SLM Stockholm täytti 35 vuotta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

20.4.2010 Gaalapäivällinen, torttua ja lahjoja

Nahkaklubien vuosijuhla sujui iloisissa merkeissä Tukholmassa. Tuhkaongelmien vuoksi Islannin, Suomen ja Århusin edustajat eivät päässet paikalle. Kööpenhaminalaiset, virolaiset ja norjalaiset olivat tyytyneet rautatie-, bussi- tai laivamatkoihin, ja ne tulivat aikataulun mukaisesti perille. Pohjoismaisen ToE-kokouksen esityslistalla oli kysymys transihmisten mahdollisuudesta päästä nahka- ja fetissikerhojen jäseniksi.

Niillä, jotka olivat päässeet perille Tukholman nahkakerholle, oli tiukka pukeutumiskoodi ja tanssilattia oli täynnä tiukkoihin nahkoihin pukeutunutta väkeä. Lauantain päivällisillä istui juhlapaikalla kerhon perustajajäsen Stig.

Hieno kuvareportaasi QX:n sivulla

http://www.qx.se/Vimmel/13885/rivstart-for-laderklubbens-35arsfirande

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

15.4.2010 Nahkakerhoilla juhlaviikonloppu Tukholmassa
QX kertoo nettisivuillaan SLM Stockholmin 35-vuotisjuhlista. Wollmar Yxkullsgatanin klubihuoneistossa Söderin kaupunginosassa on kolmen päivän juhlat. SLM tarkoittaa "Scandinavian Leather Men". Perjantaina on shampanjaa ja torttua, sanoo uusi puheenjohtaja Pelle Svensson QX:lle.

Samaan viikonloppuun on sijoitettu muiden pohjoismaiden nahka- ja fetissikerhojen ToE-kevätkokoontuminen. ToE on suomeksi Top of Europe. Mukana tässä yhteenliittymässä ovat Pohjoismaat ja Baltia. Lauantaina on tarkoitus keskustella siitä, miten nahkapiirejä saataisiin vahvemmiksi.

SLM:n juhlassa on tiukka pukukoodi. Asuksi eivät kelpaa farkut ja t-paita. On panostettava, kun on juhla-aika. Pelle Svensson valittiin puheenjohtajaksi viime vuonna, ja hän kertoo, että kävijämäärissä on viime aikoina ollut notkahdus alaspäin. Myös jäsenmäärä on vähentynyt. Mutta uusi puheenjohtaja suhtautuu tulevaisuuteen myönteisesti. SLM on aatteellinen kerho, joka pitää kerhotilansa ovia avoinna kolme kertaa viikossa. Vapaaehtoistyönä. Siinä on jotain ainutlaatuista. Mutta nyt on käynnistettävä keskustelu myös pukukoodeista. Millaisilla romppeilla pääsee kerhon tilaisuuksiin.


Ruotsalaisella nahkakerholla on syksyisin iso juhla Baltic Battle. Silläkin on historiaa yli 30 vuotta. Kesällä osallistutaan omalla ajoneuvolla Tukholman Prideen.

(Lähteenä mm. QX)

Pukeutumisen vaikeus

Pukeutumisasia on kuuma aihe Ruotsissa ja varmasti Suomessakin. On monia vasta-alkajia, jotka haluaisivat tulla tutustumaan toimintaan, mutta he eivät halua sijoittaa suuria summia pukeutumiseensa. Pitäisi ensin kokeilla, miltä se tuntuu ja ollaanko oikeassa joukossa. Nahka- ja kumivarusteita saa, kun matkustelee maailmalla, mutta hinnat ovat mahtavia. Tarvitaan iso rahapussi. Kun ikää tulee lisää, paino nousee, ja taas on ostettava uudet varusteet. Nahka- ja kumiasuja ei juuri pysty sovittamaan uuteen vartalon muotoon. Nahkaan ja kumiin pukeutuminen on varakkaiden harrastus.


SLM Stockholm on julkaissut nettisivuillaan ohjeen pukeutumispulmiin. Esitteessä luetellaan suositellut ja ei-suositellut pukeutumistavat. Vasemmalla ovat ne perusvaatteet, jotka täyttävät minimivaatimukset. Köyhäkin voi kokeilla niitä.

Mutta mihin on kadonnut vanha western-tyyppinen pukeutuminen. Edes Brokeback Mountain ei pelastanut sitä pukeutumistyyliä. Helsingissä Korkeavuorenkadulla western-pukeutumisen erikoisliike lopetti tammikuussa 2010. Takana oli yli 20 vuotta tosimiesten vaatetusta.

Korkeavuorenkadun farkku- ja westernliike lopetti talvella. Edes Brokeback Mountain ei ilmeisesti saanut aikaan uutta pukeutumisrenessanssia. Naapuriliikkeestä kerrotaan, että nyt myydään näitä vaatteita vain postimyynnissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!