USA: Homovastaisten, homoiksi paljastuneiden lista sen kun pitenee

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Ranker-sivusto pitää listaa mm. homojen oikeuksien vastustajista, jotka ovat paljastuneet itse homoiksi. Tällä hetkellä listalle on päässyt jo 14 amerikkalaista miestä. Useimmat näistä henkilöistä ovat taikka ovat olleet korkeissa poliittisissa tehtävissä. He ovat pystyneet vaikuttamaan mm. osavaltioiden lainsäädännön kehitystyöhön sateenkaari-ihmisten oikeuksien suhteen.

Paljastumiset ovat olleet asteikolla koomisista traagisiin. Larry Craig yritti vikitellä lentokentän vessassa viereiseen koppiin sattunutta siviilipukuista poliisia kengällään kopin seinän alitse. Myöhemmin hän selitti ottaneensa kevyemmillä tarpeilla ollessaan "leveän haara-asennon". Siitä tuli heti kuuluisa lentävä lause.

Entisen presidentti Bushin aamurukouskaveri ja nyt entinen megakirkon pastori Ted Haggard paljastui käyttäneensä maksullisen miesprostituoidun palveluja vuosien ajan. Siinä sivussa oli kokeiltu myös huumeita. Hän sai kenkää kirkostaan ja avioliitto meinasi hajota. Nyt hän on yritellyt uuden kirkon toiminnan aloittamista ja selitellyt asioitaan julkisuudessa aika usein säälittävällä tavalla, mm. raahaten vaimonsa ja lapsensa tv-kameroiden eteen. Haggard väittää olevansa "hetero, jolla on joitakin ongelmia".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuorein tapaus on mustien kirkon piispa Eddie Long. Neljä nuorta miestä on haastanut hänet oikeuteen pakottamisesta seksiin kanssaan käyttäen välineenä korkeaa kirkollista asemaansa ja erilaisia hyödykkeitä, kuten koruja, kalliita ulkomaanmatkoja jne. Hänen kirkossaan on harrastettu myös homojen "parantamista". Piispa Long ei ole suoranaisesti kieltänyt seksiä nuorten miesten kanssa, mutta on lähtenyt taistoon lakimiestensä ja seurakuntalaistensa massiivisella tuella. Muutamissa kirjoituksissa on arvioitu, että mustien kirkoissa joudutaan tapahtuneen jälkeen väkisin tutkiskelemaan suhdetta homoseksuaalisuuteen. Tähän saakka aihe on ollut vaikea ja lähes tabu. Oikeudenkäynti, jos siihen lopulta siellä päädytään, tulee takuuvarmasti saamaan mittavan julkisen huomion.

Ranker-sivusto listaa homoja homovihaajia

2 kommenttia

On toki kuohuttavaa puhua julkisesti yhtä ja tehdä salaa toista kunnes jää kiinni, mutta miksi näissä uutisissa on aina niin mustavalkoinen maailmankuva? Oisko mahdollista että noi kaiffarit onkin bi-seksuaaleja, kuten niin monet chattipalstojen ukkomiehet rakkaassa kotimaassamme?
Pollon, tärkeä huomio. Juuri noin varmaan joidenkin kohdalla onkin. Tekee mieli kokeilla hiukan toisellakin puolella aitaa, vaikka yhteiskunnan normit hyväksyvät USA:ssakin korkeassa asemassa olevalle henkilölle vain ja ainoastaan heteroavioliiton ja kaksi lasta, oli kyse kuinka kulissista tahansa.

Toisaalta mediassa asiat on tapana yksinkertaistaa. Biseksuaalisuus on monelle ihmiselle käsitteenä liian monimutkainen. Siispä jos joku eksyy edes kokeilemaan hiukan aidan toiselle puolen, hänet ainakin amerikkalaisessa mediassa leimataan täyshomoksi. Se ei minustakaan ole ihan oikein ja reilua.