Suomalaisia Berliinin pride-tapahtumissa

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Sami Mollgren

Berliinissä Nollendorfplatzilla järjestettiin 14. - 15. kesäkuuta LGBT-Stadfest, joka käynnisti Berliinin pride-viikon. Kaupunkitapahtumaan osallistui yli 400 000 ihmistä. Pride-viikko huipentui lauantaina 21.6. järjestettyyn massiiviseen Berliinin CSD- eli Christopher Street Day -kulkueeseen, johon osallistuu vuosittain yli miljoona ihmistä.

Suomalaisväriä

Berliinin Nollendorfplatzilla järjestetyssä kaupunkitapahtumassa oli suomalaistahojen yhteinen Suomi-teltta. Järjestäjien mukaan se oli säästä huolimatta menestys. Järjestäjät kertovat teltassa käyneen niin Suomen ystäviä kun tavallisia berliniläisiä ja ennen kaikkea suomalaisia homopareja purkaamassa huoliaan ja ilojaan ja kertomassa omasta elämän vaiheista.

- Saksalaiset politiikot ja kansanedustajat kehuivat salmaria ja lohikeittoa sekä Irina Leskisen leipomia mustikka- ja vadelmatorttuja. Berliinin suomalaisen seuraakunnan puheenjohtajana toimiva Kati Jauhiainen oli yllättynyt miten paljon suomalaisia homopareja asuu Berliinissä. Maukkaiden seurakuntalaisten itse valmistamien ruokien kautta Suomi on avautunut ihan uudessa perspektiivissä, ja kiinnosti useita kymmeniä homo- ja lesbopareja sekä ihan tavallisia berliniläisiä, kerrotaan Berliinistä.

- Nuorin meistä oli vasta täyttänyt 18v poikani Niko, joka auttoi meitä aamusta iltaan, ja oli iloisesti yllättynyt lämminhenkisestä ilmapiiristä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lauantaina suomalaistelttaa ylläpitäneet osallistuivat CSD-kulkueeseen.

- Saimme valtavasti huomiota. Suomalainen seurakunta ja World Travel Consulting Panorama Tours GmbH esittelivät toimintaansa. Pääsimme VIP kulkueseen ja kerroimme kuinka avoin ja suvaitsevainen seurakuntamme on. Saimme huomiota kansanvälistä lehdistöä myöten.

LGBT-Stadfest Berlin 14. - 15. kesäkuuta

21.6. järjestetyssä CSD-kulkueessa myös suomalaisväriä (kuvaaja Niko Heiskanen)

Berliinin CSD-paraati videostreamina
Berliinin pride-viikko käynnistyi katujuhlilla
Berliinin CSD-paraati tänä vuonna kolmena eri versiona

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!