CSD Zürich - 2.6.2007

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Ismo Kyllönen

Tämänvuotinen CSD Zürich käynnistyi tihkuisen sateisessa ja koleassa säässä, mutta riehakas tunnelma lämmitti kankeimmat ja kylmenneetkin tanssahtelemaan ja liittymään kaupungin keskustan täyttäneeseen paraatiin.

Puolen päivän jälkeen Zürichin Helvetiaplatz alkoi täyttyä pridekansasta ja tunnelma alkoi kohota sateenunhan kasvaessa. Aukion laidalla oleva kerrostalo sai koristeekseen jättimäisen sateenkaarilipun ja paraatiin osallistuneet autot alkoivat saada glitteristä ulkomuotooaan.


Helvetiaplatizia hallitsi jättimäinen sateenkaarilippu

Yhdeltä iltapäivällä se kaikki alkoi.
Bekenne dich! Tällä sloganilla mentiin eteenpäin.
Puhujakorokkeelle nousivat vuorollaan Zürichin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christoph Hug, joka kritisoi kaupunginpoliitikkoja, jotka ovat sulkeneet esim. kaikki darkroomit.


Homobaareihin ja - klubeihin tehtyjen huumeratsioiden takia suuri osa Zürichin homobaareista ja -klubeista on joutunut sulkemaan ovensa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sveitsin Evankelisten naisten tervehdyksen puolestaan toi Heidi Zingg Knöpfli.

Mutta koko shown varasti kaikkien odottama Berliinin pormestari, Klaus Wowereit, joka puhui avoimmuuden puolesta.

"Ich bin schwul, un das ist auch gut so"


Queer Power! Paraatiautot ovat sitä itseäänBerliinin pormestari Klaus Wowereit

Kahdelta päästiin itse asiaan. Paraatiin.
Arvoisat puhujat avasivat paraatin katkaisemalla kadun yli viritetyn sateenkaarinauhan, totta kai juhlallisesti saksilla.CSD Zurich 2007 paraati on avattu!


Kiihtyvästä sateesta huolimatta Zürichin gay urheilijamiehet aerobicasivat koko reitin paraatin kärjessä, motoristien päristellessä heidän niskassaan.


Homot aerobicaavat vaikka kaatosateessa!


Motoristit eivät päässeet ihan vauhdin hurmaan tällä kertaa.


Paraatin kuvatuin henkilö

Paraatin pääauton, CSD Wagenin, perässä velloi tuhansien ihmisten paraati tanssien DJ Zör Gollin ja Michael K. housen tahtiin.

Parin tuhannen ihmisen joukkio kasvoi kahden tunnin ja noin viiden kilometrin matkalla paraatin aikana yli 10000 ihmisen letkaksi, jota värittivät 13 eri yhdistyksien ja yritysten autoa ja lavaa.


Vetisissä oloissa kun ollaan, niin onhan mukana toki sammakko!


CSD Wagen keräsi mahtavan väentungoksen taakseen, house-musiikkin bassot jytisyttivät rintaa, ihmiset tanssivat ja saippuakuplat pöllysivät


Paikallisen AIDS-tukikeskuksen paraatiauto

Paraatin päätyttyä homokansa siirtyi katujuhlaan Turbinenplatzille, jossa heitä odotti ulkoilmakonsertti, ja satakunta infoa, ruokaa, juomaa ja pientä homoisaa shoppausta tarjoavaa standia.
Musiikista ja viihteestä vastasivat paikalliset DJt, drag artistit ja live-esiintyjät, joista tunnelman nosti "kattoon" Björn again ABBA-covereillaan. Oletetteko koskaan muuten kuulleet 10000 ihmisen laulavan Dancing Queenia?
Bileet jatkuivat, tunnelma tiivistyi ja intiimistyi yön tunteina kun juhlakansa siirtyi ulkoa sisätiloihin.

- www.csdzurich.ch

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!