Katolisen kirkon hyväksymä iPhone-tunnustussovellus saa homoilta voimakasta kritiikkiä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
  • 2

CONFESSION on katolisen kirkon hyväksymä iPhone-sovellus. Sitä voisi kuvailla nykyteknologialla toteutetuksi tunnustuskopiksi.

Homojen mielestä se on sovellus, joka luo neuroottisia yksilöitä, jotka häpeävät sitä mitä he todellisuudessa ovat.

Truth Wins Out -organisaation vetäjä Wayne Besen toteaa: "Tämä on henkistä cyber-hyväksikäyttöä, joka syöttää taantumuksellisia periaatteita nykyaikaisessa pakkauksessa. Homojen katolilaisten ei tarvitse tehdä tunnustuksia. Heidän pitää tulla ulos kaapista ja haastaa [kirkon] homovastainen dogmi. On väärä ajatus, että homous on jotakin mitä tulisi hävetä. Se on tuhonnut jo monta elämää. Tämä iPhone-sovellus antaa välineet jatkaa vahingon tuottamista."

Sovelluksen tuottaja puolustautuu, että he tekivät vain toteutuksen, mutta papit tuottivat sisällön.

***********

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eräs pakinoitsija on samoilla linjoilla Besenin kanssa. Hän kertoo pakinansa lopuksi huvittavan tapahtuman. Hänen mielestään sähköinen tunnustuskoppi vie pois hauskuuden koko tunnustamistraditiosta. Hän muistelee aikaansa katolisessa koulussa. Erään kerran koulun jokainen poika meni vuorollaan tunnustuskoppiin papin luokse. Jokainen kertoi tarinan siitä, kuinka he olivat syyllistyneet synnilliseen käytökseen koulun miestenhuoneessa. Etukäteen sovittiin, että jokaisen tarinan piti olla edellistä yksityiskohtaisempi. Kaikkein parhaimmat ja luovimmat syntiset menivät tunnustautumaan viimeisinä. Kertojan mielestä isä Mahoney oli varmasti kurkkuaan myöten täynnä Hail Mary:a (Ave Maria -rukous) tuona päivänä.

Lähteet: Guardian UK ja SFBG

2 kommenttia

Minulle jäi epäselväksi mikä tässä sovelluksessa (tai uutisessa) on homospesifistä.
Tarkempia taustoja?

Kommenttia muokattu: 13.02.2011 klo 10:50
Tarkennetaan.

Sovelluksen kysymyspatteristossa kuudennen käskyn (Katekismuksen kymmenen käskyä -setti!) kohdalla 15-vuotiaaksi kirjautunut tyttö saa vastattavakseen: "Kohtelenko omaa ruumistani ja muiden ihmisten ruumista siveästi ja kunnioittavasti?" Jos kirjautuu 33-vuotiaana avioliitossa olevana miehenä, yksi kysymyksistä on "Olenko syyllistynyt masturbaatioon?"

Sekä miehille, että naisille esitetään kuudennen käskyn kohdalla kysymys: "Olenko syyllistynyt mihinkään homoseksuaaliseen aktiviteettiin?"

***********

Nuo kysymykset tuossa muodossa ovat selvää asennemuokkausta ja syyllistämistä. Sana "syyllistyä" näyttää kuuluvan esimerkkien perusteella perussettiin.

Katekismuksen kuudes käsky näyttää tänä päivänä muotoillun: Älä tee aviorikosta. Rippikoulussani vuonna yksi ja kaksi sama kohta kuului: Älä tee huorin. Jotenkin siinä vanhassa muodossa on särmää.

Kuudes käskyhän ei muuten katolisen kirkon mielestäkään taida koskea homoja, koska he eivät ole AVIOliitossa. ;)

Tarkennan lisää tarvittaessa.