Venäjällä Beslan kouluun terroristi-isku

10 terroristeista oli arabipalkkasotilaita. Koulussa oli 1200 ihmistä, joista 70% oli lapsia. Lapsia ammuttiin selkään ja päähän heidän yrittäessään paeta koulusta. Jumppasalin katto romahti räjähdyksessä, jossa kuoli noin 100. Osa lapsista on edelleen panttivankeina.

AlQaida on ilmeisesti osallisena tässä.
ja mitähän tekemistä tällä olikaan homojen kanssa? Oliko oppilaista, uhreista, viranomaisista tai terroristeista joku homo? Ja miten tämä vaikuttaa homojen asemaan Pohjois-Ossetiassa tai Venäjällä?
mies kirjoitti: "10 terroristeista oli arabipalkkasotilaita. Koulussa oli 1200 ihmistä, joista 70% oli lapsia. Lapsia ammuttiin selkään ja päähän heidän yrittäessään paeta koulusta. Jumppasalin katto romahti räjähdyksessä, jossa kuoli noin 100. Osa lapsista on edelleen panttivankeina."

"Venäjän koulukaappaus päättyi verisesti

Beslan, 3. 9. Ulkomaat stt 015

Ainakin sata mutta joidenkin tietojen mukaan jopa 150 Beslanin koulun panttivankia on kuollut räjähdyksissä ja laukaustenvaihdossa.

Vasta illalla on selvinnyt, että panttivankeja oli ollut koulussa lähes tuhat. Heistä yli 600 sai vammoja tai haavoittui luodeista ja on sairaalahoidossa.

Osa kaappauksen loppuselvityksessä kuolleista panttivangeista ammuttiin koulun pihalle, osa löydettiin koulun voimistelusalista, kun erikoisjoukot pääsivät sinne räjähdysten ja ammuskelun jälkeen.

Koulun kaapanneista terroristeista kuoli ainakin kaksikymmentä. Kymmenen heistä kerrottaan tulleen kaupunkiin arabimaista. Eräiden panttivankien mukaan kaappaajia oli kaikkiaan 28.

Osa kaappaajista pääsi pakenemaan ja osa jatkoi pitkälle iltaan vastarintaa koulurakennuksen vieressä olleesta laboratoriorakennuksesta. Ainakin 13 kaappaajaa vaihtoi ylleen siviilivaatteet ja pakeni alueelta. Osa heistä on saatu kiinni.


(STT-AFP-Itar-Tass) "
Lähde: stt/ ulkomaat 3.9.04 klo 21.30

Uutisella ja "uutisella" voi olla propaganda-arvoa tässäkin yhteydessä. Mikäli tänne tietoja "uutista" laittaa, kannattanee tarkistaa niiden paikkansapitävyys.
Ei mutta nyt kaikki homot ja lesbot marssimaan sateenkaarilipun alle ja osoittamaan mieltä homojen ja lesbojen oikeuksista. Ei niin väliä marssitaanko burraburra maan homojen ja lesbojen puolesta vai jonkun muun maan...pääasia että ilmaistaan olemassaolomme.

Vinkkinä pakko sanoa, että jos ylitätte itärajan niin ottakaa mallia luonnonsuojelijoista; niitä ei saa kirveelläkään Venäjän puolelle osoittamaan huoltansa havumetsien avohakkuista - siellä puolen kun ei pahemmin kysellä vaan annetaan kertalaakista kunnon mällit naamalle. Toisaalta, ainahan rapatessa roiskuu.
mahdollisesti 500 kuollutta...

Maailma muuttui yhdessä hetkessä.

Vaikutukset taitavat olla yhtä merkittäviä kuin wtc:n iskujen.

Sitäpaitsi olihan täällä keskustelua maahanmuuttajista ja islamista.
Satuin aamulla katsomaan sateliitti tv:n kautta suoraa lähetystä kun välikohtaus alkoi.... huoh... pahaa olo vieläkin... Toivottavasti tämä terroriaalto ei ikinä Suomeen asti pääsee....
No, Suomella ja Ahvenanmaalla ei ole samanlaista suhdetta kuin Venäjällä ja (en oikein ole varma oikeinkirjoituksesta) Tshetsenialla. Eikä meillä ole myöskään mitään luonnonvaroja, kuten vaikkapa öljyä (Kuten mieheni jaksaa aina muistuttaa: Suomi on globalisaation häviäjämaita, koska täällä ei kerta kaikkiaan kannata tuottaa mitään, koska täällä ei ole mitään.), muttemme myöskään riistä niitä kehitysmaista. Lienemme suhteellisen turvassa.

