TV-Vinkki: Elämäni Liberacen kanssa Yle Teemalla perjantai-iltana

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1
Behind the Candelabra -elokuvan juliste (kuva: HBO)

Yle Teema esittää perjantaina 29.9. Elämäni Liberacen kanssa -elokuvan (Behind the Candelabra, USA 2013).

Elokuva kertoo show-pianistin viimeisten vuosien suhteesta nuoremman miehen kanssa. Pääosissa Liberacen roolissa nähdään Michael Douglas ja tämän nuoremman rakastajan roolissa on Matt Damon. Ohjaaja on Steven Soderbergh.

Liberace (1919-1987) aloitti klassisena pianistina ja nousi 1950-luvulla huipulle. Hänen oma tv-ohjelmansa sai valtavan suosion ja tulonsa olivat huippuluokkaa. Hänen esiintymiseensä kuului paitsi musiikki, myös kimaltavat asut ja näyttävät lavasteet. Hänen kontaktinsa yleisöön oli flirttaileva. Homoseksuaalisuutensa Liberace salasi julkisuudelta. Hän kuoli aidsin aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 1987.

Elokuva perustuu Scott Thorsonin muistelmiin Behind the Candelabra: My Life with Liberace (1988). Thorson päätyi maalaistaustaisena nuorenamiehenä jo keski-ikäisen Liberacen avustajaksi ja samalla rakastajaksi. Epätasavertainen suhde päättyi viisi vuotta myöhemmin eroon. Taustalla oli Thorsonin lisääntynyt huumeidenkäyttö ja Liberacen kiinnostus muita nuoria miehiä kohtaan. Asiaa käsiteltiin lakitupaa myöten, eikä Liberace suostunut myöntämään suhteen olemassaoloa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Palkittu elokuva nähdään Yle Teemalla perjantaina 29.9. kello 21.00.

Wikipedia: Liberace
Viihdetaiteilija Liberacesta tehdään elokuva

1 kommenttia

Tämä on kyllä raadollisuudessa oikein kelpo raina.