Tempauksia tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 2

Monet suomalaiset julkisuuden henkilöt ovat vastanneet drag-taiteilija Cristal Snow’n esittämään haasteeseen, jossa ideana on ottaa kuva suudelmasta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, ja jakaa kuva sosiaalisessa mediassa kannanottona tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Tahdoin2013-kampanjaa ja tasa-arvoista avioliittlainsäädäntöä tukevaan haasteeseen on tarttunut lukuisa joukko julkkiksia ja myös “taviksia”. Tempaus on herättänyt vilkasta keskustelua netissä.

- Haastan kaikkia homoilemaan tänään! Näytä että sua ei haittaa vaikka homot menis naimisiin! Suutelukuvia kehiin!! Näytetään eduskunnalle miten rakkaus ei tuhoa perinteistä avioliittoa lakia!!! Ja rakkaus ei ole keltään pois! ‪#‎tasaarvotorstai ‬‪#‎tahdon2013‬, kirjoitti Cristal Snow Facebookissa.

Lauantai-iltapäivänä Helsingin rautatientorin metroaseman Kompassitasolla koettiin Akselin ja Elinan häävalssin mittainen tasa-arvoista avioliittolakia ja Tahdon2013-kampanjaa tukenut flashmob-tempaus. Tanssiin osallistui joitain kymmeniä ihmisiä. Tempauksen taustalla oli Vihreiden puoluevaltuuskunta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eduskunta äänestää tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen kohtalosta perjantaina 28. marraskuuta.

Voice: Suomalaisjulkkikset innostuivat pusuhaasteesta - homoille saatava oikeus avioliittoon!
Metro: Tasa-arvotanssi yllätti kulkijat Kompassitasolla
#metahdomme Twitterissä

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Reiska
  • 26.11.2014, 21.53
homot eivät tarvitse aviolittoa se on luonnotonta.
Avioliitto on toki luonnoton - eihän sitä esiinny luonnossa vaan kyseessä on pelkästään ihmisen kehittelemä tiettyjen määräysten mukaisesti säännelty instituutio.

Kun se nyt kuitenkin on olemassa ja varsin yleinen ihmiskunnan keskuudessa, ei Suomessakaan ole mitään syytä rajata mahdollisuutta siihen millään täysin mielivaltaisilla, henkilön ominaisuuksiin liittyvillä eriarvoistavilla perusteilla.