Teletapit

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Teletapit (Teletubbies) on 90-luvun puolivälin paikkeilla Britannian BBC2 -televisiokanavan lastenohjelmaksi luotu ohjelma, jossa pehmeät ja värikkäät teletappioliot, eli Tiivi Taavi, Hipsu, Laa Laa ja Pai asuvat, elävät ja seikkailevat golf-kentän näköisessä paikassa, Teletappimaassa. Hahmoista yksi on keltainen, yksi vihreä, yksi punainen ja yksi violetti. Kaikilla on telkkariruutu vatsassaan, ja kullakin on päässään antenni.

Tiivi Taavi on näistä hahmoista homojen kannalta mielenkiintoisin. Väriltään violetti, kolmionmuotoisella antennilla varustettu, hametta käyttävä ja käsilaukkua kantava Tiivi Taavi on saanut itselleen homon leiman. Amerikkalainen kulttuurikriitikko ja pastori Jerry Falwell julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin Sulo Aittoniemi teki eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen.

Ohjelman tekijät ovat kuitenkin ilmaisseet, että Teletapit ovat sukupuolettomia hahmoja, eikä niillä ole myöskään seksuaalista suuntautumista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!