Bush on mulkku!

George W. Bush ja paavi yhteisrintamassa samasukupuolisten avioliittoja vastaan

ZENIT, National Gay and Lesbian Task Force

Presidentti George W. Bush esitti helmikuun lopulla Yhdysvaltain perustuslain muuttamista siten, että samaa sukupuolta olevilta pareilta kielletään avioliittoon siunaaminen. Ehdotus on herättänyt voimakasta kritiikkiä, koska perustuslakia on tähän asti muutettu vain lisäämällä kansalaisoikeuksia, eikä rajoittamalla niitä.Ehdotuksessaan presidentti Bush väittää samasukupuolisten avioliittojen ”uhkaavan yhteiskunnan kaikkein perustavinta instituutiota”. Ehdotusta ryhtyivät kannattamaan konservatiivit ja republikaanit, kun taas sitä vastustavat demokraatit ja lesbo/homojärjestöt.Bush esitti kieltonsa sen jälkeen kun yli 3000 samasukupuolista paria oli vihitty avioon Kaliforniassa.Samanaikaisesti Yhdysvaltain uskonnolliseen oikeistoon kuuluvat ”pro-family” – järjestöt käynnistivät massiivisen kahden miljoonan dollarin mainoskampanjan lehdistössä osoittaakseen tukea Bushilla ja perustuslain aviokiellolle.Mainostekstin mukaan ”Emme voi ajatella mitään tärkeämpää yhteiskunnallemme kuin avioliittoinstituution säilyttäminen”. Mainoskampanja tulee näkymään kaikissa suurissa yhdysvaltalaisissa lehdissä kevään 2004 aikana.Vatikaanin verkkolehti ZENIT kertoi paavin ilmoittaneen 26.2., että avioliitto on osa Jumalan suunnitelmaa.Paavin mukaan avioliittoa ja perhettä ei voida pitää pelkästään historiallisten olosuhteiden tuotteena tai ulkopuolelta tuotuna rakenteena. Todellisen avioliiton perustana on sen mahdollisuus uuden elämän syntymiselle, paavi totesi.Vatikaanin mukaan miehen ja naisen välinen avioliitto yhdistää heidät samalla tavoin kuin liitto ihmisten ja Jumalan välillä, jonka täydellisin toteutuma on Jeesus Kristus.Yhdysvaltalainen tasavertaisuusjärjestö National Gay and Lesbian Task Force (NGLTF) suhtautuu hyvin kriittisesti yrityksiin kieltää samasukupuoliset avioliitot.NGLTF:n puheenjohtaja Matt Foreman totesi lehdistölausunnossaan:”Näiden ’pro-family’ – järjestöjen ruma tekopyhyys hämmästyttää yhä uudelleen. Järjestömme tekemä analyysi osoittaa, että nuo järjestöt vähät välittävät amerikkalaisten perheiden todellisista ongelmista, kuten avioeroista, terveydenhoidosta, köyhyydestä ja perheväkivallasta. Sen sijaan he ovat saaneet päähänpinttymän homoseksuaalisuuden vastustamisesta, josta tämä kahden miljoonan dollarin kampanja on vain yksi esimerkki.Miten avioliitto-oikeuksien myöntäminen homo- ja lesbopareille vahingoittaisi Amerikan avioliittoinstituutiota tai perheitä? He eivät pysty vastaamaan kysymykseen, sillä se ei vahingoita ketään, mutta antaisi arvokkaita oikeuksia ja suojaa miljoonille ihmisille.Nämä ryhmät eivät ole koskaan auttaneet perheitä, vaan ovat levittäneet valheita, vääristelleet ja syrjivät lesbo-, homo-, bi- ja transihmisiä”.
 • 2 / 10
 • Public eye
 • 27.5.2004 14:35
Myös Australian pääministeri John Howard on ottanut oppia USA:sta ja havahtunut vakavaan epäkohtaan liittovaltion lainsäädännössä: siinä ei näet nimenomaisesti kielletä avioliittoja, jotka on solmittu muiden kuin miehen ja naisen välillä. Hänen mielestään lakiin tulisi sisällyttää avioliiton määritelmä muodossa:

"voluntarily entered-into union of a man and a woman to exclusion of all others".Howard yrittää estää australialaisten homojen ja lesbojen ulkomailla kuten Kanadassa virallistamien avioliittojen tunnustamisen Australian oikeusistuimissa. Hän haluaisi myös estää australialaisia homo- tai lesbopareja adoptoimasta lapsia, mutta koska adoptiokysymykset kuuluvat osavaltiotasolle, pääministerin valtuudet eivät riitä.Oppositiossa oleva työväenpuolue näkee Howardin puuhissa lähinnä yrityksen hajottaa oppositiota aiheesta keskenään kiisteleviin osapuoliin, mutta ei ole juuri saanut vastakaikua. Myös opposition virallinen kanta on homoliittoja vastaan eikä se ole kiinnostunut riitelemään laista, joka vain virallistaisi nykykäytännön.
Kiva että muutkin alkavat huomata G.W.Bushin dildomaiset ominaisuudet.... Mutta minkäs teet, suuri ja mahtava, sekä monien homojenkin ihannoima U.S.A on "mahdollisuuksien maa", jossa jopa elokuvasankarit pääsevät presidenteiksi ja kuvernööreiksi...Kaikkihan tunnemme sen verran jenkkilän historiaa, että voimme yksissä tuumin todeta: Amerikkalaiset, joista suurin osa ei ole edes mantereen syntyperäisiä asukkaita, haluavat olla edelleen maailmanvaltias - kansaa. Historian lehdiltä tuttua on jo tuo alkuasukkaiden ( intiaanit esim.) alistaminen, joten nyt on sitten vuorossa homot ja muut vähemmistöt - arabien kanssa kun tuntuu menevän kaikki jo päin persettä... Siitä siis johtunee Bushin pojan homovastaisuus...

