.
Yksilön intimiteettisuojaan on puututtu.

"Poliisin tehtävä on puuttua huliganismiin ja selvästi rikolliseen toimintaan. Kuokkavieraat ovat vasta Tarjan aikana aktivoituneet mesoamaan toden teolla - ja ennen kaikkea aiheuttamaan taloudellisia vahinkoja. Osoittaisivatkin Kuokkavieraat vain mieltä. "

Väärin. Kuokkavierasjuhlissa ainoa mesoaja on ollut poliisi.
Taloudellisista vahingoista en tiedä mitään kun poliisi on aiheuttanut terveydellisiä vahinkoja - ja sitten estänyt ambulanssimiehiä tulemasta paikalle.

"Eikä Tarja käsittääkseni ole valittanut Itse Valtiaista"

Hän sanoi ettei se kuvaa politiikan arkipäivän kysymyksiä realistisesti.
Stacy:
Saukkosen sankka tukijoukko haluaa korjata yhtä asiavirhettä: Ari Saukkonen ei ole pelkästään sosiaalilautakunnan jäsen, vaan sen puheenjohtaja. Kuten tiedät, sosiaalilautakunta valvoo sosiaaliviraston toimia ja viime aikoina lautakunnan panosta onkin tarvittu, kuten lehdistä olemme saaneet lukea.
Ei minun tietääkseni mielenosoituksia ole kielletty Suomessa? Asianmukaisesti ilmoitettu ja järjestetty mielenilmaus on käsittääkseni ihan sallittu. Missä kohtaa mielenosoitus sitten muuttuu huliganismiksi tai "mesoamiseksi", onkin taas oma kysymyksensä.

Itsekin suhtaudun hivenen negatiivisesti puhelinten salakuunteluun tai kirjeiden/sähköpostien penkomiseen, sillä vaikka minulla ei salaisuuksia olekaan, en pidä ajatuksesta, että vaikkapa jonkin virheellisen kytkennän vuoksi minun puheluni voisi päätyä vieraan korviin.

Mutta käsittääkseni kyse ei noissa tapauksissa kuitenkaan ole "ihmisoikeudesta". Riippuu tietysti, miten se käsite ymmärretään. Itse käsitän ihmisoikeuden sellaiseksi, että on ajattelun ja sanomisen vapaus. Mieltään siis saa osoittaa sitä kenenkään estämättä, mutta yhteisesti hyväksytyin keinoin.

Myös Tarjalla on mielipiteen ja sanomisen vapaus. Tuskin kommentti Itse Valtiaiden realismin puutteesta on mikään asia nimittämään hänen politiikkaansa. Ehkä paremminkin merkki terveestä todellisuuden tajusta... :)
: "Ei minun tietääkseni mielenosoituksia ole kielletty Suomessa?

Anonyymisti mieltä osoittaminen naamioituneena on kielletty Suomessa. Se sulkee aika monet mielenosoittajat pois. Esimerkiksi aika monet homoseksuaalisuuteen myönteisesti suhtautuvat varmaan osoittaisivat mieltä homoseksuaalisuuden puolesta vaikka Aslanin aktivoituessa jos se olisi mahdollista omia kasvojaan paljastamatta medialle.

"Itse käsitän ihmisoikeuden sellaiseksi, että on ajattelun ja sanomisen vapaus. "

Kuten esimerkiksi vapaus perustaa tshetseenikapinallisia puolustava sivu?

"Myös Tarjalla on mielipiteen ja sanomisen vapaus. Tuskin kommentti Itse Valtiaiden realismin puutteesta on mikään asia nimittämään hänen politiikkaansa. Ehkä paremminkin merkki terveestä todellisuuden tajusta... :)"

Niin, no hän katsoi aiheelliseksi lausua tuon asian ääneen jos joltakulta tuo seikka olisi jäänyt huomaamatta. Se on tietysti ihmeellistä kun toisaalta hänen mielestään suomalaiset taas suhtautuvat kaikkeen kriittisesti.
"Saukkosen sankka tukijoukko haluaa korjata yhtä asiavirhettä: Ari Saukkonen ei ole pelkästään sosiaalilautakunnan jäsen, vaan sen puheenjohtaja. Kuten tiedät, sosiaalilautakunta valvoo sosiaaliviraston toimia ja viime aikoina lautakunnan panosta onkin tarvittu, kuten lehdistä olemme saaneet lukea."

