Supernova - elokuvan teemana rakkaus ja muistisairaus

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1

Konserttipianisti Sam (Colin Firth) ja tähtitieteen harrastaja Tusker (Stanley Tucci) kiertävät vanhalla asuntoautolla Englannin syksyistä maaseutua. 

Englantilaisen Harry Macqueenin ohjaamassa toisessa pitkässä elokuvassa teemana on hiipivä muistisairaus ja se, millainen koetus se on parisuhteelle. 

Kaksikymmentä vuotta yhdessä olleet miehet vierailevat sukulaisten ja ystävien luona sekä käyvät muistelemassa tärkeitä paikkoja. Mukana on koira Ruby.

- Tuskerin varhainen dementia on mullistanut heidän elämänsä. Välillä terävästi ajatteleva, välillä omiin maailmoihinsa unohtuva Tusker pelkää, että hänet muistetaan viimeisistä vuosistaan eikä siitä, millainen hän oli aikoinaan. 

Samaan aikaan Sam kieltää puolisonsa heikkenevän tilan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Tässä tilanteessa heille tärkeintä ovat viimeiset yhteiset hetket, ennen kuin Tusker katoaa kokonaan maailmaan, josta Sam ei häntä enää tavoita. Kun salaiset suunnitelmat paljastuvat matkan aikana, Sam ja Tusker tajuavat, että he ovat vain yrittäneet säästää toisensa tuskalta. 

- Lopulta he joutuvat kohtaamaan perimmäisen kysymyksen siitä, mitä toisen ihmisen rakastaminen todella merkitsee.

Ensi-iltansa Suomessa 16. heinäkuuta saavassa puoliroiatuntisessa Supernova-elokuvassa pääosissa nähdään myös Sarah Woodward ja John Roberts. Elokuva sai ensi-iltansa jo loppuvuodesta 2020. Yhdysvalloissa sen ensi-ilta oli tammikuussa 2021 ja Isossa-Britanniassa kesäkuussa 2021.

Supernova saa ensi-iltansa Suomessa 16. heinäkuuta 2021.

1 kommenttia

Hieno elokuva, loistavat näyttelijät, upeat maisemat, positiivinen tunnelma aiheesta huolimatta, suosittelen!