HS: Antti Tuisku kertoo, miksi hän ei puhu seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 50
Antti Tuisku esiintyi Ruisrockissa heinäkuussa 2017 (kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva)

Antti Tuisku ja tämän seksuaalinen suuntautuneisuutensa on puhuttanut pitkään, ja asiaa kysellään häneltä itseltäänkin. Tuisku ei kuitenkaan ole ottanut asiassa kantaa suuntaan tai toiseen.

Vuoden 2003 Idols-kilpailussa julkisuuteen noussut ja nyt 33-vuotiaana Idols-kilpailun päätuomariksi päätynyt Antti Tuisku puhuu nousuja, laskuja ja nousuja sisältäneestä urastaan, musiikkibisneksestä ja henkilökohtaisistakin asioista Helsingin Sanomien haastattelussa. Esillä on esimerkiksi hänen taustansa koulukiusattuna. Jutussa kerrotaan myös perjantaina julkaistavasta Anatude-levystä, tulevasta kiertueesta sekä ilmestymässä olevasta elämäkerrasta.

Hän perustelee lehden haastattelussa myös vaikenemistaan seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan. Nuorempia seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyvä aprikointi ei juuri kiinnosta - mutta etenkin aikuiset kysyvät yhä, onko Tuisku kiinnostunut naisista, miehistä vai molemmista.

- Ja minä kysyn takaisin: kiinnostaako se ihan oikeasti? Vai onko se vain kasvanut ihmisten mielessä suureksi asiaksi, eivätkä he kestä epätietoisuutta, koska en ole siitä puhunut. Onko siitä todella tullut niin iso juttu, että joidenkin pitää kirjoittaa siitä kolumneissaan inhottavasti vihjaillen?, sanoo Tuisku Helsingin Sanomien haastattelussa.

- Miksi mie itse lähtisin kursivoimaan ja alleviivaamaan sitä? Kun mie yritän koko ajan omalla esimerkilläni levittää ihmisille ajatusta, ettei sillä ole mitään merkitystä. Minulle ei ainakaan ole. Minulle merkkaavat ihan muut asiat, toteaa Tuisku.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuisku kertoo haluavansa pitää yksityisyydestään kiinni. Yksityisyyden säilyttämistä hän perustelee arvoillaan: parisuhde ja koti ovat hänelle pyhiä asioita. Hän ei myöskään pidä ajatuksesta, että hänet tunnettaisiin muusta kuin musiikista - että jokin muu hänessä nousisi kiinnostavammaksi asiaksi. Lisäksi hän viittaa lähipiiriinsä, joka ei halua julkisuutta ja jonka hän ei halua joutuvan julkisuuden pyöritykseen.

Vuonna 1984 Rovaniemellä syntynyt Antti Tuisku työskenteli ennen uraansa Siwan kassana. Suomen ensimmäisessä Idols-kilpailussa hän sijoittui kolmanneksi, kun voiton vei Hanna Pakarinen ja toiseksi sijoittui Jani Wickholm.

Helsingin Sanomat: Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ´Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille´

50 kommenttia

No eihän tässä nyt ole juuri järkeä. Se olisi vielä mennyt, jos olisi lyhyesti kommentoinut "Sillä ei ole väliä.", mutta pitkät lisäselittelyt sun muut tekivät koko hommasta aika turhan.

Käytännössä Tuisku sanoo että "en ole hetero, mutta en sano sitä virallisesti, koska periaatteeni kieltävät sen."

Jos kerran myöntää asian epäsuorasti, niin on täysin turhaa vääntelyä ja vänkäämistä olla sanomatta asiaa suoraan.

Ajatusta siitä, että "seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä" ei todisteta niin, että ei-hetero ei uskalla myöntää olevansa ei-hetero, koska pelkää, että se yksityiskohta muuttuisi ihimisten mielessä oleellisimmaksi osaksi häntä.

"Onko siitä todella tullut niin iso juttu, että joidenkin pitää kirjoittaa siitä kolumneissaan inhottavasti vihjaillen?"

Jos vihjailu on inhottavaa, niin kertokoon sitten suoraan miten asiat ovat, niin ei tarvitse kenenkään vihjailla.

Kommenttia muokattu: 12.09.2017 klo 18:33
Toisaalta, keskustelu siitä, "onko se vai eikö se ole" on voinut olla ihan hyvästä "homosaation" kannalta.