Iran,hollywood

Taalla atlantin takana media joka paiva nayttaa uutisia iran maanjaristyken tuhosta.Olen taalla katsellut YLE-internet lahetyksia,missa sanovat etta suomalainen tentta sairaala aloittaa toimintansa.Mutta taalla ei siita tiedeta mitaan,ei kai haluta,CNN vaan nayttaa american sotilaita saamassa kunniaa ja kukkia ja kiitosta hyvasta tyostaan siella.Nopeasti vain mainitseevat etta 60 maasta on siella "tyolaisia,auttajia" jotka iranialaisten auttajien mukana ovat vaan niinkuin juoksupoikia.American media ei anna arvoa ja kunniaa kuin itselleen,mikaan muu kansallisuus ei osaa eika tieda mitaan.Kaikki asiat tehdaan mita kutsun
"Hollywood",kimallusta,kaunistusta,nayttavaa,$$$.
Mielestäni tänään Suomen tv-uutisissa sanottiin, että suomalainen sairaalahenkilöstö palasi kotimaahan eikä onnistunut pelastamaan ihmishenkiä. No, kaipa siellä oli kerta kaikkiaan niin epätoivoinen tilanne ja lähes totaalinen tuho, mikä varmaan johtuu pitkälti alkeellisesta rakennustekniikasta. Modernimmissa rakennuksissa oli paremman eloonjäämismahdollisuudet.
Sieltä palasi palomiesryhmä takaisin, sairaala avattiin vasta
eilen ja sen henkilökunta on siellä ainakin 2kk ristin ilmon mukaan.
No, USA on kertakaikkiaan toisella planeetalla. Oli sitten kyse kansainvälisestä saastepäästösopimuksesta tai vapaasta maailmankaupasta. Tämä amerikkalaisten ylimielinen asenne muuta maailmaa kohtaan tulee aiheuttamaan sille vielä paljon harmia.
11. syyskuuta & Worl Trade Center taisi olla vasta esimakua.
Iranissa muuten pelastustöissä ensimmäisten joukossa oli mm. Venäjä.
Kiitos Coco viestistä.
täällä ranskan televisiossakin on tyystin unohtunut muiden maiden osanotto kriisialueella. omista kyllä puhutaan ihan riittämiin.

no mutta, kuka nostaa kissan hännän ellei kissa itse...
No, eihän Suomessakaan mitenkään isosti nosteta ylös muiden maiden panosta auttamistyössä Iranissa. Puhutaan vain Norjasta ja Saksasta, joiden kanssa Suomi on kenttäsairaalan pystyttänyt.
  • 8 / 15
  • Ruiku Tussu
  • 7.1.2004 9:39
Spirit-sukkulan kuvat Marsista (elleivät ole väärennettyjä) ovat jenkeille tietysti mannaa! HE onnistuivat siinä missä alkeelliset eurooppalaiset möhläsivät surkeasti Beagle 2:llaan! Vaikka olen yrittänyt olla puolueeton, tuosta kansasta on koko ajan vähempi keksiä mitään positiivista.
  • 9 / 15
  • Public eye
  • 7.1.2004 10:24
Vaikka Amerikassa ja amerikkalaisissa on eurooppalaisesta näkökulmasta paljon käsittämätöntä ja suorastaan typerää, on kuitenkin myönnettävä, että avaruustekniikassa he ovat huimasti edellä muita.

Eivätkä hekään ole selvinneet ilman suuria ja traagisiakin epäonnistumisia, joten suon amerikkalaisille mielellään menestyksen tässä Mars-hankkeessa. Eurooppalaisten yhteisprojektit yskivät vielä pahasti ja meillä on edessä pitkä tie samalle tekniselle tasolle.
Niin amerikkaliset onnistuivat saamaan toimivan luotaimen Marsiin. Mutta kuinka mones yritys tämä olikaan? Ellen väärin muista niin viime kerralla amerikkalisilta meni luotainta kootessa sentit ja tuumat sekaisin ja virhe selvisi vasta kun vekotin oli perilla Marsissa.

Uutisointi tiedotusvälineissä pyörii tietysti aina jossain määrin oman navan ympärillä. Tuskin meitä suomalaisia suuremmin kiinostaisi miten vaikka vanuatulaiset olisivat avustaneet maanjäristysaluetta.
Kannattaa vilkuilla välillä tuota ulkomaiden uutisointia vaikka BBC:n puolelta.

Muistanpa kerran, kun suomessa uutisoitiin että matkapuhelinala on lamassa, Eriksson ja muut kyntävät syvällä, mutta että Nokia senkun porskuttaa jättivoittoa tehden.

Sama uutisoitiin BBC:llä samana päivänä: matkapuhelinala lamassa, alan firmat tekevät huonoa tulosta, Nokialla menee hädin tuskin paremmin ("Nokia is faring only slightly better" taisi olla sanamuoto).

Uutisoinnissa vedetään raskaasti kotiinpäin kaikkialla.
Tietenkaan ei voi yleistaa etta kaikkki Americans on ylimielisia,ei ollenkaan,vain media ja johtohenkilot ,spokespersons,ovat aivopestyja patriotic americans.Siella on suurin osa muista maista joiden mielipide ei kuulu eika valiteta.Tavallisia kansalaisia ei oteta huomioon.Vaaleissa aanestaminen on se ja sama,raha voittaa aina.Mr.Bush laittaa rahaa menemaan biljoonia sotaan ja avaruuteen,mista se kaikki raha tulee?
Mun mielestä juuri se projekti Mars on Bushin parhaita aloitteita. Tuollaiseen haluaisin omanikin verorahani menevän mieluummin kuin jonnekin pakoilais-statustaan väärinkäyttäville. Se ei vie kehitystä eteenpäin.
Projekti Mars on Bushin epätoivoinen ja täysin epärealistinen yritys lisätä kannatustaan juuri edellisen kirjoittajan kaltaisten höyrypäiden parissa, jotka eivät halua tietää mitään ihmiskunnan parissa tässä ja nyt olevista todellisista ongelmista, vaan kylväisivät rajalliset voimavarat mieluummin autioon avaruuteen.

Kyllä avaruustutkimus tärkeää on tulevaisuuden kannalta, mutta Bushilla ei ole harmainta aavistustakaan, millä hänen jälleen yksi mittaamattoman kallis suuruudenhullu projektinsa rahoitettaisiin. Toisaalta hänen ei edes tarvitse sillä päätään vaivata, koska rahoitusongelman joutuisivat ratkaisemaan vasta tulevat päättäjät - voiko siis parempaa vaalivalttia keksiä!
Ja nyt näyttää siltä, että edellisestä viestistä on olellinen päässyt unohtumaan.
Astroneutit on tumpeloita impperialisteja, jos ne joskun Marsiin menevät, kosmonautit sen sijaan suorittavat kansan nimissä sankariteon viedessään sosialismin aatetta universumin kaukaisimmillekin laidoille!