Radiojuontaja sai potkut kysyttyään pääministerin puolison suuntautumista

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • jnsto

Australialainen radiojuontaja menetti työnsä kysyttyään useamman kerran pääministeri Julia Gillardilta, onko tämän avopuoliso mahdollisesti homoseksuaali. Kysymyksen perusteena oli se, että avopuoliso Tim Mathieson on ammatiltaan kampaaja. - Asumme yhdessä pariskuntana, sanoi pääministeri myöhemmin.

Australiassa ovat vaalit tulossa syyskuussa ja pääministerin työväenpuolueen kannatus on melkoisesti jäljessä konservatiiveja (Liberals). Rinnan vaalikampanjan kanssa käydään mediassa kampanjoita sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan ja sen puolesta. Pääministeri Gillard on sanonut sallivansa puolueessa vapaan äänestyksen asiasta, mutta todennut olevansa homoliittojen vastustaja. Pääpuolueet kuitenkin estivät hankkeen äänestää avioliittoasiasta parlamentissa kesäkuun alussa. Gillard on varoittanut äänestäjiä siitä, että voittaessaan konservatiivit tiukentaisivat aborttilakia ja heikentäisivät naisten mahdollisuuksia politiikassa.

Juontajansa Howard Sattlerin erottanut perthiläinen kaupallinen asema 6PR kuvasi kysymyksiä pääministerille sopimattomiksi sekä pääministerinviran että henkilön kannalta.

Gillard on Australian ensimmäinen naispuolinen pääministeri. Hän asuu pääministerin virka-asunnossa avomiehensä kanssa.

Uutinen BBC:ssä
Uutinen The Starissa (Toronto)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta