Kiekkoselostaja Sotšin homobaarin siivoojaksi?

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Ilta-Sanomat esittelee Ylen jääkiekkoselostaja Kaj Kunnaksen. Kunnaksen selostustyyli on tuonut runsaasti katsojapalautetta puolesta ja vastaan.

Ilta-Sanomien mukaan palautteissa on kehotettu Kunnasta kysymään töitä vaikka Sotšin homobaarin siivoojana.

Kunnaksella on pitkä työkokemus urheilutoimittajana. Ilta-Sanomissa kerrotaan, että Kunnaksella on työpöydällään kyltti muistuttamassa siitä, ettei voi koskaan tehdä lähetystä, josta kaikki pitävät, muttei myöskään lähetystä, josta kukaan ei pidä.

- Olen hyväksynyt sen, että selostustyylini ja persoonani jakaa mielipiteet. En ole suurin ja kaunein, mutta en myöskään kaikkein rumin, sanoo Kunnas Ilta-Sanomissa.

Kunnas on suomenkielisen isän ja ruotsinkielisen äidin lapsi. Varhaislapsuuden hän vietti suomenkielisessä Karkkilassa, jossa hän oli "hurri", ja kymmenvuotiaana kieltään vaalimaan tätinsä luokse Karjaalle muutettuaan hän oli "finnjävel". Kunnas kertoo Ilta-Sanomissa, ettei varsinaista kiusaamista ollut, mutta oli ulkopuolisuuden tunne. Kunnas sanoo tuolloin sisäistäneensä, että erilaisuus on rikkaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kunnas on tehnyt työtään aiemmin lähinnä ruotsinkielisellä puolella, ja Sotšin olympialaisten myötä tie on vienyt suomankieliseten selostusten pariin. Suomenkielisissä selostuksissa joutuu Ilta-Sanomien mukaan suurennuslasin alle ja lehti mainitsee Kunnaksen tekemät kommentaattorivalinnat: Suomen naisten ensimmäiseen kiekko-otteluun hän pyysi pikaluistelija Mika Poutalan ja toiseen näyttelijä Ville Haapasalon. Kunnas kuvaa itseään "rempseäksi hörhöksi" ja sanoo, ettei urheilu ole hänelle kuolemanvakavaa. Hän sanoo, ettei pysty muuttamaan itseään ja arvelee toisinaan mopon karkaavan.

Ilta-Sanomissa Kunnas kommentoi myös saamaansa "homobaarin siivoja" -palautetta, ja pohdiskelee sitä suomalaisen yhteiskunnan peilinä.

- Mutta kyllä tuollaiset homobaarin siivooja -palautteet saavat minut surulliseksi yhteiskuntamme puolesta. Että jos halutaan halveerata minua, ”homo” on edelleen pahin sana, joka keksitään. Eihän silloin halveerata minua, vaan kokonaista ihmisryhmää. Ja oikeastaan myös siivoojia. Mutta onneksi saan myös mukavaa palautetta, sanoo Kaj Kunnas Ilta-Sanomissa.

Tällainen on kohuselostaja Kaj Kunnas - ´rempseä hörhö´

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!