USAn konservatiivit ovat menettäneet kiinnostustaan homoavioliittokysymyksiin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 7

Amerikassa homoseksuaaliset teot olivat laajasti kiellettyjä vuoteen 2003 saakka. Homoja uhkasi jopa 10 vuoden vankeus. Monet turistit ja ulkomaiset opiskelijat esim. Mississipissä, Etelä-Carolinassa ja Floridassa olisi voitu tuomita pitkiin rangaistuksiin, mutta laki oli käytännössä jo pitkään kuollut.

USAn korkeimman oikeuden päätös seitsemän vuotta sitten lopetti homofobisen lainsäädännön. Sillä lainsäädännöllä oli ollut Amerikan konservatiiveille iso merkitys. Kun oltiin homo-oikeuksia vastaan, oli helppo vedota homoseksuaaliset teot kieltävään lainsäädäntöön ja siihen, että homot ovat huonoja ihmisiä, jotka jatkuvasti rikkoivat lakeja. Homovastaiset lait poistettiin, ja vähitellen - hitaasti - heikkenevät myös homoseksuaalisuuden vastaiset asenteet.

Yhä edelleen republikaanit tai poliittisissa viroissa olevat oikeistodemokraatit käyvät omaa taisteluaan syrjinnän vastaisia lakeja vastaan tai homojen armeijakiellon puolesta. Niissä piireissä pelätään evankelikaalisia aktivisteja, jotka haluavat puolustaa avioliiton erityisasemaa ja joille homot ovat synnillisiä.

George W. Bush sai jatkoajan 2004 näiden evankelikaalien ansiosta, vaikka maan .talous oli kuralla ja Irakin sota sekavassa vaiheessa. Bush huomasi, että uudelleenvalintaa edistää, kun hän alkaa ajaa koko maanlaajuista homoavioliittokieltoa. Näin tuli miljoonia ääniä. Se toimi paremmin kuin pelottelu islamilla. Bush ei kuitenkaan maininnut, että homoliittokielto perustuslakiin oli käytännössä mahdoton saavuttaa.


Nyt eivät raamatunlauseet auta


Mitä kauemmas taakse jää lakien homokielto, sitä vaikeampaa konservatiivien on tuomita homoja ja lesboja. Raamatunlauseet eivät riitä, ja sen vuoksi moni poliittiseen oikeistoon sijoittuva joutuu miettimään uudelleen omaa kantaansa. Niinpä Laura Bush puhui jo kirjassaan homoavioliittojen puolesta. Konservatiivien presidenttiehdokkaan Mc Cainin perhe osallistui jopa erääseen kampanjaan Kalifornian homoavioliittojen puolesta.

Aktiivipoliitikot välttävät edelleen homoystävällisiä kannanottoja. Ei haluta evankelisten vihaa. Koska edustajainhuoneeseen valitaan ehdokkaita joka toinen vuosi, vaalitaistelu on jatkuvasti käynnissä. Ne poliitikot, joiden ura on nyt lopuillaan ja vaakalaudalla, näkevät homoavioliitot houkuttelevina. Esim. kuvernööri Schwarzenegger oli taannoin vahva homoavioliittojen vastustaja. Nyt hän on innokas puolustaja.

Oikeiston poliittinen maisema on pirstaleinen. Sinne nousee uusia tähtiä, jotka uskaltavat olla homoavioliittoasiassa eri mieltä kuin evankelikaalit. Niitä nousee Fox New Chanelille ja muille kanaville. Paras esimerkki on "puhekone" Ann Coulter. Hän suunnitteli esiintymistä republikaanien homoryhmän GOProudin konferenssissa, ja se herätti evakelikaaleissa suurta suuttumusta. Tämä 48-vuotias ulkonäöstään tarkka julkkis puhuu paljon aika arkisia juttuja, joissa ei ole paljon intellektuaalista. Kun oli puhe islamin uhasta, hän ehdotti, että marssitaan arabimaihin, tapetaan johtajat ja käännetään kansa kristinuskoon. Kelpo ratkaisu vuosien ongelmille! Hän on keräännyt melkoisen kannattajajoukon ja kirjat menevät kaupaksi. Konservatiivien homoryhmä sanoo, että Ann Coulter on miehisempi kuin vasemmiston oikeat heteromiehet. Homoryhmä kutsui Annen syyskuun lopulle suunniteltuun konferenssiin, Homoconiin. "Hän on oikeiston Judy Garland".

