Huomio homot ja lesbot!

Tässä muutama ajatus koskien homokulttuuria. Päivän muotikäsite on heteronormatiivisuus. Mielestämme homoyhteisössä harjoitetaan mitä suuremmissa määrin homonormatiivista ajattelua. Haluamme kyseenalaistaa homoelämäntyylin. Mikä on vikana, kun:

1) Saavun homobileisiin/-baariin. Olen siis automaattisesti homo tai lesbo.
2) Saavun homobileisiin/-baariin. Seläntakana joku flirttailee kumppanilleni. Kahden ihmisen väliseen suhteeseen pitää AINA yrittää tunkea. Homo/lesbosuhteen ei tule saada tukea yhteiskunnalta eikä homoyhteisöltä.

3) Homo/lesbo ei voi olla harras kristitty.
4) Kimppaseksi on normaalia.
5) Parisuhteen luonnollinen päätepiste tulee viimeistään kahden vuoden kuluttua sen alkamisesta.Parisuhde päättyy siellä, missä se alkoikin eli homobaarissa!
6) Syrjähypyt piristävät suhdetta.
7) "Kerran täällä vain eletään" eli jokaista vastaantulevaa täytyy höylätä edes kerran.
Pikkuinen lisäys, homo ei saa kuunnella heviä
Jos homo pitää Dimmu Borgirin t-paitaa homokristitty luulee omaavansa oikeuden tulla nälvimään t-paidan pitäjää tyyliin"tuo rienaava paita vetää sinua alas"
Heh.. Mielenkiintoista tekstiä taas kerran.. Tosin itse en vaan oikeen ole samaa mieltä mistään noista väittämistä.. :)

1) Nykyään on enemmän tilanne, että katsotaan "onkohan toi homo vai ei" ja jos ei niin seuraava kysymys on että "mitä *ttua se täällä tekee kun on 100x enemmän heteropaikkoja minne mennä".. :P
2) Taitaa olla laidasta laitaan eri tapauksia. Joillakin näyttää tosiaan olevan pakko tunkea jokaiseen suhteeseen kolmanneksi. :P
3) Miksi ei voisi olla?
4) Kenen mielestä se on "normaalia"? Voisi sanoa lähinnä EVVK. :)
5) Kyllä niitä paljon pidempiäkin suhteita löytyy tuttavapiiristäkin.. :)
6&7) Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla. Eli paljon mieluummin on pitkään yhden kanssa kuin heittää kerran jälkeen roskakoriin.. :)

Kai nuo väittämät voivat johonkin hörhöön täsmätä, mutta onneks ei kaikkiin.. :)
Kerrotko vähän tarkemmin, mitä nuo hetero- ja homonormatiivisuus ovat syönyt sisälleen? Itse kuulen käsitteet ensimmäistä kertaa.

Listassa mainitut asiat kuuluvat mielestäni hlöille, jotka syystä tai toisesta ovat kadottaneet itsekunnioituksensa ja omalla säälittävällä tavalla yrittävät huutaa pahaa oloaan julki tajuamatta tuhoavansa vain ja ainoastaan omaa itsetuntoaan entistä enemmän.
Piristävää tekstiä näin lauantai-illlan ratoksi, koska tuosta on helppo olla eri mieltä.

Kohdista 1 ja 2 en osaa sanoa juuta enkä jaata, kun kuulun tähän "yhteisöön" (miten se nyt sitten määritelläänkään) vain melko väljästi.

> 3) Homo/lesbo ei voi olla harras kristitty.

Kyllä voi minun puolestani olla, mikäs sitä nyt estäisi?

> 4) Kimppaseksi on normaalia.

Kimppaseksi kuuluu vain joillekin erikoisuuksille, ja ei tosiaankaan ole mitään normaalia mielestäni. Kuuluu avoimiin suhteisiin.

> 5) Parisuhteen luonnollinen päätepiste tulee viimeistään kahden vuoden kuluttua sen alkamisesta.Parisuhde päättyy siellä, missä se alkoikin eli homobaarissa!

Parisuhde voi alkaa vaikka oopperassa tai linja-autossa, ei sillä väliä. Omalta osaltani parisuhteet eivät ole koskaan alkaneet tai loppuneet baarissa.

> 6) Syrjähypyt piristävät suhdetta.

Jos kumppani tekee syrjähypyn, niin tulee fudut eli kenkää. Eli sellainen suhteen "piristys".

> 7) "Kerran täällä vain eletään" eli jokaista vastaantulevaa täytyy höylätä edes kerran.

Täyttä hölynpölyä. Ilmeisesti kuuluu homonormatiiviseen ajatteluun tällainen enempi.

Mielenkiintoinen veto käsitteet heteronormatiivinen ja homonormatiivinen ajattelu. Itse käsitän ne niin, että heteronormatiivisesti ajatteleva painottaa käyttäytymisessään enemmän heteroille tyypillisiä arvostuksia ja käyttäytymismalleja. Homonormatiivisesti ajatteleva taasen käyttäytyy useammin "perinteisen" homobiletyskulttuurin mukaisesti.

