Venäjä: Myös alaikäisiä rangaistaan homopropagandasta, nuorisoprojekti uhattuna

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006

Venäjän oikeusjärjestelmä on armoton homoja ja lesboja kohtaan. Länsivenäläisellä Brhanskin alueella alaikäistä on rangaistu homopropagandalain rikkomisesta. Asiasta on kerrottu jo aikaisemmin ranneliike.netissä. Yhdeksäsluokkalainen sai syytteen siitä, että hän "avoimesti toimi ei-traditionaalisen seksuaalisen suuntatumisen edustajana". Lisäksi tyttöä syytettiin siitä, että hän systemaattisesti levitti tietoa, jossa traditionaalinen ja ei-traditionaalinen seksuaalinen suuntautuminen oli tasa-arvoista.

http://ranneliike.net/teema/venalaistytolle-sakot-homopropagandasta?aid=10689

RIA Novosti kertoi, että alaikäisyyden vuoksi tytölle ei määrätty sakkoja, mutta hän sai varoituksen ja hänestä tiedotettiin nuorisoviranomaisille potentiaalisena rikoksentekijänä.


Netin nuorisoprojekti uhattuna

Nisni Tagilin kaupungissa on myös nostettu syyte homopropagandasta. Kaupunki on Keski-Uralilla Jekaterinburgista pohjoiseen. Syytteen sai HLBTI-nuorisoprojektin "Lapset 404" (Children 404) vetäjä Elena Klimova. Pietarilainen paikallispoliitikko ja homopropagandalain "isä" Vitali Milonov teki ilmiannon joitakin viikkoja sitten. Nuorisoprojektin johtajaa syytetään siitä, että hän on Facebookiin perustanut kaksi HLBTI-nuoria tukevaa ryhmää ja rekisteröinyt projektilleen sivun myös facebookin venäläisversioon Vkontakteen. Hän journalistina perusti 2013 tukiryhmän sen jälkeen, kun hän oli kirjoittanut HLBTI-nuorten tilanteesta ja sai nuorilta suuren määrän kirjeitä, joissa pyydettiin apua. On-line -ryhmässä nuoret saavat kertoa positiivisista ja negatiivisista kokemuksistaan. Netin kautta saa myös ammatillista prykologista tukea. Projektin perustaja sanoo, että jos tämä on-line-ryhmä suljetaam, jäljelle ei jää mitään ja se olisi katastrofi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lapset 404 -ryhmän perustaja kertoi, että hän sai 17. tammikuuta puhelun rikospoliisista. Häntä pýydettiin saapumaan poliisin päämajaan. Siellä kerrottiin, että Pietarista on tullut eri viranomaisille kirjelmä, jossa on seitsemän syytöstä tämän projektin vetäjää vastaan. Projektin nettisivuja vaadittiin suljettaviksi ja vetäjälle sakkoja homopropagandasta. Milonovin kirjelmää projektin vetäjä ei saanut nähdäkseen. Kun hän tutkijalle kertoi lisää projektin tavoittteista, tutkija myönsi, ettei hän näe siinä mitään propagandaa.

Projektin vetäjä kutsuttiin kuitenkin toistamiseen poliisin päämajaan 31. tammikuuta. Sama tutkija kertoi, että syyte nostetaan homopropagandan levittämisestä. Projektin vetäjä ihmetteli tilanteen muuttumista, jolloin tutkija kuin anteeksi pyydellen kertoi, että määräys on tullut ylemmältä taholta. Asia meni oikeuteen, mutta käsittelypäivä on auki.


Nyt ainakin Saksassa Amnesty on käynnistänyt Urgent Action -vetoomuskampanjan nuorisoprojektin puolesta. Vetoomussivulla on lyhyt teksti myös englanniksi.

esty.de/aktionen/artikel/jahr/2014/view/russische-foederation-urgent-action-wegen-lgbti-engagement-unter-anklage.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!