Eläköön koti uskonto ja isänmaa - näin globaalilta kannalta.
Tupla-Yrjö Puska - tai mikä se nyt oli - on tosiaan aika uskomaton tyyppi. Toisaalta mahtaakohan esim. sen puheissa olla mitään äijän omia ajatuksia, tuntuu siltä että se on vain valtakoneistonsa puhujanukke. Ja viitaten siihen alkuviikon puheeseen, vois edes opetella miten se Abu Ghraib oikeen lausutaankaan...
 • 5 / 10
 • kaverihesasta
 • 27.5.2004 19:40
Kaikesta huolimatta George W. Bush on tässä asiassa samalla linjalla Suomen valtion kanssa. Bush on ilmoittanut kannattavansa homosuhteiden rekisteröintiä, mutta vastustavansa homojen avioliittoa. Täällä koti-Suomessa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat kiellettyjä, mutta rekisteröinti on sallittu. USA:ssa ollaan nyt menossa tästä pidemmälle (ainakin joissakin osissa maata) eli samaa sukupuolta olevat voivat mennä täysin yhdenvertaiseen avioliittoon kuin heterot, mikä Suomessa on edelleen saavuttamatta.
Mukavaa että huomioit tämän puolen asiasta koska turhan usein löytyy aina tämä super innokas lynkkaysryhmä joka on tuomitsemassa USA:n alimpaan helvettiin.Nykyinen pressa on todella JackAss mutta siellä on yhtä paljon hyvää kuin on pahaakin.Niin ihmisissä, kulttuurisa kuin luonossakin.

Suomi on aina todella perässä muista pohjoismaissa gay oikeuksista ja tulee aina olemaan.....valitettavasti.
 • 7 / 10
 • Möttönen
 • 27.5.2004 21:25
Johtunee tuo USA:n parjaaminen lähinnä itsetunnon puutteesta ja kateudesta amerikkalaisia kohtaan. Neukkula kun oli ja on Suomeenkin verrattuna melkoinen takapajula, niin se kyllä kerää sympatiat puolelleen.

Tosin, eihän tuota edellä mainittua kukaan kunnon kotikommunistimme myönnä......

Joten; kun USA Irakissa on täysi konna, niin Venäjä ollessaan Afganistanissa ja nyttemmin Zetseniassa toimii pyyteettömästi pyrkien vain ylläpitämään maailmanrauhaa!

Se, kuinka tuo rauha parhaiten taataan, käy hyvin ilmi niistä lukuisista patsaista, joita aiheesta on tehty, ja joista yksi seisoo Hakaniemenrannassa.

Niille, joille kyseisten patsaiden aihe ja sommitelma on vieras kerrottakoon, että konepistooli toisessa kädessä niissä heristellään nyrkkiä kapitalisti-impperialistille ja ollaan valmiina lähtemään kuten 1956 Unkariin tai 1968 Tsekkoslowakiaan vapauttamaan kyseiset kansat niitä uhkaavan kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän aikaansaamalta turmiolta.
 • 8 / 10
 • Ilopilleri
 • 27.5.2004 23:32
Voi voi sentään, Möttönen.. Sulla on ongelma, äkkiä hoitoon siitä. Muu maailma on jo päässyt kylmän sodan yli. YRITÄ SINÄKIN!Aikamoisia traumoja on ilmeisesti jäänyt herralle takataskuun, kun aihepiiristä riippumatta pitää jostain nurkasta AINA vetäistä vanhat kommarien nahkasaappaat taas pöydälle haisemaan. Hyhhyh.. *tuulettaa hajua pois*
Joo eikähän anneta Möttösen kommenttien olla omassa arvossaan, sama virsi sieltä tulee oli keskustelu mikä tahansa.Mutta jenkkilästä: sama sinänsä mulle mitä puuhaavat, toistaiseksi eivät meidän lakeja kuitenkaan sanele.Ja pitää muistaa, että G.W. Bush ei ole sama kuin Yhdysvallat. Siellä nyt vaan pääsi valtaan ko. hallinto, joka on kammottava kirous koko maailmalle - mutta kyllä se aikanaan väistyy.Itse aikoinani vietin aikaa jenkeissä, enkä tavannut siellä muita kuin todella ystävällisiä, rehellisiä ja avarakatseisia ihmisiä.
USAn fundamentalistinen, kristillinen äärioikeisto valitettavasti ei katoa minnekään, vaikka presidentti vaihtuisi. Suuri osa jenkeistä uskoo kreationismiin, sananmukaiseen Raamatuntulkintaan ja muuhun mielettömyyteen. Tällä lailla ajattelevia on fanaattisten tv-evankelistojen, FOXin uutislähetysten ym. helppo manipuloida. Arviolta kolmasosan amerikkalaisista lasketaan kuuluvan tähän porukkaan, joka muun ohella on luonnollisesti äärimmäisen homofobisia.