21. Vinokino käynnistyy

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 2

Turun seudun Setan järjestämä Vinokino-elokuvafestivaali käynnistyy perjantaina 2. marraskuuta Turussa ja Jyväskylässä. Turussa tapahtuma jatkuu sunnuntaihin ja Jyväskylässä lauantaihin. Marraskuun aikana Vinokino on myös Helsingissä ja Tampereella.

Vuonna 1992 syntynyt Vinokino on Suomen ainoa vain sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali. Festivaalin elokuvatarjonta sisältää sekä pitkiä elokuvia että lyhytelokuvia, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tänä vuonna osa elokuvista on tekstitetty suomeksi.

Perinteiseen tapaan Vinokinon ympärillä muutakin ohjelmaa elokuvanäytösten lisäksi. Kaikissa Vinokino-kaupungeissa on luvassa myös bileet ja Turussa järjestetään esimerkiksi näyttelyitä. Ohjelmisto, esiteyspaikat ja oheistapahtumat esitellään osoitteessa http://vinokino.fi/ ja sivustolla on myös tietoa lippujen hankinnasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vinokino on Turussa 2. – 4.11.2012, Jyväskylässä 2. – 3.11.2012, Helsingissä 9. – 11.11.2012 ja Tampereella 23. – 25.11.2012.

vinokino.fi

2 kommenttia

Tänään illalla vinokino-elokuvafestivaalilla Helsingissä esitetään Parada niminen elokuva. Elokuva kertoo Belgradissa asuvasta pariskunnasta, jonka toisen puoliskon unelmana on järjestää kaupungissa pride-kulkue.

Elokuva on todella hauska, vaikka siinä käsitellään vakavia aiheita. Mielestäni elokuva on erityisen onnistunut koska siitä puuttuu täysin homoleffoille tyypillinen angstisuus. Voin suositella elokuvaa kaikille vähemmän vakavan elokuvan ystäville. Youtubesta löytyy elokuvan traileri, jonka perusteella leffa voi vaikuttaa hieman sekavalta.

Parin viikon päästä Helsingissä järjestetään Helsinki Refugee Film Festival, jonka ohjelmistossa on muutamia homo-leffoja.

Yksi leffa, jonka itse ajattelin mennä katsomaan on Israelilainen dokumentti The Invisible Men, joka kertoo kahden maan välillä elävästä homomiehestä. Leffan traileri löytyy tapahtuman sivuilta.
http://helsinkirefugeefilmfestival.wordpress.com

Niille, joille Helsinki on liian kaukana voin suositella Amerikkalaista Husbands-nettisarjaa, jota voi katsoa Youtubesta ilmaiseksi.
http://www.youtube.com/watch?v=cMskTDjtx2U&list=PLA496E67789939596&feature=plcp
Äänestä paras HLBT-elokuva

Tervetuloa valitsemaan parasta Homo/Lesbo/Bi/Trans-elokuvaa. Äänestysaikaa on keskiviikkoon 21.11. asti, minkä jälkeen voittaja julkistetaan perjantaina 23.11. Tampereen Vinokinoilla illan elokuvan jälkeisessä oheisohjelmassa.

Kaikkien yhteystietonsa kesken arvotaan leimarilippupalkintoja.

ÄÄNESTÄ:
http://www.uta.fi/jarjestot/sekava/leffa/hlbtLeffa.php

Tutustu muuhun Tampereen vinokinon oheisohjelmaan:
http://www.treseta.fi/osallistu/pirkanmaan-setan-tapahtumat/details/514-vinokino