"Hauska" ajatusleikki silti on se, mitä Suomi tekisi, jos meillä terroristit ottaisivat pari sataa lasta panttivangeiksi, vaikkapa jossain Vantaalaisessa koulussa. Olisiko meidän maamme johtajista tilanteen vaatimiin toimiin? Entäpä armeijasta? Ja mitä yleensä tehtäisiin? Ja vieläpä se, että miten suomalaisten asenteet Yhdysvaltain "terrorismin" "vastaista" "sotaa" kohtaan muuttuisivat? Venäjällä veikkaisin mielipiteiden parin viime viikon aikana muuttuneen erittäin bushnuorempimielisiksi.
Niin no, eihän sitä koskaan tiedä, milloin kaappaajat iskevät dtm:ään tai Herccuun... Mitenkähän "valtaväestö" silloin suhtautuisi? Voisipa toisaalta olla kunnon herätys meille suomalaisille...

Vaikka - kukapa tällaisesta sivistymättömästä junttilasta nimeltä Suomi olisi kiinnostunut =D.
Onhan se nyt selvä asia , että tapaus vaikuttaa tavalla tai toisella meihin kaikkiin.

Ainakin lentokentät ruuhkautuvat. Jo nyt Yhdysvaltoihin matkustavílta riisutetaan vaatteita esim. housut miehiltä. Lentokentiillä voi joutua viettämään tuntikausia.
Haluaisin, että kaikki tiedostaisivat, että väite "Suomi ei riistä kehitysmaita" ei pidä paikkaansa.

1. Suomalaiset ostavat halpatuotteita, jotka on saatettu tehdä mm. orjuudella, lapsityövoimalla tai työntekijöillä, joilta on kielletty ammatillinen järjestäytyminen.

2. Suomen ja EU:n maatalous- ja tekstiilituotepolitiikka syrjii kehitysmaita. Ensin perimme niiden tuotteilta korkeat tullit, sen jälkeen tuemme omaa tuotantoamme (kaiken maailman "täällä ei kannata mitään tuottaa mutta tuotamme silti, prkl"-tuet, ja kaiken päälle maksamme vientitukia, että kannattamatonta tuotantoa saataisiin vietyä mm. kehitysmaiden markkinoille niiden tuotantoa häiritsemään.
Katselin tänään uutisia panttivankien kohtalosta, ja täytyy sanoa että itkin avoimesti ja halasin omia lapsiani..

Panttivankeja oli pidetty nälässä ja janossa, eli ei ilmeisesti ollut edes alunperin tarkoitus jättää ketään henkiin. Voi hyvä luoja että ihminen voi olla julma.. Tuollaista katsellessa alkaa pikkuhiljaa kannattaa Hammurabin lakia.
>Tuollaista katsellessa alkaa pikkuhiljaa kannattaa
> Hammurabin lakia.

Jaa. Eivätköhän kaapparit tienneet ihan hyvin etteivät luultavasti jäisivät henkiin. Kovien rangaistuksien uhalla ei näin epätoivoisia tällaisia tapauksia taltuteta.

Siihen oikeasti vain kaksi tapaa: 1) osoittaa, ettei terrorismi toimi ja/tai 2) poistaa sen syyt. Molemmat ovat poliittisesti paljon hankalampia kuin aseiden ja muun totalitarismin lisääminen, mutta jos asiaan halutaan *oikeasti* puuttua, muita toimivia keinoja ei nähdäkseni ole.

Nurkkaan ahdistettu rotta puree ja lujaa. Siksi on todella masentavaa jos Bushilaiset muka-ratkaisut eli kallis kovien otteiden politiikka alkaa tämän takia kerätä suosiota.
Todella surullinen ja vastenmielinen episodi!
Nykyään ääriryhmät itsemurhaterroristeineen suunnittelevat iskujaan yllättäviin kohteisiin. Uskomaton määrä elämänsä alkutaipaleella olevia lapsia on menehtynyt kuten heidän vanhempiaan + muita.
Tsetseenia ei ole yhtä kuin nämä tunteettomat robotit, jotka muka taistelevat heidän itsenäisyydestään.
Nämä hylkiöt eivät puolusta Tsetseenian itsenäisyyttä vaan käyttävät sitä tekosyynään.
Joku inhimillisyyden viimeisinkin sarake näyttää kadonneen näistä hirviöistä, jos on ollutkaan.
Sanotaan, että rahkeet kuvaamaan tätä mielipuolisuutta ei enää riitä(ainakaan minulla).
Osama bin Laden on itse upporikas mies. Ei hän ole kärsinyt köyhyyttä.

Islamistit käsittävät uskontonsa koskevan koko yhteiskuntaa, myös politiikan.

Raakalaismaiset teot lähtevät arabien julmasta oikeuskäytännöstä( julkiset teloitukset vanhanaikaisesti miekalla ja käsien katkomiset ja kivitykset toreilla joka viikko) He ovat tottuneet näkemään julmuutta, joka on kovettanut heidät.

