Sveitsi: Lumoava hotelli ja kiinnostava hotellin johtaja

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Sveitsissä, parikymmentä kilometriä Bernistä, Sveitsin pääkaupungista etelään, vuoristomaisemassa on Wellness-hotelli Schwefelberg-Bad. Se on 1400 metriä meren pinnan yläpuolella ja se on todellinen helmi luonnon keskellä.

Jo vuosisatoja tiedettiin, että Alpeilla on paikka, jossa on kupliva rikkipitoinen lähde. Paikka houkutteli ihmisiä, ja lähteen hyvää tekevä vaikutus oli laajasti tunnettu. Maavoutia väenpaljous sapetti, ja hän päätti panna lähteelle kylpykiellon. Siitä huolimatta ihmiset tulivat nauttimaan poreilevan veden positiivisista vaikutuksista.


Viisi sataa vuotta lähde on tunnettu, ja nyt siellä sijaitsee tämä kaunis hotelli. Ympärillä on niittyjä ja metsiä. Itse rakennus on kuin sadusta. Siinä on erkkereitä, pikku torneja ja kauniisti veistettyjä terasseja. Tuntuu kuin talossa aika pysähtyisi. On "Petit Salon", Cheminee-lounge, ravintola Karhunluola, roomalaiskylpylä, hierontatilat ja antiikkiset kylpyammeet.
Luolamaisissa tiloissa on kallioseinämä ja siinä on rikkipitoinen lähde.

Hotellin johtaja Claudia Meier tarjoaa vieraille lasillisen rikkipitoista terveysvettä. Hän kertoo, että tämä on ainoa sveitsiläishotelli, jossa on mineraalivesi omasta lähteestä. Claudia sai hotellin vanhemmiltaan, ja hän hoitaa sitä vanhan perinteen mukaan. Suurimman osan hotellihuoneista hän on itse kunnostanut, paikallisesta puusta ja kivestä. Jokaisella huoneella on oma charminsa ja luonteensa. Yhdessä huoneessa on korkea pylvässänky, kuin kuninkaallisia varten. Toisessa huoneessa kylpyammeesta avautuu näkymä suoraan luontoon.Ollaan vain tunnin ajomatkan päässä Bernistä, mutta täällä luonto on hyvin alkuperäistä ja aitoa. Vain joskus harvoin täällä kuulee moottoripyörän ulinan, ei juuri muuta liikenteen ääntä.


Kerran eräs hotellivieras sanoi: "Sen, joka johtaa tällaista hotellia, täytyy olla hyvin erikoislaatuinen ihminen". Claudia Meier on erikoinen hotellijohtaja. Hän on transihminen. Kymmenen vuotta hän johti hotellia "herra Meierina". Tämän vuoden alussa hän päätti, että on elettävä niin kuin sisimmässään tuntee. Nyt hän on nainen. Hän sanoo: "Vihdoinkin olen oma itseni".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(NZZ Online)

http://www.schwefelbergbad.ch/en/home/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!