Intiassa on alkanut ilmestyä homolehtiä. Se on pientä kehitystä parempaan.

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Intiassa homous on suurelle osalle täydellinen tabu. Homoille tarkoitettujen lehtien suosio osoittaa hiljaista kehitystä aikaisempaa avoimempaan ja vapaampaan suuntaan.

Brittisiirtomaavallan jäänteenä intialainen yhteiskunta on edelleen torjuva homoseksuaalisuuteen. Asia on joillekin täydellinen tabu, jota ei ole sopivaa edes käsitellä.

Intian ensimmäinen homoille suunnattu lehti Bombay Friend ehti ilmestyä 12 vuotta lopettaen ilmestymisen. Äskettäin se on alkanut ilmestyä uudelleen. Fun-niminen lehti on alkanut ilmestyä viime vuoden heinäkuusta. Sillä on vauhdikas, moderni ilme, nuoria malleja alkkarikuvissa, pukeutumisohjeita jne. Lehtimyymälöissä lehteä pidettiin hieman poissa näkyvistä, mutta se myydään jatkuvasti loppuun. Intiassa julkaistaan tällä hetkellä ainakin kahdeksaa paperi ja nettilehteä, jotka on suunnattu lesboille ja homoille.

Gay Pridet ovat tulleet myös Intiaan. Niitä järjestetään vuosittain useissa kaupungeissa. Pridet vietetään tavallisesti iloisissa tunnelmissa.

Internet on auttanut valtavasti ihmisiä tulemaan osaksi homoyhteisöä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Intia poisti homoseksuaaliset teot rikoslaista vuonna 2009. Intiassa ollaan nopeasti omaksumassa länsimaisia elämäntapoja ja asenteita. Se auttaa osaltaan asenteiden muuttumisessa homoille suotuisampaan suuntaan.

Lähde: AFP

BombayDost (Bombay Friend) -verkkosivut

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 22.1.2011, 22.18
Koko maailmalle oli saavutus, että suurin demokratia, yli miljardin asukkaan Intia laillisti meidät. Hyvin tärkeää on myös se, että suurimmat lehdet kuten The Times of India ja Hindustan Times, jotka kuuluvat maan suurimmille mediakonserneille, kannattavat homojen oikeuksia ja tuomitsevat selvin sanoin homofobian myös mm. Afrikan maissa.

Intialaishomojen ja -lesbojen tunnelmia lakimuutoksen toteuduttua:

http://timesofindia.indiatimes.com/specialcoverage/4734120.cms
Ja eikös Intiassakin heti lakimuutoksen jälkeen ryhdytty miettimään kuinka paljon homoja maassa on todellisuudessa. Hannun viittaamissa uutisissa mainitaan skaala 2%-13%. Kaikkein alimmankin prosenttiluvun mukaan Intiassa olisi yli 20 miljoonaa henkilöä. Ylin luku merkitsisi homoväestön määrän olevan suuruudeltaan saman kuin maan suurin vähemmistöryhmä. Uutisessa otaksutaan lukijan tietävän mistä vähemmistöstä on kyse.