Miksi Bushia niin kovasti haukutaan? Arabithan tässä ansaitsisivat kritiikkiä. Bush yrittää omasta puolestaan ratkaista turvallisuuskysymyksen. Sama juttu israelilaisilla-miksi he eivät muka saisi rakentaa muuria, sillä itsemurha-iskut eivät tulisi loppumaan ikinä. Jos Hesassa räjähtäisi 2 bussilastillista ihmisiä savuna ilmaan, olisi aika vaikea olla tekemättä mitään. Ossetiassa tapahtunut koulukaappaus kertoi omaa kieltään, minkälaisten voimien kanssa ollaan tekemisissä. Terroristit ovat fanaattisuudessaan menettäneet järkensä. Kuka tahansa kristitty( tai ei-muslimi vrt. nepalilaisten surmaminen Irakissa) voi olla kohteena? Pohjois-Ossetian alue on kristittyä aluetta.
On surullista, että Irakista ei koskaan tullut länsimaista demokratiakäsitystä omaavaa valtiota. Se olisi voinut olla aluetta tasapainottava tekijä ja sitäpaitsi Irakin kansa olisi ansainnut hyvinvoinnin kehittyvän maassaan. Jos amerikkalaiset olisivat saaneet jälleenrakentaa maata yhdessä eurooppalaisten kanssa, se olisi tapahtunut nopeasti: miljardeja olisi valunut maahan ja köyhät olot olisivat väistyneet. Valitettavasti näin ei käynyt, koska ulkopuoliset islamilaiset kansankiihottajat yhdessä entisten vallanpitäjien kannattajien kanssa eivät ajatelleet tavallista kansaa, vaan itsekkäästi omia etujaan. Seurauksena oli kaaos. sanotaan amerikkalaisista mitä tahansa, he olisivat auttaneet Irakia jaloilleen.
Pahoittelen, että minulla on hiukan vaikeuksia seurata ajatuksenkulkuasi, mies, mutta epäilen silti olevani eri mieltä kanssasi.

Israelissa syynä jatkuvaan väkivaltaisuuteen on se, että jostain kumman syystä eurooppalaiset päättivät sotiensa jälkeen kiittää juutalaisia taloudellisesta tuestaan sodilleen (ja anteeksipyyntönä natsien julmuuksista) antaen juutalaisille maa-alueen, joka ei ollut eurooppalaisten hallussa vaan, jossa eli jotain paimentolaisia. Helsingistä ei ole häädetty ketään pois. Jos joku alkaisi täällä räjäytellä pommeja, sitä pitäisikin kohdella kuin muuta rikollisuutta. Lähi-idällä ja Tsetseenialla (en edes yritä kirjoittaa oikein, pitää tarkistaa se) on omat historiansa, joista katsoen niiden alueiden ongelmia pitäisi tutkia. Se on minun pointtini.

Ja jos Irakiin rakennettaisiin demokratia päivässä, niin minusta vaikuttaa ilmeiseltä, että siitä muodostuisi lähinnä jonkinlainen pakolla ylläpidetty demokratian irvikuva. Demokratiaankin kansan pitää kasvaa. Niin meillä kuin muuallakin. Se vie pidempään kuin viikon verta. Se edesauttaako se, että toiset tulevat ja valloittavat maan ja ilmoittavat että tästedes täällä vallitsee demokratia, (meidän ehdoillamme ja meidän mielemme mukaan) yhtään maan demokratisoitumista. Mikä olisi ollut tilanne, jos Irakin kansa itse olisi syössyt Saddamin vallasta tai länsimaat olisivat olleet toisenlaisessa yhteistyössä Saddamin Irakin kanssa?
Tekstiviestinä on levinnyt kehotus "sytyttää kynttilät ikkunoissa ympäri maailmaa Ossetiassa kuolleiden lasten muistoksi". Ainakin vastapäisissä taloissa näyttää kynttilöitä loistavan.
Muistaakseni juutalaiset ostivat itselleen maata ihan laillisesti Israelista. Sen jälkeen he valloittivat niitä.
Olen ehkä väärässä mut muistelen että ei juutalaiset mitään ostaneet. Kansainyhteisö suuressa viisaudessaan päätti "lahjoittaa" juutalaisille Israelin valtion piittaamatta tuon taivaallista palestiinalaisista.

Ilmeisesti kuitenkin rauhallista rinnakkaiseloa oli jonkin aikaa, kunnes Israel valloitti lisää maata. Täytyy tunnustaa ettei historia ole mun vahvimpia puoliani, joten mettään varmaan menin, mut kertokaa lisää te joilla on parempi asiantuntemus...
Juutalaisten muutto Israeliin alkoi siionistiliikkeen myötä 1800-luvun lopulla. He keräsivät maailmalta rahaa ja ostivat maata paikallisilta arabeilta, varsinainen maitten valtaaminen tapahtui vasta vuoden -48 sodan hyökkäysvaiheessa.
En ole paras mahdollinen historiantuntija minäkään, mutta muistaakseni Israelin valtion kehityksessä oli myös sellainen episodi, että alueella aikaisemmin elänyt arabiväestö otti (mielestäni melko oikeutetusti) nokkiinsa Israelin valtion perustamisesta heidän asuinalueidensa päälle ja he hyökkäsivät (mielestäni ei ehkä niin oikeutetusti) Israeliin. Israel kykeni kuitenkin puolustautumaan tehokkaasti, ja valtasi itselleen jopa lisäalueita kimppuunsa hyökänneiltä arabeilta.