Ultrakonservatiiveissa Ann Coulter on herättänyt pahennusta. Hänet kehotettiin ulos WolrdNetDailyn konferenssista, koska hän on liian homoystävällinen. Ann iski takaisin. Hän kutsui WorldNetDailyn päätoimittajaa "siaksi" ja kannattajia PR-kristityiksi. Sellaisia sanontoja hän on aikaisemmin käyttänyt vain liberaaleista. Hän aikoo edelleen Homocon-konferenssiin.


Homoasiassa ollaan jo varovaisempia

Monet muutkin oikeiston nokkamiehet välttävät homojen teilaamista säilyttääkseen suosionsa. Fox-News-uutisankkuri Glenn Beck selitti, että ei homoavioliitto ole mikään uhka Amerikalle. Todellinen uhka on rasistinen Obama, joka vihaa valkoisia. Beck kuuluu konservatiivien kirjavimpiin persoonallisuuksiin. Hän kertoilee päivittäin omissa tv-ohjelmissaan, miten Ranska tai Meksikon maahanmuuttajat uhkaavat Amerikkaa. Hän usein tirauttaa pienen itkun kesken tv-lähetystä USAn lipun edessä.

Valtaosa republikaaneista näkee kuitenkin edelleen homoseksuaalisuuden uhkana omalle elämäntyylilleen. Heistä heidän oma avioliittonsa ei ole minkään arvoinen, jos homotkin voivat mennä naimisiin. Homot nähdään hillittömänä vähemmistönä, ja vielä siivottomana. Se, että homot haluavat monogaamista avioliittoa, on epäilyttävää.

Keski-Lännessä ja etelässä vapaudella tarkoitetaan myös sitä, että avioliitto säilyy heteroseksuaalisena. Vaalikampanjassa teksasilainen kuvernööri Rick Perry kuvasi asian ytimekkäästi: Tämä on rajattomien mahdollisuuksien maa. Haluaisitteko mieluummin asua täällä vai maassa, jossa mies voi mennä naimisiin miehen kanssa.

(perustuu queer.de-sivuston toimittajan Dennis Kleinin artikkeliin)


Videossa Ann Coulterin tapauksesta
http://www.youtube.com/watch?v=HGkvhijoS-Q

Glenn Beck selvittelee suhdettaan homoavioliittoon ja aborttiin
http://www.youtube.com/watch?v=3m4REoZRU88

7 kommenttia

"Amerikassa homoseksuaaliset teot olivat laajasti kiellettyjä vuoteen 2003 saakka. Homoja uhkasi jopa 10 vuoden vankeus. Monet turistit ja ulkomaiset opiskelijat esim. Mississipissä, Etelä-Carolinassa ja Floridassa olisi voitu tuomita pitkiin rangaistuksiin, mutta laki oli käytännössä jo pitkään kuollut."

Dennis Kleinilla ilmeisesti aamu- ja iltalääkkeet ottamatta (mikäli teksti on käännetty oikein). Onneksi Neuvostoliitossa homojen oikeudet olivat kunnossa jo Leninin ajoista alkaen! Hiukan hämmästytti Castron anteeksipyyntely, olin ollut siinä uskossa että Kuubassakin homo-oikeudet olisivat olleet mallillaan.
"Bis 2003 waren homosexuelle Handlungen in großen Teilen der USA verboten. Dem Gesetz nach drohten bis zu zehn Jahre Haft. Pro forma haben damals auch viele deutsche Austauschstudenten oder Touristen in Staaten wie Mississippi, South Carolina oder Florida tausende Jahre an Gefängnis angesammelt, obgleich die Gesetze jahrzehntelang so gut wie nicht angewandt wurden."