Käsitykseni pohjautuu paljolti saamaani patriarkaalis-konservatiiviseen kasvatukseen, joten väkisinkin "heteronormatiivisuus" paistaa läpi, vaikka 90% homssu olenkin. :)
Heteronormatiivisuudella tarkoitetaan ajattelua, jonka mukaan heteroseksuaalisuus on ihmisten normaali "olotila" ja kaikki siitä eroavat seksuaalisuuden muodot ovat poikkeavia ja epänormaaleja.

Yhteiskunnassa tämä ilmenee esimerkiksi siinä, että suuri osa mainonnasta kohdistetaan heteroyleisölle. Heteronormatiivisuutta on myös se, kun koulussa puhutaan homoseksuaalisuudesta olettaen, että kukaan luokassa paikalla oleva ei ole homoseksuaalinen.

Mielestäni Einareiden ajatuksista ainoastaan ykkönen voisi koskea "homonormatiivisuutta", muut ovat vain ennakkoluuloja homojen käyttäytymisestä. Enkä usko, että homobaareissa oletetaan kaikkien olevan homoja tai lesboja, mutta koska kenestäkään ei voi päältä päin sanoa kuka on tai ei ole, mielestäni on kohtuutonta loukkaantua jos joku tulee iskemään. Jos joku on homobaarissa toista sukupuolta olevan kumppaninsa kanssa, voihan olla että muut ajattelevat heidän olevan vain ystäviä. Sama asia jos lesbo- tai homopariskunta menee heterobaariin -> heidän oletetaan olevan ystäviä.

Kaikista ihmisryhmistä toki löytyy idiootteja, sitä ei ole kieltäminen.
Hyvä että tuli korjaus. Kaikki sukupuolisuuden muodot ovat toki tasa-arvoisia. Alkuperäinen kirjoitus vivahtaa muuten epäilyttävästi Aslanin propagandalta Mantun kirjoituksen valossa.
Heteronomatiivisuus voi ilmetä usein ihan siten, että ihmiset eivät edes ajattele, että joku voisi olla muuta kuin hetero. Esim eräs tuttu lesbo kertoi, että häntä suorastaan vituttaa gynekologilla käynti, kun aina kysytään onko yhdyntöjä ja miten huoledit ehkäisystä.

Heteronormatiivisuus-hakusanalla löytyy hakukoneilla suomeksikin paljon tietoa netistä. Löysin mm. tekstin, joka käsittelee heteronormatiivisuutta yliopistomailmaa, mutta on ihan yleistettävissä http://kaarna.cc.jyu.fi/~lestinen/peda-forum/ptl/arkisto/lehti021.html#l021c
Mullan alla -sarjassa perheen äidin sisko kysyi, mikä äitiä siskossa oikein kismittää. Vastaus oli "sinulla oli aina hauskempaa". Eli toisinsanoen, ne jotka ryhmäseksiä rienaavat, ovat itseasiassa kateellisia, kun muilla on hauskempaa.

Itse en ryhmäseksiä harrasta (on oma boyfriend), mutta ei se minua häiritse jos muut sitä tekevät. Kyllä sellaiset ihmiset tunnistaa nopeasti, ja seksuaalisessa mielessä heistä pysyy kaukana oman terveytensä vuoksi. Ystävänä voivat olla kuitenkin ihan kivoja, koska ovat keskimäärin avoimempia.
"Eli toisinsanoen, ne jotka ryhmäseksiä rienaavat, ovat itseasiassa kateellisia, kun muilla on hauskempaa."

Jukranpujut, täällähän tapahtuu edistystä. Ensimmäinen tyyppi, joka sanoo eriävän mielipiteensä hieman suorempaan. Luulenpa, että täällä saadaan vielä joskus syntymään varsinaista keskusteluakin. Hyvä hyvä :)
Hmm... tota meniköhän nyt puurot ja vellit sekas. Toi "Eli toisinsanoen... " on enemmänkin tulkinta tv-sarjan roolihenkilön repliikistä - ei eriävä mielipide.
No joo, kun suurennuslasilla katsotaan niin tekstin voi tulkita kahdella eri tavalla: joko se liittyy vain tv-sarjaan, tai sitten tv-sarjaan ja kirjoitukseeni. Joka tapauksessa mielenkiintoinen huomiosi on.

Oli sitten niin tai näin, niin joskus menee kuitenkin väärinpäin - sanotaan.
Aslanin kätyrit ei oo ees hirveen ovelia tossa pikkupropagandistisessa haastamisessaan. Voin vaan sanoo Aslanin homovainoajatyypeille, et pitäytykää mieluummin siinä polvirukoilussa ja toivokaa / tietäkää et me kaikki homot joudutaan helvettiin. Mut rukoilkaa sitä omassa pienessä mielessänne ja jättäkää hyvät kristityt nyt rauhaan meidät, jotka ei teidän omaa elämäänne mitenkään haitata.

