USA:n uskonnollistaustaisen homovastaisen järjestön etappina Venäjä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

USA:ssa samaa sukupuolta olevien avioliitto- ja adoptio-oikeutta vastaan toimiva uskonnollistaustainen The National Organization for Marriage (NOM) -järjestö pyrkii viemään viestiään myös ulkomaille, esimerkiksi Venäjälle.

Asian on nostanut esiin Right Wing Watch.

NOM-järjestön johtaja Brian Brown on Venäjällä vieraillessaan esittänyt televisiossa näkemyksiä, että homovanhemmat ovat sopimattomia kasvattamaan lapsia ja että adoptiot seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille olisi estettävä.

Venäjä on viimeksi keskeyttänyt adoptiot samaa sukupuolta olevien avioliitot sallivaan Ruotsiin.

- Juuri nyt taistelette adoptiosta, mutta adoptiokysymystä ei voi erottaa avioliittokysymyksestä, hän sanoi televisiohaastattelussa, sen käännöksen mukaan. Brownin sanat oli käännetty ensin venäjäksi ja sitten takaisin englanniksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Jos ette puolusta arvojanne nyt, pelkäänpä, että näemme hyvin kielteisen kehityksen kaikkialla maailmassa.

Brown on esiintynyt näkemyksiä Venäjän valtioduuman ulkoasiainvaliokunnan ja perhevaliokunnan kokouksen yhteydessä. Hän on ilmaissut, että tasa-arvoisten oikeuksien salliminen johtaa uskonnollisten ihmisten vainoon.

Yksi valiokunnan puheenjohtajista on Jelena Mizulina, joka on "homopropagandaa" ja adoptiota koskevan lain taustavaikuttajia. Nyt työn alla on lainsäädäntö, jonka varjolla voitaisiin huostaanottaa lapset homovanhemmilta. Sen on määrä tulla käsittelyyn helmikuussa, juuri Sotšissa järjestettävien olympialaisten alkaessa.

Brown perustelee näkemyksiään tarpeella suojella lapsia. Myös Venäjän ns. "homopropagandan" kieltoa on perusteltu samoin.

- Joissain kouluissa olemme nähneet lapsille puhuttavan homoseksuaalisuudesta, mutta tosiasiassa tiettyä ikää nuoremmille ei ole oikeutta opettaa kovinkaan monia asioita, sanoi Brown Right Wing Watchin mukaan.

- Arvelen, että tämä vierailu, kutsu Venäjälle, auttaa tätä liikettä leviämään ympäri maailman. Pidämme yhtä, puolustamme lapsiamme ja heidän normaaleja kansalaisoikeuksiaan. Jokaisella lapsella pitää olla oikeus normaaleihin vanhempiin: isään ja äitiin, sanoi Brown puheessaan Right Wing Watchin mukaan.

Brownin on kerrottu olleen myös kulissien takana vaikuttamassa silloin, kun Ranskassa käsiteltiin avioliittolain uudistamista. Joidenkin tietojen mukaan Brown ja edustamansa järjestö on läheisessä yhteistyössä myös useiden eurooppalaisten ja esimeksiksi Virossa samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavien toimijoiden kanssa.

The National Organization for Marriage (NOM) on amerikkalainen vuonna 2007 perustettu uskonnollistaustainen järjestö, jonka pääasiallinen tehtävä on toimia samaa sukupuolta olevien avioliittojen hyväksymistä vastaan. Se on käyttänyt merkittäviä rahasummia kampanjoimiseen avioliittoja, adoptiota ja transihmisten oikeuksia vastaan.

Right Wing Watch: Globalizing Homophobia Posts Archive
Advocate: National Organization for Marriage Caught Helping Russia Pass Antigay Laws
Wikipedia: The National Organization for Marriage (NOM)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!