Maailmalla yhä enemmän transmiehiä, joista on tullut äitejä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 3

Vuonna 2008 Amerikassa transmies tuli raskaaksi, ja uutinen levisi maailman iltapäivälehdistöön. Thomas Beatien kuva hätkähdytti: partainen nuorehko mies - vatsa pömpötti pulleana.


Samanlaisia uutisia on tullut sen jälkeenkin. Viikon alussa Englannista kerrotaan: lähes nelikymppinen mies sai viime vuoden lopulla poikalapsen. Siinä tarvittiin keisarinleikkausta. Joulukuussa 2011 24-vuotias Yuval Topper synnytti Tel Avivissa lapsen. Molemmat miehet välttelivät julkisuutta.

Salassapitäminen on ymmärrettävää. Ihmiset eivät tiedä juuri mitään transihmisistä, eivätkä transihmiset mukaudu tavanomaiseen mies-nais -asetelmaan. Miehen raskaaksitulemista pidettään jonkinlaisen "freakshowna". Mutta todellisuudessa siinä ei ole mitään erityistä. On munasolu ja siittiöitä. Transihmisellä, joka korjaa sukupuolensa naisesta mieheksi, on munasoluja niin kauan kuin häntä ei ole steriloitu. Jotkut haluavat munasarjan poiston, koska hormonikäsittelyn pelätään lisäävän syöpävaaraa munasarjassa tai kohdun kaulassa. Mutta ulkoisesti voi näyttää mieheltä, vaikka munasarjat olisivat tallella. Kerrotaan myös niistä transihmisistä, jotka haluavat syväjäädyttää omia munasolujaan omaa lasta varten. Silloin apuun tarvitaan sijaissynnyttäjä.

Lapsia on syntynyt tällä tavoin ennenkin. 1601 italialainen sotilas Daniel Burghammer sai lapsen puolisonsa ja esimiestensä kauhuksi. Sotilas myönsi, että hänellä oli sekä miehen että naisen sukupuoliominaisuuksia. Nykyisin tällainen tunnetaan nimellä: interseksuaalisuus. Burghammer vaikeni lapsestaan, jonka isä oli espanjalainen sotilas. Lapsi sai kirkon siunauksen ja syntymä merkittiin "ihmeeksi".

Nykyisin usein kysellään, onko järkeä, että transihminen saa lapsen. Kaikenlaiset psykologit kantavat huolta lapsen kehityksestä. Uskovaiset näkevät maailman vain mies-nais -sukupuolten kautta. Tosielämässä tilanne on monimutkaisempi. Thomas Beatie synnytti maailmaan kolme lasta. Hän sanoi talkshowssa vain, että hän on ihminen ja hänellä on oikeus lasten hankkimiseen. Kun luonto on suonut tällaisen mahdollisuuden, miksei hän sitä käyttäisi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


(queer.de)

Kuva Thomas Beatiesta
Thomas Beatie Oprah Winfreyn käsittelyssä

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Poris
  • 16.2.2012, 16.20
Nykyisin sellainen tunnetaan nimellä intersukupuolisuus.
  • 2 / 3
  • Jarkko Linnanvirta
  • 16.2.2012, 22.47
Homoliittoja pidetään luonnottomina mm. siksi koska mukamas "mies ei voi synnyttää" (eli liitto ei voi tuottaa lapsia). Mutta sitten kun löytyy miehiä jotka kykenevät synnyttämään ihan luonnollisesti, ei sekään kelpaa kaikille konservatiivisille ihmisille.