Kuolema 13 tuntia liian aikaisin

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Fritz Lohman ja hänen elämänkumppaninsa Charles W. Leslie (48 vuotta yhdessä) ovat perustaneet Gay Art –säätiön New Yorkin SoHon kaupunginosaan. He ansaitsivat asuntobisneksillään pienen omaisuuden ja perustivat vuonna 1990 homotaiteen säätiön ”Leslie/Lohman Gay Art Foundation” (LLGAF). Tuolloin homotaiteilijoiden oli hyvin vaikea päästä mukaan gallerioihin muiden taiteilijoiden joukkoon. Säätiöllä on 3 000 teosta, mm. Warholia, Jean Cocteauta, yms. Lohman oli testamentannut n. 10 miljoonan dollarin omaisuutensa Leslielle. Mukana on mm. sijoitusasuntoja.

Leski Leslie on 76-vuotias. Nyt hän joutuu maksamaan n. 2 miljoonaa euroa perintöveroja, kun elämänkumppani kuoli pitkään sairasteltuaan 31.12.2009 klo 11. Vuoden loppuun saakka oli laki, jonka mukaan leski joutuu maksamaan 3,5 miljoonaa ylittävältä osuudelta 45% perintöveroa. Jos kuolema olisi tullut 13 tuntia myöhemmin, mitään perintöveroa ei olisi ollut. Jos toinen osapuoli kuolee vuonna 2011, perintövero olisi entistä suurempi, koska silloin veroton omaisuus laskee 1 miljoonaan.

Leslie hoiti kuitenkin ystävänsä asianmukaisesti viime aikoina niin, että tämä sai rauhassa poistua. Kuitenkin on tiedossa muita tapauksia, joissa keinotekoisesti on pidennetty elämää, jotta perintövero olisi pienempi. Leslien asianajaja kritisoi tällaista perintöveropolitiikkaa. Ihmisten täytyy nykyään suunnitella jo kuolinpäivänsäkin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!