SETA ja Pohjois-Suomi

  • 1 / 4
  • Juhan
  • 16.1.2004 18:35
Yle:n teksti-tv kirjoittaa 16.1 2004 seuraavaa:

"Seksuaalinen tasavertaisuus SETA on aloittanut Pohjois-Suomessa hankkeen, jolla tuetaan alueen seksuaalivähemmistöihin kuuluvia nuoria. Eteenkin pienillä paikkakunnilla esim. homoseksuaalisuus on yhä vaiettu asia ja homona eläminen erittäin vaikeaa. Tämä näkyy mm. kasvaneina itsemurhalukuina."

Itse pohjoisesta ja pieneltä paikkakunnalta lähteneenä tiedän miten vaikeaa elämä on ollut. Toivottavasti SETA:n projekti tavoittaa oikeat ihmiset ja siitä on todellista apua sitä tarvitseville.
  • 3 / 4
  • Kalle
  • 26.1.2004 10:53
Epäilen, että Pohjois-Suomen maalaiskunnissa edistys jää kovalla yrittämiselläkin vaatimattomaksi. Suvaitsemattomuudella ja nyrkkitappeluilla on siellä pitkät ja yhä voimissaan olevat perinteet. Pitäisikö resurssit suunnata ennemmin maakuntien kaupunkien kehittämiseen nykyistä homoystävällisemmiksi paikoiksi? Voisi tuottaa jopa tulosta.
Omaa hyvää työtänsä Pohjois-Suomessa ovat varmasti jo tehneet viime aikoina myös 26-vuotias poika sekä hänen isänsä (Kuusamon kirkkoherra!) jotka ovat avoimesti puhuneet lehdisössä (ainakin Pohjois-Suomen sanomalehti Kaleva ja Z-lehti) tämän pojan homoudesta. Heidän juttunsa näyttää olevan luettavissa myös Z-lehden verkkosivuilla (http://www.seta.fi/z/) otsikolla "Isä, poika ja hyvä henki". Juuri tällaiset jutut ovat omiaan edistämään avoimuutta ja keskustelua homoudesta Pohjois-Suomen pikkukylissäkin. Tuodaan esille esimerkki juuri elävästä elämästä. Hienoa hienoa, kymmenen pistettä tällaisesta ulostulosta! :)