Tampereen Pride: Historiallinen kaupunkikävely johdatti homojen ja lesbojen arkeen

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • vaeltaja2006
  • 1

Homo-Tampereen historiaan tutustuttiin eilen illalla dosentti Tuula Juvosen vetämällä parin tunnin mittaisella opastetulla kiertokävelyllä. Lähes 40 ihmistä oli mukana kuulemassa, millaista homo- ja lesboelämä oli viime vuosisadalla. Pieni välähdys 1800-lukuunkin saatiin Laukon torilla.

Dosentti Tuula Juvonen on tutkinut Tampereen homohistoriaa, ja erityiseti kävelykierroksella miellytti se, että puhuttiin paljon homojen ja lesbojen arjesta. Siihen kuului tietenkin kruisailua tietyissä puistoissa, uimahallielämää, lesboaktivismia, talojen valtauksia ja bilettämistä homobaareissa. Tampereella oli myös julkisuuden henkilöitä, jotka viettivät varjoelämää tai joista yleisesti tiedettiin, että ne ovat "sellaisia". Jotkut työpaikat, kuten Työväen teatteri, olivat "sallivia", eikä henkilökunnan yksityiselämästä nostettu haloota.


Tampereen kiertokävelyltä on kuva- ja ääniaineistoa, mutta sitä saadaan tämän uutisen jatkoksi vasta sunnuntaina tai maanantaina, kun palaillaan kotiin korpien keskeltä huonojen nettiyhteytksien takaa.

Tampereen queer-kulttuuriviikonlopun keskuspaikkana on ylioppilastalo Kauppakadulla. Siellä on vietetty jo pitkään Leimareita, joissa kuulemma on erittäin hyvä henki.
Sateenkaarilippuja voi tehdä myös tilkuista.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia