Tutkimus: Ranskassa n. 100 000 yhdessä elävää homo- ja lesboparia

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

INSEE, Ranskan kansallinen tilasto- ja taloustutkimusinstituutti kertoo, että vuoden 2011 alussa Ranskassa eli 100 000 homo- ja lesbopariskuntaa yhdessä, perheenä. Se tarkoittaa 0,6% maan 32 miljoonasta aikuisesta. Näistä homoperheitä oli 60%, lesboperheitä 40%.

Homo- ja lesbopariskunnat ovat keskimäärin nuorempia, paremman koulutuksen saaneita ja kaupunkilaisempia kuin heteroparit. Puolet homo- ja lesbopariskunnista muodostuu alle 40-vuotiaista. Heteroparien keski-ikä (mediaani) on 48 vuotta. Korkeakoulututkinto on 48%:lla pariskuntina elävistä homoista ja lesboista. Se on 20% enemmän kuin heteropareilla.

Hyvin monet homo- ja lesboparit asuvat Ile de Francen alueella eli pääkaupungissa ja sen lähialueella. Ilmeisesti siellä on parempi HLBTI-infrastruktuuri ja samalla siellä on riittävästi anonymiteettiä. Osasyy on siinä, että homo- ja lesboperheissä on harvemmin lapsia. Vain joka kymmenennessä homo- tai lesboperheessä on myös lapsia. Heteropariskunnista 53%:lla on lapsia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tilastoinstituutin sivusto

1 kommenttia

Tämä tutkimustulos perustuu siihen, että 100 000 pariskuntaa kertoi olevansa homo- tai lesbopariskuntia. Sen lisäksi on luultavasti hyvin paljon pariskuntia, jotka eivät kerro asiaa tutkimuslomakkeessa, vaan ainoastaan "asuvat yhdessä". Mahdollisesti asenneilmasto muualla kuin Pariisin ympärillä on vielä ahdasmielinen, eikä mielellään puhuta mitään oman parisuhteen luonteesta.