Showpainija tuli kaapista poikaystävänsä kanssa tekemänsä YouTube-videon myötä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 3
Showpainija Anthony Bowens ja poikaystävänsä Michael Pavano (kuvakaappaus YouTube-videosta)

Showpainija Anthony Bowens esiintyi poikaystävänsä YouTubessa julkaisemassa "nauruhaasteessa", ja parin suhde tuli siinä ilmi. Video päätyi myös Bowensin kollegoiden silmiin - ja Bowensille kävi selväksi, että hänen biseksuaalisuutensa hyväksytään.

Outsports-sivustolla julkaistussa kirjoituksessa 26-vuotias Bowens kuvaa lyhyesti työtään. Kyse on viihdemuodosta, jossa osanottajat kamppailevat näytösluontoisissa, ennalta suunnitellusti etenevissä otteluissa. Liikkeet tehdään yhteistyössä vastustajan kanssa ja niiden vaikutuksia liioitellaan. Ottelijoilta vaaditaan kovaa fyysistä kuntoa ja näyttelijäntaitoja. Lajissa vaaditaan turvallisten tekniikoiden runsasta harjoittelua.

- Ymmärrettävästi avoimesti biseksuaali voitaisiin kokea ongelmana. Se on pitänyt minua kaapissa siitä lähtien kun aloitin showpainimisen viisi vuotta sitten, paitsi muutamilta ihmisiltä. YouTube-videon myötä tajusin, että kaapistatulosta ei tulisi kuvittelemaani ongelmaa, kertoo Bowens.

Bowensin poikaystävä Michael Pavano julkaisi syyskuussa YouTube-tilillään videon, jossa kilpailtiin siitä, kumpi pystyy pitämään suussaan kauemmin vettä. Bowens kertoo videon tekemiseen olleen hauskaa, mutta hän pelkäsi, että joku hänen kollegoistaan saisi tietää asiasta. Hän kuitenkin suostui videon julkaisemiseen.


Joitain viikkoja myöhemmin hän sai tekstiviestin painiympyröiden parhaalta ystävältään, jolta hän oli erityisesti varjellut salaisuuttaan. Bowens kertoo vatsansa kääntyneen ympäri.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ystävä ihmetteli viestissä, että "Kaveri, miksi et kertonut minulle". Vastatessaan Bowens esitti tyhmää ja kysyi, että mitä tämä tarkoittaa, ja vastaukseksi tuli "video". Bowens kertoo helpottuneensa, kun ystävä totesi, ettei välitä asiasta ja että ystävyys jatkuu. Lisäksi hän kertoo muidenkin painiympyröissä katsoneen videon - ja saaneensa vinkin videosta heiltä.

Outsports-sivustolla julkaisemassaan kirjoituksessa Bowens avaa myös lyhyesti elämäntarinaansa.

Hän kertoo aloittaneensa showpainin parissa 21-vuotiaana ja eläneensä unelmaansa. Hän kertoo, että hänen olisi pitänyt olla onnellisin ihminen maan päällä, mutta todellisuudessa näin ei ollut, sillä hän sisimmissään kamppaili seksuaalisen suuntautuneisuutensa kanssa, sillä hän ei uskaltanut olla asian suhteen avoin. High school -iässä hän oli huomannut kiinnostuvansa molempien sukupuolten edustajista. Ystäväpiiri oli laaja, rakkauselämä vähäistä. Urheiluharrastustensa ja etenkin lapsesta saakka ihannoimansa showpainin piirissä hän koki mahdottomaksi avoimuuden suuntautuneisuudestaan.

Toukokuussa 2016 Bowens tapasi Miken - Michael Pavanon, ja parin kuukauden tapailun jälkeen Bowensin ensimmäinen parisuhde oli totta, ja sen toinen osapuoli mies. Bowens kuitenkin halusi pitää suhteen uransa vuoksi matalan profiilin asiana. Hän ymmärsi ratkaisun poikaystävänsä kannalta epäreiluksi, ja lupasikin, ettei salailu jatkuisi ikuisesti.

Muutamaa kuukautta videon teon jälkeen, 8. tammikuuta 2017, Bowens kertoi biseksuaalisuudestaan Facebookissa. Hän kertoo asiaan vaikuttaneen saamansa rakkaus ja tuki vanhemmiltaan sekä parhailta ystäviltään.

- En aio tehdä tästä pitkästyttävää postausta, mutta luulen, että nyt on aika. Haluan kaikkien tietävän, että olen biseksuaali. Pyrin muuttamaan näkemyksiä ja murtamaan stereotypioita kun jatkan matkaani. Minulla ei ole kärsivällisyyttä negatiivisuuden suhteen, joten jos tämä häiritsee sinua, ole hyvä ja poista minut ystävistäsi. Kiitos!

Bowensin poikaystävälle kaapistatulo tuli lopulta iloisena yllätyksenä. Bowensille puolestaan myönteisten reaktioiden aiheuttama helpotus oli suuri.

- En voinut tehdä muuta kuin itkeä, kun pääsin vuosien stressistä, ahdistuksesta ja tuomitsemisen pelosta.

- Se oli paras päätös jonka olen koskaan tehnyt.

Bowens summaa kirjoituksessaan vielä syitä kaapistatulolleen.

Ensiksikin hän kokee ajan olleen kypsän. Toiseksi hän koki tilanteen olleen epäreilun poikaystäväänsä kohtaan, sillä tämä oli joutunut piilottamaan osan elämästään sen jälkeen, kun Bowens oli pyytänyt tätä olemaan mukana elämässään. Kolmanneksi syyksi hän kertoo mahdollisuuden olla muuttamassa asenteita.

- Ymmärsin, että minulla on ainutlaatuinen asema edistää tietämystä asioista, rikkoa stereotypioita ja näyttää kaikille, että he voivat olla omia itseään ja toteuttaa unelmiaan seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan riippumatta.

Outsports.com: Goofy video with boyfriend spurs bisexual pro wrestler to come out
Michael Pavanon YouTube-kanava
Anthony Bowensin YouTube-kanava

3 kommenttia

Liikuttaa joka kerta, kun joku on voittanut taistelunsa ja pääsee ulos kaapista.