Jorma Uotisen elämäkerta

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 6

Tietokirjailija Sauli Miettinen on toimittanut teoksen Jorma Uotinen (Otava), joka on pitkän ja monivaiheisen uran tehneen ja paljon kokeneen nimihenkilön elämäkerta.

Elämäkerrassa käydään läpi nyt 70 vuotta täyttäneen Porista kotoisin olevan yksinhuoltajaäidin hoteissa varttuneen tanssijana ja koreografina tunnetuksi tulleen Uotisen elämää monelta kantilta. Esillä on odotetusti vahvastii tanssi, työhön liittyvä matkustaminen sekä näillä matkoilla tavatut tunnetut henkilöt. Biseksuaalisuudestaan avoimesti puhuneen Uotisen rakkauselämäkin tulee käsitellyksi: suhde Helena Lindgreniin syrjähyppyineen.

Kirjan esittelytekstissä taiteilijaprofessori Uotista kuvataan tanssitaiteen uudistajaksi ja mediapersoonaksi.

- Jorma Uotisen elämäkerta on matka Porista Pariisin oopperan näyttämölle ja Suomen tanssitaiteen ikoniksi. Se johdattaa lukijan Uotisen näyttämöteoksiin ja niiden kulissien taakse: Kansallisbaletin loistoon ja ristiriitoihin, kohtaamisiin kansainvälisten tähtien kanssa sekä taiteilijan omiin rakkaussuhteisiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Uotinen kertoo monien menestysten lisäksi myös niistä hetkistä, jolloin oli pakko pysähtyä. Hän raottaa ovea salaperäiseen sisäiseen maailmaansa.

- Ystävien ja kollegojen haastattelut paljastavat suurelle yleisölle tuntemattoman Jorma Uotisen - kiltin, monimutkaisen ja epätäydellisen.

6 kommenttia

"...Uotista kuvataan tanssitaiteen uudistajaksi ja mediapersoonaksi."

Pitää paikkansa. Mediapersoona = julkisuustyrkky. Vastenmielistä!