Oleellinen huomio. Lautakunnan panosta ei olla tarvittu pelkästään viime aikoina vaan niin pitkälti menneisyyteen kun vain jaksan muistaa. Ja kumileimasimena se on hyväkynyt sosiaaliviranomaisten mielipuolisimmatkin päätökset.
  • 56 / 64
  • Mike Roberts
  • 13.10.2004 9:03
Miks et poistaa Seta ry:n hallituksen puheenjohtajan ilmoitus ranneliikeen keskustelupaikasta.

? Mike
Siinä mielessä olen samaa mieltä kuin s_mo että poliisin täytyy puuttua mielenosoituksiin, jossa on väkivaltaa, väkivallan uhkaa tai jossa särjetään paikkoja.

Kuokkavierasjuhlat ovat riistäytyneet käsistä jonkin verran, sinänsä ajatus on hyvä, mutta en missään tapauksessa hyväksy toimia, joita osa mielenosoittajista on tehnyt. Esim. Linnan vieraiden autojen pysäyttelyä yms.

Ylipäätänsä tuntuu, et mielenosoitukset pilaa se vähemmistö, joka tulee paikalle vain meuhkaamaan ja etsimään yhteenottoa poliisin kanssa. Juuri tätä porukkaa saattaisi estää se, että pitäisi esiintyä omalla naamalla. Nämä tyypit rauhoittuvat myös kuulemma, kun viina loppuu :)

Toisaalta olen kuullut, että poliisi olisi väärinkäyttänyt oikeuksiaan ja toiminut jopa lakien vastaisesti Kuokkavierasjuhlissa. Tämäkään ei tietenkään ole hyväksyttävää. Naamiointikielto taas, kuten Stacy sanoi, heikentää esim. seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen mahdollisuutta järjestää mielenosoituksia.

Ylipäätänsä aktivismissa pieni hulinaporukka pilaa hyvän asian.
  • 58 / 64
  • Jyväskylästä
  • 13.10.2004 12:23
Löytyy sateenkaarevaa väkeä ainakin numerolla 265, Piritta Huttunen, Vas.
Moi!

Uskon, että homoja ja lesboja ja kaikkia siltä väliltä on ollut aina ehdolla vaaleissa. Ennen seksuaalisen suuntautumisen julkituominen on ollut vain vähemmän hyväksyttävää. Näissäkin vaaleissakin on lukuisia lgbt -ehdokkaita, joille seksuaalisuus muodostaa vain yhden ominaisuuden yhden joukossa, ja monet eivät ole halunneet korostaa sitä mitenkään erityisesti.

Itse olen ehdokkaana Helsingissä demareitten listalta ja olen homo. Tosin en ole tuonut sitä mitenkään erityisesti esille ennen tätä. Toki olen mainostanut Z-lehdessä ja tännekin tulee mainos, mutta mainostan toki myös muuallakin. Tärkeintä ainakin minulle on se, että mahdollisimman moni ihminen käyttäisi äänioikeuttaan, ja olisi siten mukana päättämässä yhteisistä asioista varsinkin nuoret! Meni ääni sitten kenelle tahansa;)

Tsemppiä kaikille ehdokkaille, tukiryhmille ja äänestäjille; ollaan aktiivisia!
Ville saa laita tähän viesti että hän on ehdokas. Miks muut ei saa?
Moi!

Laitoin jo tuonne ylemmäs tiedon omasta ehdokkuudesta, mutta kun kerran pyydetään, niin varmaan suostun mainitsemaan asiasta uudemmankin kerran:) Olen siis:

Anssi Pirttijärvi / Turku / SDP / no 80
http://sdpturku.net/anssi, anssi.pirttijarvi@demarinuoret.fi

-Vaaliteemat mm. koulutus, tasa-arvo, ympäristö, niistä lisää nettisivuilla
Homoseksuaalille meni meikäläisen ääni taas kerran. Oli sellainen puolue joka ei paljon mainostele ja josta ei ole haittaa kenellekään :)
  • 63 / 64
  • Hämeen Hitain
  • 17.10.2004 14:58
Jep!

Aivan kuten Jani R ja Faery, niin olen SDP:n listalla ehdokkaana. Koska 1) olen vasta kurkistelen kaapista ja 2) en ole katsonut seksuaalista suuntautumistani kaikkia toimintojani ohjaavana piirteenäni sekä 3) asun pienehköllä paikkakunnalla, en tässäkään vaiheessa lähde elämöimään tällä yhdellä ominaisuudellani.

Että tämmöistä - haasteita riittää peruspalveluiden turvaamisessa sekä yltiöpäisen yksityistämisen ja ulkoistamisen estämisessä.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan.

Tsemppiä kaikille ehdokkaille....
Niin tsemppiä kaikille ehdokkaille....
David (rkp) Ville (vihr) Juha (kok)
on on mun suosikkeja