Saksa: Eroavan presidentin iltasoitto

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

Kun Saksan presidentti järjesteli lähtöhetkeään tai “iltasoittoaan`”, entiset vielä elossa olevat presidentit kieltäytyivät osallistumasta. Ei tule Horst Köhler, Roman Herzog, Richard von Weizsäcker eikä Walter Scheel. Seremonia on torstai-iltana. Torvensoittajia on paikalla enemmän kuin vieraita. Paikkana on Bellevue-linnan puisto Berliinissä. Sosialidemokraatit, Vihreät ja Vasemmisto jättäytyvät pois.

Iltasoitossa on kolme vakiobiisiä. Wulff on pyytänyt yhden lisänumeron. Se on homoliikkeen ja sateenkaarilipun inspiraation lähde: Judy Garlandin laulu Taikuri Ozista ”Over the Rainbow”. Kolme muuta ovat: Alexandermarsch (sävelletty 1853 Venäjän kruununperillisen Berliini-vierailun kunniaksi), ”Da berühren sich Himmel und Erde” (kirkkomuusikko Christopher Lehmannin vuonna 1989 säveltämä kappale) ja Oodi ilolle eli vuodesta 1972 Euroopan neuvoston virallinen hymni, Beethovenin 9. sinfoniasta.

Wulff ehti olla 20 kuukautta presidenttinä. Ura katkesi. kun valtionsyyttäjä käynnisti tutkimukset lahjojen tai etujen kahmimisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tv-lähetys iltasoitosta alkaa torstaina 8.3.2012 klo 20 Saksan ykköskanavalla.

Youtubessa laulu vuodelta 1939
Eilen illalla Bellevuen puistossa 8.3.2012

1 kommenttia

Deutsche Welle kirjoittaa, että juuri ennen Wulffin eroseremonioiden alkua ilmoitettiin, että vihellyspillit ja vuvuzelat loppuivat Berliinin kaupoista. Ex-presidentti tunsi olevansa jalkapallostadionin vihellyskonsertissa kävellessään punaisella matolla. Liittovaltion armeijan Bundeswehrin soittokunta esitti kyllä ”Somewhere over the Rainbow”, ja kaunis melodia kaikui Berliinin syvänsiniselle yötaivaalle. Videossa ei kuulu mielenosoittajien eikä vuvuzelojen ääniä, vaikka DW kertoo, että meteliä oli.

Juhlallinen tunnelma oli tipotiessään, eikä kansalaisten ärtymys loppunut siihen. Wulff aiheuttaa yhteiskunnallista melua jatkossakin.
Nyt on nimittäin kansalle valjennut, että Wulffille maksetaan valtion kassasta 200 000 euron vuosieläke elämän loppuun saakka. Lisäksi hän saa käyttöönsä toimiston, virka-auton ja autonkuljettajan. Veronmaksajille koituu Wulffista noin 288 000 euron vuosittaiset menot.

http://www.dw.de/dw/article/0,,15798047,00.html

http://www.postimees.ee/768946/sakslasi-arritab-skandaali-tottu-lahkunud-ekspresidendi-kopsakas-pension/