Amerikan ensimmäisen nahkabaarin perustaja on kuollut

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
Tom of Finland Foundation lähetti tänään viestinChuck Renslowin kuolemasta.

Eilen 29.6.2017 kuoli veteraani Chuck Renslow, joka 1958 perusti Chicagoon USAn ensimmäisen nahkabaarin, Gold Coastin. Hän oli perustanut jo 1950 valokuvastudion, Kris Studion, ja hän tuli laajalti tunnetuksi lehtiensä kautta.

Chuck Renslow julkaisi joitakin gay-sisältöisiä ”bodaus”-lehtiä: ainaki Triumphin, Marsin ja Rawhide Malen. Vuonna 1965 hän perusti moottoripyöräklubin homomotoristeille ja baareja, joista pitkäikäisin Man’s Country oli elossa 30 vuotta. Hän oli monissa gay-maailman projekteissa mukana 1970-90 -luvuilla.

Hänen kumppaninaan oli 40 vuoden ajan Etienne -niminen homotaiteilija. Chuck Renslow julkaisi Etiennen piirustuksia lehdissään ja sillä tavoin Etiennen maine levisi laajalle.

Tässä kohtaa löydetään löyhä yhteys Tom of Finlandin ja Chuck Renslowin välille. Tom kertoi haastattelussa vuonna 1990, että Etienne oli hänelle tärkeä esikuva. Näin Tom kertoo Etiennestä, koko äänite on ranneliike.netin media-arkistossa.
http://ranneliike.net/media-arkisto/media/180

LIITE 4387

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Chuck Renslow oli myös International Mr. Leather -kilpailun perustaja vuonna 1979. Kilpailu järjestetään edelleen vuosittain toukokuussa Chicagossa, ja Chuck Renslow on ollut siellä itseoikeutettuna kunniavieraana. Tämän vuoden toukokuussa Chicagon kilpailuun osallistui viimevuotinen Mr Fetish Finland ja tuomaristossa oli MSC Finlandin presidentti.

Seuraavassa on muutama sivu Chuck Renslown Mars-nimisestä lehdestä vuosilta 1965-66. Kuvista näkyy hyvin tyyli ja miesysstävän, taiteilija Etiennen nimi esiintyuy usealla sivulla. Myös Tom of Finlandin piirroksia julkaistiin Chuck Renslowin kustantamissa lehdissä.

LIITE 4385

LIITE 4386

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!