Miten te aslanilaiset kristityt kehtaatte vieläkin vainota tätä väestönosaa, jota on vuosisadat vainottu? Eiks se riitä et Suomen Turussakin on kirveellä lyöty homoilta päät irti takavuosisatoina ja samaa tehdään ympäri maailmaa tänä päivänäkin? Vieläkö pitäis mennä takas siihen? - Siis muuta ei voi kysyy teiltä, kuin että miten te KEHTAATTE!? Ette te voi olla edes ihmisiä.
Tarkoituksenamme oli kritisoida homokulttuuria, jonka osia myös me olemme.
EMME TODELLAKAAN OLE ASLANILAISIA, VAAN VASTUSTAMME ASLANIA HENKEEN JA VEREEN!!
Moni on nyt ikävä kyllä tulkinnut kirjoituksemme kirjaimellisesti. Emme todellakaan halunneet loukata ketään, halusimme vain herättää ajatuksia ympäröivää homoyhteisöämme koskien. Monesti kaikki kritisointi vain tulkitaan mustavalkoisesti, irroitetaan kontekstistaan eikä huomata lukea rivien välistä!

Hyvää syystalvea kaikille,
-Einarit-
:) Hauskaa! Hienoa, Einarit, käsitän viestin kärjistetyiksi huomioiksi homokulttuurista, jonka osia itsekin olette. Kyllähän homo- ja lesbokulttuurissa omat piirteensä on ja on aikamoista hurskastelua väittää, ettei niitä huomaa. Olisi yksisilmäistä väittää, ettei näin pienellä vähemmistöryhmällä olisi jonkinnäköistä alakulttuuriaan, joka valtakulttuurista poikkeaa. Nimenomaan homojen ja lesbojen näkyvä, baareissa viihtyvä osa harrastaa esim. aika lyhyitä suhteita. (Mutta niin tosin heteroistakin baarikärpäset.) Silti näppituntumani on, että hlbt-baarikulttuurissa on jotain viettivoimaisempaa - ja syy lienee se usein todettu: seksuaalisesti poikkeavien on vaikeaa löytää seuraa muualta kuin heille tarkoitetuista paikoista, joihin usein liittyy alkoholi, joka taas poistaa estoja... Yhteiskunta marginaalistaa meidät keskuudestaan kosteaan baareiluun. Mielestäni on TÄRKEÄÄ ottaa vähän kriittistä etäisyyttä omaan kulttuuriinsa. Itseironia väittäisin kyvyksi reflektoida itseään ja tekemisiään, ja itseironia voi kai kohdentua myös ryhmään. Joka sitä ei kestä, voi miettiä hieman mikä siinä etäisyyden ottamisessa pelottaa.

On muuten aivan eri asia lukea homojen itsensä kirjoittamana tuollainen Einarien teksti kuin jostain heterojulkaisusta. Huh, jos vaikkapa Hesari julkaisisi vastaavanlaisen luettelon, saattaisin haluta puolustaa homokulttuuria, koska tulisi tunne, että Hesari vahvistaa taas heteronormatiivisuutta. Toisaalta taas hyssyttely homojen kulttuurin erityispiirteistä on sekin vähän kaksipiippuista: voiko poliittinen korrektius viedä herkkyyden huomata eroja? Voiko eroista tehdä positiivisen voimavaran? Näitä samoja kysymyksiä on varmaan maailman sivu pohdittu kaikenlaisessa kulttuurintutkimuksessa!
jotkut edes jaksaa normitella homoutta!??
mulla jo 3,5v suhdetta takana, baareissa käydään ilman että kukaan ´vonkais´, vaikka ok näkösiä ollaan. toki normaalia flirttiä saa harrastaa. toiseksi eihän kukaan tulisi siksi vonkaamaan, että edes huomais meidän olevan pari, kun nyt ei käskädessä olla. kimppa joskus kiva, kun kaikki osapuolet siihen tyytyväisiä, on harrastettu. ja kaikkia vastaantulevia ei edes tikulla koskis, saati höyläis, vaikka tosiaan täällä kerran vain eletäänkin! eli, ikävä olis jos joutuis ´homonormatiivisyyden´mukaan elämään. eiköhän se olisi homoelämän loppu.
Jaa-a..


En tietenkään kuulu tähän rajattuun kategoriaan homot, mutta bi:nä, voin todeta että kyllä kristityissä löytyy niitäkin jotka eivät ole heti sormella osoittamassa.

*tää esim.*
Semppeeri on ihan vakaumuksellinen kristitty, ollut jo vuosia. Tottakai jotkut entiset seurakuntahenkilöt joille erehdyin uskoutumaan, ei voineet ymmärtää.
Mutta kuten on meillä vapaus olla hyväksymättä heteroita, on niilläkin vapaus olla hyväksymättä meitä.

Mitä se muille kuuluu.. Vai ?


Semppeeri